Kome je DSS blizi?

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Arhangel NS:
Оваква поређења су тотално без везе...
Можемо ли ми да бирамо које ће странке постојати и колико ће заузимати простора на политичкој сцени ? Не можемо, с тога прилагођавање је овде више него пожељно

Ovakvo poredjenje i te kako ima smisla.SRS je u sustini ista politicka opcija kao i Le Penov FN.

Arhangel NS:
као и у другим земљама...

U Francuskoj je nezamislivo da UMP Zaka Siraka balansira izmedju FN-a i ostalih partija kao sto to DSS radi u Srbiji u odnosu na SRS.UMP,UDF,PS itd se jasno distanciraju od FN-a.

Gospodo, da zajebemo prazna naklapanja, tek za trenutak.
Dakle, LDP, omladina SRS-a, omladina DS-a, sve su to ista sranja sa zajednickom fusnotom: neobrazovanost i sujeta. Istina, svi ti klinci imaju strasti, ali sve je to uzalud. Jer isti ti idoli (Djiki, Sele...) na koje se oni pozivaju, nisu gubili knjige iz ruku. Drugim recima, ma koliko se sporili oko etike koju je Djiki zastupao i prkolamovao, jedno zasigurno stoji: bio je kvalitetan politicar. Pod tim pojmom podrazumevam onog koji je energican, strucan i inteligentan. Jasno je, dakle, da niko od trenutnih lidera omladine ne poseduje takve kvalitete, pa prema tome parole tipa "...MI dolazimo..." nemaju smisla, sta vise, one su komicne.
Medjutim, ne mislim da ova drzava nema kvalitetnu omladinu, vec samo da je ista, za sada, u ilegali.
Takodje, svi se oni (politicka omladina) pozivaju na neku revoluciju, ili pak, promene; ali da bi promena ili pak revolucija nastala neophodan je takozvani strucni cinilac. Dakle, nije Che krenuo da menja svet tek tako, ne, on se prvo potkovao na intelektualnom planu (Neruda, Marks...). Dalje, hajde da se svi sada lepo uhvatimo za ruke i zapalim do glavnih stabova politicke omladine u cilju sprovodjenja ankete. Pitanja: sta je micro/makroekonomija? ko je bio Marks i glavna dela? politicko uredjenje Francuske/Velike Britanje? Dacu pola palacinke "Kod Glumca" da necemo naci niti jednog jedinog, koji zna odgovor na sva tri pitanja.
Uz to, da ne zaboravim, hajde da se prosetamo do filozofskog faxa, a pitanje neka bude u stilu "za koga glasa?" . Sada, dacu drugu polovinu palacinke, ako jedan jedini odgovori da je clan SRS-a, ili njihov simpatizer.
Izvinjavam se svima na ovoj digresiji, ali ostale su time zakljucanje, a interesuje me mnjenje.

Шон:
Демократска Странка Србије није блиска ни Демократској Странци а ни Радикалима, она је блиска само Србији и њеном народу јер има власт и одлучује о његовој судбини. И зато што је по први пут на њеном челу као и на челу државе човек из Србије после јако дуго времена. Ако изневере очекивања, онда ће нови блок партија да одлучује шта треба радити. А до тада треба сачекати.

У овој ситуацији, када патуљасте, комби странке диктирају државну политику (СПО, Г17...), треба једна стабилна влада која би уредила државу и за дуже време елиминисала политичке патуљке. Нека они кевћу из петиних жила било из парламента, било ван њега. Право решење за Србију је коалиција СРС-ДСС. Парламентарна већина од преко 150 посланика, здрави политички односи, стабилна влада, одговорни посланици..., то само може да обезбеди ова коалиција! показало се да никако не могу ДС-ДСС, јер се препиру око сваког питања и имају ривалски анимозитет, ДС-овци су издали све коалиционе партнере и прекршили све договоре (са СПО, са ДСС, са муслиманима..). Ђинђић није подржао Вука када је постао градоначелник, иако је био чврст договор, због ДС је у прошлом сазиву ДСС изашла из Скупштине, крали су гласове... Не, са њима нема чврсте сарадње! Радикали су фер коалициони партнер, ма како се то некима не свиђало! Ако таква коалиција може у Немачкој, зашто не би могла овде да буде?

BG5:
Ovakvo poredjenje i te kako ima smisla.SRS je u sustini ista politicka opcija kao i Le Penov FN.

U Francuskoj je nezamislivo da UMP Zaka Siraka balansira izmedju FN-a i ostalih partija kao sto to DSS radi u Srbiji u odnosu na SRS.UMP,UDF,PS itd se jasno distanciraju od FN-a.

Какво лупетање, ово переђење Лепена и СРС! Па, колика је снага Лепена а колика СРС? Можете да баљезгате колико хоћете, и да лупате задњицом о земљу, али Србији је најбоље решење коалиција СРС-ДСС.

[. Drugim recima, ma koliko se sporili oko etike koju je Djiki zastupao i prkolamovao, jedno zasigurno stoji: bio je kvalitetan politicar. Pod tim pojmom podrazumevam onog koji je energican, strucan i inteligentan. Jasno je, dakle, da niko od trenutnih lidera omladine ne poseduje takve kvalitete, pa prema tome parole tipa "...MI dolazimo..." nemaju smisla, sta vise, one su komicne.
Medjutim, ne mislim da ova drzava nema kvalitetnu omladinu, vec samo da je ista, za sada, u ilegali.
.[/QUOTE]

И врло, врло намазан, до покварености! Па, изађите већ једном из те илегале, Милошевића су ваши давно стрпали у Хаг! Ало, бре дали сте то чули? Донели сте "слободу" Србији, изађите и уживајте у њој. Чекамо вас на изборима! Доста празног, академског наклапања и про*еравања!

paola:
Донели сте "слободу" Србији, изађите и уживајте у њој. Чекамо вас на изборима! Доста празног, академског наклапања и про*еравања!

Шта је било, опет комунистички агитпроп?
Опет је неко на кокошињцу радикала заборавио да затвори врата - па неке особе кокодачу по форуму... наравно, да ће бити избора, и наравно да ће радикали(читај комунисти) опет бити разбијени... :razz:

eremita:
Шта је било, опет комунистички агитпроп?
Опет је неко на кокошињцу радикала заборавио да затвори врата - па неке особе кокодачу по форуму... наравно, да ће бити избора, и наравно да ће радикали(читај комунисти) опет бити разбијени... :razz:

Није проблем што је кокошињац остао отворен, него што ваша лудара није затворена! Само ви нас разбијајте као до сада и благо нама, а тешко вама! Тада ће врата лударе бити строго контролисана, а и затвори ће бити пуни!

BG5:
Jedan od razloga zasto Srbija nije kao Francuska(normalna zemlja)je sto DSS balansira izmedju srpskog Le Pena i DS-a.

Неће дуго! ДС се сам маргинализује, чак и на нашу жалост! Нема слатке победе ако немаш достојне политичке противнике. Каква је то сласт победити Чанка, Вука, Г17, некакве комбио странке, па чак и све њих у заједничкој коалицији. Али видети разрогачене очи буљавом Петровићу, кршење прстића Боришку, муцав говор Зорану, скакутање петлића Пајтића... е, то је сласт!

Kada smrad mirise
A mirisi smrde
Ne moze da se dise
Kad olosi prde

Kako su pesnici to divno znali da objasne i to cak u napred,..................
Samo ovo oportunisti i klackalicari Evropsko -erotsko -globalnog zagrljaja uz skidanje donjeg vesa
a unazad trce u Evropu shvatice kad iz guzice dodje u glavu, ne daj boze do glave,............

paola:
Није проблем што је кокошињац остао отворен, него што ваша лудара није затворена! Само ви нас разбијајте као до сада и благо нама, а тешко вама! Тада ће врата лударе бити строго контролисана, а и затвори ће бити пуни!

Сада заиста не знам како да Те протумачим... да ли Ти то кокодачеш или какоћеш - јер'бо ако какоћеш може бити да ћеш ускоро да снесеш неко мућак-јаје... па да позовемо неког ударника цврнглана да Ти пусти један ку-ку-рику...хехехе, е, смрдо црвена...

36_2_44.gif

п.с. а што се лударе тиче, не бригај, црвендаћи су кандидати бр.1 одавно... а и драго ми је што помињеш лударе - само треба да даш одговор ко је и зашто недавно спалио архиву "Лазе Лазаревића", само није ту све - проговориће и наши неуропсихијатри па ћемо ...

... а ово за затворе Ти је бисер - је л' то предизборно обећање???... оно знаш, празилук и петокрака..."када ми дођемо на власт има све да вас по'апсимо"...

eremita:
Сада заиста не знам како да Те протумачим... да ли Ти то кокодачеш или какоћеш - јер'бо ако какоћеш може бити да ћеш ускоро да снесеш неко мућак-јаје... па да позовемо неког ударника цврнглана да Ти пусти један ку-ку-рику...хехехе, е, смрдо црвена...

36_2_44.gif

п.с. а што се лударе тиче, не бригај, црвендаћи су кандидати бр.1 одавно... а и драго ми је што помињеш лударе - само треба да даш одговор ко је и зашто недавно спалио архиву "Лазе Лазаревића", само није ту све - проговориће и наши неуропсихијатри па ћемо ...

... а ово за затворе Ти је бисер - је л' то предизборно обећање???... оно знаш, празилук и петокрака..."када ми дођемо на власт има све да вас по'апсимо"...

Шта је, остао си без муниције па користиш пилићарске изразе? Кокодакала или кокоћала, глувом, а поготово глупом не вреди говорити. Мућак или не али смо најјачи, а сви мућкови су код вас. Све мућак до мућка! Осим часног Воје К. Лудару је спалио неки ваш новопечени богаташ, или ђикин фан. ДОС-манлије су специјалисти за тако нешто магистрирали су на сопственој Скупштини! Сада стварно мислимо на затворе, које сте реновирали! Није то без нечега, знате ви да ће ваше ДОС-манлије да га напуне! Више зезања нема, а ни Чеда (мали Крцун!) више није у власти, па да вас извлаћи и посећује!

BG5:
Jedan od razloga zasto Srbija nije kao Francuska(normalna zemlja)je sto DSS balansira izmedju srpskog Le Pena i DS-a.
procitaj ovo sto si ti napisao, molim te, jos jednom ali ozbiljno i kriticki i, ako i posle tog ozbiljnog i kritickog pristupa izneses ovakav stav, onda cu ja reci svoje misljenje o istom

Back