Koliko (zaista) vredi tvoj život?

Skafander

Domaćin
Poruka
4.661
Ako je trenutni minimalac u srbiji malo preko 50.000, a tražena plata 150.000, uzmemo prosek u obzir, znači 100.000 kao realna plata, što možda nije tako loše, ali, jedno ogromno ali, ali zašto ali, 100.000 je vrednost 22% tvog života. U ovom slučaju. Znači da je tvoj život dok radiš (40 godina) s obzirom na platu dok si u radnom odnosu procenjen na 450.000 dinara/mesečno. Ali zarađuješ samo 100.000. Za toliko si se "prodao". Pa ti vidi da li vrediš samo toliko ili je tvoj život neprocenjiv. Sam si se procenio na 450.000 dinara 24/7 na osnovu plate od 100.000. Zapitaj(te) se.
To si izabrao. Uvek postoji izbor. Niko nikoga ne tera ni na šta. A postoji još veće i važnije pitanje. Koliko vredi obraz i čast ako si se zaposlio preko veze, putem nepotizma i korupcije.
Šta vi mislite? Koliko vaš život vredi?

Poslednja izmena:
Мој живот не вреди али не дозвољавам да ми га други обезвређују. Боље ми је да сам сиромашан али сам свој газда. Уопште ме није срамота да самом себи за џабе перем дупе (ако постоји неко кога је срамота да то ради самом себи тај има неки проблем) док ме је срамота да као слуга радим узвишеније послове чак и за 200 000 док ме газда надзире, уцењује и прети. Кад радиш за некога ти си на туђој територији што значи да чак и ако си му лојалан то значи да се нећеш нешто овајдити, туђе је туђе али своје је своје.

to sto sam se zaposlio preko veze, gde je tu nemoral?

ja sam dobio posao umesto nekog drugog.

mesecna plata leze meni a ne nekom drugom
Зависи да ли је државна или приватна фирма, ако је државна фирма неморално је зато што се ниси запослио на основу својих способности, јер си тако отео радно место неком способнијем. А у било којој фирми неморално је јер ћеш имати веће бенефиције од неког ко није преко везе и који ће за исту плату и на истом радном месту највероватније радити више.

Свако ко не ради и социјални је случај тај је неко ко држи до себе и ко не дозвољава да буде жртва неправде, корумпираног друштва и буразерских шема. Још знате да их кривите како су нерадници и паразити, па они су далеко поштенији од разних ухлеба који раде добро плаћене и лаке послове само јер припадају бранши која има политичку и уцењивачку моћ, зашто би неко ко је са друге стране правде уопште морао да у томе учествује и да њима доприноси?

Паре се тек мало добијају од рада, рад је само највише лицемерно извикано средство за добијање пара које се продаје наивнијима, паре се највише добијају ако си неком нешто или колико се другима свиђаш (наследство браком, родбинским односом,,, запослењем преко везе,,, ако си допадљив постојаће велика потражња за твојим услугама) или колика ти је уцењивачка и манипулативна моћ у друштву. Рад је само за наивне или за оне одбаченије па који зато морају да добијају заслугу од других људи (новац) на основу рада.

Poslednja izmena:
Prednost je ko ima talenat i ko ima volju za svoju umetnost .
Uzmimo na primer keramičar , on mora da ima smisao za rad iako deluje prosto i volju za taj monotoni posao .
A mogu da polepe danas 10 , zavisno od prostorije , a mogu 50 i više kvadrata .
X 8 do 10 eura , x 24 dana malo li je .
Ili limar , njih dvoje će uzeti skoro kao svi oni sto rade nov krov i to samo za dan dva .
Krajnje rizičan posao .
Ako si nadaren sposobnošću nećeš ići u državne firme po ovoj temi , ako nisi onda nemaš izbora .
A deluje ovo paradoksalno.

zasto po automatizmu sam ja manje kvalifikovan za taj posao kao neko ko nema vezice? :think:
Зато што готово сигурно бар један човек на свету постоји који је квалификованији или способнији. Од сваког постоји бар неко ко је способнији. Чак и од самог квалификованог постоје разни неквалификовани који имају веће знање, који брже уче или који су талентованији за посао.

Back