Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 88.874
Kod Andrića i Meše Selimovića je moguće pročitati izuzetno tačne opise kasabe, koji u potpunosti odgovaraju odnosima u svakoj selendri, i to što ima više stanovnika tim više.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne o Beogradu već o nekim ''beograđanima''Ja znam neke koji tripuju da Beograd ne valja, da ja svakakva, a bili dva puta u životu na neki koncert ili na prijemni ispit koji su pali, pa se vratili kuci.
Sad će da bude, otkačio me momak iz BG pa sam besna na BG![]()
Ja onda izrod od provincijepdesti me...sve koje nisu bile iz bg su volele ovu pesu. al bez ikakve zahebancije.
Ja onda izrod od provincije
ovu nikako ne mogu da smislim, mada ima nekih pesama koje kad se zaludimo po kafani pevamo
![]()
Zamisli da nijednu ljubav iz BG nisam imala, mora da zbog toga otvaram ovakve temetako je bilo kad sma ja bila klinka. valjda zbog tih bg ljubavi.![]()
Zamisli da nijednu ljubav iz BG nisam imala, mora da zbog toga otvaram ovakve teme![]()
Onda se posvađamo da nije tako kao što misle, a ja sam za njih sad Beograđanin veliki.Ne o Beogradu već o nekim ''beograđanima''![]()
Pa ja, ako roditelj i nisam nešto bila presrećna finasniranjem 8 godina škole i faxa u Bgmoraces da nadjes neku.
osim toga sta se zalite vi iz provincije...mnogi dodju u bg na fax veseli, slobodni kao pticice, a ja 100 put zalila sto nam nije ko u americi, pa da svi idemo od kuce na skolovanje.to ti je velika mana biti rodjen i ziveti u bg.
Ne nerviram se, taman posla. Nije to ni bilo nešto specijalno strašno, nego sam prvi put primetila. Mada im nije bio fazon, jer su bili stariji (tad je par godina velika razlika) i u grupi, a ja gost da dobijem po nosu ni kriva ni dužna, nije bilo prema kodeksu.a sto se ti nerviras. sa 20 godina bila sma u boru kod drugarice, ja akcenat nisma mogla da sakrijem, a ovi iz bora kada cuju akcenat odmah znaju da je bg i kolutaju ocima. stvar je u centralizaciji sto niko ne moze da shvati i prihvati. srbija je mala zemlja i zato je centralizovana. smeta im centralizacija, a ne shvataju da nismo mi krivi, nego vlast koju biraju i oni.
kapiram da se u americi manje oseca sve, jer tamo imaju puno visemilionskih gradova. ali vrv i tamo onaj iz njujorka gleda cudno onoga iz nekog malog grada i obrnuto.
danas mogu da pokrijem akcenat tjah da ga izmenim da vuce na vojvodinu i to je maximum...ali zato sto sam na faxu imala puno kolega iz vojvodine.
ko tebe pita nesto, dal si srecna, kao roditelja...molim lepo.Pa ja, ako roditelj i nisam nešto bila presrećna finasniranjem 8 godina škole i faxa u Bg
![]()
Još je gore, sve provincijalke se kriju iza "devojki iz grada", a u stvari provincijalke glume gradjanke, na svoj seljački način. Do beogradjanke moraju pravo kuća škola, fakultet posao, provincijalke lepršaju po splavovima....a od kada imaju mobilni, stalno uče...moraces da nadjes neku.
osim toga sta se zalite vi iz provincije...mnogi dodju u bg na fax veseli, slobodni kao pticice, a ja 100 put zalila sto nam nije ko u americi, pa da svi idemo od kuce na skolovanje.to ti je velika mana biti rodjen i ziveti u bg.
Ne nerviram se, taman posla. Nije to ni bilo nešto specijalno strašno, nego sam prvi put primetila. Mada im nije bio fazon, jer su bili stariji (tad je par godina velika razlika) i u grupi, a ja gost da dobijem po nosu ni kriva ni dužna, nije bilo prema kodeksu.
Ali kapiram da im je bio gušt i opraštam im jer su, napisala sam posle, na kraju bili ipak super i da mi je to bilo najlepše druženje koje pamtim. Nisu stvari crno- bele.
Centralizovana i duhovno jadna. Malo iskoči, domogne se bolje pozicije i odmah bi kinji drugog
Još je gore, sve provincijalke se kriju iza "devojki iz grada", a u stvari provincijalke glume gradjanke, na svoj seljački način. Do beogradjanke moraju pravo kuća škola, fakultet posao, provincijalke lepršaju po splavovima....a od kada imaju mobilni, stalno uče...
Ma baš ti znaš ko govori. Čitaj šta govori, ne nagađaj.Fora je u tome da joj je veoma direktno objasnila značaj onoga što se naziva prestige accent, na kraju krajeva, bolje da joj ona to kaže u lice nego da joj izvesni iza leđa govore da je seljanka.
Inače, o social climbers najradije govore social climbers koji su počeli nešto ranije. Nebitno u kojoj generaciji, socijalni položaj se ionako nasleđuje.
Ovo je i moj utisak. Beograd je jedno veliko svratište, bukvalno niko više ne obraća pažnju kako ko priča.Нема шта да зависи.
Ужичани говоре против људи из Пожеге, Нове вароши, Прибоја и Пријепоља, а на то додају Вишеград и још нека места.
Крагујевац исмева људе из своје ближе околине, као и Ћуприју, Параћин, Велику плану и Смедеревску паланку.
Људи из Сомбора исто исмевају народ из околних или мало даљих места, типа Каравуково.
Taj zlica koji okrene svaku nevinu provincijalku koja hoće samo da uči.Sad će da bude, otkačio me momak iz BG pa sam besna na BG![]()
@Casual Observer ti li si taj?Taj zlica koji okrene svaku nevinu provincijalku koja hoće samo da uči.
Ludacka vrucina, bazeni rade u kasne sate, nista za javiti, bas bioJavim ti se iz Španije za par dana.![]()
Ja znam neke koji tripuju da Beograd ne valja, da ja svakakva, a bili dva puta u životu na neki koncert ili na prijemni ispit koji su pali, pa se vratili kuci.