Da ne bude greske, Beogradjani , a ne dodjosi , ne vezuju mnogo ovo GRADJANI ali se to podrazumeva kao neki ulazni nivo...
GRADJANSTINA je obavezna, u celom sistemu vrednosti...
Ali ne treba trositi reci na Beogradjane, jer ih nema puno i necete ih ningde javno videti, bas nigde..
A svi koji se cuju da su Beogradjani su mahom ili sigurno dodjosi...
Cak i objasnjenje koje ce vam ponuditi Beogradjanin zvuci besmisleno kad ga ovde napise....stvarno besmisleno , svaka rec se drugacije tuamci i nema sanse da iko razume sta je napisao Beogradjanin...
Ali zato dodjosi su jasni ...
I uzor su i idol ostatku Srbije, Karleusa, Sergej, i neizbezna Goca Trzan...to su ti kao Beogradjani , ne znam da li se i onaj Ivan Ivanovic protura kao Beogradjanin, ne bi me iznenadilo , ili Busko i svi ti kao poznati..
Pogresna slika koju ljudi danas imaju o Beogradjanima, je ustvari slika koju imaju o starletama...i starletanima...
Oni i ne znaju Beogradjane, niti ih vecina dodjosa zna..
Moja braca su rodjeni u BG ali su dodjosi , oni ne znaju nijednog BG , zarkovo cerak, banovo brdo, petlovo brdo , kaludjerica, to su njihove nishe zivota, dobro i bg na vodi , desetak stanova...
Ali ne znaju nijednog Beogradjanina...A sta ih i ja znam, 1 slucajno preko drugarice sa faxa, njen deda, pravi Beogradjanin, stari , 2 kolege sa faksa, naravno oba su otisla u inostranstvo , naravno da su morali ....jedan Beogradjanin upoznat pojma nemam kako , ja ih upoznajem nekad na njihovu inicijativu , otisao u Australiju...
Jedan pokojni , bio zestok lekar...ali nije se trpao niti grebao....jedan akademik, 20 godina bio vise u inostranstvu nego u Srbiji i BG...
To je sve....i nije po afinitetu , da li mi gode ili ne, nego po jednostavnom pristupu , suprotnom od dodjosa koji kad ti nesto hoce da ucini 5 puta ti ponavlja ne bi li izvukao protiv uslugu , a kod BGdjana, probacu i kraj...nikad vise pomenuto , a zavrseno , i nista korupcija i mito , totalno drugaciji nivo razmisljanja sta je usluga..
To je ono sto dodjosi u BG nista ne razumeju a ni Srbi ...oni su za dilove, kafanske ili koverat , ali dilove...sve im je dil...