komsije

Evo sada ovde pisem,nisam hteo da otvaram novu temu,nadam se da neko ima resenje.
Iznad mog stana zivi jedan penzionerski par. Inace zgrade su stare oko 25 godina i vec od tada su krenuli da seckaju,tacnije tanki su zidovi. Deda se pre jedno pet meseci razboleo,dobio mozdani udar i ostao nepokretan. Od tada kada se vratio iz bolnice,vec pet meseci NEPREKIDNO zove zenu. I ne zove je civilizovano vec vice kao da vice nekome sa brda na brdo.Nekoliko noci su bile nemoguce za spavanje od njegovog vikanja. On bukvalno 4 sata spava 20 sati vice,doziva zenu.A babi je prekipelo,kad ga dozove ona mu samo dovikne - Jedi go*vna. Baba uvece legne,pod sedativima zaspi opusteno,al on je idalje doziva. Ja stvarno ne znam odakle bolesnom coveku od 77 godina toliko snage. Cuju ga skoro sve komsije,cak i oni u zgradi preko puta...
Sta sad treba uraditi,zvati komunalce u sred noci,policiju?

..onaj nas debilni komsija, koji se busa kako ima najveca prava jer zaboga ima najveci stan, danas resio da bude vredan i da kosi dvoriste....iz inata svaki put pokosi i cvece koje smo
zasadile nas par komsinica, sve da bi bilo lepse naravno....i gledam ga kako se ustremio sa onom kosilicom direktno da ga pokosi...ja pitam odozgo sa terase sta radi to..kaze kosim,
ahaaa...ajde pokosi i to cvece bas da te vidim...on stao i pita, sto jel mislis da ne smem...ma ne mislim ja nista, samo ti ajde...sreca pa je shvato na vreme, da mu je bolje da lepo
pokosi OKO cveca....za sad...videcemo sta ce dalje biti....

Evo sada ovde pisem,nisam hteo da otvaram novu temu,nadam se da neko ima resenje.
Iznad mog stana zivi jedan penzionerski par. Inace zgrade su stare oko 25 godina i vec od tada su krenuli da seckaju,tacnije tanki su zidovi. Deda se pre jedno pet meseci razboleo,dobio mozdani udar i ostao nepokretan. Od tada kada se vratio iz bolnice,vec pet meseci NEPREKIDNO zove zenu. I ne zove je civilizovano vec vice kao da vice nekome sa brda na brdo.Nekoliko noci su bile nemoguce za spavanje od njegovog vikanja. On bukvalno 4 sata spava 20 sati vice,doziva zenu.A babi je prekipelo,kad ga dozove ona mu samo dovikne - Jedi go*vna. Baba uvece legne,pod sedativima zaspi opusteno,al on je idalje doziva. Ja stvarno ne znam odakle bolesnom coveku od 77 godina toliko snage. Cuju ga skoro sve komsije,cak i oni u zgradi preko puta...
Sta sad treba uraditi,zvati komunalce u sred noci,policiju?

Ovo je tužno... ne znam šta bi trebao da uradiš...

Evo ga i sada viče,zvuči pomalo uplašeno i očajno doziva. Naravno žena ga ne čuje,ona je otišla na spavanje još u 8 i pod jakim lekovima je. Imaju dve ćerke,ali od kada se razboleo još manje dolaze,dođe nekad jedna ujutru da mu promeni posteljinu ( pošto je medicinska sestra) i to je to,ali i ona manje dolazi. Sad verovatno neće moći da se spava od njegovog vikanja,jer je slepo uporan...

Evo ga i sada viče,zvuči pomalo uplašeno i očajno doziva. Naravno žena ga ne čuje,ona je otišla na spavanje još u 8 i pod jakim lekovima je. Imaju dve ćerke,ali od kada se razboleo još manje dolaze,dođe nekad jedna ujutru da mu promeni posteljinu ( pošto je medicinska sestra) i to je to,ali i ona manje dolazi. Sad verovatno neće moći da se spava od njegovog vikanja,jer je slepo uporan...

Tuga. :(
Stvarno i ja mislim da bi trebale komšije da se obrate socijalnoj službi.

Ja mislim da bi njega trebalo da stave u neku ustanovu za rehabilitaciju ili psihijatrijsku bolnicu. Preživeo je moždani udar,i to sigurno utiče na ovo njegovo ponašanje,jer on pri sebi sigurno nije. Ne znam šta da radim,ja ću još ovde živeti 3,4 meseca pa se selim u kuću,život u stanu mi se ne sviđa,u kući je mnogo slobodnije. Ipak ne znam kako ćemo preživeti još ovih par meseci...

uspela sam tlefonski da razgovaram sa vlasnikom stana cija klima mi toliko kaplje na sims i na zid...covek poceo toliko da se izvinjava,i kaze sutra dolazi sa majstorom da otkloni kvar...i opet se izvinjava.
nisam mogla ni da zamislim kako neko moze uljudno da prihvati zamerku.

takav sam i ja. mora da je austrougarin poreklom (bečka škola) :)

Hvala bogu neko se setio da organizuje sastanak u zgradi povodom buke koja dolazi od tog čoveka.Nadam se da će se naći neko rešenje...

Čisto sumnjam :roll:, u svakoj zgradi postoji tako neka porodica, bučna, svadljiva i teška za saradnju, gledaju samo sebe :(. Ovde je baš teška situacija, u pitanju su stari ljudi, bolesni :sad2:, što god da im kažeš oni će raditi po svom.

Back