Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.977
1.4v x 69A u peak-u ti je oko 100W
Imas u tom test hw info pa izračunaš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogleda cinebench mt, tu sigurno nije ukljucena grafica, sto se gejminga tice sigurno da igra mnogoČekaj praviš se lud ili zaista ne umes da čitaš šta piše?
Znači GTX 1080 na tom testu troši 77W u gejmingu?
Lepo ti piše da nisu merili tačno i da je potrošnja cele konfiguracije ...to je ono što ti ne kapiraš.
Znači potrošnja cele konfiguracije u više scenarija.
Pogledajte prilog 1275951
100W trosi sada, kada sam ga anderklokovao i andervoltovao1.4v x 69A u peak-u ti je oko 100W
Ti si Bosanac?Pogleda cinebench mt, tu sigurno nije ukljucena grafica, sto se gejminga tice sigurno da igra mnogo
ne opterecuje procesor...
tdp od 105W mu je na osnovnoj frekvenciji od 3.7Ghz, kad dobaci do 4.3Ghz prica se menja...X verzija jeste fabrički OC ali nema šanse da vuče 200W a tdp mu je i dalje 105W pa taj CPU nije FX ...oni su išli na 150W opušteno ...
Ispalio si se žešće i sad troluj kako mu je tdp 200Wtdp od 105W mu je na osnovnoj frekvenciji od 3.7Ghz, kad dobaci do 4.3Ghz prica se menja...
Intel to jasno kaze, ali AMD se ne izjasnjava...
tdp je kao sto sam rekao na osnovnoj frekvenciji...Ispalio si se žešće i sad troluj kako mu je tdp 200W
Taj stock hladnjak bi se usijao.
Vrati se na temu , 2700x ne troši 250W na stock parametrima a ni 200W kako si pisao.tdp je kao sto sam rekao na osnovnoj frekvenciji...
Under a steady workload at published frequency, it is TDP. However, during turbo or certain workload types such as Intel® Advanced Vector Extensions (Intel® AVX) it can exceed the maximum TDP but only for a limited time , or
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000055611/processors.html
- Until the processor hits a thermal throttle temperature, or
- Until the processor hits a power delivery limit.
Cuj kad digne voltazu na 1.4V i kad podigne freq na preko 4GHz vuce 200W samo tako, a ti guglaj i dalje...Vrati se na temu , 2700x ne troši 250W na stock parametrima a ni 200W kako si pisao.
Shvati jednostavno je , poseti bench pa pitaj.
Max 150W ali max.
Za jednog it stručnjaka mnogo pišeš napamet a ne znaš osnove što se tiče struje.Cuj kad digne voltazu na 1.4V i kad podigne freq na preko 4GHz vuce 200W samo tako, a ti guglaj i dalje...
Jos + ovi novi srednji vuku 250W a high end 350W.
Cuj znam sta vidim, ti guglaj do mile voljeA 2700X troši logično više nego 3700X
Pogledajte prilog 1276002
Ni blizu tvojih 200W za koje tvrdis napamet.
#nijesedesilo
Veruj da je takoCuj znam sta vidim, ti guglaj do mile volje
Te ne verujes da mi Macbook trosi 4W, te ne verujes da mi CPU trosi 200W
Danas sam bas pratio u 99% vremena trosi 4W kad je puna baterija![]()
Cuj, ne verujem, nego vidim, ne guglamVeruj da je tako![]()
Dobro vece, pravo vreme, da se hardware kupi, kupio cerci novi laptop od poslednje platedobro vece![]()
Vidis ti izgleda duploCuj, ne verujem, nego vidim, ne guglam![]()
Kosmopolita gugla u 5. brzinijel to fajt na pomolu?
da kupim kokice...