Kolko kila ima u litru?

Forumaš Veličanstveni

Elita
Banovan
Poruka
15.221
Dobro veče
Moram ovde da postavim pitanje ja sam inače tamo na Politici tako da mi stanje mozga u nezavidnoj situaciji
ali u mnogo boljem stanju nego većini učesnika Politike, dakle - ne valja ništa

E ukrato da postavim problem...

Ista firma prodaje prirodn gas za automobile i za domaćinstvo
prvo se sipa u butan bocu za auto a drugo u butan bocu što se stavlja na pod
Ništa tu ne bi bilo čudno da litar gasa za kola ne košta 75 dinara a kilo gasa za domaćinstvo 250
Dakle za butan bocu od "3KG" se plaća 750 dinara

Mene dake zanima koliko je kila litar gasa?
Po ovoj kalkulacoji sa pumpe ispada da je kilogram gasa 250 podeljeno sa 75 zparavo 3,33 litre?
Jel to tačno?

Ponovo se izvinjavam što temu pokrećem ovde a ne na Politici jer bi tamo tema otišla u spin
Prvo bi mi rekli da će Rusi džabe da nam daju jer smo braća a onda bi uleteli ovi drugi da jave da je tamo inflacija

Oćeš da kažeš da ajd što zaradjuju na automobilima nego da deru za "domaćinske boce"?
Auuu koja je to mafija...

- - - - - - - - - -

Kutiju od šibica napunjenu atomskom prašinom, četiri čoveka ne bi
mogli da nose....!

pa ako su gradjeni ko ovi sa Politike sigurno da ne bi mogli
a i kažeš da je atomska prašina, to bi svi pocrkali... pa da su nosili i ovi sa Sporta

Oćeš da kažeš da ajd što zaradjuju na automobilima nego da deru za "domaćinske boce"?

- - - - - - - - - -

pa ako su gradjeni ko ovi sa Politike sigurno da ne bi mogli
a i kažeš da je atomska prašina, to bi svi pocrkali... pa da su nosili i ovi sa Sporta

Čemu služe gas maske ?
A, aktivni ugalj ?
Ajd' ugalj, zna se ....!
Na žaru od bukovine.

Čemu služe gas maske ?
A, aktivni ugalj ?
Ajd' ugalj, zna se ....!
Na žaru od bukovine.

ako kod atomske energije zanemarimo ponašanje čestice, imamo i ponašanje talasa
ne znam koliko aktivni ugalj pokamže kod talasa....

ali ja sam samo glupi lubitelj Politike, meni mozak ne radi, meni je najvažnije da izadjem na glasanje i da dam legitimitet ovom što mi neće pomoći ništa a imami verska osećanja za koja tražim oštru kaznu ako ih neko takne u miroljubivoj religiji pitomoj ko jagnje sisanče...

ako kod atomske energije zanemarimo ponašanje čestice, imamo i ponašanje talasa
ne znam koliko aktivni ugalj pokamže kod talasa....

ali ja sam samo glupi lubitelj Politike, meni mozak ne radi, meni je najvažnije da izadjem na glasanje i da dam legitimitet ovom što mi neće pomoći ništa a imami verska osećanja za koja tražim oštru kaznu ako ih neko takne u miroljubivoj religiji pitomoj ko jagnje sisanče...

Stavi simbole pravoslavlja kraj uzglavlja !
I ničeg se ne plaši.
Osim Boga.
A, i kad naiđe tramvaj, zastani ...!

Kad sve preracunas cena za auto i za domacinstvo je prakticno ista. Pri tom mislim na boce od 10 kg, one manje nikad nisam kupovao. Nekad nije bilo tako jer su boce bile oslobodjene poreza, pa je za domacinstvo bilo mnogo jeftinije. U to doba su automobilisti masovno pretakali iz boca. Treba reci i da je plin za automobile mnogo cistiji zato sto se vise filtrira.

Poslednja izmena:
Kad sve preracunas cena za auto i za domacinstvo je prakticno ista. Pri tom mislim na boce od 10 kg, one manje nikad nisam kupovao. Nekad nije bilo tako jer su boce bile oslobodjene poreza, pa je za domacinstvo bilo mnogo jeftinije. U to doba su automobilisti masovno pretakali iz boca. Treba reci i da je plin za automobile mnogo cistiji zato sto se vise filtrira.

S tim da su u cenu auto-plina uključeni razni harači za puteve i bla, bla....
Pitaj i Slavonce u RH pošto je bio kubik plina kada su masovno uvodili plin u domaćinstva, a pošto je sada!?:zskace:

- - - - - - - - - -

Religija je biznis a ne droga i prostitucija
Don Vito Korleone, Kumašin

kako kome? Nekome je lakše biti ubica, nego biti religiozan!z:poz:

Back