Kome je teze ostati sam

Da tražim pomoć, npr.da mi promijeni sijalicu, naučila, da očisti bojler od kamenca, naučila, da odštopa sudoperu, naučila, da zamijeni osigurač, naučila....

Tužno mi je kada vidim (a često vidim) da se partneri doživljavaju kao neki suparnici na nekom takmičenju.
Zatražiti pomoć je ljudski, nema ništa loše u tome. Bez obzira što znaš sama to da rešiš.

Tako se ljudi otuđuju, to mi ne deluje baš pametan izbor ponašanja.

Gde je empatija, deljenje, uživanje da jedno drugom pomognemo i da jedno drugom učinimo? Sreća zbog sreće onoga koga volimo?

Ako toga nema, logikom reverznog inženjeringa, dolazimo to toga da nema ni ljubavi.

A ja tako ne bih mogao da živim.

Tužno mi je kada vidim (a često vidim) da se partneri doživljavaju kao neki suparnici na nekom takmičenju.
Zatražiti pomoć je ljudski, nema ništa loše u tome. Bez obzira što znaš sama to da rešiš.

Tako se ljudi otuđuju, to mi ne deluje baš pametan izbor ponašanja.

Gde je empatija, deljenje, uživanje da jedno drugom pomognemo i da jedno drugom učinimo? Sreća zbog sreće onoga koga volimo?

Ako toga nema, logikom reverznog inženjeringa, dolazimo to toga da nema ni ljubavi.

A ja tako ne bih mogao da živim.
Ok si to napisao. Vjerovatno je tako kako ti razmišljaš. Ja sam odustala od ljubavi davno već.

Dakle kome je teže viti sam + 40 ili 50+, M ili Ž? Po meni daleko je gore ženama mada je neki opći narativ da su muškarci propali ako se ne oženu, dok žene žive dalje normalno.

Po meni to baš j nije tako, što muskarac ne bi sebi nešto skuvo ili naucio koristiti veš mašinu. Solo stariji muškarci mogu učiniti sve što i žene ali žene ne mogu mnoge stvari koje muškarci mogu činiti. Npr i takvi muškarci se često druže pošto se muškarci često čoparativno druže, igraju boća, ili su u kkadio i. Čak i ekipa koja pije pivo ispred dućana opet ima društvo, sad nezdravo žive ali možda ih nije briga koliko će živiti. S druge strane stare cure su strašno usamljene, pogotovo ako nemaju sestru/ sestrične i možda nećakinjie, žene se jednostavno ne znaju družiti.

Tu su onda i neke druge stvari, mnogi muškarci ne žale previše što nemaju djecu, dok žene stalno pritišće majčinski instinkt mada ćesone to negirati Onda je tu i pitanje sigurnosti, žene bez muškarca se osjećaju preplaseno i istraumatizirano.
Najcesce muskarcima.

Meni se čini da žene više pate od samoće i usamljenosti od muškaraca ili mi se barem više žale. Nedostaje im pažnja, društvo, zagrljaji, da vole nekoga i budu voljene što se ne može nadoknaditi kafanama, gledanjem utakmica i sličnim aktivnostima. Potrebe su im uglavnom drugačije nego kod muškaraca koji se obično zadovoljavaju i povremenim zabavnim aktivnostima.

Solo stariji muškarci mogu učiniti sve što i žene ali žene ne mogu mnoge stvari koje muškarci mogu činiti

Ovde se slažem sa tobom. I u principu se slažem sa celim postom.

Ja ne volim samoću. Ne bih mogla sama da popravljam bojler npr, i još neke druge majstorske stvari..

Što se druženja tiče, mislim da tu nema neke velike razlike. Muškarci ogovaraju isto kao žene. Mogu da se posvađaju sa najboljim prijateljem...

Dakle kome je teže viti sam + 40 ili 50+, M ili Ž? Po meni daleko je gore ženama mada je neki opći narativ da su muškarci propali ako se ne oženu, dok žene žive dalje normalno.

Po meni to baš j nije tako, što muskarac ne bi sebi nešto skuvo ili naucio koristiti veš mašinu. Solo stariji muškarci mogu učiniti sve što i žene ali žene ne mogu mnoge stvari koje muškarci mogu činiti. Npr i takvi muškarci se često druže pošto se muškarci često čoparativno druže, igraju boća, ili su u kkadio i. Čak i ekipa koja pije pivo ispred dućana opet ima društvo, sad nezdravo žive ali možda ih nije briga koliko će živiti. S druge strane stare cure su strašno usamljene, pogotovo ako nemaju sestru/ sestrične i možda nećakinjie, žene se jednostavno ne znaju družiti.

Tu su onda i neke druge stvari, mnogi muškarci ne žale previše što nemaju djecu, dok žene stalno pritišće majčinski instinkt mada ćesone to negirati Onda je tu i pitanje sigurnosti, žene bez muškarca se osjećaju preplaseno i istraumatizirano.
Isto je,ovo nema veze s' vezom, i muškarci žele potomstvo isto. Žene više drame oko ovoga.

Muškarcima brate

Back