Komentari: Stav nekih Srba nakon snimka ubijanja Bosnjaka

Pogledaj u historiju muslimana, da su uvijek kada bi dobivali rat to na posten i ljudski nacin dobili kao i ovaj zadnji, hvala Bogu, a nije im trebalo da cine genocid, urbicid, nezapamcene zlocine, itd., kao sto je vasa historija preplaveljana time, zato sto ne vidite, zato sto vas lazu a i vi mnogi znate da to sto ste gledali na TV medijama i sl. za vrijeme agresije na BiH, da je to laz, ali ipak ste to gledali i godilo vam je´. Niste istinu htjeli da znate i priznate.

Muslimani cijelog svijeta mogu sto se tice svoje historije, da idu podignute glave, da se nikoga ne boje po pitanju nekoga da su zakacili, pocinili nad nekim zlocin, genocid, itd.

Ovo je "Just for laugh" .
Samo neznam jesi li primjetio ovo je oblast "POLITIKA", ne "ŠALE" ...
Vi niste pravili genocid, zlocine i mozete hodati uspravne glave ??
Pa vi ste najveca smetnja na ovoj planeti, bombasi, teroristi, samoubice, zivite u praistoriji, zene tretirate kao stoku i pricas o nekoj civilizaciji i uzdignutoj glavi.

Sucur:
Belgrader:
Tacno tako...recimo ja nikada nisam video Sarajevo u ratu a ni posle rata (u miru jesam, a bolje i da nisam). I tacno je da ne vredi da se mesam u sam tok rata...ali ja nisam dete i nisam malouman pa da moram da se naprezem i da puno mislim kako bih shvatio da iz rata niko nije izasao cistih ruku...pa stoga znam, iako nisam bio tamo, da su muslimani bili jedna vrlo genocidna i surova formacija. Uostalom, pamtim dobro jos odavno jednu izjavu Lorda Ovena, visokog predstvnika saveta bezbednosti za Bosnu i licnog pregovaraca britanskog dvora, koji je pokojnom Izetbegovicu jasno i striktno stavio do znanja da nije vreme za opsti sukob i gradjanski rat jer " Mladic kontrolise oko 77% Bosne, i pod komandom ima oko 680 tenkova". Naravucenije, za one sa jeftinijim ulaznicama...nije vreme za frku jer ce vas Srbi pocistiti...sacekajte plave slemove pa cemo lagano i kako dolikuje manirima zapadne evrope. Jel da "Bosnjaku"? Za nije tako bilo? Malo biste se zeznuli da su nas "stranci" pustili da sami resavamo zavadu. I bolje sto nisu...bilo bi neopisivo.

Naravno, stranci su im ucinili nevidjenu uslugu, ali je fazon sto oni to nece da priznaju, nego se nesto hvale kako su oni odbranili Sarajevo i te gluposti.
Sta ste vi odbranili i mogli odbraniti ???
Pa samo u jednom danu smo vam napravili havariju u Sarajevu, pa sta ste mogli da uradite po tom pitanju ? Nista!!! E mi da smo htjeli mogli smo vas otrati kad smo htjeli, samo da smo jedno 7 dana drzali isti tempo, vi nebi mogli prstom mrdnut i sad mi reci kako ste se mogli odbraniti ?
Zato nemoj da pricas gluposti nego priznaj da ste bili misevi, koje je izvukao UN i ostale svjecke organizacije.

Ona stara vlaska: ´Ma mogli smo mi ali nismo htjeli´. :D

Jah, koja glupost.

Ne pricajte vise gluposti kako nam je neko sa Zapada pomogao, kad vi dobro znate ( ne Srbi iz Srbije, jer vi imate i imali ste potpunu pogrjesnu sliku prikazatu vec Srbi iz BiH ) da nama nije Zapad pomogao haman nista, vec naprotiv, odmogao.

Je li to nam pomogao sto nam je dao embargo na uvoz oruzja da se ne mozemo braniti ? A primili nas u UN-e kao nezavisnu i suverenu drzavu i kao clanicu UN-a ?! Je li to sto su gledali kako se kolje jedan narod tri godine - je li to njihova pomoc ? Je li to sto su oduzeli oruzje i prevarili narod Srebrenice pa izdali cetnicima da pokolju nevine ljude, civile, itd ? Je li to njihova pomoc ? Da vise ne nabrajam jer bih stvarno oduzio a i tebi bi sigurno bilo dosadno ovo citati.

Nego, kad je postala obrnuta situacija, Zapad tj. svijet je zaustavio rat u BiH i vi sad govorite kako su nama stranci pomogli ? Gdje su nam pomogli ? Pomogli nam da nas zaustave kad smo bili kod Banja Luke. ´Pomogli´ nam time sto su nam zaprijetili da ce nas NATO bombardovati ako ne stanemo a bili smo od Banja Luke oko 6 km samo, tj. do grada, pa pred samim Prijedorom takodjer, u Doboj samo sto A RBiH nije usla i bilo je pitanje sahata da udje, pa pred Bihacom priredio se bio ´docek´ za srpsku agresorsku vojsku kod Ripca, no, Britanci su vam pomogli i skuzili sta vam se sprema pa su vam rekli da odma stanete sa napredovanjem jer se radilo o zamci, itd.

Sta to pricas ?
Vidi bili ste nekih 6 km od Banja Luke, mi smo bili U Sarajevu, to za bombardovanje "no comment", pa koga je NATO bombardovao, Srbe i srpske objekte, sve vojne, ali i civilne srpske objekte u Sarajevu su bombardovali, a ti pricas kako su vama ODMOGLI.
Zato nelupetaj, da i de mi reci kako ti znas kada je koja baba rekla 'nemojte nas pobiti' i slicne stvari, nemoj da izmisljas. Vi hranili srpske civile ? Neznam koja je droga upitanju, ali je neka jaca sigurno.
Mlatis gluposti, mlatis.

Jah, koja glupost.

To je fol, kada jedes kolac koji na vrhu ima jagodu, pojedes sve sem jagode i onda na kraju pojedes nju, e tako ti je bilo i sa tim malim dijelom Sarajeva, on prestavlja jagodu, ali su se stranci umjesali i pomogli da se to nerealizuje.

Jos nesto, jeli vam teretni avion put oruzja dosao na aerodrom u Tuzli, a stranci to nisu zeljeli ni da "primijete", to su vama sankcije na oruzje.

Sucur:

Jah, koja glupost.

To je fol, kada jedes kolac koji na vrhu ima jagodu, pojedes sve sem jagode i onda na kraju pojedes nju, e tako ti je bilo i sa tim malim dijelom Sarajeva, on prestavlja jagodu, ali su se stranci umjesali i pomogli da se to nerealizuje.

Jos nesto, jeli vam teretni avion put oruzja dosao na aerodrom u Tuzli, a stranci to nisu zeljeli ni da "primijete", to su vama sankcije na oruzje.
Sucur?RESPECT!!!

Sucur:
Ne pricajte vise gluposti kako nam je neko sa Zapada pomogao, kad vi dobro znate ( ne Srbi iz Srbije, jer vi imate i imali ste potpunu pogrjesnu sliku prikazatu vec Srbi iz BiH ) da nama nije Zapad pomogao haman nista, vec naprotiv, odmogao.

Je li to nam pomogao sto nam je dao embargo na uvoz oruzja da se ne mozemo braniti ? A primili nas u UN-e kao nezavisnu i suverenu drzavu i kao clanicu UN-a ?! Je li to sto su gledali kako se kolje jedan narod tri godine - je li to njihova pomoc ? Je li to sto su oduzeli oruzje i prevarili narod Srebrenice pa izdali cetnicima da pokolju nevine ljude, civile, itd ? Je li to njihova pomoc ? Da vise ne nabrajam jer bih stvarno oduzio a i tebi bi sigurno bilo dosadno ovo citati.

Nego, kad je postala obrnuta situacija, Zapad tj. svijet je zaustavio rat u BiH i vi sad govorite kako su nama stranci pomogli ? Gdje su nam pomogli ? Pomogli nam da nas zaustave kad smo bili kod Banja Luke. ´Pomogli´ nam time sto su nam zaprijetili da ce nas NATO bombardovati ako ne stanemo a bili smo od Banja Luke oko 6 km samo, tj. do grada, pa pred samim Prijedorom takodjer, u Doboj samo sto A RBiH nije usla i bilo je pitanje sahata da udje, pa pred Bihacom priredio se bio ´docek´ za srpsku agresorsku vojsku kod Ripca, no, Britanci su vam pomogli i skuzili sta vam se sprema pa su vam rekli da odma stanete sa napredovanjem jer se radilo o zamci, itd.

Sta to pricas ?
Vidi bili ste nekih 6 km od Banja Luke, mi smo bili U Sarajevu, to za bombardovanje "no comment", pa koga je NATO bombardovao, Srbe i srpske objekte, sve vojne, ali i civilne srpske objekte u Sarajevu su bombardovali, a ti pricas kako su vama ODMOGLI.
Zato nelupetaj, da i de mi reci kako ti znas kada je koja baba rekla 'nemojte nas pobiti' i slicne stvari, nemoj da izmisljas. Vi hranili srpske civile ? Neznam koja je droga upitanju, ali je neka jaca sigurno.
Mlatis gluposti, mlatis.

Bosnjo kad prica, ne zeli da laze kao mnogi od vas Srba i bosanskih Vlaha, vec govori sa argumentima:

vi niste bili u Sarajevu, vec okolo Sarajeva i ono sto se danas zove Istocno Sarajevo je suma, moj komsija. Znas li ti sta je Sarajevo. Uzmi kartu i pogledaj koje opcine pripadaju gradu pa shvati sta je Sarajevo.

Osim toga, znas li ti da je citava JNA kao i paravojne formacije u BiH napali goloruk narod u Sarajevu ?

To sto vas je NATO bombardovao, to je vama usluga jer niste shvatili ozbiljnost Zapada kad vam je govorio da cete izgubiti i dozivjeti potpuni krah u BiH kao sto se dozivjeli u Hrvatskoj, no, kad niste htjeli da vjerujete, oni su vam morali to pokazati bombardovanjem, jer bi sigurno bila veca steta da vas nisu bombradovali, jer bi bili preko Drine svi pretjerani. Sjeti se da se iz Banjaluke narod iseljavao masovno i bjezale kolone preko koridora kod Brckog, koji je trebao u svaki cas da padne i da jedan dio BiH gdje su srpske agresorske trupe bile, ostane u enklavi.

Dakle, NATO vam je dao uslugu da opstanete u BiH nakon sto se pocinili genocid i agresiju.

A to sto si me citirao za onu babu sto je govorila da je ne ubiju... sto je general Dudakovic pricao i ( koliko me memorija sluzi zagrlio je babu na mostu u Sanskom Mostu ) mozes vidjeti na snimku kojeg cu ti dati ispod.

Naime, baba koja moli da je ne ubiju u D. Vakufu, je ovdje: http://www.umsa.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=74

A oslobadjanje Sanskog Mosta i ono sto sam spomenuo na mostu izmedju babe i matorog Srbina i generala Dudakovica mozes vidjeti ovdje: http://www.umsa.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=52

Tschüss. :)

Sucur:

Jah, koja glupost.

Lazes, isto kao sto su do sad lagale vase medije u Srbiji narod.

Ja sam zivio dvije parcele od aeredroma u Dubravama, tj. kod Tuzle, dakle cijeli vrijeme sam zivio tu, i nikaka avion sa oruzjem nije dolazio, osim nesto malo sa hranom, ito konzerve sa ribom sumnjivog datuma, a to je bilo 93.

Svaki pomen na oruzje je laz. Nama je oruzje dostavljeno preko Hrvatske od islamskih zemalja, gdje je dogovor bio da Hrvati ozumu 60 % od toga, a ostatak, dakle 40 % dostave BiH, A RBiH. Od toga smo se branili, od oduzimanja na linijama, tj. zarobljavanjem i nesto malo sto smo pravili u svojim tvornicama.

Kad smo saastali u vojsku i mogli se porediti sa JNA 1995. cetnici bjeze na svim frontovima.

vi niste bili u Sarajevu, vec okolo Sarajeva i ono sto se danas zove Istocno Sarajevo je suma, moj komsija. Znas li ti sta je Sarajevo. Uzmi kartu i pogledaj koje opcine pripadaju gradu pa shvati sta je Sarajevo.

To sto vas je NATO bombardovao, to je vama usluga jer niste shvatili ozbiljnost Zapada kad vam je govorio da cete izgubiti i dozivjeti potpuni krah u BiH kao sto se dozivjeli u Hrvatskoj, no, kad niste htjeli da vjerujete, oni su vam morali to pokazati bombardovanjem, jer bi sigurno bila veca steta da vas nisu bombradovali, jer bi bili preko Drine svi pretjerani. Sjeti se da se iz Banjaluke narod iseljavao masovno i bjezale kolone preko koridora kod Brckog, koji je trebao u svaki cas da padne i da jedan dio BiH gdje su srpske agresorske trupe bile, ostane u enklavi.

Dakle, NATO vam je dao uslugu da opstanete u BiH nakon sto se pocinili genocid i agresiju.

Stvarno lupetas, mi smo bili oko Sarajeva, to je tolika izvala .. jeli li uopste bio u Sarajevu za vrijeme rata, pa tako pricas za Sarajevo. Ilidza, Dobrinja, Otes, Osijek itd, itd sve je to bilo nase, ako nisi znao + potpun obruc oko Sarajeva.
A za ono bombardovanje da nam pomognu, samo cu se nasmijati, to je toliko glup argument, da bi beba iz jaslica pronasla bolji od tog.

Back