Колико вам је Џејмс Гандолфини за живота био уверљив глумац?

?

• 1/2/3/4/5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

• Потпуно неуверљив

• Не гледам тај жанр

• Из кратких исечака не стекох утисак да јесте

• Биће заборављен

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
46.310

Ето ставићу табелу кликните не било вам заповеђено јер кад год видим неки део серије имам утисак да ће неко да заврши са снимањем по тексту сценарија.

Na stranu ti debili kojih je uvek mnogo, kojima je Toni Soprano neki junak, heroj i pozitivni lik; to smo imali do sada puno, tipa u Skarfejsu, i itd.
zajednica obozavaoca Sopranos serije nazalost ima puno takvih likova... ogroman je polaritet izmedju kvaliteta serije i njene publike

Respekt za ulogu koja ga je obeležila, i respekt veliki za njega kao glumca koji ju je vrhunski doneo, mada mi treba rewind i refresh. Mislim da sam gledala samo jedan film u kom je glumeo pored famozne serije, i nije bilo do njegove glume to što sam tripovala da je Toni Soprano ušetao prosto tamo, već jer je fizički distinktivan lik, plus su se minimalno trudili da ga uopšte maskiraju.

btw kao Toni Soprano je bio maestralan 10/10
James Gandolfini's Best Scene from The Sopranos
"Amazing the range of acting here, in 3 minutes he went from a strong arm man threatening everyone in the room to looking like an old broken down man at the end, fukin brilliant acting by Gandolfini."

mali je problem sto se van tog okvira grubog i prgavog tipa nesto slabo snalazio...
Pre bih rekao da je do filma i napisane uloge, koje su bile po sablonu, ogranicavajuce, klasicne Hollywoods razvodnjene pricice, gde ni ne mozes da pokazes ne znam sta i kakvu glumu.
The Sopranos i likovi je ipak neuobicajeno napisana serija koja je i postavila nove, do tada nevidjene, standarde u industriji.

Meni je bio dobar i uverljiv u nekom manjem filmicu sa onom zenskom iz "Sainfeld"-a, ne znam sta je, mogao bih da pronadjem ako potrazim...

Poslednja izmena:
Pre bih rekao da je do filma i napisane uloge, koje su bile po sablonu, ogranicavajuce, klasicne Hollywoods razvodnjene pricice, gde ni ne mozes da pokazes ne znam sta i kakvu glumu.
The Sopranos i likovi je ipak neuobicajeno napisana serija koja je i postavila nove, do tada nevidjene, standarde u industriji.
Gde je imao i uticaj na napisanu scenu, cak i da utica na promenu lika u sceni.

Meni je bio dobar i uverljiv u nekom manjem filmicu sa onom zenskom iz "Sainfeld"-a, ne znam sta je, mogao bih da pronadjem ako potrazim...
Moguće, mada kad se pojavio u Mapetsima nakratko ja sam i dalje video samo Tonija Soprana u Muppets situaciji... nema neke nežnosti, šaljivosti koju bi trebalo da poseduje epizodista u dečijoj emisiji

Moguće, mada kad se pojavio u Mapetsima nakratko ja sam i dalje video samo Tonija Soprana
Verujem, ali to je vise do tebe.
Kada neko tako dobro odigra ulogu koja ga je oblikovala i definisala kao glumca, ocekivano je da ga ljudi onda u svemu posmatraju kroz tog lika.

Poslednja izmena:
A ovo... misljenja i gledanja na seriju, a pogotovo lik Tony-ja, kao prikaz sociopate i zivota jednog mafijasa, je toliko povrsno i pogresno i moze reci samo neko ko nije odgledao ni jednu epizodu, a kamoli sezonu...
Upravo suprotno, pre se moze reci da je prikaz izgleda i balansiranje zivota i odnosa izmedju "sociopatskog" lika mafijaskog bosa, "this is business" i porodicnog coveka, odnosima sa clanovima unutar nje, prijateljima i "prijateljima"...

Kao ona scena sa sestrom ili ova sa zenom:
I opet raspon odigranih i prikazanih emocija u jednoj sceni.

To nije lako ni zamisliti i napisati, a kamoli odglumeti.

Za zenu mu u seriji, Edi Falco, kazu da je nju maestralno odigrala i docarala i da je to njena, ubedljivo, najbolja uloga u karijeri.
Neki kazu i da je u toj ulozi bila bolja i odigrala bolje i od samog Jamesa lik Tonija.
I zaista, ko je odgledao seriju vise puta, vidi i shvata koliko je njen lik tezak za odglumeti i docarati i kroz sta sve prolazi tokom serije.

Poslednja izmena:
Toni Soprano je fenomenalno komplesan lik, kao i dobar deo sociopata.

Upravo taj njegov kompleksni sociopatski karakter je ono sto vuce seriju.

Reci da Toni Soprano nije sociopata nije samo nerazumevanje serije, vec i zabrinjavajuce onako generalno.

Kako mozes da ne razumes da je mafijaski bos, covek koji je ubica i reketas, narativ koji krije u svakodnevnom razgovoru i narativima sa porodicom, i gde svi tako moraju da se foliraju oko toga, ne izgovaraju to, cute i ne pricaju o tome- sociopata?

Jako inteeligentni i kompleksni sociopata, sociopate su u ogromnom broju slucajeva to.

Sopranovi su upravo zato i legendarni postali, jer glavni likovi najpopularnijih serija pre toga nisu mogli da budu sociopate i ubice.

U prvoj sezoni, taj zid je probijen onom epizodom sa kojom su svi sefovi u HBO-u i ljudi koji rade na seriji bili zabrinuti, kada on ubija onog lika potkazivaca, dok ide da obilazi fakultete sa Medou.

Namerno su to uradili odmah, da pokazu ko je Toni, da budu realni, scena ubistva je bas onako i brutalna, nevidjeno da glavni lik gusi zicom coveka u seriji koja je najgledanija. To radi dok je na proputovanju sa cerkom oko izbora fakulteta.

Serija pokazuje Tonija realno, Toni sa svojom porodicom i narativima izbegava istinu, cuti se o tome sta on radi, moze posle dana reketiranja i ubijanje mirno sedne i bude otac i muz koji se brine o porodici- bukvalno ABC sociopate.

Karmela je isto fenomenalan lik, zena koja pristaje na to foliranje, to joj je zivotni izbor, ali onda se moralno bori u sebi sa tim.

Svako poštovanje za pokojnog Gandolfinija kao glumca, ali moram reći nešto o liku Tonija i samoj seriji Sopranovi sa čime sam siguran da se mnogi neće složiti, ali to je moje lično mišljenje. Meni je uvek bilo nelogično i neuverljivo da osoba kao što je Toni Soprano, koja ima kratak fitilj i pukne za svaku pa i najmanju sitnicu, bude šef mafije. Ja lično mislim da šef mafije mora da bude ultra staložen i smiren, osoba koja je hladnokrvna kao gmizavac i koja ima živce od čelika.

Meni je uvek bilo nelogično i neuverljivo da osoba kao što je Toni Soprano, koja ima kratak fitilj i pukne za svaku pa i najmanju sitnicu, bude šef mafije. Ja lično mislim da šef mafije mora da bude ultra staložen i smiren, osoba koja je hladnokrvna kao gmizavac i koja ima živce od čelika.
Slicno kao i gore za Redmond, vise je do tebe.
Kao sto si i sam rekao, to je tvoje misljenje, tvoje ocekivanje, tvoje gledanje kako bi trebalo...

Serija ni ne kaze da ovako treba ili ne, ovako je ispravno ili nije, ovo je logicno ili ne...
Prosto, prikaz, u ovom slucaju, nekog takvog i balansiranje takve osobe izmedju toga, posla i porodicnih, prijateljski odnosa, prolazak kroz terapiju, misli, postupaka...

A ne da je ovako ispravno, ovako bi trebalo, ovako je logicno...

Prosto je tako

Ja lično mislim da šef mafije mora da bude ultra staložen i smiren, osoba koja je hladnokrvna kao gmizavac i koja ima živce od čelika.
Licno mislim da je tako, serija ne bi trajala ni 2 minuta, a ne bi bila zanimljiva ni dve sekunde, sa prikazivanjem nekog takvog.

Poslednja izmena:

Back