paperinos
Domaćin
- Poruka
- 4.821
Opet stara istina ne postoji apsolutna zastita.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pandu nece da mi instalira zbog avasta O.o
Ok instaliraoMa ne pandu internet security,nego panda security toolbar:
http://panda-security-toolbar.software.informer.com/
I iskljuci obavezno windows firewall jer imas comodo firewall i naravno apdejtuj sistem,tj.odradi windows updates,a kada otvoris mcshield panel stikliraj opciju UNHIDE FILES AND FOLDERS FROM REMOVABLE DRIVES,obavezno.
Koristis XP ili sedmicu?
@Srle93
Napisi sta trenutno imas od zastite.
Znaci, potreban ti je 1 antivirus, Avast, dovoljan i dobar.
Jedan antimalware program, MBAM je dovoljan.
MCShield, za zastitu od crva sa fleske, podesavanja ne diraj.
Firewall mozes a i ne moras, zavisi koliko si iskusan, a vidim da nisi iz tvojih postova.
Ukoliko Instaliras Comodo, recimo i ne iskljucis defence+, pitace te za sve i svasta, pa je na tebi da odlucujes sta zelis da dozvolis a sta ne.
Ako ne znas, sta ce ti Firewall.
Ne znam da li sada Comodo dolazi u paketu sa antivirusom, ili posebno, znam da je jedno vreme bio u paketu, pa je prilikom instalacije bilo potrebno da se rascekira antivirus kako bi se izbegla njegova instalacija, jer posle toga je nemoguce iskljuciti antivirus iz Windowsa, pa ukoliko vec imas AV onda si u problemu.
Kucao sam na YT ima dosta tutoriala, pogledacu ih, Sta mislite da malo naucim oko COMODO antivirus-a pa da obrisem avast i ubacim Comodo kazu da je dobarDefense + je najjaci deo comodo firewall-a i po meni ga ne treba iskljucivati nego nauciti kako funkcionise.
Izgugluj malo i ako znas engleski,za 10 min ces nauciti kako funkcionise,a onda si na konju.
Imas i tjutorijale na YT,dacu ti ih ako zelis.
A ono za otkrij fajlove i foldere na prenosovim uredjajima sam rekao da stikliras i treba da se stiklira jer to otkriva fajlove koje USB crvi neretko sakriju i postave svoje ikone umesto njih.
Zato se desava da nekada imamo folder npr slike sa nove godina,virus postavi istu takvu ikonu slike sa nove godine.exe a original folder sakrije.
Zatim antivirus obrise taj .exe lazni folder i onda se ljutimo na antivirus sto nam obrisao folder,a folder je tu,samo ga je worm sakrio pod hidden files and folders.
Stikliranjem opcije mcshield automatski otkriva fajlove sakrivene.
A ono za otkrij fajlove i foldere na prenosovim uredjajima sam rekao da stikliras i treba da se stiklira jer to otkriva fajlove koje USB crvi neretko sakriju i postave svoje ikone umesto njih.
Zato se desava da nekada imamo folder npr slike sa nove godina,virus postavi istu takvu ikonu slike sa nove godine.exe a original folder sakrije.
Zatim antivirus obrise taj .exe lazni folder i onda se ljutimo na antivirus sto nam obrisao folder,a folder je tu,samo ga je worm sakrio pod hidden files and folders.
Ako je folder sakriven, onda se aktivira ta opcija, a ne da uvek skenira flesku po 1 min kad god je bocnes. Zasto bi mu ta opcija bila non stop aktivna, jer mislis da autori programa nisu znali kako da postave default opcije a da sistem bude bezbedan.
Ako je folder sakriven, onda se aktivira ta opcija, a ne da uvek skenira flesku po 1 min kad god je bocnes. Zasto bi mu ta opcija bila non stop aktivna, jer mislis da autori programa nisu znali kako da postave default opcije a da sistem bude bezbedan.
Pogledajte prilog 197941
Ne znam kakav expert trebas da budes da procitas ovo na Srpskom.
Zasto svaki put da skenira flesku po jedan minut, kad moze da je skenira 3 sek. Ako nisi expert umes da citas. Ovaj program je toliko lak za upotrebu da laksi ne moze biti. Jel ti razumes poentu ovoga sto pisem.
Od toliko sugestija čovek više ni sam ne zna šta da stavi ,neko navodi čak i da firewall nije potreban ,defence+ na disable jer smara ,al' mcshield mu obavezno preporučuje.
Mnogi ljudi danas koriste USB i to je činjenica,ali takođe ima koji ga ne koriste ili vrlo retko,neke moje drugarice čak ne znaju ni šta je to,tako da taj program je potreban onome ko ga koristi ...da li ga je neko uopšte pitao treba li mu to a ne samo snimaj .
Vise ti je potreban MCShield nego Firewall.
Ako ne koristis flesku, sigurno imas mobilni ili aparat, a sve to radi po istom principu. Preko 50% infekcija se zakaci bas preko memoriskih kartica, ostalo se u principu svodi na pecanje, skidanje kojecega, kliktanje neproverenih linkova itd.
Jedno je vazno da znas, antivirus je obavezan, sve ostalo po tvojoj zelji.