Коначно одакле потичу 4 оцила?

Хвала , ово је био неки одговор , захваљујем!
Орнамент са коња, који је урађен у стилу Виланова културе, нема везе са Палеолозима, али има везе са Винчом, са којом и Виланова има везу.
576045

Не разумем?
Шта не разумете? Поставите линк:
сајта хладно оружје Етрурци , италска војска и коњица и њен развој.
Где је доказ да Ваш "етрурски коњаник" није, заправо, рад неког савременог уметника, који своје рукотворине продаје преко Etsy-ја?

http://prevodnenad.wixsite.com/hladnooruzje/single-post/2015/06/23/KONJI-I-KONJICA-U-GVOZDENOM-

Пошто највероватније ниси у праву остаје терет на теби да докажеш да мотив није оригиналан на коњу ма шта он био.
Јер је јако очигледно да плод маште није поставио сам ти сад ти води тему у ком хоћеш правцу.

Ствари које потенцираш нису битне и нису тема , одговор који сам од тебе добио на тему је исти онај који сам добио од маме која ми је је говорила синко када видиш двоглавог орла и 4 оцила немој помислити да су Срби и одржала моралну беседу како треба да се односим према тим стварима.

Обзиром да ти користиш свако милиметар овог сајта за самопромоцију замолићу модерацију да ми дозволи да ти на својој тему наплаћујем простор та рекламе.:hahaha:

Шта не разумете? Поставите линк:

Где је доказ да Ваш "етрурски коњаник" није, заправо, рад неког савременог уметника, који своје рукотворине продаје преко Etsy-ја?

Ауууууууууууууу па немам доказ уколико га имаш избаци и питао сам те и то бих прихватио као одговор пре него ово тактизирање.
Ако је тако да ли је релика или слободно дело да ли то можеш доказати?

Dakle, radi se o vizantijskom "Car careva caruje carstvima." Na nasem grbu slova su latinicna C, i to heraldicki prikaz slova C, kasnije uprilicena u obliku krune.
А Ромеји су писали латиницом словенске речи? :hahaha:
Оно о чему говориш на грчком је гласило βασιλεὺς βασιλέων βασιλεύων βασιλευόντων.

А Ромеји су писали латиницом словенске речи? :hahaha:
Оно о чему говориш на грчком је гласило βασιλεὺς βασιλέων βασιλεύων βασιλευόντων.
Ne oni su pisali beta. Ali mi pisemo latincno C. Kod nas je C. Beta je postala C na nasem grbu. Ovo kod nas nije nikakvo beta niti je bilo kakvo ocilo, nego slovo C, i to heraldicki prikaz.
A zasto je to tako, moras pitati Ritera Vitezovica i ostale renesansne i novije heraldicare.

Poslednja izmena:
Niti je ovo sto je prikazano ocilo

800px-Coat_of_arms_of_Serbia_%281947%E2%80%932004%29.svg.png
Ово сребрно (негде златно) око грба Србије (коме је скинут крст), иако се нигде и ни у једном од устава социјалистичке Србије не помиње, подсећа на уже, што и Ацовић наводи. У сваком случају, делује депримирајуће, као омча.

Код Жефаровића стоји да су оцила.

Screen-Shot-07-17-19-at-10-10-AM.png

Moze on pricati sta hoce. Nisu nacrtana ocila. Ono sto je nacrtano, nije ocilo.

U srenjevjekovnoj vizantijskoj heraldici radi se o slovu B, i cetiri B imaju svoje znacenje. Kasnije, slovo B je poprimalo heraldicki oblik krune, jer to znaci, znaci krunu, to je izvedba slova B. I bilo je zlatno. I onda je variralo izmedje simbola koje nekad lici vise na B a nekad vise na krunu, ili samo krunu. Zavisno od heraldicara i kuce.

Denaro_of_Domenico_Gattilusio.jpg

Crusaders_attack_Constantinople_-_Detail_of_Constantinople.jpg

4b9f6a5664096aa041c94a5f40e66f01.jpg

GLO899F47.jpg

pic_shield26.jpg

Moze on pricati sta hoce. Nisu nacrtana ocila. Ono sto je nacrtano, nije ocilo.

U srenjevjekovnoj vizantijskoj heraldici radi se o slovu B, i cetiri B imaju svoje znacenje. Kasnije, slovo B je poprimalo heraldicki oblik krune, jer to znaci, znaci krunu, to je izvedba slova B. I bilo je zlatno. I onda je variralo izmedje simbola koje nekad lici vise na B a nekad vise na krunu, ili samo krunu. Zavisno od heraldicara i kuce.

Па он их је цртао, тачније, Витезовић, који такође каже chalybes, тј. огњила.

Овај је исто тумачење преузео највероватније од ДиКанжа.

Па он их је цртао, тачније, Витезовић, који такође каже chalybes, тј. огњила.

Овај је исто тумачење преузео највероватније од ДиКанжа.

Pusti tu pricu, to su budalastine. Grb je posveta Carigradskom Grbu -- dakle Caru nad Carevima. I "iskvaren je." I sad je pitanje zasto je iskvaren? Da li je iskvaren da se prilagodi nasem jeziku, ili je iskvaren jer toboze od davnina upravo takvo ocilo je stari simbol Tribala, i nijedno drugo ocilo kojih ima raznih oblika nije pravo ocilo nego upravo ovo koje je Vitezovic nacratao a s njim se nista ne moze zapaliti?

Dakle sustinsko pitanje je sta je nacrtano? Je li nacrtano ocilo?
Ja kazem nije nacrtano ocilo. Graficki prikaz mozda vuce na neko ocilo, ali je nacrtano slovo C. Tako isto u carigradskom grbu, nacrtano je slovo B, koje nekad vuce na oblik krune, iz grafickih, heraldickih razloga.
Dok u carigradskim grbovima slovo B prima oblik krune, ono jeste graficki prikaz krune; kod nas slovo C nije ni graficki prikaz ocila dovoljno da se moze zvati ocilo. Jer se ne moze ocilo rasiriti u slovo C, kako je kod nas uradjeno, a ostati ocilo. niti postoji u grckom slov C, tako da je C latinicno.
Dakle radi se o zamagljavanju ociju kad se govori o ocilu, ili se radi o semantici, heraldickoj nomenklaturi, bilo sta sto je takvog oblika zove se "ocilo." Budalastine u svakom slucaju.

576397

"Ea Crux Constantianae memoria est; alii eadem insignia Constantinopoli tribuunt; mutatis aut non rite observatis coloribus; proque calybibus B ; Graecam litteram ponunt.
Ungaria reges antiquioribus Triballorum insignibus; pro-Serbia Rassiae; Regno, in Bullis utuntur. Illorum olim hic sedes fuerunt; Romaniq; Orientis Imperatores, Serblia Principes, Triballorum Reges nuncupabant. Fato Symbolum hoc Serblis obvenir; quis saepe dux; ferro & igne pro Christianis aris & patriae focis oppugnati, in tristem servitutem concessere."

Poslednja izmena:
Сретењски устав из 1835 године.

Глава друга. Боја и грб Сербије.
3) Боја народна Србска јест отворено-црвена, бјела и челикасто-угасита.
4) Грб народни Србски представља крст на црвеном пољу, а међу краковима крста по једно огњило окренуто к крсту.

И у свим следећим уставима Србије где се описије грб стоји да се ради о оцилима или огњилима, нигде се не каже да су то слова, да не говорим о томе ако јесу шта би значила.

Дакле то су огњила.

Сретењски устав из 1835 године.

Глава друга. Боја и грб Сербије.
3) Боја народна Србска јест отворено-црвена, бјела и челикасто-угасита.
4) Грб народни Србски представља крст на црвеном пољу, а међу краковима крста по једно огњило окренуто к крсту.

И у свим следећим уставима Србије где се описије грб стоји да се ради о оцилима или огњилима, нигде се не каже да су то слова, да не говорим о томе ако јесу шта би значила.

Дакле то су огњила.

To je budalastina. To je cista nomeklatura. Mogu ga oni zvati kako hoce, medjutim to nije ocilo, to je raziebano ocilo s kojim se nista ne moze upaliti. To vise nije ocilo. A Raziebano je iz razloga, da izgleda kao C. A to je sustina.

А што би га неко цртао да изгледа као С ( претпостављам да мислиш на ово слово ћирилично) а писао да су огњила?
Iz razloga heraldicke istorijske nomenklature, tako zovu taj simbol. Medjutim sustina simbola nije ognjilo, kresivo, ocilo, nego slova i kruna. I onda je taj heraldicki znak izvitoperen da izgleda ili kao kruna ili kao slovo koje predstavlja.
Radi se o slovima i krunama, koje eto heraldicari iz nekog razloga zovu ognjila. Podsjeca ih valjda taj znak na neko ognjilo, graficki, i tako ga zovu. Radi se medjutim o Caru nad Carevima, slovu B, slovu C, i krunama.

То може једино да изгледа као слово С ћирилично, а не на В или круне, тако да "Цар над царевима" не може да значи никако.
Цар над царевима је можда значило у Византији ( од Василевса) али код Срба није никада.
Дакле ако су слова, а нису одмах да кажем, шта значе?

Back