Kome je i zašto Rusija majka?

Jedan čovek koji vodi državu jednim putem ka zadanom cilju je diktatura?
Kako se zove kada se menjaju ljudi koji vode državu jednim putem ka zadanom cilju?
Na ovo mi odgovori čoveče.
Odgovoreno ti je sta je diktatura.

Ako si nepismen pa ne umes da procitas napisano, mogu i da ti nacrtam:

Putinova Rusija je diktatura.

Zapad nije diktatura.

Rusija nikada nije bila ne-diktatura, osim ono kratko vreme Jeljcina, kada je bila autokratija.

Nema sta da kopam " dublje", jer jasno je kao dan, da Rusiju podrzavaju samo nacionalisticki odredjeni Srbi, koji preko bajke o " ruskom svetu", zele da ozive Vucicevu i Seseljevu ideju o " srpskom svetu", prozetu kroz kriminalnu diktaturu kakvu imamo i u Rusiji a sve vise i u samoj Srbiji.

Zasto Rusi, pa zato sto su pravoslavci , a religijsku bliskost kao osnovni faktor " bratstva", uzimaju najnepobrazovaniji i najnaivniji medju nama, da ne kazem najprimitivniji, i tu racio, znanje, logika, postenje, osjecaj za pravdu ne igraju nikakvu ulogu, samo nacionalizam kao visi oblik kriminala, jer nacionalizam je sam po sebi apsurdan i iracionalan, posto normalan covjek violi svaku sredinu u kojoj se osjeca lijepo i ugodno, te se nacionalizam koristi samo kao maska za lopovluk.

A meni je iskreno zao onog vecinskog osvjestenog dijela srpskog naroda, koji zasluzuje da zivi u demokratskoj pravnoj drzavi, ali ne moze od rusofilskih Vuilina, Vucica, Seselja i njihovih medijskih poltrona, da jos uvijek da svoju zemlju dovedu u red,a nadam se da hoce!
Ekspert, ne znam sta da ti odgovorim, al mislim da treba dobro da se umijes hladnom vodom,i pod hitno batalis rakiju, bez uvrede, jer ovo sto pises je cist plićak, i neko ostrasceno lupetanje...

Dalje sto se prethodnog posta tice, te floskule mozes drugarima u kafani da prosipas dok slusate onog fasistu Tupsona.

I pri tom pises kontradiktotne stvari, i ko o cemu zna se ko o postenju, pa tvoja drzava je navionalisticka i šovinistička , ne Srbija

Poslednja izmena:
Ti to ozbiljno pitaš?
Naravno da pitam ozbiljno(vidim da sam dobio i drvenog advokata @38imak ) jer u slučaju kada jedan čovek figurira dugo na čelu države i ne menja državnu politiku,to je diktatura,a kada se menjaju a državna politika ostaje ista to je demokratija?To mu dođe na onu staru-nije g*vno nego se pas p*sro.Ja stvarno ne vidim razliku.Bez razvodnjavanja priče o uticaju te figure na ovo i ono,kod ovog prvog slučaja si svestan da drži sve konce u svojim rukama,a u drugom slučaju ti se čini da je moguće promeniti nešto jer si eto promenio figuru,a u suštini on je taj koji služi da pozira i vodi šuplje razgovore,a drugi odlučuju.E to je razlika između istoka i zapada.​
Inače,Putin radi pravu stvar za Rusiju i sve njene stanovnike.On je Rusiju digao sa kolena.Bukvalno.Sprdali su se njom,podsmevali su im se.​

Naravno da pitam ozbiljno(vidim da sam dobio i drvenog advokata @38imak ) jer u slučaju kada jedan čovek figurira dugo na čelu države i ne menja državnu politiku,to je diktatura,a kada se menjaju a državna politika ostaje ista to je demokratija?To mu dođe na onu staru-nije g*vno nego se pas p*sro.Ja stvarno ne vidim razliku.Bez razvodnjavanja priče o uticaju te figure na ovo i ono,kod ovog prvog slučaja si svestan da drži sve konce u svojim rukama,a u drugom slučaju ti se čini da je moguće promeniti nešto jer si eto promenio figuru,a u suštini on je taj koji služi da pozira i vodi šuplje razgovore,a drugi odlučuju.E to je razlika između istoka i zapada.​
Inače,Putin radi pravu stvar za Rusiju i sve njene stanovnike.On je Rusiju digao sa kolena.Bukvalno.Sprdali su se njom,podsmevali su im se.​
а шта је по теби власт алкаиде у сирији? диктатура или демокрација, да те видимо, јуначе🤬

путин је мекокити мафијозо бос

Na osnovu čega si ti zaključio da je u Rusiji diktatura?
govorim o prošlosti..
car je sekao glave na crvenom trgu (tamo ispred one poznate šarene crkve)
posle staljin uopšte nije izdavao pasoše tako da niko nije mogao da izađe iz zemlje, sličan scenario bio i u rumuniji (nije ni sada mnogo bolje.. samo nije tako direktno zabranjeno)
mizerno bile male plate - tako da nemožeš ništa
mali stanovi - ali ovo treba da doživite! da celo detinjstvo provedete u 1,5m x 2,5m sobi
brene im sve i svašta, recimo radio stanice da imaju kući...
prevarili ljude da žive po sibiru.. da bi to mogli da definišu kao rusija, jer tamo ima tobože rusa, a tamo ledeni pakao

Zanimljivo da samo gradjani dviju drzava u kojima vladaju diktatorsko kriminalni rezimi, poput siromasne Bjelorusije i Srbije imaju dovoljno inteligencije, za razliku od citave Evrope, iako go god ima sansu i iz Bjelorisije i iz Srbije pobjeze na " zapad", i zato podrzavaju diktatorski Putinov rezim u Risiji, i ne zanima ih sto se novinari i politicki protivnici vlasti bacaju za zgrada, truju, dovode pred svrsen cin da se ljudi ubijaju itd?

Gdje su bili ti " mocni" Rusi u vrijeme bombardovanja Srbije 1999 godine? Jesu li ono Rusi glasali i da se SR Jugoslaviji ( Srbiji) nametnu sankcije na pocetku 90tih?

Tri UN rezolucije i rusko glasanje za sankcije Srbiji​

Tokom 1990-ih godina, tadašnja Savezna Republika Jugoslavija (SRJ), u okviru koje je bila Srbija, suočavala se sa velikim međunarodnim sankcijama. Razlog je, između ostalog, bilo učešće Jugoslovenske narodne armije (JNA), koja je po raspadu socijalističke Jugoslavije ostala pod okriljem zvaničnog Beograda, u ratnim dejstvima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (BiH).

Savet bezbednosti UN je 30. maja 1992. godine usvojio Rezoluciju broj 757 u kojoj se države potpisnice obavezuju da će sprečiti "uvoz na njihovu teritoriju sve robe poreklom iz Savezne Republike Jugoslavije (Srbije i Crne Gore)".

Takođe, zemlje su se obavezale da uskrate dozvolu "bilo kom vazduhoplovu da poleti, sleti ili preleti njihovu teritoriju, ako je predviđeno da sleti ili je poleteo sa teritorije SRJ", osim u slučajevima humanitarnih letova.

Uz to, Rezolucijom 757 je bilo predviđeno da potpisnice spreče učešće lica ili grupa koja predstavljaju SRJ u sportskim događajima na svojoj teritoriji, kao i da obustave naučnu i tehničku saradnji i kulturne razmene i posete osoba koje predstavljaju SRJ ili koje Jugoslavija sponzoriše.

Među potpisnicima te rezolucije bila je i Rusija.

NATO bombardovanje​

Nakon brojnih izveštaja o kršenju ljudskih prava i nasilja koje su policija i vojska Jugoslavije vršile nad albanskim stanovništvom na Kosovu, Severnoatlantska Alijansa pokrenula je 24. marta 1999. bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije.

Rusija se, zajedno sa Kinom, u Savetu bezbednosti usprotivila NATO intervenciji. Međutim, konkretna pomoć Rusije je izostala, uprkos očekivanju tadašnjeg Beograda da će Kremlj pružiti aktivniju pomoć. O tome su bili obavešteni i predstavnici tadašnjeg jugoslovenskog vojnog vrha.

U knjizi " Vojna Tajna (Helsinški odbor za ljudska prava, 2004), autora Vladana Vlajkovića, navodi se odlomak iz stenograma sa kolegijuma Generalštaba Vojske Jugoslavije iz januara 1999. godine. U svom obraćanju, general-pukovnik Aleksandar Dimitrijević, načelnik Uprave bezbednosti VJ, kaže da je, prema obaveštajnim podacima kojima raspolažu, tokom zvanične posete tadašnje državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt (Madeleine Albright) Moskvi, u razgovorima sa tadašnjim premijerom Rusije Jevgenijem Primakovim "Rusiji reprogramiran dug od 380 milijardi dolara za narednih dvadeset godina".

"Valjda smo svi pametni da shvatimo šta to za tu Rusiju znači i ako neko
zaista očekuje da će se Rusija podići da ratuje zarad nas mislim da je to lišeno svake osude", rekao je tada Dimitrijević.

Na kolegijumu održanom u februaru '99. godine, uoči početka NATO intervencije, Aleksandar Dimitrijević ponavlja taj stav i podvlači:

"Mogle su da budu zablude nekih da će Rusija i neki drugi faktori igrati značajniju ulogu, ali mi smo o tome ovde stalno govorili da se na njih ne treba oslanjati i da njima problem Kosova zapravo služi za rešavanje sopstvenih mnogo dubljih problema."

Znaci Rusi kao i u najvecem dijelu svoje istorije kao naroda nisu imali " hljeba da jedu", i bilo je dovoljno da im Ameri daju za njih neku sicu, i da puste Srbiju niz vodu,a kao sto vidimo Kosovo je i danas nezavisno i nije u sastavu Srbije, sto samo potvrdjujue da je ruska vojna, ekonomska, politicka globalna uloga minorna!
Za Koovo su Rusi isto dobili silne miliarde

istina je da su Rusi izdali Srbe
истина је да су Срби издали Србе
Србе не може нико спасити од сами себе

а онда ту Руси и да су хтјели нијесу могли ништа (ко што нијесу могли ништа ни за првог свј. рата кад смо били далеко ближи - били су против јуугославије а Срби за)

Kosovo nije nikada bilo srpsko nego drzavno srbijansko, jer su tamo Albanci apsolutna vecina,
Kao i Srbi u severnoj Dalmaciji, Lici, Kordjnu, Baniji, zapadnoj i istocnoj Slavoniji, te Baranji koju su komunisti poklonili SR Hrvatkoj, inace je uvek bila Vojvodina.
Aham, znaci istorija pocinje komunistickim granicama, dobra logika. Kosovo je uvek bilo srpsko, Kos na albanskom ne znaci nista, Albance su Turci naselili u doba Austrijsko Turskih ratova.
a ostalo bi drzavno srbijansko da Milosevic nije 1999
glupost, cepanje Juglavije je i pocelo na Kosovu 1988. orkestracija CIA, al je pobuna ugusena. 1998. Abanski teroristi su puskom pokusali da odvoje Kosovo, Milosevic je legitimno poslao vojsku. Sta sad Tekaas odluci sa se odcepi? Amerika ne bi poslala vojsku? UČK je 1998. bila na listi teroristickih organizacija, Ameri nude Milosevicu ponudu, dozvoli nam bazu, ocisticsmo Albansku paravojsku, on odbija, Srbi postaju losi, a Albanci dobri. Politika interesa i americka demokratija.
nastavio da ovaj put sa Kosovom radi ono sto je ranije sa Hrvatskom i sa Bosnom,
mani me ustaske propagande, molim te.
Ovo je malo dublja prica, zasto je poceo rat, u sustini da su granice napravljene drugacije , moglo se mirno razici. Iskreno ne mislim da imas kapacitete za ozbiljnu diskusiju na temu, jer si ostrascen, nista licno. Srbi nisu krivi za rat. A i najgore su prosli, zbog onih preko okeana.
da posebno prema Albancima postupa kao sto je srpska vojska postupala u balkanskim ratovima, kada su se Albanci klali, na sta se posebno zgrazavao Dimitrije Tucovic koji je pisao o tome.
Dje ti ode sad 😀 Srbi su u Balkanskim ratovima zauzeli pola Albanije, i od Britanaca postenih su imali obecanje da ce dobiti izlaz na Jadran, i onda opet ti isti Britanci, promene plocu i kao povlacenje. Dimitrije Tucovic pisao, znas ko citira Tucovica , naravno izvuceno iz konteksta? Kafanski nacionalisti iz bivse republike. Ne sramoti se rekla kazala pricama. I da, bilo je masakara po Albanskim selima. Nevezano za bilo sta, al ajd, vatas se za sta ti odgovara, al nisam ni ocekivao ozbiljnog sagovornika sa neostrascenim rezonovanjem.
Znaci da je postojala svijet o ljudskim pravima albanskog naroda, isti nikada ne bi ni imali potrebu da se izdvajaju iz Srbije,
Ti ocigledno imas rupu znanju, u oba svetska rata Albanci su bili na strani okupatora, pamte i Srbi Albanska zlodela vrlo dobro, jos od doba Turaka. A o projektu velika Albanija necu ni da pricam.
Dalje, nisu imali potrebu, nisu ni Slovenci ni Hrvati imali potrebu da izadju iz Juge, pa sta je ta drzava bila kakava takva za ove banana drzavice, iz svega atoje zapadnih obavestajnih sluzbi i njihov uticaj i oravljenje razdora, u istocnom bloku nakom raspada SSSR-a.
Sve je to dirigovano sa strane
a logicno da zapad taj put nije zelio nastavak istih ranijih zlocina iz Hrvatske i Bosne.
Mislis na Oluju?

Poslednja izmena:
Za sve vas sto trubite o 99-oj kao nekom primeru da vam nacrtam nesto pa da stavimo tacku na to pitanje...

Zamislite da vas bije jedno njih desetorica a tu u blizini je prijatelj koji bi pritekao u pomoc ali su mu polomljene obe noge.
Glavno je da su ruke bile čitave da bi mogle da se dignu za sankcije našoj zemlji.

не мислим да је русима паметно жртвовати се за србе
никад то није ништа добро доњело ни једнима ни другима на крају

жалост је рећи али мислим да би срби данас били бољи без тога, изгубили би доста позитивнога али и доста негативнога
срби су историјски били ближи аустрији него русији

да браћа, да вјера, али једно су жеље а друго стварност и за једне и за друге
нит су руси сила као што су срби вјеровали нити су срби толико русима битни ако ћемо озбиљно али дављрник се и за сламку хвата над главом се додавају руке

због русије пореметили односе
прије тога, посље њемачке други савезник
мислим да би србија боље прошла да је ушла у АУ и сви срби са њом заједно
Imao sam i ja ta razmisljanja, posebno sto kad odes iz NS juzno od Save i Dunava, tacno vidis gde je bila Austrija a gde Turska. Izgradilo bi se dosta toga, gratile zeleznice, koristio poljoprivredni potencijal....

Ali sa druge strane, kad pogledas ta drzava se pocela raspadati, Austro Ugarska je i nastala da bi se umirili Madjari koji su hteli nezavisnost. To stvar gnev medju Slovenima, takodje u isto vreme vlada panslovenstvo po Evropi, i svi Sloveni unutar imperije teze ka nezavisnosti.
Srbi koji su se tek oslobodili Turaka su hteli nezavisnost i svoju drzavu, eventualno drzavu juznih Slovena. A ne novo ropstvo.

Ne znam koliko je to bilo realno za ocekivati.
A i Austrijanci su uvek na Slovene gledali sa visine, i smatrali ih za primitivne i zaostale farmere.
Posto zivim u NS, ovde ces dosta tragova srpskog bunta protiv Austrije naci, i to seze od doseljavanja Srba severno od Save i Dunava.

Imao sam i ja ta razmisljanja, posebno sto kad odes iz NS juzno od Save i Dunava, tacno vidis gde je bila Austrija a gde Turska. Izgradilo bi se dosta toga, gratile zeleznice, koristio poljoprivredni potencijal....

Ali sa druge strane, kad pogledas ta drzava se pocela raspadati, Austro Ugarska je i nastala da bi se umirili Madjari koji su hteli nezavisnost. To stvar gnev medju Slovenima, takodje u isto vreme vlada panslovenstvo po Evropi, i svi Sloveni unutar imperije teze ka nezavisnosti.
Srbi koji su se tek oslobodili Turaka su hteli nezavisnost i svoju drzavu, eventualno drzavu juznih Slovena. A ne novo ropstvo.

Ne znam koliko je to bilo realno za ocekivati.
A i Austrijanci su uvek na Slovene gledali sa visine, i smatrali ih za primitivne i zaostale farmere.
Posto zivim u NS, ovde ces dosta tragova srpskog bunta protiv Austrije naci, i to seze od doseljavanja Srba severno od Save i Dunava.
Аустрија је више од 3 вијека борила се за српске просторе и у тој борби Срби су први узели учешћа као појединачна група у свему.
Утицај Аустрије и испод Саве и Дунава је велик јер је то Србима једини прозорчић у цивилизацију.

Иако, слажем се, има се ту доста тога рећи
Али упрошћено боље би било да је било тако, више би нас било, и даље би стигли.
АУ јест имала проблеме али могла је и оздравити једнако као и допасти смрти.

Back