Gospodo, da zajebemo prazna naklapanja, tek za trenutak.
Dakle, LDP, omladina SRS-a, omladina DS-a, sve su to ista sranja sa zajednickom fusnotom: neobrazovanost i sujeta. Istina, svi ti klinci imaju strasti, ali sve je to uzalud. Jer isti ti idoli (Djiki, Sele...) na koje se oni pozivaju, nisu gubili knjige iz ruku. Drugim recima, ma koliko se sporili oko etike koju je Djiki zastupao i prkolamovao, jedno zasigurno stoji: bio je kvalitetan politicar. Pod tim pojmom podrazumevam onog koji je energican, strucan i inteligentan. Jasno je, dakle, da niko od trenutnih lidera omladine ne poseduje takve kvalitete, pa prema tome parole tipa "...MI dolazimo..." nemaju smisla, sta vise, one su komicne.
Medjutim, ne mislim da ova drzava nema kvalitetnu omladinu, vec samo da je ista, za sada, u ilegali.
Takodje, svi se oni (politicka omladina) pozivaju na neku revoluciju, ili pak, promene; ali da bi promena ili pak revolucija nastala neophodan je takozvani strucni cinilac. Dakle, nije Che krenuo da menja svet tek tako, ne, on se prvo potkovao na intelektualnom planu (Neruda, Marks...). Dalje, hajde da se svi sada lepo uhvatimo za ruke i zapalim do glavnih stabova politicke omladine u cilju sprovodjenja ankete. Pitanja: sta je micro/makroekonomija? ko je bio Marks i glavna dela? politicko uredjenje Francuske/Velike Britanje? Dacu pola palacinke "Kod Glumca" da necemo naci niti jednog jedinog, koji zna odgovor na sva tri pitanja.
Uz to, da ne zaboravim, hajde da se prosetamo do filozofskog faxa, a pitanje neka bude u stilu "za koga glasa?" . Sada, dacu drugu polovinu palacinke, ako jedan jedini odgovori da je clan SRS-a, ili njihov simpatizer.
Izvinjavam se svima na ovoj digresiji, ali ostale su time zakljucanje, a interesuje me mnjenje.