- Poruka
- 15.221
Dobro veče
Moram ovde da postavim pitanje ja sam inače tamo na Politici tako da mi stanje mozga u nezavidnoj situaciji
ali u mnogo boljem stanju nego većini učesnika Politike, dakle - ne valja ništa
E ukrato da postavim problem...
Ista firma prodaje prirodn gas za automobile i za domaćinstvo
prvo se sipa u butan bocu za auto a drugo u butan bocu što se stavlja na pod
Ništa tu ne bi bilo čudno da litar gasa za kola ne košta 75 dinara a kilo gasa za domaćinstvo 250
Dakle za butan bocu od "3KG" se plaća 750 dinara
Mene dake zanima koliko je kila litar gasa?
Po ovoj kalkulacoji sa pumpe ispada da je kilogram gasa 250 podeljeno sa 75 zparavo 3,33 litre?
Jel to tačno?
Ponovo se izvinjavam što temu pokrećem ovde a ne na Politici jer bi tamo tema otišla u spin
Prvo bi mi rekli da će Rusi džabe da nam daju jer smo braća a onda bi uleteli ovi drugi da jave da je tamo inflacija
Moram ovde da postavim pitanje ja sam inače tamo na Politici tako da mi stanje mozga u nezavidnoj situaciji
ali u mnogo boljem stanju nego većini učesnika Politike, dakle - ne valja ništa
E ukrato da postavim problem...
Ista firma prodaje prirodn gas za automobile i za domaćinstvo
prvo se sipa u butan bocu za auto a drugo u butan bocu što se stavlja na pod
Ništa tu ne bi bilo čudno da litar gasa za kola ne košta 75 dinara a kilo gasa za domaćinstvo 250
Dakle za butan bocu od "3KG" se plaća 750 dinara
Mene dake zanima koliko je kila litar gasa?
Po ovoj kalkulacoji sa pumpe ispada da je kilogram gasa 250 podeljeno sa 75 zparavo 3,33 litre?
Jel to tačno?
Ponovo se izvinjavam što temu pokrećem ovde a ne na Politici jer bi tamo tema otišla u spin
Prvo bi mi rekli da će Rusi džabe da nam daju jer smo braća a onda bi uleteli ovi drugi da jave da je tamo inflacija