Комунистички фалсификати

:hahaha:

ako je nekom drman kavez onda je svakako tebi...videli smo gore kako izmisljas na osnovu knjige da je slika iz septembra iako jedno s drugim nemaju veze...sad spominjes maj i kazes da sam ja u pravu za septembar, a samo sam citirao tebe...pa sam si napisao septembar...

http://forum.krstarica.com/showthre...алсификати?p=16904268&viewfull=1#post16904268

kakav sad maj i nametanje price meni...

ja ne znam ali vi ko na isti kalup da ste pravljen...laganje vam je u krvi...

i nisi momak nista dokazao...na slici se jasno vidi naoruzani cetnik i nenaoruzani (razoruzani) Nemci...malo se ne uklapa u tvoju tvrdnju o saradnji..:mrgreen:

Kao sto ti rekoh, Jugoslovenska vojska je te 44 oslobodila od Nemaca 13 mesta i zarobila preko 2000 okupatorskih vojnika...ti ocigledno nemas pojma o cemu pricas, usput i svesno lazes, naocigled svih...i vidno si uzbudjen, to ne valja za konstruktivno diskusiju, a cesto je uzrok lazi...samo opusteno...

sudjenje u Ninbergu kao dokaz cega? :hahaha:

pa imamo dokument gde Tito nudi Nemcima zajednicku borbu protiv saveznika...toliko o tome...najsramnija kolaboracija ikad vidjena u II sv.ratu...

sudjenje nacistima je najobicnija lakrdija koja se svodi na ono sto bi saveznici zeleli da cuju...ne moze biti dokaz nicega...Ali zato mogu memoari, na primer jednog Horstenaua koji otvoreno govori o saradnji s partizanima i njihovoj ponudi...

covek naroda ustasa svakako ima odredjene komplekse i frustracije...pa jos naroda ''tisucljetne kulture'', da ne pricam dalje...otuda potreba da se udara po cetnicima...sve ja to kapiram...i naravno da bi pobedom cetnika islo po zaslugama...pa zna se ko je pruzio najveci otpor okupatoru i podneo najvece zrtve...sigurno ne oni koji su prvi predali oruzje u aprilskom ratu, docekali Nemce sa cvecem, izvrsili genocid nad svojim dojucerasnjim oslobodiocima od konjusarskog jarma...kako tipicno za Hrvate....to sve mora da boli ali tesko ce se te frustracije i kompleksi izleciti napadom na cetnike, stalnom posetom srpskih foruma, itd...

Kad smo kod sudjenja da li cemo ikad od tebe cuti zasto komunisti nisu ucinili apsolutno nista da uhvate Pavelica, nisu trazili njegovo izrucenje, nisu raspisali za njim poternicu, nisu mu sudili u odsustvo, a copavi npr nikada nije posetio Jasenovac i oda pocast ztvama?

Poslednja izmena:
:hahaha:

ako je nekom drman kavez onda je svakako tebi...videli smo gore kako izmisljas na osnovu knjige da je slika iz septembra iako jedno s drugim nemaju veze...sad spominjes maj i kazes da sam ja u pravu za septembar, a samo sam citirao tebe...pa sam si napisao septembar...

http://forum.krstarica.com/showthre...алсификати?p=16904268&viewfull=1#post16904268

kakav sad maj i nametanje price meni...

ja ne znam ali vi ko na isti kalup da ste pravljen...laganje vam je u krvi...

i nisi momak nista dokazao...na slici se jasno vidi naoruzani cetnik i nenaoruzani (razoruzani) Nemci...malo se ne uklapa u tvoju tvrdnju o saradnji..:mrgreen:

Kao sto ti rekoh, Jugoslovenska vojska je te 44 oslobodila od Nemaca 13 mesta i zarobila preko 2000 okupatorskih vojnika...ti ocigledno nemas pojma o cemu pricas, usput i svesno lazes, naocigled svih...i vidno si uzbudjen, to ne valja za konstruktivno diskusiju, a cesto je uzrok lazi...samo opusteno...

cekaj, jel sam ja tvrdio i lagao da se ovde radi o nemackim zarobljenicima (iz lazarevca) ili ste to vi klinci bili? i jos uvek nisi odgovrio na pitanje odakle onom detetu i tebi ideja da se radi o nemackim zarobljenicima iz lazarevca. ja nemam razloga da budem uzbudjen…naprotiv…smejem se celo vreme. zamisljam kako grizes nokte zato sto se ovde tacno vidi koliko si primitivan. :D postavio sam ti celu stranicu albuma, ali ti i dalje tvrdis…toooo su nemacki zarobljeniciiiii! hahahahaha. :mrgreen:
ma 100% su nemacki zarobljenici na fotografiji…a album je cetnicki, vidi se po rukopisu, sve lepo na nemackom pise. a u srbiji se, to svako dete zna, prica nemacki! :mrgreen:
konstruktivna diskusija…cim vas neko podseti da lazete pucate na sve strane.
ja sam samo citirao pasazu iz knjige u vezi uzica, ti si povezao fotografiju i tekst. vrlo dobro znas da sam ja ovu fotografiju vec ranije postavio ovde na forum i slucajno sam je datirao sa maj 1944, ali zahvaljuci tebi sam tu gresku mogao sada da ispravim. hvala.
cetnici i nemci zajedno kod uzica – izgubices definitvno reputaciju kao cetnicki batman. :mrgreen:

cekaj, jel sam ja tvrdio i lagao da se ovde radi o nemackim zarobljenicima (iz lazarevca) ili ste to vi klinci bili? i jos uvek nisi odgovrio na pitanje odakle onom detetu i tebi ideja da se radi o nemackim zarobljenicima iz lazarevca. ja nemam razloga da budem uzbudjen…naprotiv…smejem se celo vreme. zamisljam kako grizes nokte zato sto se ovde tacno vidi koliko si primitivan. :D postavio sam ti celu stranicu albuma, ali ti i dalje tvrdis…toooo su nemacki zarobljeniciiiii! hahahahaha. :mrgreen:
ma 100% su nemacki zarobljenici na fotografiji…a album je cetnicki, vidi se po rukopisu, sve lepo na nemackom pise. a u srbiji se, to svako dete zna, prica nemacki! :mrgreen:
konstruktivna diskusija…cim vas neko podseti da lazete pucate na sve strane.
ja sam samo citirao pasazu iz knjige u vezi uzica, ti si povezao fotografiju i tekst. vrlo dobro znas da sam ja ovu fotografiju vec ranije postavio ovde na forum i slucajno sam je datirao sa maj 1944, ali zahvaljuci tebi sam tu gresku mogao sada da ispravim. hvala.
cetnici i nemci zajedno kod uzica – izgubices definitvno reputaciju kao cetnicki batman. :mrgreen:

koji bre crni album, naslagao si neke slike na neku crnu pozadinu....za sliku kojom mases ne postoji nikakav potpis, postavio si drugu sliku Uzica i mislis time da dokazes odakle je ova slika...nidje veze...ne znas ni sam ni sta radis, ni sta pises...totalno si se pogubio...sam kazes septembra pa potom da si mislio maj pa opet septembar...a zapravo ne znas apsolutno nista konkretno u vezi slike, samo nagadjas....

Ja sa slikom nemam nikakav problem...na slici je i dalje naoruzani cetnik i nenaoruzani (razoruzani) Nemci...i ti tu ne mozes nista da promenis zar ne?

mnogo toga se ne uklapa u tvoju pricu al sta ces...

sta sam bre ja povezao fotografiju i tekst, kako te nije sramota da lazes...pa postovi su nam na ovoj i prethodnoj strani...to si ti radio

Poslednja izmena od moderatora:
koji bre crni album, naslagao si neke slike na neku crnu pozadinu....za sliku kojom mases ne postoji nikakav potpis, postavio si drugu sliku Uzica i mislis time da dokazes odakle je ova slika...nidje veze...ne znas ni sam ni sta radis, ni sta pises...totalno si se pogubio...sam kazes septembra pa potom da si mislio maj pa opet septembar...a zapravo ne znas apsolutno nista konkretno u vezi slike, samo nagadjas....

Ja sa slikom nemam nikakav problem...na slici je i dalje naoruzani cetnik i nenaoruzani (razoruzani) Nemci...i ti tu ne mozes nista da promenis zar ne?

mnogo toga se ne uklapa u tvoju pricu al sta ces...

sta sam bre ja povezao fotografiju i tekst, kako te nije sramota da lazes...pa postovi su nam na ovoj i prethodnoj strani...to si ti radio

ti definitivno nisi normalan, ali to vecina ovog (pod)foruma vec zna. nisi u stanju da budes objektivan, lazes i hronicno si resistentan na dokaze koji ne odgovaraju tvom misljenju.

ti mozes i dalje da tvrdis sta hoces, ali tvoje lazi se ipak nece pretvopriti u istinu, pinokio. :)

da li si ti svestan da je nasa diskusija na poslednje dve strane i da svako moze da je prelista i vidi ko laze...

lagao si dva puta...vrlo bespotrebno, providno i naocigled svih...a iz tvog izlaganja se jasno vidi da ne znas nista konkretno o slici, samo nagadjas....

dakle prvo si tvrdio da je slika iz maja, a onda kako bi uskladio sa tekstom iz knjige tvrdis da je iz septembra...trulo, mnogo trulo, izvaljeno, diskreditovan si u startu

i ponavljam, ja sa slikom nemam nikakvih problema - naoruzani cetnik, u centru paznje, razgoropadio se, i nenaoruzani (razoruzani) Nemci, prilicno smuseni...pa jos godina kada cetnici oslobadjaju 13 mesta u Srbiji...Lazarevac je oslobodjen 3. septembra i tom prilikom je zarobljeno 200 Nemaca

Poslednja izmena:
da li si ti svestan da je nasa diskusija na poslednje dve strane i da svako moze da je prelista i vidi ko laze...

lagao si dva puta...vrlo bespotrebno, providno i naocigled svih...a iz tvog izlaganja se jasno vidi da ne znas nista konkretno o slici, samo nagadjas....

dakle prvo si tvrdio da je slika iz maja, a onda kako bi uskladio sa tekstom iz knjige tvrdis da je iz septembra...trulo, mnogo trulo, izvaljeno, diskreditovan si u startu

i ponavljam, ja sa slikom nemam nikakvih problema - naoruzani cetnik, u centru paznje, razgoropadio se, i nenaoruzani (razoruzani) Nemci, prilicno smuseni...pa jos godina kada cetnici oslobadjaju 13 mesta u Srbiji...Lazarevac je oslobodjen 3. septembra i tom prilikom je zarobljeno 200 Nemaca

da skratim/o pricu...sta ako na fotografiji pise maj 1944? sta se sada konkretno menja? gde sam ja lagao? ja sam pre (mozda) godinu dana pogresnu sliku skenirao i napisao sam da na njoj pise maj 1944. ja sam sám ispravio tu gresku, nisi me ti podsetio, pinokio. znaci, gde ja konkretno lazem, pinokio?

u NEMACKOJ knjizi lepo pise ko je bio u septembru 1944 na strani nemaca, ali i za to ces imati opet neki "dobar" cetnicki izgovor. :roll:

da skratim/o pricu...sta ako na fotografiji pise maj 1944? sta se sada konkretno menja? gde sam ja lagao? ja sam pre (mozda) godinu dana pogresnu sliku skenirao i napisao sam da na njoj pise maj 1944. ja sam sám ispravio tu gresku, nisi me ti podsetio, pinokio. znaci, gde ja konkretno lazem, pinokio?

u NEMACKOJ knjizi lepo pise ko je bio u septembru 1944 na strani nemaca, ali i za to ces imati opet neki "dobar" cetnicki izgovor. :roll:

druze, mnogo se gubis....ne znas vise sta pises...gledaj na sta lice tvoji postovi...covek ne moz te povata sta oces da kazes... samog sebe demantujes iz posta u post, a to sto me nazivas pinokiom je neki vid odbrambenog sistema, ili pre bi se reklo klasicna projekcija...

vrlo dobro znas da sam ja ovu fotografiju vec ranije postavio ovde na forum i slucajno sam je datirao sa maj 1944, ali zahvaljuci tebi sam tu gresku mogao sada da ispravim

hvala sto si mi pomogao da razjasnimo da su cetnici saradjivali sa nemcima oko uzica!

dakle jesam te ja podsetio ili nisam....

ja sam mislio da se radi o maju 1944, ali ti si u pravu, ipak je septembar 1944

kad sam ja to izricito tvrdio da je slika iz septembra, o cemu ti pricas covece?...ja sam rekao da su cetnici oslobodili Lazarevac septembra 44

Stvar je u tome sto ti nemas informacije o slici, koje sam ti trazio...dakle, prvo pises maj, a onda na osnovu neke knjige koja nema veze sa slikom kazes septembar...u tome je problem...dakle to ne pise na samoj poledjini slike ili slicno nego su neka tvoja nagadjanja...

Pa cetnici Koste Pecanca gotovo ceo rat saradjuju sa Nemcima, nisi otkrio toplu vodu....doticni je zato i ubijen od strane Jugoslovenske vojske, ili ako volis Drazinih cetnika...problem je sto tvoja slika nikako ne prikazuje saradnju...covece imas oci...kolko puta treba da ponovim...

Poslednja izmena:
sudjenje nacistima je najobicnija lakrdija koja se svodi na ono sto bi saveznici zeleli da cuju...ne moze biti dokaz nicega...Ali zato mogu memoari, na primer jednog Horstenaua koji otvoreno govori o saradnji s partizanima i njihovoj ponudi...

pa gledano sa strane srbijanskog naciste, verovatno jeste;
kako bi bilo da nam stavis te memoare, gde to Horstenau pise :D....
ajde ucini nam...:D

pa gledano sa strane srbijanskog naciste, verovatno jeste;
kako bi bilo da nam stavis te memoare, gde to Horstenau pise :D....
ajde ucini nam...:D

''srbijanski nacista'' :lol: covece ubise te frustracije naroda ustasa....

malo ti nemacka dokumenta, priznanje Djilasa i pisanja mnogobrojnih autora?

hehe, nema problema, feljton je tu...:)

Glez fon Horstenau: Između Hitlera i Pavelića (7)

Brozovo pismo u džepu

Velebit je 1. aprila 1943. lično od Horstenaua primio pismo u kome mu ovaj saopštava da slobodno može da ide, sa Titovim pismom u džepu, slavonskim partizanima i da im kaže da privremeno prestanu sa akcijama i sabotažama na pruzi Zagreb-Beograd

Do razmene zarobljenika je došlo, premda je Popović već otišao, a Đilas je krenuo da o ovim pregovorima referiše kod Tita. U Sarajevu je ostao samo Velebit. Partizani se bore samo protiv onih Nemaca, još jednom je i razgovoru naglasio Velebit, koji ih napadaju, a četnici su njihov glavni neprijatelj. Velebit je takođe naglasio da se i partizani zalažu za primenu međunarodnog prava. Podvukao je da je narodnooslobodilačka armija jedan nezavisan nacionalni pokret koji nema podršku iz inostranstva. Posle ovih razgovora sa Nemcima u Sarajevu, Velebit je iz Sarajeva pisao u Glavni štab Titu da se Đilas vrati u Sarajevo, što je ovaj i uradio. Onda su Velebit i Đilas krenuli, u pratnji Ota, u Zagreb. Ovde je nemačka komanda već imala Velebitovu izjavu koju je dr Kriš uneo u protokol.

Novi pregovori
Novi pregovori o razmeni zarobljenika započeli su 26. marta 1943. u Zagrebu. Razgovarali su, takođe, sa Titovim predstavnicima i o vojnopolitičkim predlozima. U toku pregovora došlo je i do susreta između Velebita i Horstenaua, sa čime se Đilas složio. Razgovor je protekao u jednoj prijatnoj atmosferi i Glez Horstenau nije propustio da podseti na činjenicu kako su Velebitovi rođaci takođe služili u austrougarskoj armiji. Velebit je izložio srž partizanskih predloga. Titova ideja je bila jasna: Nemci treba da prestanu da ga napadaju na teritoriji zapadne Bosne, a zauzvrat partizanski ustanak u Slavoniji neće se širiti i potpuno će se odreći vojnih akcija i sabotaža. Sem toga, partizani bi bili spremni, ako dođe do iskrcavanja saveznika, da se zajedno sa Nemcima bore protiv Amerikanaca i Engleza.
Glez Horstenau je dozvolio Velebitu da se slobodno kreće po Zagrebu i da poseti svoju porodicu. Posle tih pregovora u Zagrebu, Đilas i Velebit vratili su se Titu da bi ga obavestili o susretima sa Nemcima.

Jednomesečno primirje
Tito je već 29. marta 1943. napisao pismo komandantu partizanske 6. bosanske brigade da on treba da nastavi borbe sa četnicima, a na svom putu prema Sandžaku da mora da izbegava borbe sa Nemcima. Slične naredbe primila je i Prva proleterska brigada. Velebit je 1. aprila 1943. lično od Horstenaua primio pismo u kome mu ovaj saopštava da slobodno može da ide, sa Titovim pismom u džepu, slavonskim partizanima i da im kaže da privremeno prestanu sa akcijama i sabotažama na pruzi Zagreb - Beograd.

Kada je o tome telegrafski obavestio Moskvu, odgovor, koji je stigao već 31. marta 1943, sadržavao je brojna pitanja koja su govorila o nepoverenju i neodobravanju Titove akcije. Sovjeti su ga ukorili. Tito se branio time da je bilo reči samo o razmeni zarobljenika, i da je to korisno za njegov pokret. Neka vrsta primirja između Nemaca i partizana trajala je, a to može da se dokaže, i ceo april 1943. Primirje je prekinuto kada je 15. maja 1943. nemačka armija započela operaciju „Švarc“ (5. ofanziva).

U julu 1943. Tito je ponovo poslao Horstenauu poruku sa ponudom o razmeni zarobljenika. U jesen 1943. čovek nemačke vojne obaveštajne službe, Abver, inženjer Ot obnovio je veze sa Titom. U novembru je ponovo došlo do susreta Nemaca i partizana. Razgovaralo se o nemačkom predlogu da se osnuje stalna komisija koja bi se bavila pitanjima razmene zarobljenika.

HITLEROVA USMENA DOZVOLA

Specijalni nemački diplomata za Balkan dr Nojbaher poslao je 19. novembra 1943. godine pismo Kašeu u Zagreb u kome kaže da nema ništa protiv tog predloga. Ova akcija je bila odobrena, a kasnije ju je dozvolio, usmeno, i sam Hitler, a o tome svedoči Glez Horstenau. Na strani partizana šef pregovaračkog tima bio je Marijan Stilinović, a dozvolu za boravak u Zagrebu potpisao mu je lično Horstetnau. Posle toga Tito je rešio da dalje pregovore sa Nemcima vodi Glavni štab Hrvatske, a šef pregovaračkog tima da bude Boris Bakrač, šef tajne policije.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/feljton/glas-javnosti-12-09-2008/brozovo-pismo-u-dzepu

:D

Poslednja izmena:
druze, mnogo se gubis....ne znas vise sta pises...gledaj na sta lice tvoji postovi...covek ne moz te povata sta oces da kazes... samog sebe demantujes iz posta u post, a to sto me nazivas pinokiom je neki vid odbrambenog sistema, ili pre bi se reklo klasicna projekcija...

ne odgovaras na direktna pitanja. sta ako na fotografiji pise maj 1944? sta se sada konkretno menja? gde sam ja lagao?

dakle jesam te ja podsetio ili nisam....

jel si mi ti rekao da sam pre toga napisao maj 1944?

kad sam ja to izricito tvrdio da je slika iz septembra, o cemu ti pricas covece?...ja sam rekao da su cetnici oslobodili Lazarevac septembra 44

povezao si tekst i sliku…

Stvar je u tome sto ti nemas informacije o slici, koje sam ti trazio...dakle, prvo pises maj, a onda na osnovu neke knjige koja nema veze sa slikom kazes septembar...u tome je problem...dakle to ne pise na samoj poledjini slike ili slicno nego su neka tvoja nagadjanja...

Pa cetnici Koste Pecanca gotovo ceo rat saradjuju sa Nemcima, nisi otkrio toplu vodu....doticni je zato i ubijen od strane Jugoslovenske vojske, ili ako volis Drazinih cetnika...problem je sto tvoja slika nikako ne prikazuje saradnju...covece imas oci...kolko puta treba da ponovim...

koje informacije su jos potrebne? ti si jedini ko’ povezuje fotografiju direktno sa knjigom, ja sam samo dodao tekst iz knjige da bi imao objektivan izvor dogadjaja. ja cetnicke ili komunisticke (sa drugim recima veoma subjektivne) izvore ne volim da koristim.
ispod fotografije pise “tschetnik” a na samoj fotografiji pise “uzice, september 1944“
sta sad skaces opet? kakav pecanac? gde sam ja spomeno’ pecanca?
nemci su se slikali sa njihovim saveznicima - slika je iz nemackog albuma - cetnik naoruzan…sta tu nije jasno? kakva polemika?!

ne odgovaras na direktna pitanja. sta ako na fotografiji pise maj 1944? sta se sada konkretno menja? gde sam ja lagao?

jel si mi ti rekao da sam pre toga napisao maj 1944?

povezao si tekst i sliku…

koje informacije su jos potrebne? ti si jedini ko’ povezuje fotografiju direktno sa knjigom, ja sam samo dodao tekst iz knjige da bi imao objektivan izvor dogadjaja. ja cetnicke ili komunisticke (sa drugim recima veoma subjektivne) izvore ne volim da koristim.
ispod fotografije pise “tschetnik” a na samoj fotografiji pise “uzice, september 1944“
sta sad skaces opet? kakav pecanac? gde sam ja spomeno’ pecanca?
nemci su se slikali sa njihovim saveznicima - slika je iz nemackog albuma - cetnik naoruzan…sta tu nije jasno? kakva polemika?!

ne vredi da nastavljamo, kao sto rekoh prilicno si se pogubio u diskusiji ili me zaebavas, ne znam sta je u pitanju ali svasta si ovde ispisao, demantujuci sebe iz posta u post, pripisujuci meni nesto stoo nisam uradio, cak naprotiv, ti si...

Pecanca sam spomenuo ja! ako je nemacki saveznika znaci da je Pecancev cetnik...sta tebi tu nije jasno?

Sto se tice slike jasno je da se na njoj nalazi naoruzani cetnik i nenaoruzani(razoruzani) Nemci...dakle ili je na slici neki Pecancev cetnik ili ti ne dajes tacne informacije o slici jer u Uzicu nije bilo razoruzanih Nemaca, ali ih jeste bilo u 13 drugih mesta u Srbiji koja je Jugoslovenska vojska oslobodila od Nemaca....kakva polemika?

ne vredi da nastavljamo, kao sto rekoh prilicno si se pogubio u diskusiji ili me zaebavas, ne znam sta je u pitanju ali svasta si ovde ispisao, demantujuci sebe iz posta u post, pripisujuci meni nesto stoo nisam uradio, cak naprotiv, ti si...

Pecanca sam spomenuo ja! ako je nemacki saveznika znaci da je Pecancev cetnik...sta tebi tu nije jasno?

Sto se tice slike jasno je da se na njoj nalazi naoruzani cetnik i nenaoruzani(razoruzani) Nemci...dakle ili je na slici neki Pecancev cetnik ili ti ne dajes tacne informacije o slici jer u Uzicu nije bilo razoruzanih Nemaca, ali ih jeste bilo u 13 drugih mesta u Srbiji koja je Jugoslovenska vojska oslobodila od Nemaca....kakva polemika?

cim se vidi cetnik u drustvu sa nemcima...to je onda ili falsifikat ili pecancev cetnik, sve drugo ne moze da bude opcija - ne sme da bude opcija. kao sto rekoh, ne umes da budes objektivan. ti naravno i dalje mozes da tvrdis sta hoces, ali kao sto rekoh, iako ponovis laz jos 100 puta...nece se pretvoriti u istinu. :)

pa tebe nepoznavanje situacije u II sv.ratu kod nas navodi na takve zakljucke...tj. slabo znas ko je ko...i ti si taj koji nije objektivan...44. Hitler smatra cetnike, a ne komuniste najvecom opasnoscu...Te godine iz koje je ta slika, na snazi je poternica za Drazom...Cetnici oslobadjaju gradove, Nemci protiv njih organizuju akcije....

ne mozes ti stalnim ponavljanjem da ubedis ljude da vide ono cega na slici nema...a vide naoruzanog cetnika i nenaoruzane (razoruzane) Nemce...to je sve sto vidimo i znamo o ovoj slici...A ako je ono sto ti tvrdis pa zna se koji je onda cetnik na slici (ili Pecancev ili neki legalizovan za koga Nemci ne znaju da je pod Drazinom komandom, vrlo jednostavno, kada uzmes sve cinjenice u obzir)...i u cemu je problem?

Postavio sam neki deo iz jedne nemacke knjige na temi o saradnji ustasa i komunista pa ako bi mogao da prevedes?

Poslednja izmena:
Jel i ovo slika iz tvoje kolekcije, tog nemackog albuma koji spominjes i da li znas ko je na slici?

Cetnik01copy-1.jpg

kao i ova

Cetnici005.jpg

Na prvoj je Kosta Pecanac licno, na ovoj drugoj neki ljoticevac...dakle, imas album slika Nemaca sa svojim saradnicima, ljoticevcima, nedicevcima, cetnicima Koste Pecanca...i to je ono sto treba da se naglasi, nikako imenovanje ''Cetnici sa Nemcima'' ili slicno generalizovanje....jer ona ogromna vecina cetnika je pod komandom generala Mihailovica i nemacki je neprijatelj broj 1 na Balkanu...

Poslednja izmena:
pa tebe nepoznavanje situacije u II sv.ratu kod nas navodi na takve zakljucke...tj. slabo znas ko je ko...i ti si taj koji nije objektivan...44. Hitler smatra cetnike, a ne komuniste najvecom opasnoscu...Te godine iz koje je ta slika, na snazi je poternica za Drazom...Cetnici oslobadjaju gradove, Nemci protiv njih organizuju akcije....

ne mozes ti stalnim ponavljanjem da ubedis ljude da vide ono cega na slici nema...a vide naoruzanog cetnika i nenaoruzane (razoruzane) Nemce...to je sve sto vidimo i znamo o ovoj slici...A ako je ono sto ti tvrdis pa zna se koji je onda cetnik na slici (ili Pecancev ili neki legalizovan za koga Nemci ne znaju da je pod Drazinom komandom, vrlo jednostavno, kada uzmes sve cinjenice u obzir)...i u cemu je problem?

Postavio sam neki deo iz jedne nemacke knjige na temi o saradnji ustasa i komunista pa ako bi mogao da prevedes?

koliko gradova ima srbija? 13? cetnici ulaze u gradove koje nemci i njihovi saveznici napustaju, ni manje ni vise, ili hoces da tvrdis da su cetnici imali tenkove, tesku artiljeriju i avione?
vidi, pinokio, ti mozes i dalje da prduckas, ali na slici su nemci i njihov saveznik tj. CETNIK! kraj price! ende der geschichte! end of story! fotografija je iz moje kolekcije, kupljena u nemackoj, izvadjena iz nemackog albuma – ne postoji ni najmanja sansa da se radi o “komunistickoj propagandi“ ili nekim izmisljenim scenarijama u smislu: ovo je naoruzani cetnik i nemacki zarobljenici, bla!
pokazi mi gde sam ja tvrdio da je to drazin cetnik ili nesto slicno. nemoj mene kriviti za tvoju paranoju!

Poslednja izmena:
kao i ova

Na prvoj je Kosta Pecanac licno, na ovoj drugoj neki ljoticevac...dakle, imas album slika Nemaca sa svojim saradnicima, ljoticevcima, nedicevcima, cetnicima Koste Pecanca...i to je ono sto treba da se naglasi, nikako imenovanje ''Cetnici sa Nemcima'' ili slicno generalizovanje....jer ona ogromna vecina cetnika je pod komandom generala Mihailovica i nemacki je neprijatelj broj 1 na Balkanu...

posedujem oko 800 fotografije koje su direktno ili indirektno vezana za jugoslaviju (1941-1945) i ne samo JEDAN album. ove dve fotografije nemaju nikakve veze sa prvom fotografijom. znaci, ne moras da izmisljas stalno neke gluposti.
kako dolazis na ideju da se radi o "pecancu licno"? koje podatke imas? ko se vidi na slici, gde i kada? da nisu mozda opet zarobljeni nemci u pitanju? u lazervcu?! :mrgreen:
a na drugoj definitivno nije ljoticevac, pinokio. video si i one druge slike iz te serije, tako da ta prica otpada.
ogromna vecina pod komandom mihailovica? neprijatelj broj 1 na balkanu? u cemu? sahu? covece ne ljuti se? nemoj me zasmejavati!

koliko gradova ima srbiji? 13? cetnici ulaze u gradove koje nemci i njihovi saveznici napustaju, ni manje ni vise, ili hoces da tvrdis da su cetnici imali tenkove, tesku artiljeriju i avione?
vidi, pinokio, ti mozes i dalje da prduckas, ali na slici su nemci i njihov saveznik tj. CETNIK! kraj price! ende der geschichte! end of story! fotografija je iz moje kolekcije, kupljena u nemackoj, izvadjena iz nemackog albuma – ne postoji ni najmanja sansa da se radi o “komunistickoj propagandi“ ili nekim izmisljenim scenarijama u smislu: ovo je naoruzani cetnik i nemacki zarobljenici, bla!
pokazi mi gde sam ja tvrdio da je to drazin cetnik ili nesto slicno. nemoj mene kriviti za tvoju paranoju!

ko tebe moze da povata sta pises, svaka mu cast...ali sva ta konfuznost proizilazi iz neznanja....nema potrebe za vredjanjem (projekcijom) kada si ti jedini koji je uhvacen u lazi (makar ona i nije bila namerna)....Cetnici su 44. OSLOBODILI 13 mesta i protiv njih su Nemci izveli 4 operacije...ako te zanimaju detalji ili imas neka pitanja, izvoli...

Dakle ti nigde i ne tvrdis da su u pitanju Drazini cetnici?....ok, u cemu je onda problem sto ja eksplicitno navodim ko je na slikama? sta tebi tu smeta?

ko tebe moze da povata sta pises, svaka mu cast...ali sva ta konfuznost proizilazi iz neznanja....nema potrebe za vredjanjem (projekcijom) kada si ti jedini koji je uhvacen u lazi (makar ona i nije bila namerna)....Cetnici su 44. OSLOBODILI 13 mesta i protiv njih su Nemci izveli 4 operacije...ako te zanimaju detalji ili imas neka pitanja, izvoli...

Dakle ti nigde i ne tvrdis da su u pitanju Drazini cetnici?....ok, u cemu je onda problem sto ja eksplicitno navodim ko je na slikama? sta tebi tu smeta?

ti pricas o lazima?! :mrgreen:

zar nisi sam tvrdio da su "hrabri" cetnici oslobodili citava 13 grada u srbiji? eto, da ponovim pitanje, koliko gradova ima u srbiji?!...i sada lepo izracunaj koliko gradova su onda partizani oslobodili! :)
cetnici su ulazili u gradove koje su nemci napustali, veoma jednostavno. ili hoces opet da tvrdis/LAZES da su ih cetnici isterali sa teskom artiljerijom, tenkovima i avionima?
ti ne mozes nista da navedes u vezi fotografija, zato sto NE ZNAS ko se na fotografijama vidi - u tome je tvoj elementarni problem, pinokio.

preporucujem da se priberes i spustis loptu jer delujes krajnje smesno....i ponavljam, ti si jedini ovde koji je lagao...govorio za jednu sliku prvo da je iz jednog meseca pa onda da bi je prilagodio tekstu iz knjige koja sa slikom nema veze, da je iz drugog...pa jos meni stavljao u usta neke reci, da bi se vec u narednim postovima demantovao....sve se to nalazi na ovoj temi, na prethodnim stranicama, zato ovo sto radis nema nikakvog smisla....

Istina je da ti nemas pojma ko je na slikama...samo volis da ih oslovis kao ''Nemci i cetnici'' i sl. Ali tu moramo biti vrlo precizni...dakle koji cetnici? Zna se ko je sa Nemcima saradjivao, a ko bio njihov zakleti neprijatelj....

Dakle ili se priberi i povedi konstruktivnu, argumentovanu diskusiju ili ne spamuj bezveze

Ja cu da ponovim neke stvari posto si sklon manipulaciji, izvrtanjima, lazima....

1. Drazini cetnici, dakle Jugoslovenska vojska je 44. OSLOBODILA 13 mesta u Srbiji i to:

Majdanpek (26.avgust 1944)
Kučevo (28.avgust 1944)
Leskovac (31.avgust 1944)
Vlasotince (31.avgust 1944)
Petrovac na Mlavi (septembar 1944)
Svrljig (2.septembar 1944)
Breza (11.septembar 1944)
Kadina Luka (2.septembar 1944)
Lazarevac (3.septembar 1944)
Pljevlja (septembar 1944)
Podlugovi (10.septembar 1944)
Varvarin (oktobar 1944)
Kruševac (14.oktobar 1944)

Npr. u Leskovcu je zarobljeno 230 Nemaca i 300 Arnauta; kod Kadine Luke stradalo preko 180 Nemaca, 150 zarobljeno; u Lazarevcu 9 Nemaca stradalo, 200 zarobljeno; u Varvarinu 350 zarobljeno, u Krusevcu 700 zarobljeno, itd....

2. Nemci su 44. pokrenuli 4 operacije protiv Drazinih cetnika, dakle Jugoslovenske vojske i to:

OPERACIJA „TREIBJAGD“-„Hajka“ (17.2—11.3.1944)

ČETNICI: 81 poginulih, 931 zarobljenih (među njima najviše simpatizera i jataka. Ono što piše dr.Ivan Avakumović o zarobljavanju i 70 komunista nije tačno jer je on to prepisao iz knjige komunističkog pisca Aleksandra Viktorovića „Centralna Srbija“, a ovaj je to izmislio kako bi napravio operaciju i protiv četnika i protiv partizana, U nemačkim izveštajima nema ni jedne reči o zarobljavanju komunista u ovoj operaciji. Svi zarobljeni su bili u vezi sa četnicima)
NEMCI: nepoznato.
S.D.K: 27 poginulih, mnogo ranjenih.
(M.Samardžić, Draža i opšta istorija Četničkog pokreta, Knj.9, str.165—168)

OPERACIJA „FRUEHLING“-„Proleće“ (8—19.3.1944)

ČETNICI: 4 streljanih, 200 zarobljenih (od toga: 95 četnika, 9 aktivnih vođa, 5 lokalnih komandanata, a ostali su simpatizeri i pomagači)
NEMCI: nepoznati
S.D.K: nepoznati
KOMUNISTI: 3 zarobljena.
(M.Samardžić, Draža i opšta istorija Četničkog pokreta, Knj.9, str.175)

OPERACIJA „SACHSEN“-„Saksonija“ (21—22.5.1944)

(I.Avakumović, n.d., str.148)

OPERACIJA „CUMIC“-“Čumić“ (27.5—1944)

(I.Avakumović, n.d., str.148)

Toliko da se odgovori na neistine koje iznosis pricajuci napamet o necemu o cemu nemas pojma....

Poslednja izmena:
kako dolazis na ideju da se radi o "pecancu licno"? koje podatke imas? ko se vidi na slici, gde i kada?

Jel ti to oces da kazes da na slici nije Kosta Pecanac? :lol: Pa druze mases nekim albumima, a nisi ni znao da je on na slici, niti imao pojma kako je covek izgledao....pitas odakle je dolazim na tu ideju? pa nije on bilo ko, za nekoga koga ova tema iole dotice....i po ovome se vidi da si obican propagandista koji zapravo pojma nema o cemu pise....pa imao si i na netu njegove slike ako nisi bio siguran....nemam nameru oko ovakvih gluposti da se raspravljam dalje....

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Kosta_Pecanac.jpg
http://i44.tinypic.com/r7m5bl.jpg
http://i40.tinypic.com/4r6qnk.jpg
http://i44.tinypic.com/d4s5e.jpg

iz mladjih dana
http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/75879/i/1/Pecanac19.feb.jpg
http://www.svetskirat.net/slike/okupirana/kosta_pecanac.jpg

Na drugoj slici po uniformi se vidi da je u pitanju Ljoticevac...a ti si taj koji postavlja slike, a ne daje nikakav komentar u vezi njih...imas slike ali nemas pojma ko, kad i gde, niti razlikujes ko je na njima...pa jednog Pecanca ne prepoznajes kamoli dalje...

Za razliku od tebe Nemci su i te kako razlikovali ''cetnike'' sa tvojih slika od Drazinih

Nemacki proglas od 17. novembra 41.u kom nemacki general Beme kaze:

-Sa ustanicima pregovora nema.
-Svi zatečeni ustanici bilo komunisti ili Mihailovićevi četnici imaju se uništiti.
-Povesti računa da se neki Mihailovićevi ljudi ne prebace u redove Koste Pećanca i Milana Nedića. Takve pojave sprečiti.
-Ko se zatekne sa oružjem u ruci ili se dokaže da je pomagao ustanike, streljati.
-Voditi računa da se među ustanicima ne gone četnici Koste Pećanca, proveravati isprave, legitimacije i slično.
-Svakog uhvaćenog sa legitimacijom pustiti.(2)

AVII, Nemačka arhiva, u daljem:NA, 43/34-1

Moraces da se suocis sa cinjenicama...ili jednostavno prestani da govoris o necemu o cemu nemas pojma...bolje za tebe...

Lerov izveštaj s kraja 1942.

Za Srbiju i dalje ostaje najvežniji zadatak savladavanje Mihailovićevog pokreta svim raspoloživim sredstvima.

(Zbornik, tom 12, knjiga 2, 895-7)

Hitlerova desna ruka H.Himler sef nemacke policije I komandant SS jedinica je 17.jula 1942. godine uputio pismo svom saradniku generalu policije H. Mileru:

''Osnovica svakog uspeha u Srbiji i celoj jugoistocnoj Evropi lezi u unistenju Mihailovica. Upotrebite sve snage da M. i njegov stab pronadjete, tako da bi on mogao biti unisten. Svako sredstvo koje tome doprinese je zgodno. Ocekujem najtesu saradnju svih ustanova koje dolaze u obzir, od policije Sigurnosti i sluzbe Sigurnosti do SS i policije. Sef SS i policije Majsner vec je u tom slucaju dobio od mene naredbe. Molim javite mi isto kakva obavestenja mi imamo o Mihailovicevom mestu boravka. Molim obavestavajte me jednom nedeljno o napretku ove akcije.''

(T-175-140-2668302)

(9-II 1943), sef nemacke vojne Obavestajne sluzbe za Istocnu Evropu general Gelen napisao je referat u kome je istakao da

‘’Medju raznim ustanickim pokretima koji sve vise zadaju brige u prostoru bivse jugoslovenske drzave pokret Draze Mihailovica stoji na prvom mestu sto se tice vodjstva, naoruzanja, organizacije I aktivnosti…pristalice D.M. dolaze iz svih slojeva drustva I sada obuhvataju oko osamdeset odsto srpskog naroda. Nadajuci se oslobodjenju od ‘stranog jarma’ u jednom boljem novom poretku I jednoj novoj ekonomskoj I drustvenoj ravnotezi, njihov broj stalno raste…Stvaranjem D.M. pokreta sacinjena je jedna organizacija koja je zasnovana na fanaticnoj volji svakog pojedinca I koja moze da dobije kao revolucionarni pokret znatan politicki I vojni znacaj u kriticnim danima na Balkanu. Sjajno poznavanje terena od strane boraca I pozitivan stav vecine srpskog naroda koriste pokretu’’.

(Trials of War Criminals before the Nuerenberg Military Tribunals, vol. XI (Washington, D.C. : U.S. Government Printing Office, 1950), p. 1016, 1020)

General Kunce je 10.jula 1942. godine uputio telegram generalu Baderu u kome je izjavio da je u okupiranoj Srbiji ''najopasniji neprijatelj Mihailovic''

http://forum.krstarica.com/showthrea...4#post14414644

Povodom operacije Svarc komandant Jugoistoka objasnjava da je ‘’cilj operacije Svarc unistenje svih ustanika u Crnoj Gori I Istocnoj Hercegovini bez razlike na pripadnost (komunisti I DM pristalice). Narocito mora Mihailovicev stab sa svim njegovim pomocnicima I oficirima za vezu da bude pronadjen I unisten’’

(T-501-250-000289.)

Hitler je 16. feburara 1943 uputio pismo Musoliniju

‘’Ima poslova koji se ne mogu obaviti samo politickom vestinom. Potrebna je tu I sila, ma koliko to kostalo ljudskih zivota…ja razaznajem, Duce, posebnu opasnost u dugorocnim planovima koje grade Mihailoviceve pristalice o unistenju ili razoruzavanju Vasih jedinica u Hercegovini I Crnoj Gori, kao I u sve uspesnijem anglo-saksonskom nastojavanju da dodje do saradnje, uperene protiv nas, izmedju komunista I Mihailovicevih pristalica.

S pogledom na opasnost koju krije u sebi Mihailovicev pokret, ja sam naredio da se uniste sve njegove pristalice na podrucjima okupiranim od mojih trupa. Bilo bi pozeleti da I Vasa Druga armija smatra Mihailovica I njegove oficire kao zaklete neprijatelje Osovine, te Vas molim, Duce, da u tom smislu izdate upustva svojim komandantima…U svakom slucaju likvidacija Mihailovicevog pokreta nece biti lak posao, s obzirom na snage kojima on sada raspolaze I na veliki broj naoruzanih cetnika.

R. Knezevic, ‘’Knjiga o Drazi’’, Windsor, Kanada, 1956, s.290-291

Hitler je 19. Maja 1943. godine izjavio svojim vojnim saradnicima:

‘’Mi se neprekidno trudimo da tog coveka uhvatimo’’

(H. Heiber, ‘’Hitlers Lagebesprechungen…Stuttgart, 1952, s. 217)

Povodom operacije Morgenluft usledila je naredba generala Badera od 23.juna 1943. Po kojoj je trebalo ‘’Svim sredstvima unistiti organizacijsku aktivnost DM pre izbijanja otvorenog ustanka’’

(T-501-249-000678)

Posto je krajem avgusta 1944. Nojbaheru, fon Vajksu I generalu Jodlu objasnio da su ‘’Velikosrbi…jedini drzavotvorni element’’ I ‘’jedini pravi ljudi’’ na Balkanu, Hitler je zakljucio da Nemacka ‘’mora sve velikosrpske planove najostrije da suzbija…Jedna srpska vojska ne sme da postoji. Bolja je cak izvesna komunisticka opasnost’’.

(W. Warlimont, ‘’Im Hauptquartier der Deutschen Wehrmacht, 1939-1945’’, Frankfurt, 1962, s.499 ; T-77-781-5507576.)

itd.....

13V.jpg

poternica%20za%20Drazom.jpg

Poslednja izmena:

Back