Колико знате о комунизму?

Да ли је могуће укинути класне разлике и ослободити човека?

• да

• не

• то никоме не одговара

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Друга масовна гробница налази се у негдашњим Белимарковићевим воћњацима на Бањици. Овде је током рата било највеће немачко подземно складиште бензина на Балкану. Комунисти су цело складиште напунили лешевима, па су поред копали нове масовне гробнице, као и у Лисичјем потоку, у Железничкој колонији и на многим другим местима. Истовремено, концентрациони логор на Бањици није престао да ради, само је променио чуваре.

Судбину престонице, у одговарајућој сразмери, доживели су и сви други градови у Србији. У Нишу, злогласни концентрациони логор на Бубњу наставио је да ради. Нишлије и мештани околних села и варошица убијани су на брду Бубањ, иза зидина Казненог завода, као и на местима где су данас тениски терени и ров иза тврђаве. Једно од највећих стратишта било је у селу Крупац код Алексинца, где су сељаци, много година касније, приликом орања откопавали људске кости. Према минималној процени историчара Александра Динчића, у Алексинцу и околини комунисти су убили преко 600 особа.

Засад најдетаљнији попис жртава комуниста сачинили су историчари Горан Давидовић и Милош Тимотијевић за чачански крај. Сакупили су имена 1.341 жртве, с тим што за 735 особа није било могуће утврдити од кога су страдале, али поуздано се зна да је реч о противницима комунизма. Овде треба додати још преко 1.000 младића које су комунисти насилно мобилисали и смишљено одводили пред немачке цеви на Сремском и другим фронтовима тога доба. Иницијатива да се откопа једна од масовних гробница, на помоћном игралишту ФК ''Борац'', увек је пропадала.

Ви како желите али ипак је боље гроб него роб данашњег капиталистичког система!

Осим тога милионима гладних и сиромашних једина опција која се нуди је гроб,и живот после смрти
А комунизам нуди промену ,нуди револуцију и боље сутра,друштво без класе и робова.
Где човек може да има основно право СЛОБОДУ!

Просто не размем људе који добровољно пристају да буду робље !
Slazem se da nije lako raditi kod gazde,ali zivot ima i svoje druge strane i lepote a pominjati grob to je tako morbidno,To nece nikome pobeci.Moja je poruka mladima i svima ljudima koji su u osnovi zdravi^uzivajte u zivotu,jer je to veliki dar dat coveku i ne sastoji se sve od politike^.I siromasni mogu biti srecni ako se potrude!Ovo ne znaci da se zalazem za siromastvo.Danas sunce lepo greje.Zrele jabuke i drugo voce lezi na zemlji.Jedno obilje,pa i to je neka divota!
Revolucije nisu nista dobro donele,samo krv i patnju milionima ljudi sirom sveta.Posle njih nove rezime je napustio sam narod i ponovo smo se vratili u kapitalizam.Nova civilizacija se moze graditi i na miroljubiv nacin i taj proces moze poceti odmah u vecini zemalja sveta
Pitanje sta ko sve podrazumeva pod slobodom?Sloboda ne moze preci u neki opsti nered i ne moze vazit za one koji rade protiv zakona i moral.
Svi vi koji znate strane jezike jurisajte na sajtove,blogove,forume..u stranim drzavama i sa sagovornicima dogovarajte izgradnju Nove civilizacijeTo bi bio primer narodne,internetske diplomatijeProtivnika treba pobediti njegovim oruzjem!
Srbija je vrlo mala i prosto se ne vidi na globusu,no to ne znaci da ne mozemo biti kvasac za promene u svetu.
Prave ideje su jace od svakog oruzja!.

Narocito , bas tada....jedno dobije punu lekarsku podrsku, a drugo dobije kadu, ili jos bolje slamu da se ne rascopa kad ispadne....

A i nije isto 3kg i 4,5kg....to je tacno 50% razlike ciste mase....
Da ne pricam koliko od ponasanja roditelja dok nosi dete u materici zavisi mnogo potencijala deteta , kao i zdravlje .....u buducnosti....

Na zalost , o komuizmu znamo i suvise .
Sve sto ovog casa kod nas ne valja , ne valja zbog komunizma . Drugi su bar dobili visepartiske sisteme . a mi smo dodbili 20 komunistickih stranaka , sa razlicitim imenima . Komunizam je stvorio nove narode , odkidajuci ih od zivog tkiva srpskog naroda. Nove drzave. U samoj Sriji izmislil dve pokraine . Do bessmisla doveli svako zdravo nacionalno osecanje ... i zaista unakazili Srbiju u savakom pogledu .

Na zalost , o komuizmu znamo i suvise .
Sve sto ovog casa kod nas ne valja , ne valja zbog komunizma . Drugi su bar dobili visepartiske sisteme . a mi smo dodbili 20 komunistickih stranaka , sa razlicitim imenima . Komunizam je stvorio nove narode , odkidajuci ih od zivog tkiva srpskog naroda. Nove drzave. U samoj Sriji izmislil dve pokraine . Do bessmisla doveli svako zdravo nacionalno osecanje ... i zaista unakazili Srbiju u savakom pogledu .

Друже на простору Југославије никада није био истински комунизам него капитализам
Комунизам је у старту сатанизован јер жели друштво у којем влада равноправност и које не признаје друштвене разлике.

Друже на простору Југославије никада није био истински комунизам него капитализам
Комунизам је у старту сатанизован јер жели друштво у којем влада равноправност и које не признаје друштвене разлике.

Nisam ti ja drug ... nismo mi koze cuvali zajedno ,. tacnije , dok si ti cuvala koze , ja sam se skolovao .

Za tebe sam ja gospodin , i nemoj me oslovljavati sa druze .
Evo ti svih derivata tvog komuizma , pa uzivaj .

Господине да ли сада можете да одговорите на друго питање?

Да ли се осећате посебно приликом ословљавања са ГОСПОДИНЕ и шта то у вама конкретно буди?Да ли вас то издиже изнад нас смртника ,да ли вам даје моћ ,снагу .понос...

????

Господине да ли сада можете да одговорите на друго питање?

Да ли се осећате посебно приликом ословљавања са ГОСПОДИНЕ и шта то у вама конкретно буди?Да ли вас то издиже изнад нас смртника ,да ли вам даје моћ ,снагу .понос...

????

A tebi to druze ????
\
Viis , posto se ne poznajemo , to Gospodine je stvar dobrog porodicnog vaspitanja . Pre svega , to Gospodine , ne uzdize , ali odvaja , fala bogu . I to pre svega odvaja od tebe .

Ono sto bi ti mogla da objasnis , to je odkud to da se Spski levicari od uvek odlicno slazu sa hrvatskim desnicarima .

A tebi to druze ????
\
Viis , posto se ne poznajemo , to Gospodine je stvar dobrog porodicnog vaspitanja . Pre svega , to Gospodine , ne uzdize , ali odvaja , fala bogu . I to pre svega odvaja od tebe .

Ono sto bi ti mogla da objasnis , to je odkud to da se Spski levicari od uvek odlicno slazu sa hrvatskim desnicarima .

Комунисти иду увек право никада лево нити десно!

Друг је за мене понос ,као што сам и сама поносна бити комунисткиња!
Ипак не разумем то одвајање од мене са твојом титулом ГОСПОДИНА ,не разумем шта ти значи?

Znam da ne razumes . Da razumes , mogla bi da mi kazes druze . Al potso ja znam da ti ne razumes , onda ipak , samo Gospodine.

Daklem , ono sto karakterise komunizam u Srbije je nasaljavanje Siptara na KiM. Zabrana Srbima da se na KiM varate i dovodljenje Siptara iz Albanije Siptara u njihove kuce i na njihovu zemlju .

I jos jeno 300 komunistickih odluka . Cisto komunistickih .

Sta si tipo nacionalnosti ?

Osnovna greška, tačnije pogrešna pretpostavka komunizma jeste da postoje dve klase, relativno homogene, međusobno sučeljene, te da postoji osnov da jedna prevlada drugu i stvori besklasje.

Istina je, međutim, da je klasa kapitalista heterogena, a da je radnička klasa prilično heterogena. U takvim okolnostima ne postoje dve klase, već 1002...

Drugi problem odnosi se na ljudsku prirodu... Oni koji veruju (iskreno) u ideje komunizma i u mogućnost realizacije istih jesu dobri, vredni, dobronamerni ljudi. Ipak, nisu svi takvi... i to je ono što komunizam sprečava da opstane.

Back