Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel moze neko da napise zastitne programe koje svaki Windows mora da ima, imam Windows 7 na lap topu i na PC-u, na lap topu je sve jako sporo, a na PC-u sam skoro instalirao i super je, pitanje je sta da uradim da ga maximalnpo odrzavam bezbednim. Zasad na PC-u imam Ccleaner, Registry Cleaner, Malware AntiMalware, Ad-aware, Tune up utilities, ubacicu sad i spyboti bitdefender, firewall je windowsov, antivirus je Avast...

Osim antivirusa(avasta koji si pomenuo) i anti- malware programa (MBAM) vrlo važan (ako ne i najvažniji) vid zaštite je dobar firewall – zaštitni zid. Predlažem ti u tu svrhu koristiti Comodo Internet Security (instaliraš komplet CIS ali isključiš av komponentu ,koja može da ti služi kao sekundarni skener sistema,povremeno ili kada skidaš neki sumnjivi fajl sa neta )
spybot i ad-aware batali , možeš staviti još SuperAntiSpyware i HitmanPro ,ponekad sa njima pročešljaš sistem i sasvim dovoljno;

Ubacis Avast free,zatim comodo firewall koji za razliku od CIS nema antivirus komponenetu,ali ima cloud koji takodje ima citavu bazu potpisa.
Comodo firewall obavezno instaliraj sa defense + komponentom i stavi ga na proactive security.
MCShield za usb protekciju i skinu Panda URL filter da te stiti od maliioznih sajtova(blokira ih fenomenalno),i uzivaj u zivotu ;)

Pandu nece da mi instalira zbog avasta O.o

Ma ne pandu internet security,nego panda security toolbar:
http://panda-security-toolbar.software.informer.com/
I iskljuci obavezno windows firewall jer imas comodo firewall i naravno apdejtuj sistem,tj.odradi windows updates,a kada otvoris mcshield panel stikliraj opciju UNHIDE FILES AND FOLDERS FROM REMOVABLE DRIVES,obavezno.
Koristis XP ili sedmicu?

@Srle93

Napisi sta trenutno imas od zastite.

Znaci, potreban ti je 1 antivirus, Avast, dovoljan i dobar.
Jedan antimalware program, MBAM je dovoljan.
MCShield, za zastitu od crva sa fleske, podesavanja ne diraj.

Firewall mozes a i ne moras, zavisi koliko si iskusan, a vidim da nisi iz tvojih postova.
Ukoliko Instaliras Comodo, recimo i ne iskljucis defence+, pitace te za sve i svasta, pa je na tebi da odlucujes sta zelis da dozvolis a sta ne.
Ako ne znas, sta ce ti Firewall.

Ne znam da li sada Comodo dolazi u paketu sa antivirusom, ili posebno, znam da je jedno vreme bio u paketu, pa je prilikom instalacije bilo potrebno da se rascekira antivirus kako bi se izbegla njegova instalacija, jer posle toga je nemoguce iskljuciti antivirus iz Windowsa, pa ukoliko vec imas AV onda si u problemu.

Ma ne pandu internet security,nego panda security toolbar:
http://panda-security-toolbar.software.informer.com/
I iskljuci obavezno windows firewall jer imas comodo firewall i naravno apdejtuj sistem,tj.odradi windows updates,a kada otvoris mcshield panel stikliraj opciju UNHIDE FILES AND FOLDERS FROM REMOVABLE DRIVES,obavezno.
Koristis XP ili sedmicu?
Ok instalirao :)) Iskljucio se sam Windows Firewall, updatovan, kod mene je na srpskom, ali mislim da ovo znaci "Učiniti vidljivim datoteke i fasikle na prenosivim diskovima" stiklirano, Windows 7 Ultimate

@Srle93

Napisi sta trenutno imas od zastite.

Znaci, potreban ti je 1 antivirus, Avast, dovoljan i dobar.
Jedan antimalware program, MBAM je dovoljan.
MCShield, za zastitu od crva sa fleske, podesavanja ne diraj.

Firewall mozes a i ne moras, zavisi koliko si iskusan, a vidim da nisi iz tvojih postova.
Ukoliko Instaliras Comodo, recimo i ne iskljucis defence+, pitace te za sve i svasta, pa je na tebi da odlucujes sta zelis da dozvolis a sta ne.
Ako ne znas, sta ce ti Firewall.

Ne znam da li sada Comodo dolazi u paketu sa antivirusom, ili posebno, znam da je jedno vreme bio u paketu, pa je prilikom instalacije bilo potrebno da se rascekira antivirus kako bi se izbegla njegova instalacija, jer posle toga je nemoguce iskljuciti antivirus iz Windowsa, pa ukoliko vec imas AV onda si u problemu.

unledcyj.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Tu je sve sto imam od zastite.
Znam na firewall-u ;) vec me smara sa pitanjima :S
Samo je Comodo Firewall dosao :)

Poslednja izmena:
Defense + je najjaci deo comodo firewall-a i po meni ga ne treba iskljucivati nego nauciti kako funkcionise.
Izgugluj malo i ako znas engleski,za 10 min ces nauciti kako funkcionise,a onda si na konju.
Imas i tjutorijale na YT,dacu ti ih ako zelis.
A ono za otkrij fajlove i foldere na prenosovim uredjajima sam rekao da stikliras i treba da se stiklira jer to otkriva fajlove koje USB crvi neretko sakriju i postave svoje ikone umesto njih.
Zato se desava da nekada imamo folder npr slike sa nove godina,virus postavi istu takvu ikonu slike sa nove godine.exe a original folder sakrije.
Zatim antivirus obrise taj .exe lazni folder i onda se ljutimo na antivirus sto nam obrisao folder,a folder je tu,samo ga je worm sakrio pod hidden files and folders.
Stikliranjem opcije mcshield automatski otkriva fajlove sakrivene.

Poslednja izmena:
Defense + je najjaci deo comodo firewall-a i po meni ga ne treba iskljucivati nego nauciti kako funkcionise.
Izgugluj malo i ako znas engleski,za 10 min ces nauciti kako funkcionise,a onda si na konju.
Imas i tjutorijale na YT,dacu ti ih ako zelis.
A ono za otkrij fajlove i foldere na prenosovim uredjajima sam rekao da stikliras i treba da se stiklira jer to otkriva fajlove koje USB crvi neretko sakriju i postave svoje ikone umesto njih.
Zato se desava da nekada imamo folder npr slike sa nove godina,virus postavi istu takvu ikonu slike sa nove godine.exe a original folder sakrije.
Zatim antivirus obrise taj .exe lazni folder i onda se ljutimo na antivirus sto nam obrisao folder,a folder je tu,samo ga je worm sakrio pod hidden files and folders.
Stikliranjem opcije mcshield automatski otkriva fajlove sakrivene.
Kucao sam na YT ima dosta tutoriala, pogledacu ih, Sta mislite da malo naucim oko COMODO antivirus-a pa da obrisem avast i ubacim Comodo kazu da je dobar :)

Ako je folder sakriven, onda se aktivira ta opcija, a ne da uvek skenira flesku po 1 min kad god je bocnes. Zasto bi mu ta opcija bila non stop aktivna, jer mislis da autori programa nisu znali kako da postave default opcije a da sistem bude bezbedan.

Ako je folder sakriven, onda se aktivira ta opcija, a ne da uvek skenira flesku po 1 min kad god je bocnes. Zasto bi mu ta opcija bila non stop aktivna, jer mislis da autori programa nisu znali kako da postave default opcije a da sistem bude bezbedan.

Moras da racunas na to da verovatno 70% populacije ne zna kako da otkrije foldere i fajlove koji su skriveni.
Evo primera:
Devojka mi studira u Nisu,imala je neke mnogo vazne dokumente na fleski,neke radove za fax,odnela fleshku kod drugarice,drugarica joj prenela crve koji su sakrili dokumenta i postavili dokumenta.exe.
Kada je donela flesku kuci i ubola u USB,avira je sve pobrisala .exe viruse,a prava dokumenta su ostala skrivena.
Pocela je da place,jer je mnogo truda ulozila u to,i ne moze ponovo ispocetka,jedino da ode na neki most i da skoci.
Sreca pa sam joj objasnio kako da otkrije fajlove i uspela je.
A sta da je bila sama?
Sta da radi neko ko ne zna to?
Samo da se uhvati za glavu i da vristi kada izgubi nesto jako vazno.
Zato MCshield opcija za skrivene fajlove treba da bude na ON a ne na OFF,jer nisu svi experti ili napredni korisnici pa da znaju sta da rade u control panelu i u folders options, i da znaju sta se desilo sa vaznim fajlovima,zato to MCshield odradi za tebe.

Poslednja izmena:
Od toliko sugestija čovek više ni sam ne zna šta da stavi ,neko navodi čak i da firewall nije potreban ,defence+ na disable jer smara ,al' mcshield mu obavezno preporučuje.
Mnogi ljudi danas koriste USB i to je činjenica,ali takođe ima koji ga ne koriste ili vrlo retko,neke moje drugarice čak ne znaju ni šta je to,tako da taj program je potreban onome ko ga koristi ...da li ga je neko uopšte pitao treba li mu to a ne samo snimaj .

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 197941

Ne znam kakav expert trebas da budes da procitas ovo na Srpskom.

Zasto svaki put da skenira flesku po jedan minut, kad moze da je skenira 3 sek. Ako nisi expert umes da citas. Ovaj program je toliko lak za upotrebu da laksi ne moze biti. Jel ti razumes poentu ovoga sto pisem.

Ali mnogo ljudi nikada nece znati sta im se desilo sa fajlovima,90 % njih ce misliti da su obrisani i da je to to,kraj.
Zato je bolje da se odmah to ukljuci,a ne da cekas da se to desi,pa onda da gledas u zrna da li korisnik zna da ukljuci to i da li zna sta mu se desilo sa datotekama.
I nije istina da skenira po minut,meni memorijsku od fona skenira 3-4 sekunde,kao i flesku od 4 i od 8 koje imam.
Evo juce sam uzeo drugarovu,isto za manje od 5 sek je pregledao.

Od toliko sugestija čovek više ni sam ne zna šta da stavi ,neko navodi čak i da firewall nije potreban ,defence+ na disable jer smara ,al' mcshield mu obavezno preporučuje.
Mnogi ljudi danas koriste USB i to je činjenica,ali takođe ima koji ga ne koriste ili vrlo retko,neke moje drugarice čak ne znaju ni šta je to,tako da taj program je potreban onome ko ga koristi ...da li ga je neko uopšte pitao treba li mu to a ne samo snimaj .

Vise ti je potreban MCShield nego Firewall.
Ako ne koristis flesku, sigurno imas mobilni ili aparat, a sve to radi po istom principu. Preko 50% infekcija se zakaci bas preko memoriskih kartica, ostalo se u principu svodi na pecanje, skidanje kojecega, kliktanje neproverenih linkova itd.
Jedno je vazno da znas, antivirus je obavezan, sve ostalo po tvojoj zelji.

Vise ti je potreban MCShield nego Firewall.
Ako ne koristis flesku, sigurno imas mobilni ili aparat, a sve to radi po istom principu. Preko 50% infekcija se zakaci bas preko memoriskih kartica, ostalo se u principu svodi na pecanje, skidanje kojecega, kliktanje neproverenih linkova itd.
Jedno je vazno da znas, antivirus je obavezan, sve ostalo po tvojoj zelji.

Kao što rekoh već,sve zavisi od korisnika u koje svrhe koristi računar treba li mu taj program ili ne,dugarica mi na primer koristi računar isključivo za surfovanje po netu,facebook,MSN i skype (druge stvari niti zna ,niti je zanima da sazna) , i niti jedan razlog nema da ga instalira,za to joj je dovoljan antivirus i ponavljam firewall obavezno sa uključenim defence + (HIPS) ...a zašto je i koliko zaista bitan firewall+antivirus napisano je toliko i objašnjeno od kompetentnijih osoba nego što je bilo ko od nas ovde da je izlišno bilo šta dalje komentarisati na tu temu;

Back