Коме човек да се обрати кад му треба стручна помоћ?

Ako sam te dobro razumjela, radi se o uzrocno-posljedicnoj vezi i posljedicama.
Na kraju price, sve se svodi na cinjenicu da se moras promijeniti da bi prihvatio navonastalu situaciju!
Onaj koji to ne zeli, ili ne moze, ima problem!
Mislim da je trazenje uzroka tome "ne moze" ili "nece" bit svakog izljecenja!

Zelim ti mnogo snage i strpljenja...vrijeme ne lijeci rane...samo ih, zbog neprestanog ponavljanja, pretvara u naviku i time postaju podnosljivije!

Слажем се с тобом, и јесте тако. Само, мени се чини и да 'желим' и да 'могу', само не знам - 'како'. Уствари, чини ми се да то 'како' подразумева једну дубљу анализу идентитета. Ту ми треба 'водич', јер ја сама само тумарам услед турбулентности момента (ситуације).

- - - - - - - - - -

Нека исприча нама у кратким цртама па ћемо видети.

:lol:

Слажем се с тобом, и јесте тако. Само, мени се чини и да 'желим' и да 'могу', само не знам - 'како'. Уствари, чини ми се да то 'како' подразумева једну дубљу анализу идентитета. Ту ми треба 'водич', јер ја сама само тумарам услед турбулентности момента (ситуације).

- - - - - - - - - -

:lol:

"Kako" ne vidim kao problem ako "hoces" ili "ne mozes"..
Iz vlastitog iskustva, mozda ti moze pomoci, postupaj kao u slucaju nuzne obrane...ako si ti taj subjekt koji nosi neku stvar, ako si ti jaka, i drugi ce biti...u protivnom, stitis svoj identitet!
Na kraju balade, mila, sve se svodi na sistem vrijednosti, usvojen ili stecen...nije bitno, ali nas odredjuje u zivotu, ponekad!
Drzi se, ti si sebi najvaznija...a, onda redom...osjecam da ga vec znas! :)

- - - - - - - - - -

Не шалим се уопште. Што је срамота имати проблем и питати за мишљење.

Izvini, pomislih, citajuci tvoju poruku, zagadjena ovim "vrijednostima Zapada" , da si sarkasticna!
Naravno, treba pomoci covjeku u nevolji!
I nije sramota imati problem!
Radimo obje na tome.
Koleginica je moj favorit!

Zamisli, imam tri sestice u poruci! :)

Poslednja izmena:
Не шалим се уопште. Што је срамота имати проблем и питати за мишљење.

Није срамота Фабрико, али онда бих морала да изнесем и неке податке који се, ипак, не тичу шире публике.

Мада, можемо да направимо тему 'групна терапија', па колико 'даш' толико и 'добијеш'. :mrgreen:

То се дешава јер пишем без смајлија. Они са јефтинијим улазницама ме редовно погрешно разумеју.

- - - - - - - - - -

Није срамота Фабрико, али онда бих морала да изнесем и неке податке који се, ипак, не тичу шире публике.

Мада, можемо да направимо тему 'групна терапија', па колико 'даш' толико и 'добијеш'. :mrgreen:

Разумем, наравно. Али, може се писати и уопштено, као да се то некоме другом догађа.

Pokusaj biti svoj sudac i tuzitelj...da niko ne zna...odradi to sudjenje sebi, sama, jedan dan kada niko ne trazi od tebe gotov rucak, cistu posteljinu i garderobu..ili kada TI odlucis i objavis da je DANAS tvoj dan!!

dzaba ti relativizovanje kad ces skiknes pre no sto zines

evo zinula sam pa nisam skiknula
ubi me ovaj srednjeklasni zhivot moram da priznam

- - - - - - - - - -

to old for rnr, to young to die, a nemam sve potrebne elemente izgleda za ono sto hocu ili mi treba

- - - - - - - - - -

ocu prljave prechice izgleda

boga valjda ima svuda, nije kad se ukljuchis na krstaricu da to bog ne vidi ; ))
dobro mozda ga i nema

jedno je znati da ga ima, drugo je da verujes u njega, trece da da se njemu molis, a cetvrto da bi ga bas pitala sta da radis... posto jeu svakom putanju sadrzano bar pola odgovora, podjes prvo od sebe jer sama generises najveci deo zabluda i kocnica koje te sputavaju...
osmeh od boga.... nece te pojede.

Back