salko dinamitas
Poznat
- Poruka
- 7.862
Ti priznajesPriznaješ da nisi pravi?![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti priznajesPriznaješ da nisi pravi?![]()
Javim ti se iz Španije za par dana.Ja ne mogu ni biti jer sam iz Bosne kao ni ti, mozda zato i srbujes sa zapada.
Komunalci odneli đubre na sv Pantelejmona lepo kažem ostavite to što radite danas.Pa stvarno, đe da kosi travu na crveno slovo? Ne valja se.
Ides tamo srbovati ?Javim ti se iz Španije za par dana.![]()
Normalno.Pjevaću na plaži ko to kaže ko to laže.Ides tamo srbovati ?
Bukvalno svaki tinejdz film za temu ima zezanje druge dece zbog gojaznosti, visine, frizure, naocara ili bilo koje druge razlike.U al si zapeo da ih braniš. Baš te je žacnulo. Čuj ispljuvala dEcU.
Kad klinku, mlađu od njih, gošću, samu, koja ih nije provocirala zezaju, tu nemaš primadbe.
Drugo, kontradiktoran si da ih braniš. Ako su deca onda nisu mogla da steknu sopstveno iskustvo, znači da su čuli od odtraslih. Šta sad, kao deca ne čuju inače od odraslih. Pitam - kako ja nisam čula takve generalizacije.
Ma gdje je procitao, trebali bi sad kopati po tvojim porukama? Znamo se ovdje svi!Gde si ti pročitao/la da sam negativno govorila o svim ljudima iz Republike Srpske? Kosova? Mogu konkretno navesti šta sam kritikovala ali ne generalizovala. Ne znam šta si i očekivao/la kada neko uputi uvredu na račun patriotizma ljudi iz određenog kraja Srbije?
Srpski narod nije glup da ne bi mogao da prokljuvi karakterne note, on ih primećuje, pa tako u svim tim stereotipima postoji jedna istinita crta, lokalni mentaliteti zavise od istorije kraja, lokalnih običaja, pa i reljefa (recimo ravnice - pitomiji ljudi, aridni ili otcepljeni krajevi - istorijski bili zaostali, sirotinja, beda - pa samim tim recimo ili škrtice ili teški ljudi ili preki ljudi - Hercegovina je dobar primer - ili neki sve gledaju kroz novac, a manje kultura koja je vezana za urbane sredine Srbije).То су наметнути стереотипи и глупости сваколико инфериорних људи ...
You lost me hereSrpski narod nije glup
као београЏаниKako se kotiramo mi Valjevci naturalizovani Dorčolci
I dalje sam malo zbunjena jer jedino ovde se broje krvna zrnca, istražuju porekla, omalovažavaju se ljudi iz pojedinih delova Srbije, nejasno mi je čemu to i na osnovu čega se tako komentariše. Neka lična frustracija?
Ja imam tezak kompleks provincije! Hvala na pitanju, sad mi nekako lakse!Na jednoj temi se pomenuo ovaj izraz pa me zaista interesuje koliko nas iz provincije ima komplekse vezane za "beograđane"? I na šta se odnose ti kompleksi?
Aparthejd?Srpski narod nije glup da ne bi mogao da prokljuvi karakterne note, on ih primećuje, pa tako u svim tim stereotipima postoji jedna istinita crta, lokalni mentaliteti zavise od istorije kraja, lokalnih običaja, pa i reljefa (recimo ravnice - pitomiji ljudi, aridni ili otcepljeni krajevi - istorijski bili zaostali, sirotinja, beda - pa samim tim recimo ili škrtice ili teški ljudi ili preki ljudi - Hercegovina je dobar primer - ili neki sve gledaju kroz novac, a manje kultura koja je vezana za urbane sredine Srbije).
Ne kažem da treba izbegavati osobu sa kojom stvarno klikneš zbog njenog porekla, ali ako se vežeš za tako nekoga odnegde drugde moraćeš da se nosiš sa tom jednom preovlađujućom crtom koju oni iz tog kraja nose. A to ćeš videti vrlo brzo kad jednom kada krenu da se razbuktavaju rodbinski odnosi sa nekim novim ljudima u tvom životu.
i znaš jer se kuneš u AV i sns. Naravno da sam sa tobom imala raspravu i potencirala na tome da nije fer da mi govoriš kako grešim a i ne živiš ovde. To se nije odnosilo isključivo i samo na Srbe iz Srspke već na sve koji tako razmišljaju.Ma gdje je procitao, trebali bi sad kopati po tvojim porukama? Znamo se ovdje svi!
тако јеi znaš jer se kuneš u AV i sns. Naravno da sam sa tobom imala raspravu i potencirala na tome da nije fer da mi govoriš kako grešim a i ne živiš ovde. To se nije odnosilo isključivo i samo na Srbe iz Srspke već na sve koji tako razmišljaju.
Izvini, al na osnovu tvog do sada napisanog, kada to kaže čovek koji je bio u zatvoru (po tvojim rečima) koji zdušno brani lopove sns, onda je to već komplimentu sumadiji prevrcu autobus da pogledaju dal je musko ili zensko
zalivaju bandere da imaju jacu struju
soooori sto na njih gledam sa visine
Svako mesto je provincija za neko drugo mesto.
Možda je u srpskom svetu najmanje provincija Bege, ali sam bege je velika provincija za druga mesta
Pokušaću opisati šta se doživljava kao provincijalsko tj nekulturno ponašanje na primeru gastarbajtera.
Puno puta sam se vozila preko minhena ili frankfurta, to su glavni aerodromi za transfer lufthanze.
I tako... Par puta mi se ista stvar desila u Minhenu. Žena koja radi na gejtu gde je bio let za bege je pozvala prvo invalide, roditelje sa decom, zatim ide ono poslednja sedišta itd... Međutim tad je bila gužva i nai ljudi su se, što se NIJE desilo na ostalim gejtovima, sabili da se čekiraju kao da se poklanja nešto, i kao da svi nemaju svoja mesta. Više puta ih je pozovala na nemačkom i engleskom da se povuku ali nisu. Niti je mogao da priđe ko je invalid niti ko ima decu. A onda ksd su pustili gejt poleteli su dole kao da će avion pobeći
Iskreno, stid me bio veliki.
Provincijalizam je kod nas sinonim za nekulturu, mada ne bi trebalo.
Imate sreće što vas nije pito jeste dođoši.Po mom internacionalnom iskustvu Srbi se lako prepoznaju cak i kad nije gejt na aerodromu nego neka belosvetska jebovukovina u kojoj su se zadesili.
Posto Paula daje malo putopisa u svom tekstu. Evo i ja da da ispricam jednu putopisnu zgodu.
U gradicu po imenu St. Jakobs zive amisi (kvekeri), to su oni sto ne koriste struju, nemaju tv i obradjuju zemlju i gaje zivotinje na nepreglednim americkim farmama, i tuku te biblijom po glavi. I tako raspitamo se mi gde da nadjemo nekog ko ima lepe prirodne stvari da se kupe (na primer kokoska od 5.5 kila - ne znam koliko vas se seca da pile nije od kilo-kilo-i-po. I svi nam savetuju idite kod Mr. Webera - on kida! - sadi samo svoje seme! I tako vozamo se okolo i jedva nadjemo farmu (ono vozis 10km od drzavnog puta po privatnom imanju) i konacno stignemo do kao mini sela. I nadjemo Mr. Webera - a on je jedan od onih tvrdih i jakih poreklom nemackih seljaka iz srednjeg veka. I pitamo mi za svasta nesto a on nam uredno odgovara i pokazuje mutante od sargarepe i tikvica i svasta nesto jos pride. I tako rec po rec, pitamo mi njega: 'A jel imate prasice?' A on kaze: 'A jeste li vi Srbi?' a mi: 'Kako znate da smo Srbi?', a on kaze: 'Samo Srbi se raspituju za prasice' ....
Toliko!
Nije to ništa neobično, posebno zbog centralizacije koja postoji u Srbiji (makar moj) ceo život. Sve ikada se zbiva u Beogradu.Na jednoj temi se pomenuo ovaj izraz pa me zaista interesuje koliko nas iz provincije ima komplekse vezane za "beograđane"? I na šta se odnose ti kompleksi?
to ti je, draga moja, upravo kompleks provincije na deluJa stim gradom nemam ništa
Ostao mi je u sjećanju kao veoma ružan grad i ružnih duša
Posle sam provela 7 dana šetala sam tamo vamo i bilo je ok ….. ali …..