Frederick_
Elita
- Poruka
- 18.679
Ljudi traže drugu majku onda kada ih njihova rođena ne voli dovoljno.
Mene moja lepo volela, druga mi ne treba
Mene moja lepo volela, druga mi ne treba

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i zato si otisao u Nemacku?Ljudi traže drugu majku onda kada ih njihova rođena ne voli dovoljno.
Mene moja lepo volela, druga mi ne treba![]()
Kako si samo uspeo da povezes neciji privremeni boravak na odredjenim geografskim koordinatama sa majcinskom ljubavlju?i zato si otisao u Nemacku?![]()
Pa bolje i zbog toga nego bez toga
Toliko ruske literature, a ko je čita?
Toliko bogat jezik, a ko ga uči?
Ljude koji u taj socijalni odnos ubacuju neku dodatnu emociju ne razumem. A ljude koji imaju emociju prema društvu gde ne žive i "majkom" zovu neku daleku zemlju smatram ozbiljno retardiranim.
Naravno, vole se roditelji, a ne tamo neka strana država.Ljudi traže drugu majku onda kada ih njihova rođena ne voli dovoljno.
Mene moja lepo volela, druga mi ne treba![]()
Kako to misliš?Rusi su se sakrivali u 90 ih iza Srba
Crnjanski bi se sad uvredioA ljude koji imaju emociju prema društvu gde ne žive i "majkom" zovu neku daleku zemlju smatram ozbiljno retardiranim.
pa zasto si onda otvarao ovu temu?Naravno, vole se roditelji, a ne tamo neka strana država.
pa nije baš takva majka za kakvu je lažu preko medija..Onda se tu postavlja logično pitanje - zašto se nisu preselili u Rusiju
Ja nikog nisam vređao.pa zasto si onda otvarao ovu temu?
bar neki smo shvatili metaforicki, ali ti onda podrza frederika? i fortres je isto bukvalista
aha, znaci poenta je bila da nas izvredjate
Kako i pise ruske kukavice su se iza Srba sakrivali i prodali SrbeKako to misliš?
Ništa vlast nije priznala.Odakle ti to?Jer je najveća Pravosdlavna zemlja
I, za razliku od sadašnjih nejvećih prijatelja
nikada nas nije bombardovala
Kosmet da i ne pominjemo
PS: Njih je vlast u BG priznala.
poklanhajući im deo terotorije koja je
po Retiluciji 1244 SB UN deo Srbije
Na osnovu čega si ti zaključio da je u Rusiji diktatura?pa nije baš takva majka za kakvu je lažu preko medija..
lično sam bio u rusiji - ono je ostatak nekadašnje okrutne diktature,
a i sad je u blažoj meri
Rusi su untermenschen za zapad to Rusi nisu jos ukapiraliOvo se pominje na dosta mesta, a videh danas i na bilbordu jedne stranke. Mnogo ljudi kaže kako im je Rusija majka. Međutim, to je zaista čudno. Razumljivo bi bilo da to kaže neko ko je tamo rođen ili je dugo živeo, ali je takvih veoma malo. Ne računam sve one Ruse koji su poslednjih godina došli ovamo, a ionako oni to ''majčinstvo'' baš i ne pominju. Budimo realni - oni su odatle zapravo pobegli, a od majke se ne beži, zar ne?
Ima poneko da je bio u Rusiji kao turista, ali i to je veoma retko. Uostalom kad bi važio taj turistički princip najpre bi nam majka trebala biti Grčka, mada se i u Tursku i Hrvatsku ide češće nego u Rusiju. U poslednje vreme čak i u Albaniju, mnogi se hvale kako im je tamo bilo lepo. Nisam sreo nikog da se hvalio letovanjem u Rusiji, mada ne sumnjam da i tamo ima šta da se vidi.
Sve u svemu - zbog čega onda neki ljudi nazivaju Rusiju majkom? Kako se uopšte tako može doživljavati bilo koja strana država?
Naravno, vole se roditelji, a ne tamo neka strana država.
Nemoj misliti da je njemacka mogla to zlo na balkanu bez Rusije napraviti Kohl i Gorbatsov su se dogovoriliKako to misliš?
jedna ruska gamad manjeПоређење је глупо јер се у називу ради о пренесеном значењу "мајка" (као мајка) а не буквалном.
Ко се воли а ко не воли?
Воле се и некада државе односно народ из тих држава, ако се пријатељски односи према твом народу и твојој држави (самим тим и према теби), зато су многи Срби захвални Русима и зову их браћом!
Тај Запад који помињете умало не донесе резолуцију у УН о геноциду у којој се наводе Срби као извршиоци, након чега би гдје год кренеш на путовање био ословљаван као "длугомир" из геноцидног народа односно геноцидаш. Руси то не дозволише, и подигоше Срби у Источном Сарајеву у име захвалности споменик тадашњем амбасадору у УН Виталију Чуркину (преминуо 2017-е)!
Srpska: Svečano otkrivanje biste Vitalija Čurkina u Istočnom Sarajevu
08.07.2025 rtv.rs
ISTOČNO SARAJEVO -
U Istočnom Sarajevu danas će zvanično biti otkrivena bista nekadašnjem ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu, u znak zahvalnosti što je kao ruski predstavnik u Ujedinjenim nacijama uložio veto na britansku rezoluciju o Srebrenici i time sprečio nepravedno žigosanje srpskog naroda kao genocidnog.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić kaže da je reč o rekonstruisanom dosadašnjem spomen obeležju posvećenom Čurkinu, gde će se sada nalaziti i njegova bista. Bistu je izradio član Ruske akademije umetnosti Ajdin Zejnalov.
![]()
Planirano je da na otvaranju govori supruga Vitalija Čurkina - Irina Evgenijevna Čurkin. Događaju će prisustvovati predstavnici Vlade Republike Srpske, rukovodstvo susednih opština i društva rusko-srpskog prijateljstva.
Bista je izrađena na molbu rukovodstva Republike Srpske i uz pomoć Kancelarije Gradonačelnika Istočnog Sarajeva, kako bi zamenila odgovarajuću spomen-ploču postavljenu 2018. godine na inicijativu nevladine organizacije "Istočna alternativa"
Upravo na ovom spomeniku Ambasada Rusije svake godine polaže vence u čast Dana diplomate, 10. februara.
Ti si zrtva sludjivanja, indoktriniranja, trovanja gradjana Srbije i Srba.To nesto sa Bulgariadotkom
Rusija ne vuce nikog u bedu, naprotiv nudi Evropi jeftin gas, a sto sto Nemacka kupuje " opet ruski" gas od Amerikanaca po 4 puta vecoj ceni, to je dokaz da je bazal a ne slobodna drzava, a citava industija joj je cvetala zbog jectinog ruskog gasa, a sad se sve zatvara od kad nema ruskog gasa. Npr samo od kad je VW poceo da zatvara fabrike na hiljade ljudi su ostale bez posla, pa ti vidi, Amerika je do grla zaduzena kod Kineza, stamjaju dolar bez pokrica, inflacija, a Tramp ce je dotuci.
Nemacka prva ekonomija EU nije bila u vecoj ekonomskoj krizi od kraja drugog svetskog rata, Francuska i Britanija, prica za sebe, samo sto ne plane revolucija i to ne bas mirna, protesti non stop, Makron i Starmer omrazeni do bola, narodu preko glave projekta Ukrajina, daj na leba.
Sa druge strane sveta,
Kina nikad bogatija, prva ekonomija , sve zivo proizvode, sve drze u saci.
Rusija nikad bogatija od kraha Sovjetakog saveza.
Dakle kao sto su pametni Amerikanci rekli bliski beloj kuci je da Amerika mora da prihvati da postoje jos dve velike super sile koje vise nisu slabe, i da po svaku cenu se mora izbeci treci svetski rat, koji moze planuti svakog casa. Te da je staro vreme proslo, i da ono sto je bilo juce (americka hegemonija) vise ne vazi.
Sto se Evrope tice, R.I.P ... ni hvala nece dobiti za to sto su sve na svoju stetu uradili da zadovolje taticu iz Vasingtona, naoprotiv dobice carine da ih dokusure.
Kinezi im nude saradnju, oni nece, Rusi im nude gas oni nece. To je veoma neodgovorno prema svojim drzavljanima al ajd, najbitnije je zadovoljiti Ameriku i oralno i prakticno.
E to sto sad neka Kaja Kalas i slicne dvorske lude pate od nekog egocentrizma i misle da au centar sveta je smesno, sve sankcije protiv Rusije i Kine su najvise naskodile Evropi, neki tezak oblik Sado mazo politike, sta znam. Cuj EU ce nekome sankcije da uvodi, smešno. Bukvalno su niko i nista.
I jos Estonija, ima stanovnika ko oma je selo u Kini, ne vidi se na karti, al glavni su kad treba airiti Rusofobiju u EU.
Jer misle branice ih Amerika, a Amerika u fazonu brinite se sami o sebi
Ne znam, mozda na osnovu toga da IMAJU JEDNOG VLADARA POSLEDNJE 25 GODINE!!!!Na osnovu čega si ti zaključio da je u Rusiji diktatura?
pa zasto si onda otvarao ovu temu?
bar neki smo shvatili metaforicki, ali ti onda podrza frederika? i fortres je isto bukvalista
Puca zemlja ne samo u calforniji i u idaho a treba se yellowstone pomocipa zasto si onda otvarao ovu temu?
valjda zato sto je za neke na ovim prostorima OTAC AMERIKA.................iako svi znamo da osim cetvorice srba u americi niko nije postao milioner, iako se na hiljade srba vraca svake godine iz amerike, iako srbi iz amerike ne posecuju svoje u domovini jer nemaju ni za hleb a kamoli za 300 evra za avionsku kartu.......................Ovo se pominje na dosta mesta, a videh danas i na bilbordu jedne stranke. Mnogo ljudi kaže kako im je Rusija majka. Međutim, to je zaista čudno. Razumljivo bi bilo da to kaže neko ko je tamo rođen ili je dugo živeo, ali je takvih veoma malo. Ne računam sve one Ruse koji su poslednjih godina došli ovamo, a ionako oni to ''majčinstvo'' baš i ne pominju. Budimo realni - oni su odatle zapravo pobegli, a od majke se ne beži, zar ne?
Ima poneko da je bio u Rusiji kao turista, ali i to je veoma retko. Uostalom kad bi važio taj turistički princip najpre bi nam majka trebala biti Grčka, mada se i u Tursku i Hrvatsku ide češće nego u Rusiju. U poslednje vreme čak i u Albaniju, mnogi se hvale kako im je tamo bilo lepo. Nisam sreo nikog da se hvalio letovanjem u Rusiji, mada ne sumnjam da i tamo ima šta da se vidi.
Sve u svemu - zbog čega onda neki ljudi nazivaju Rusiju majkom? Kako se uopšte tako može doživljavati bilo koja strana država?