Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нисам рекао да нема право да са изјашњава како год жели...:p ...... али, ипак...... мислим..... кхм......:rumenko:
могу и ја да се изјасним као Кинез..... али, мислим.... кхм...... :rumenko:
Ma slažem se ja da je nacionalnost potpuno virtuelna stvar, ali da se ti zaista osećaš kao Kinez, da živiš ceo život u Kini, da si rođen u Pekingu, da govoriš kineski, da ti je majka recimo Kineskinja a otac Srbin, onda bi već bila druga priča... Korać je rođeni Beograđanin, koji ceo svoj život živi u Srbiji, a i razlike između Srba i Hrvata su kozmetičke u odnosu na razlike između Srba i Kineza. Za osam godina života u Srbiji i Mađar bi dobio državljanstvo i mogao bi sebe da zove Srbinom, a kamoli čovek koji je ovde rođen i proveo ceo svoj život...

:hahaha:... е свашта.... па ово је генијално...... људи његове генерације са Дорћола тврде да је лик 'рват, син титовог службеника...
To već ne bih znao. Samo primetih da bi čovek morao prilično da se pomuči da bi našao Hrvata koji se zove Žarko.
A tamo piše i da mu je otac bio univerzitetski profesor. Valjda je i to nekakva služba... titina.

PS Žarko Broz je rođen u mešovitom braku od oca srpskog vladara i Ruskinje.

Poslednja izmena:
xavatar343533_261.gif.pagespeed.ic.cUuiKk_U4jpEcJeGk4qQ.jpg

Ne znam da li je običaj u drugim zemljama, ali rumunska policija kad koja dođe da se ovako slika za pasoš metu joj maramu oko vrata da ne izađe gola u pasošu, pa da bruka državu.
I tako otprilike sve ženske iz istog grada imaju istu maramu na slici u pasošu.

Evo skandaloznog prosektasenog rasporeda casova iz manastira Rukumija,pogledajte svu tu simboliku.Slucajnost?

http://forum.krstarica.com/showthre...e-u-Srbiji?p=29436896&viewfull=1#post29436896

- - - - - - - - - -

xavatar343533_261.gif.pagespeed.ic.cUuiKk_U4jpEcJeGk4qQ.jpg

Ne znam da li je običaj u drugim zemljama, ali rumunska policija kad koja dođe da se ovako slika za pasoš metu joj maramu oko vrata da ne izađe gola u pasošu, pa da bruka državu.
I tako otprilike sve ženske iz istog grada imaju istu maramu na slici u pasošu.

:eek: da znas,sad me podseti pa da pitam- Scecina da nisi ti Rumunka? Imas takve crte lica,kosu,oci...
A ti kutjime, to se radilo u doba Rafaela Causeskua, nema to vise...Sad imas i transseksualce iz te NDR Rumunije...

I trandže moraju da imaju pokrivena ramena.
A u vreme Čaušeska pasoš ti nije ni trebao, otprilike.
Više su na ceni bile unutrašnje gume za preplivavanje Dunava.
Ako zađeš u pogranično područje pa ti nađu dve rezervne gume... ili ne daj bože po jednu za svakog putnika u Dačiji... :sad2:

Jahšta, prosto ne mogu da zamislim te frustracije... kad mali Hans sedne u svoju novi Porše koji mu je tata zubar kupio za 18-ti rođendan, kakav stres i duševni bol doživi kad vidi čike kako se drže za ručice...

mis'im nači emotivni ožiljci do kraja života ako ne i duže

A da...skapiro sam...bogat zubar tata Nemac za 18 rodjendan sinu Hansu kupi nov Porše...Medjutim, da bi tatin sin Hans stigao do 18 te godine, prethodno mora da odrasta. I tako u nekom vremenu od treće do negde kraja pete godine Hans formira svest o sebi i ume da kaže...JA...umesto da sebe oslovljava recimo nadimkom. I tako Hans odrasta uz redovno zapažanje da se na ulici ljube neke čike i tako dodje neko vreme kada Hans oseti onu prvu zaljubljenost. I onda Hans bude malo u dilemi da li treba da se zaljubi u neku seku ili u nekog batu. Počne po malo da se pojavljuje ono što se u Hansovoj podsvesti godinama akumuliralo.

I onda dodje 18 godina i nov Poršeod tate zubara i šta biva onda...Hans skapira da je glupavo da dovrši neku školu jer mu nije potrebna kada ima Porše i bogatog tatu zubara. I mladjani Hans se opusti a ne ide da se vozi nov Porše a da se ne bude ono ''IN'' i da se liši svega onoga što nekako ide iz takvu mašinu i status močnog tatinog sina. I onda mladjani Hans počne da oseća da nije imao dovoljno ljubavi i vremena provedenog sa tatom jer je tata morao da radi od ujutru do naveće, pa shvati da je Porše samo tatina zamena za zajedničko vreme i onda krenu tako neki problemi. A i bogati tata biva svestan da je Poršeom samo umirio svoju savest kupujući Hansovu ljubav.

I onda ne bi bilo ništa čudno da u nekom vremenu bogati tata bude suočen sa činjenicom da neće imati snajku već ''snajku''.

I tako ...ono što se kod malog Hansa kroz njegovo odrastanje gomilalo u njegovoj podsvesti nikako nećeostaviti neke ožiljke u emotivnom kod malog Hansa...jer će sve to biti anulirano...tatinim Poršeom....

E moj Sizife...rezon ti je bio ...na nivou malog Hansa...

Pa stvarno je. A pasoš nije trebao jer se slabo izlazilo iz zemlje.
Bio film sa jednim što je preplivao noćom Dunav koristeći lutku na naduvavanje.
Al to im ne verujem. Otkud u Rumuniji lutka na naduvavanje?
A SRI je koristio Dačije sa friziranim motorom. I sa prtljažnikom na krovu. Da mogu da ponesu mito iz sela. :lol:

I zamisli sada da necija deca odrastaju tako sto na ulici gledaju cike koje setaju polugole maloletnice u dzipovima I na splavovima, da neciju decu na pesackom prelazu ubiju likovi u bembarama bez vozacke dozvole, zamisli svako peto dete u Srbiji koje je seksualno zlostavljano, svako trece dete koje je u Srbiji psihicki zlostavljano jer gleda kako otac bije majku, dete koje je maltretirano od grandovskih vrsnjaka jer slusa normalnu muziku I nije obuceno u trenerku I patike, dete koje nema perspektivu zaposlenja I osamostaljivanja, 53% dece koje ima za cilj da pobegne odavde negde gde ce biti cenjeno...

A da...U nemačkoj nema ''čika'' i polugolih sponzoruša i nema luksuznih djipova i luksnuznih kafića...o čemu ti pričaš...U Nemačkoj se nedešavaju saobraćajne nesreće...kao recimo ...ovde...tamo nema tatinih sinova koji voze bez dozvole...o čemu ti pričaš...

U Nemačkoj nema... nasilja u porodici...

- - - - - - - - - -

Piše se svašta ....

Ja ću Serpentu poželeti srećan put, sa željom da ostvari svoje snove. "Rodna gruda" je tamo gde se najbolje osećamo.

Moj sin je sinoć doputovao na raspust, i veoma je zadovoljan kako se uklopio. Prezadovoljan je uslovima školovanja, smeštajem, ljudima ....
Nije zadovoljan činjenicom da ga jedan beogradski fakultet nije udostojio odgovora već 2,5 meseca, iako je rok za odgovor nedelju dana, i iako je više puta poslao mejl i zvao telefonom.

Dobar dan, parohijo.
Rodna gruda je tamo gde je čovek rodjen i gde mu preci počivaju. A malo mi nije jasno zadovoljstvo tvog sina tamo negde u kontekstu sa nezadovoljstvom jednim beogradskim fakultetom...Nije valjda da bi on želeo da studira istovremeno i tamo negde a i ovde...

A šta misliš da li bi sin dobio odgovor da je lično otišao na fakultet i pitao...umesto slanja mejlova i pozivanja telefonom...

Jutric !!!! :kafa:

Ooops, skoro podne .... Jel ste popili svoju jutarnju kafu ? :p

Ops...još malo pa ponoć...vreme za vampire...

monstre_18.gif

- - - - - - - - - -

Evo stiha za danas :

"Ne brinite se dakle za sutra; jer sutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla svog."

I da dodam stih za nočas...

Jezekilj 23:20...
''I upaljivaše se za svojim milosnicima, u kojih je telo kao u magarca, i tečenje kao u konja.''

Da ne objašnjavam ...metaforičnost...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back