Komunikacija sa političkim neistomišljenicima u svakodnevnom okruženju

Prvo treba razdvojiti drugu politicku opciju ili drustveni pravac, od podrske mafiji.
SNS/SPS i ostali radikali u koaliciji sa njima, su mafija, i tu nema politicke opcije ni politicko/drustvenog pravca.
Sa takvima nema komunikacije - to su saucesnici u zlocinima.

A sa ljudima drugog politickog pravca komuniciram super. Ja sam levicar, i u najblizem okruzenju imam i levicare i desnicare, i super se druzimo, diskutujemo nekad zestoko, ali to ni najmanje ne kvari drugarstvo.

Sasvim je normalno da se na vlasti smenjuju levi i desni, malo jedni pa malo drugi. Tako se gradi zdravo drustvo.

Ali da na vlasti bude mafija, da mafija i kriminalci uzurpiraju drzavu - to je vec drzavni udar i poziv da se i levi i desni ujedine i odbrane drzavu od okupacije mafije.

Kako komunicirate sa njima, da li se prepirete ili gledate svoja posla?

Ja iskreno svakoga ko misli drugačije od mene etiketiram kao debila i objasnim zašto je debil, tako da se to ne može osporiti. Naravno stvari okrenem na sprdnju, da se to ne bi izrodilo u svađu, pa bude nešto slično kao debata oko vakcina tokom kovid perioda. Vaša iskustva?

Da li je više onih koji dele vaš stav ili obrnuto?
Mislim da si jako usamljen
:mrgreen:

Nema veze ko je u nekoj stranci , kad pomeneš antilogaritamske tarife kod notara gde za jeftine stvari plaćaš skupu taksu , a za skupe jeftinu taksu , kad pomeneš skup izlazak na teren , kad pomeneš izvršitelje , i teške muke sa njima , kad pomeneš da je sudu oduzeto pravo da vrši deobu nasledstva , kad pomeneš jadar ,kad poneneš rudnike , kad pomeneš šta je srbija oduzela srbima na KiM , kad pomeneš protivustavnu promenu jezika i Čomićku , kad pomeneš prava komunalne policije , kad pomeneš "svevideće oko sokolovo " , kad pomeneš privatizaziju javne imovine , kad pomeneš ovo veštačko meso sto se jede , kad pomeneš otkaze narodu počev od Nikolića i tešku patnju onih koji nisu u vladajućoj stranci do današnjih dana , kad pomeneš urušavanje srpskog privrednika , kad pomeneß nejednakost u smislu realnog rada penzija i plata , kad pomebeš pomeranje granica za penzije , onda nema deobe na pripadnost strankama .Svi imaju isto mišljenje , vlada ološ koja god bila stranka .

A bez da se pominje sto i ne sme da se pominje .

Poslednja izmena:
Pravilo komunikacije nalaže da poštuješ svačije mišljenje sve dok je iskazano u prihvatljivom obliku. I svoju decu sam naučila da jasno izraze svoj stav, ne vređajući druge. Često dolazi do sukoba misljenja ali u normalnim porodicama se i to dešava. U realnim uslovima nikada nisam svoj stav krila jer mi je to licemerje. Razumem ljude koji se u ovim krimi vremenima kriju iza lažnih profila kada žele da iskažu mišljenje koje je "zabranjeno". Nikada neću razumeti ljude koji i kada im nešto argumentovano dokažeš, odbijaju svaku pomisao da preispitaju svoj stav. Sa tako isključivim osobama razgovor završavam sa "važi".

Mislim da si jako usamljen
Антиваксера је било много, блокадерство се само надовезало на чипове у вакцинама и Србију против насиља (о том насиљу и није имало шта да се прича, какво насиље?) јер су маркетиншки стручњаци схватили да што је наратив глупљи, већа маса безмозгаша ће да се попали на њега. Наравно сада већ нико више не помињи ни те чипове, ни насиље, ни блокаде... тако то иде...

Poslednja izmena:
Pravilo komunikacije nalaže da poštuješ svačije mišljenje sve dok je iskazano u prihvatljivom obliku. I svoju decu sam naučila da jasno izraze svoj stav, ne vređajući druge. Često dolazi do sukoba misljenja ali u normalnim porodicama se i to dešava. U realnim uslovima nikada nisam svoj stav krila jer mi je to licemerje. Razumem ljude koji se u ovim krimi vremenima kriju iza lažnih profila kada žele da iskažu mišljenje koje je "zabranjeno". Nikada neću razumeti ljude koji i kada im nešto argumentovano dokažeš, odbijaju svaku pomisao da preispitaju svoj stav. Sa tako isključivim osobama razgovor završavam sa "važi".
Koji si ti folirant:D

Ja iskreno svakoga ko misli drugačije od mene etiketiram kao debila i objasnim zašto je debil, tako da se to ne može osporiti. Naravno stvari okrenem na sprdnju, da se to ne bi izrodilo u svađu, pa bude nešto slično kao debata oko vakcina tokom kovid perioda. Vaša iskustva?

kako da pricas s ljudima koji lazu sami sebe?

ja imam informaciju da si onom klincu dala keca jer si čula da mu tata Ćaci

to nije lepo
znaš?
:rotf:
p.s. Još jedan član s kojim volim da se ''preganjam'' ali se nikada nismo vređali. Neki ljudi umeju da iznesu svoje mišljenje i na duhovit način, ponekad ciničan al nikad prost i vulgaran. Osim kad mu padne tiket :rotf:

лажеш ко нездрави Ћаци.
Они здрави Ћаци гледају своја Посла.
Ја знам да ретко,ретко ко... прича о Политици у непосредном Контакту осим између 4 зида кад се мало запију.

Cak i turisti na 15 dana znaju pravila u Srbiji...
Ako ne hvalis domacina neces dobiti nikakav trud, jos gore ako das neku konstruktivnu zamerku , to ce biti samo zamerka i onda si ga ugasio.....

Tako kazu turisti i tako se ponasaju , dok ne odlete ili otputuju...

Niko nije promenio svet tako sto je trazio istinu .....
Tako i oni , ebes ti vaspitavanje primitivnog naroda koji je takav preko 100 godina i vise, a dosao si na letovanje....gledas da te ne zakacei kraj..

Tako je i kod svih stvari , na poslu , ne pravis se da znas ono sto ne zna tvoj nadredjeni , inace ti sledi izivljavanje i otkaz....u USA sledi kradja zasluga, tako da mi smo slicniji po tom nemilosrdnom sa USA

Ili se nadvuci ili se podvuci , nema trece , tako kaze srpska poslovica...
Cuti i smrdi kaze druga...
Cutanje je zlato , kaze treca
Nicija nije gorele doveka ,a ti zivi kako znas i umes kaze cetvrta..

To jasno omedjuje zivot u Srbiji , a priblizno uz neke razlike i na balkanu...
Ti si rodjen da zivis tu pa kako ti Bog ili Djavo koji vlada u Srbiji da....
Zovi ga Bog...
Snalazi se , gazi , mrcvari ,zaboravljaj sve ruzno sta si uradio , pamti lepo sto si izvukao ili prevario nekog, ali to sebi prikazi kao pokusaj da se stvori oaza lepog tebi u divljoj i surovoj Srbiji ili balkanu...

Ne vredi se ljutiti na kamen kad se rodis u bosni , nego ojacas lobanju da mozes da izdrzis da bijes glavom po kamenu...
Tako i u Srbiji , ne vredi se ljutiti na glupe i zavidne i pakosne, nego naviknes da je to tvoj narod i zivis velicajuci mane, slabosti , poganosti , nadajuci se da ce ostati sitne...

I tako to traje i raste i generacije prolaze i svi imaju i ruzna i lepa secanja, ko ne prezivi , nema srece , ko prezivi pricace...

:rotf:
p.s. Još jedan član s kojim volim da se ''preganjam'' ali se nikada nismo vređali. Neki ljudi umeju da iznesu svoje mišljenje i na duhovit način, ponekad ciničan al nikad prost i vulgaran. Osim kad mu padne tiket :rotf:
a ne ne ne
nema više za pare
ima sad "besplatno nagadjanje", trik situacije...

prva runda 100
druga runda 1.000
treća runda 10.000

prošao prvu

a ako nabodem i treću onda od tog iznosa koliko pretvorim u pravu lovu a tu su tombole majka

ako lažu i vlast i opozicija a Stojko vas ne laže
držite se Stojka i život će vam biti lepši

SRunda1a.jpg

SRunda1b-1.jpg

prihvatamo Rundu 2

:hvala:

Back