Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
upravo
samo me podsećate na jednog forumaša koji kaže: led nije voda, led je zaleđena voda.
:D
ti se nikad ne predaješ? baš moraš da budeš u pravu čak i kad se pokaže da nisi :D

led je voda, voda nije led..... voda je širi pojam od leda..može biti led, a ne mora
laž je neistina, neistina nije laž... neistina je širi pojam od laži... može biti laž a ne mora

šta ćeš u situacijama kada ne postoji jedna istina nego svako ima svoju nedokazivu istinu? da li su ta viđenja različita od tvog za tebe laži ili nešto drugo? možda neistine?
u ovakvim situacijama opet ideš tražiš definiciju, šta je istina
i gledaš da li se poklapa sa tvojim shvatanjem.
istina mora biti jedna a doživljaj te istine je različit. znači nema laži jer nam je istina nedostižna. to su opšte stvari.
odma u startu slažeš kada izjaviš "ja znam istinu".
zato je pogrešno reći ti pričaš neistinu jer automatski to znači da je ti znaš. i ko tu laže

ti se nikad ne predaješ? baš moraš da budeš u pravu čak i kad se pokaže da nisi :D

led je voda, voda nije led..... voda je širi pojam od leda..može biti led, a ne mora
laž je neistina, neistina nije laž... neistina je širi pojam od laži... može biti laž a ne mora
ne, samo govorim o suštini i ne komplikujem.
trava je zelena, e sad ako hoćeš da komplikuješ onda trava može biti i bela i plava kako ti već odgovara

u ovakvim situacijama opet ideš tražiš definiciju, šta je istina
i gledaš da li se poklapa sa tvojim shvatanjem.
istina mora biti jedna a doživljaj te istine je različit. znači nema laži jer nam je istina nedostižna. to su opšte stvari.
odma u startu slažeš kada izjaviš "ja znam istinu".
zato je pogrešno reći ti pričaš neistinu jer automatski to znači da je ti znaš. i ko tu laže
na primer imaš tvrđenje "Bog je ljubav". Gde mogu da nađem definiciju koja će da mi kaže da li je to istina ili neistina?
Za nekog je to istina (subjektivna) za nekog je neistina (opet subjektivna)

Poslednja izmena:
pričali smo o odnosu širi pojam uži pojam..a ti prelaziš na podvrsta1, podvrsta 2 klasifikaciju...
opet me pogrešno shvataš
ne tumačim već definišem tačnije postavljam ti definicije
a ti tumačiš zašto nije neistina isto što i laž.
bolje reci da se ne slažeš sa definicijom nego da ideš ko mačak oko slanine :D

oko bilo koje reči možemo da se ne slažemo

opet me pogrešno shvataš
ne tumačim već definišem tačnije postavljam ti definicije
a ti tumačiš zašto nije neistina isto što i laž.
bolje reci da se ne slažeš sa definicijom nego da ideš ko mačak oko slanine :D

oko bilo koje reči možemo da se ne slažemo
u suštini neistina nije laž
u suštini laž je neistina
u suštini trava je (uglavnom) zelena
u suštini sve zeleno nije trava

molim te ajde mi nađi taj citat
sve sto je Bog ukazuje na tu cinjenicu
Ako je Bog apsolutno ljubav apsolutno dobar apsolutno savrsen
apsolutno pravedan
njegova rec je apsolutno savrsenstvo a to je istina
Isus je i rekao da je Boza rec istina.
Dakle zasto bi smo uopste razmatrali njegovu rec ako nije istina
ne razumem
Imas navode Isusove kada govori o Bogu
Jovan 17

Jovan​

17 Nakon što je to izgovorio, Isus je podigao pogled prema nebu i rekao: „Oče, došao je čas.

6 „Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz sveta.+
15 „Ne molim te da ih uzmeš sa sveta, nego da ih zaštitiš od Zloga.+ 1

6 Oni nisu deo sveta,+ kao što ni ja nisam deo sveta.+

17 Posveti ih* istinom.+ Tvoja reč je istina.+

sto je ovo u konaku
otvorite temu o tome

Poslednja izmena:
sve sto je Bog ukazuje na tu cinjenicu
Ako je Bog apsolutno ljubav apsolutno dobar apsolutno savrsen
apsolutno pravedan
njegova rec je apsolutno savrsenstvo a to je istina
Isus je i rekao da je Boza rec istina.
Dakle zasto bi smo uopste razmatrali njegovu rec ako nije istina
ne razumem
Imas navode Isusove kada govori o Bogu
Jovan 17

Jovan​

17 Nakon što je to izgovorio, Isus je podigao pogled prema nebu i rekao: „Oče, došao je čas.

6 „Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz sveta.+
15 „Ne molim te da ih uzmeš sa sveta, nego da ih zaštitiš od Zloga.+ 1

6 Oni nisu deo sveta,+ kao što ni ja nisam deo sveta.+

17 Posveti ih* istinom.+ Tvoja reč je istina.+

sto je ovo u konaku
otvorite temu o tome
nisi pronašla citat u kome se tvrdi da je Bog ljubav

nisi pronašla citat u kome se tvrdi da je Bog ljubav
pa imas i to parafraziram Bibliju kada pisem
evo ovde to pise
1 Jovanova 4

7 Voljeni, volimo jedni druge,+ jer ljubav potiče od Boga, i svako ko voli rođen je od Boga i poznaje Boga.+ 8 Ko ne voli, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav.+ 9 Bog je pokazao ljubav prema nama tako što je poslao svog jedinorođenog Sina+ u svet da preko njega dobijemo život.+ 10 Ta ljubav znači ovo: nismo mi voleli Boga, nego je on voleo nas i poslao svog Sina kao žrtvu pomirenja*+ za naše grehe.+

samo-smijeh-zabava-veselje-67.jpg

ne vredi ti to, ne mogu neki vernici da shvate da postoji život van biblije. 6 do 7 milijardi ljudi eto nemaju nikakav stav o bogu ili veruju u pogrešnog.
Ne samo sto ti nije tacna ni ova tvoja tvrdnja nego je upravo taj "zivot van Biblije"( dakle oni koji je ne poznaju ili ne priznaju) prioritetni target njihovog misionskog rada koje obavljaju po nalogu Njihovog Spasitelje i Gospoda,Isusa Hrista !

Ponavljam, nije hrišćanstvo jedina vera. Niti je ovo hrišćanski forum niti hrišćanska tema.

Ako se osvrnemo na istoriju ovoga se i plašim.
Slazem se,zato sam i naglasio da govorim o hriscanstvu.

Ako se osvrnemo na istoriju ovoga se i plašim.
Nazalost ,to je realnost ali na srecu t nisu bili hriscani nego samo deklarivni vernici koji nisu imali pojma o hriscanstvu stoga su postupali kao najgori pagani na svetu !!!

Mislim da je ovde reč "pagani" upotrebljena u pogrešnom kontekstu. Ako se opet osvrnemo na istoriju videćemo da su pagani uglavnom verovali u svoje bogove i nisu ih nešto posebno interesovali tuđi.
Ovo sam naveo u smislu vrednovanje zivota kod pagana ( dakle oni dobri su znali prinositi ljudske zrtve svojim "bogovoma" a zamisli samo kakvi su bili oni losi( skloni kriminalu) ...!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back