Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sto je cvece na Kubi...:)

jqrwq9.jpg

Eto , tko kaze da Marsovci ne vole cvece, more LAZUUU ovi zemljani......:whistling:

draga agatha :D

dodjoh kod 'dobrog choveka'
i zlo se desi ...
mozda i nije zlo
kod dobrog choveka
mozda je u meni
mozda je u svima ..
ili
kad je dobro ,hajde da kvarimo..
da ne duzim , a kasnije mozda i hocu :lol:
slusham ovo shto si metnula i bash mi dushi godi ...prija ..smiruje ..

draga agatha :D

dodjoh kod 'dobrog choveka'
i zlo se desi ...
mozda i nije zlo
kod dobrog choveka
mozda je u meni
mozda je u svima ..
ili
kad je dobro ,hajde da kvarimo..
da ne duzim , a kasnije mozda i hocu :lol:
slusham ovo shto si metnula i bash mi dushi godi ...prija ..smiruje ..
e sad će tebi tvoja Agatha da pusti nešto lepo :heart: moj omiljen bend - Love is colder than death

ko sto sam i pretpostavio... :hahaha: malo podsecanja na postmodernu... :roll:

POSTMODERNA LITERATURA: Već u Bdjenje nad Finneganom / Finnengans Wakeu, 1939/. Jamesa Joycea osjetan je kasno modernistički pokušaj beskonačne refleksije dostupnog književnog materijala u jednom istovremeno babilonskom univerzalnom jeziku. A sada obratimo pažnju na fenomene na osnovu kojih možemo prepoznati postmodernu eksperimentalnu književnost. U eksperimentalnim romanima (dominirajućoj formi postmoderne), u principu, nedostaje sveznajući pripovjedač, odraz društvene stvarnosti i psihologija likova. Tradicionalne pripovjedačke strukture se razvaljuju, karikiraju i miksaju – priča više ne teče pravolinijski. Tu su također inovacije u načinu pričanja: monolog i upravni govor zamjenjuju dotadašnje opise, i dijaloge. Do izražaja dolazi i intertekstualnost – tekst koji pišemo krade misli i rečenice iz nekih drugih tekstova, spominjemo naslove nekih knjiga iz prošlosti, pa tako ono što pišemo komunicira sa prošlim tekstovima. Mnogo se koristi tehnika montaže, a nezaobilazna je, naravno, ironija. Mjesto uređenosti zauzima haos, umjesto opipljivosti tu je apstrakcija; mimezis kao tradicionalno podražavanje stvarnosti najčešće iščezava. Postmoderni roman želi šokirati, začuditi, poreći i zanijemiti čitaoca, a sve to radi strategijski, tako što estetski iskorištava slučajnost.

q noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back