Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne bih se slozila da je bes prisutan kad se plazimo
kad otac ili majka tucu dete jer je dobilo keca u skoli opravdavas time da se boji da nece zavrsiti skolu?
kad pijan muz bije zenu cega se to boji?
pijani muž bije ženu jer ima potrebu da je ugura u poziciju manje vrednosti od njega, da je kako on misli postavi na svoje mesto...znači plaši se svoje niže vrednosti..a pijanstvo je dokaz te niže vrednosti, slabosti svog karaktera...a sve počinje tako što mu ona verovatno zvoca zbog pijanstva ili on pročita u njenom pogledu takvu osudu..

pijani muž bije ženu jer ima potrebu da je ugura u poziciju manje vrednosti od njega, da je kako on misli postavi na svoje mesto...znači plaši se svoje niže vrednosti..a pijanstvo je dokaz te niže vrednosti, slabosti svog karaktera...a sve počinje tako što mu ona verovatno zvoca zbog pijanstva ili on pročita u njenom pogledu takvu osudu..
sve potice od njegove ludosti
da budem iskrena ja nemam toliko tolerancije prema takvim ljudima
uopste me razlozi ne zanimaju

Bije i onu koja ne zvoca
Bije sam sebe al pošto je kukavica to projektuje na slabije od sebe
Te jadne žene i deca odavno ne zvocaju nego sede u strahu i sklanjaju se kad kabadahija naiđe
I posle dobiju Stokholmski sindrom ili poveruju da su stvarno za nešto krivi
Veliko zlo!

To je normalno
Svako se iznervira kad prospe kafu
Blago tebi
Mada...ovo je samo pretpostavka jer te ne poznajem, možda treba da nađeš način da se isprazniš....jer to može biti uzrok tvojih zdravstvenih problema
Ne možeš uvek biti sunđer koji sve upija
Ja sam nepropustan sundjer :P
Smatram da je bes isto sto i opsednutost demonom, tj da je ispoljavanje besa i mrznje kada demon posedne coveka :p

Bije i onu koja ne zvoca
Bije sam sebe al pošto je kukavica to projektuje na slabije od sebe
Te jadne žene i deca odavno ne zvocaju nego sede u strahu i sklanjaju se kad kabadahija naiđe
I posle dobiju Stokholmski sindrom ili poveruju da su stvarno za nešto krivi
Veliko zlo!
Kod mene toga nema, dete molim da me ne bije u glavu jer mi treba za posao, a ni ispod kolena jer me bole noge,
a zena moze da me bije gde hoce :P

To je gadno, tako.

To su vec ekstremne situacije, mozda bih se tad demonizovao, izmedju ostalog to i jeste demonska taktika, tako te uzmu...
nazalost ekstremne situacije se desavaju
znas to je ko ono u bibliji pise ne ubi
i onda npr svedoci i da vide ubicu i da mogu da zastite decu sedeli bi i nista ne bi uradili jer je zapovest ne ubi
i ja se sad nesto misli
zar to nije sebicnost?
uloga majke je da zastiti dete
po cenu izgubljene duse, da zavrsis u paklu, da ne dobijes besmrtnost valjda bi zastitio svoje dete

i onda npr svedoci i da vide ubicu i da mogu da zastite decu sedeli bi i nista ne bi uradili jer je zapovest ne ubi
i ja se sad nesto misli
zar to nije sebicnost?
po cenu izgubljene duse, da zavrsis u paklu, da ne dobijes besmrtnost valjda bi zastitio svoje dete
Zato i u zakonu postoji termin samoodbrana i ne sankcioniše se kao pravo ubistvo

ali sta ako je to zaskoljica
imas zapovest ne ubi
a posle ono jer nema vece zrtve nego poloziti dusu svoju za brata svog a tek zamisli za dete
i sad ti sedis i ne mrdnes jer onda neces po tebi otici u raj
zar to nije sebicluk?
Pa ako je NE UBI, kako onda blagosiljaju vojske pred rat?
Čak i neke vojskovođe postaju sveci....
Pa i Konstantin je uveo hrišćanstbo kao državnu religiju kad mu se na nebu pred bitku ukazao krst i reči:" Ovim pobeđuj!"
I pobedio je :mrgreen:

i ja se sad nesto misli
zar to nije sebicnost?
Zaista ne znam ja se trudim da do toga ne dodje... kao imam neko 6. culo da predosetim
opasnost, tako sam osetio da ce bratanac da se ubije caletovim pistoljem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back