Коначно,сигурна кућа за мушкарце

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Sigurna muška kuća, prva na Balkanu, kao utočište muškarcima koji su žrtve „nežnijeg pola“ počela je pre tri nedelje sa radom u okolini sela Supska, u opštini Ćuprija i trenutno ima dva štićenika - farmaceuta iz Zaječara i penzionera iz Ćuprije, piše "Glas javnosti".

Dušan Trifunović (41), ekonomista i bivši predsednik opštine Ćuprija, osnovao je nevladinu organizaciju „Muška sigurnost“ i u okviru nje sklonište za izbegle „jače polovine“ koji su odbegli od nasilnih supruga. I nevladinu organizaciju i Sigurnu mušku kuću inicirala je, kako kaže, činjenica da je i sam godinama bio žrtva supruge.

Dušan Trifunović tvrdi da ima dosta obespravljenih muškaraca koji su, kako kažu, ukoliko državni organi nastave da zanemaruju njihove probleme spremni da na jesen „okupiraju“ neke od važnih institucija u Beogradu i tamo štrajkuju glađu dok se bar deo njihovih muka ne reši.
"Nisam se ni najmanje iznenadio kad sam saznao za procenu Ministarstva za ljudska i manjinska prava da sedam do deset posto muškaraca u Srbiji preživljava pravu torturu od svojih žena. I sam na svojoj koži osetio šta to znači", ističe Trifunović.

Prema rečima predsednika „Muške sigurnosti“ iskustva iz srpskih sudova svode se na ružnu praksu da muškarac, čim je procesuiran, odmah i osuđen.

"Nema kazne za ženu kad lažno prijavi muža za nasilje u porodici. Evo, imam presudu da se naš Paraćinac LJubiša S. (43) vrati u kuću, ali izvršenja nema. Ima i presudu da viđa decu, ali ni tu nema izvršenja. Živeo je u hotelu dok je to mogao da plati, a sad spava kod drugova iz mladosti. Živimo u svetu gde su izgleda samo ženska prava ljudska", priča Trifunović.

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=144043

Богами,кренуло је....

оћемо наша права....
доста дискиминације....
стоп жемској тиранији....
живела равноправност полова....
 
Kako bi ono rekli :
"Srbine ,mushkarcino ,procitaj ,i ubi se .
Ee na cega si spao ."

Hehe, da je to jedino...ne možeš očekivati od prosečnog muškarca
da to i bude u punom smislu reči, kada oni što ih vode to nisu..

:lol: :haha: pa bre,ako te neka zena maltretira,nalupaj samare i gotovo :lol:

Jeste, pa da ga prijavi i u aps:zper:
 

Back
Top