Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta mislite o ovom....

38mediatumblrcomdaab05891d8455e1cf212f7c593ec990tumblrmz0dtszKZV1siegf5o1500.gif

:think:

Добро размишљање.

Počeću da ti zavidim...kako je tebi malo potrebno da budeš...veoma srećan...napišeš nemaš veze i ..bude dovoljno...

Ako je istina ono što sam negde zapazio...tu smo negde...

A moje nedoradjene stavove po tim pitanjima...izvoli uveri me u to...A to je moguće kroz veoma detaljnu diskusiju. A od koje nikada pobegao nisam. Ali nikada.

Da, da, veoma detaljne diskusije sa puno "argumenata, da.:mrgreen:

Uuuu, kako volim da dođem u kafanu a ona prazna. Tada sednem lupim rukom o sto i znam da sam gazda. Ponekad dignem i noge na sto, ako nema pravog gazde:D
evo ti da mi gledaš u šolju...jel ima neki ''iz večeri u tajnosti, crnomanjast, markantan, stranac''.....????:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
KAFA-1.gif

- - - - - - - - - -

Bon zurcek svima....

Mostovi spajaju obale ali i ljude...

old-bridges-112__880-1.jpg

potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju, itd, itd....prelepo

Poslednja izmena:
Eto ti dokaz o kome ti ja pričam. Niko ne gleda bogatog, lepog, pametnog.......desi mu se Veliki prasak i završio je istraživanja. Naravno, time ne mislim da je to stopostopni model. Uvek se nadju izuzeci.

Nekako je očito da si propustio samo jednu sitnicu u vezi sa tvojim dokazom o kojem pričaš a na okolnost onog da žena odabere onog..koji je i ne pogleda. Šta to zapravo znači...Kako ga može odabrati a da je on nije ni pogledao a kamoli da su o bilo čemu porazgovrali. I kako to ...ne gleda bogatog, lepog, pametnog...Može samo videti da je lep ali ne i da je pametan jer lepota sama po sebi ne podrazumeva pamet a ni bogastvo.

E sada. Moguće je da je ona osetila snažnu zaljubljenost na prvi pogled i odabrala ga kao svoju idealizovanu predstavu svog zamišljenog idealizovano-savršenog muškarca. A u takvoj zaljubljenosti ne voli se idealizovana osoba već se prvenstveno vole idealizovane fantazije o nekom. I onda ako ta zaljubljenost potraje neko vreme obično biva da se rasprši sama od sebe, kada dodje do suočenja sa prostim činjeničnim stanjem da je idealizovana predstava o nekom jedno a da je sasvim nešta drugo kakvim on zapravo u smislu realnog jeste. I onda naravno...zaljubljenost se ugasi. Poznato je da su svi imali nekada neku svoju zaljubljenost i neku prvu ljubav...I šta je bilo...Koliko njih je tu zaljubljenost iskristalisalo u ljubav u bračnu vezu koja će trajati do kraja života...Malo njih veoma malo zar ne...ako ih uopšte ima...

I da opet ponovim. Mnogi ali mnogi poistovećuju zaljubljenost i ljubav iako su to posve različite stvari. A i sama ljubav može biti i zrela i nezrela kako je to veoma moćno definisao From...

''Nezrela ljubav kaže ''Volim te, jer te trebam'' dok zrela ljubav kazuje ''Trebam te, jer te volim''

I hajde da kako ti kaza više ne lupam pa da samo predočim veoma zanimljivo kazivanje Leonarda da Vinčija...

''Velika ljubav proizilazi iz velikog poznavanja voljene osobe, ako je malo poznaješ, malo ćeš je, ili je uopšte nećeš moći voleti.''​

I valjda je jasno da su zaljubljenost i ljubav neka vrsta suprotnosti. Zaljubljeost kao snažna opsesija idealizovanom predstavom biva prolazna izuzev u retkim ali retkim izuzetcima, dok je ljubav nešta što nastaje samo po sebi tokom nekom vremena. I zato su da uslovno kažem prave ljubavi one koje proishode nakon nekog vremena nekog druženja, nekog upoznavanja, zbližavanja i tome slično.

I na kraju bih samo pitao. Da li je iko ikada sklopio neki bračni odnos nakon trenutka kada je osetio...zaljubljenost...Ja mislim da nije...

Opširan si jerohinac. Suština zaljubljivanje se nalazi izvan toga na čega ti ciljaš. Druga je to sve stvar o kojoj ti pričaš. Pre bi se moglo svesti pod Oluku za koga se životno vezati, nikako pod odluku u koga ćeš se zaljubiti. A jedna korisnica ti je i rekla, ako bi trebala da se uda za bogatog koga ne voli ili za onog drugog koga voli, izabrala bi ovog drugog. I ti je jednostavno negiraš. Negiraš njenu odluku. :(

Tvoj najveći problem je taj da toliko cepidlačiš i detaljišeš svaku reč da i ne primetiš poentu komentara koji ti neko napiše, jednostavno se u tom detaljisanju izgubiš. Tako si od kompletne moje priče, ti se uhvatio za moju izjavu da medju beskućnicima ima i narkomana, jer po tebi to je nemoguće zbog cene droge.
Daj Jeroh pa gde ti živiš?
Dilerima nije bitno kom staležu pripadaš već da kupaca ima što više a i mnogi dobrostojeći na kraju su završavali na ulici jer bi sve prodali da bi kupili još jednu dozu i tako u nedogled ....
Mnogi su na kraju se odlučivali na kradje i prostituciju samo da bi došli do neke crkavice koju bi opet dali za drogu. Pre nego se uhvatiš za reč crkavica, sve je to figurativno rečeno. Za mene je i pedeset dinara mnogo da dam za tako nešto ali za njih dati dve hiljade eto vidiš nije.
Ova je tema izuzetno kompleksna tako da je bolje da je preskočimo i vratimo se na pravog ili pravu :D

To što si ti napisao najčešće bogata ide sa bogatim ..... ima istine u tome ali ne na način na koji ti predstavljaš.
Evo ti primer, kako ti da navataš neku bogatu kada i ne izlaziš na mesta gde se one kreću. Tako verovatno ni ja se neću zaljubiti u beskućnika jer ne spavam ispod mosta ili na nekoj klupi i nemamo nikakvih kontakta.
Omanuo si totalno i kada je Ilketov post u pitanju. Čovek je govorio o tome da srce ne pita da li je neko bogat ili ne a ti se uvatio za ljubav na prvi pogled. Ovo je pisana forma i svi gledamo da sa malo reči što više kažemo jer se piše zato moraš malo više da se udubiš u napisane komentare..
A ono tvoje što je upućeno meni

I tako ...klecnu ti kolena, zenice se prošire prilikom tog nekog susreta i onda to znači da je to...prava osoba...Onako idealizovana do besvesti. A šta ako se nakog toga ispostavi da je recimo taj oženjen...Biva li ono...djaba klecnuše kolena...A šta ako se nakon toga ispostavi da je to samo ''lovac'' na pogodne žene...

To sa čim se se usaglasila je samo verbalna akrobatika koja istini za volju u svom prividu lepo zvuči iako je sama po sebi protivrečna samo tako.

Obrati pažnju na ono zadnje...i ništa tu u srcu, ne možeš više da menjaš.. Zaljubila se na prvi pogled a sve ono što je suštinski veoma bitno se zanemaruje...

A sama zaljubljenost na prvi pogled ipak nije svojstvena ...zrelim ljudima...

Kao prvo svi mi kada smo zaljubljeni idealizujemo pomalo osobu koja je naspram nas ali kada se skinu ružičaste naočare i tada i dalje ostanemo uz tu osobu onda je to, to ....
To što si Ilketove reči naveo već sam ti objasnila nije čovek opisivao ljubav na prvi pogled već je poruka totalno drugačija a ti uzmi pa čitaj i čitaj sve dok ne ukapiraš šta je pisac hteo da kaže.
E sad evo ti konačan moj odgovor ......
Ja nemam odredjen tip muškaraca koji mi se dopada, znaš ono kad pitaju volite li plave, smedje, crne, sa ovakvim očima, onakvim ....
Jednostavno ako proradi hemija, neki fluid, ono nešto što dva bića izdvoji iz mase onda je to taj. Ako mi oko zatreperi kada ga gledam, dlanovi mi se od uzbudjenja znoje samo što mu čujem glas, ako je to jedina osoba koja čak može za sekundu da me iznervira ali isto tako i za sekundu da me smiri ako je to osoba zbog koje će čak i ljubomora da mi nekada proradi jer i to treba zaslužiti , onda za mene to jeste ta osoba.
Ako sam i ja za tu osobu prava super a ako nisam a to odlično skriva i pored njega se osećam voljeno i srećno, opet super, to mu čak dodje bolja varijanta nego ono, on me voli a mene boli :D
Ljubav ne pita za godine, bio mlad ili star nikada ne znaš gde će te sačekati i useliti ti se u srce. Kažeš šta ako je oženjen, pa ništa ..... to ipak ne znači da nije pravi ..... razum ti može reći nećeš ga imati nikada ali srce nije dugme pa da na klik može prestati da voli.
Pitaš onda a šta ako je lovac na pogodne žene ....
Juče sam te pitala a šta ako ti nisi za onu tvoju pravi ako je znači stobom iz tako nekih razloga šta si odgovorio ..... S njom sam zbog toga što je ona meni prava...barem još uvek..zvuči li ovo malo onako egositično....

i za kraj .... pitao si me da moram da biram da volim ili budem voljena šta bih izabrala?
Najlepše je da volim i budem voljena ali ako mora samo jedna opcija onda, da volim.
Zamisli da mi ceo život prodje a da nikada ne osetim taj treptaj srca, kolena kad klecaju, zenice kada se šire ...... sve to može doneti i bol ali neka, taj osećaj vredi čak i toga .....

Dadoh ti nenormalno dugačak referat :D zato od mene sa ovom temom dosta ....

Dobro veče svima i onima koji vole i onima koji ne znaju da vole i onima koji su voljeni i onima koji na žalost nisu ..... dobro veče svima :cao:

Ljubav, poverenje i postovanje , povezuju ljude vise nego svi mostovi sveta

dobro vece

Ima ono od Apostola Pavla u Bibliji ...

1 Koričanima 13

'' Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili praporac koji zveči. I ako imam proroštvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam.''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back