- Poruka
- 89.439
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a i nemam bre volje s dilejama i bolesnicima...
a kada mi bude dosadilo prijaviću gde treba i šta treba...![]()
E tu.. tri minuta i nešto.. kad je gurne niz merdevine....![]()

msm, bolje da ćutim...
Pa promenio si vidijo...![]()

Sale, menjaj avatar.. ovaj je originalan....

uuu.. što je meni dobro kad imam temperaturu...
onda tek buncam..![]()

Nije meni nego tebi, ti si reagovao ko oparen a ne ja.
Hoćemo li na glasanje?
Berta je pitala Jerohinca sledeće pitanje: "Hoćeš da te prijavim, pošto upitnika nema nigde?"
Jerohinac tvrdi da ta rečenica treba da glasi "Hoćeš da te prijavim?, pošto upitnika nema nigde." sa upitnikom i zarezom u sredini, a tačkom na kraju. Meni ta struktura rečenice nije poznata, čak se ne sećam da sam ikad video zarez iza upitnika, ali pretpostavljam da čovek zna šta govori.
Krećemo u glasanje, a posle padaju opklade. Ja dajem 100 evra i glasam za Bertu.
Stavlja li još neko pare, da računamo kvote?![]()

Hoćemo li na glasanje?
Berta je pitala Jerohinca sledeće pitanje: "Hoćeš da te prijavim, pošto upitnika nema nigde?"
Jerohinac tvrdi da ta rečenica treba da glasi "Hoćeš da te prijavim?, pošto upitnika nema nigde." sa upitnikom i zarezom u sredini, a tačkom na kraju. Meni ta struktura rečenice nije poznata, čak se ne sećam da sam ikad video zarez iza upitnika, ali pretpostavljam da čovek zna šta govori.
Krećemo u glasanje, a posle padaju opklade. Ja dajem 100 evra i glasam za Bertu.
Stavlja li još neko pare, da računamo kvote?![]()
Očigledno nisi obavešten da u srpskom jeziku postoje i zavisno složene rečenice... (konkretno, to što je ona napisala je zavisno složena rečenica uzročnog tipa). Najčešće su izjavne, ali mogu biti i upitne - kao u ovom slučaju, i kao takve se završavaju znakom pitanja.
U poslednje vreme nekako bih da glasam za berlinski zid.Imamo glasanje za jos jednu lepu temu ZID
http://forum.krstarica.com/showthread.php/740353-Glasanje-na-temu-Zid

Jeca je, naravno, u pravu. Ona piše kao što govori, a to znači da koristi kondenzovani oblik pitanja u kojem ono "hoćeš li" postaje "hoćeš". Ljudi koji dobro vladaju jezikom lako i nepogrešivo u kontekstu detektuju takvu rečenicu kao upitnu, ali to nije slučaj sa onima koji su udaljeni od glavnog jezičkog toka bilo vremenom, poput druge generacije iseljenika, bilo fizičkom udaljenošću, bilo razlikom u nadmorskoj visini.![]()
Imamo glasanje za jos jednu lepu temu ZID
http://forum.krstarica.com/showthread.php/740353-Glasanje-na-temu-Zid
Ja glasam za to da je Bertina rečenica ispravna.
100 evrića...![]()
Jeca je, naravno, u pravu. Ona piše kao što govori, a to znači da koristi kondenzovani oblik pitanja u kojem ono "hoćeš li" postaje "hoćeš". Ljudi koji dobro vladaju jezikom lako i nepogrešivo u kontekstu detektuju takvu rečenicu kao upitnu, ali to nije slučaj sa onima koji su udaljeni od glavnog jezičkog toka bilo vremenom, poput druge generacije iseljenika, bilo fizičkom udaljenošću, bilo razlikom u nadmorskoj visini.![]()