Koliko vam je bitan fizicki izgled (za samopouzdanje)?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Surfujuci tako netom naisao sam na par sajtova gde korisnici postavljaju svoje slike i cekaju ocene drugih ljudi i komentare.
Sajtovi tipa, jesam li ruzan, jesam li seksi, da li bi imali vezu sa mnom i sl.

Ili ako vam je sve ovo strano, uzmimo primer Facebook, hiljadu slika sa po 100+ lajkova i komentara, klasicno dizanje samopouzdanja.
Sta je u glavama ovih ljudi, jesu li toliko nesigurni u svoj fizicki izgled, da li im treba zaistra treba komentar "e lep/a si, bas si seksi" da im podigne samopouzdanje ili je nesto drugo u pitanju?

Koliko je fizicki izgled bitan u samopouzdanju, tj. koliko je vama bitan?

Fizicki izgled je bitan za samopouzdanje ali je kod muskarca on ipak sekundaran i tako se vrednuje, muskarac koji dobro izgleda pa i savrseno ako nema neku moc olicenu u parama, poziciji, dzaba mu izgled. Nece biti visoko vrednovan u drustvu. Kod zena je on ipak presudan, primaran i predstavlja veliku moc. Zena koji ima izgled prosto isijava saomupouzdanjem, vidi se to na svakom koraku . Gordost, prepotentnost, nadmenost cesto prate takve zene . Obrnuto dosta ruznih zena je povuceno, deprimirano, nema ni trunku samopouzdanja.
Jednostavno ljudi samopouzdanje grade na vrednostima koje se cene u drustvu, svesni kako se kotiraju i kako ih drugi gledaju.

mislim da to nema veze sa samopouzdanjem ,nego sa asocijanim pojavama kojih je sve vise i trendom interneta koji zamenjuje realni zivot,i kad nam neko pre 20 god dodje gajbi zeli da vidi i zelimo da mu pokazemo slike sa mora ,rodjendana ,svadbe i sl,sad je sve vise nesigurnih kojima je svaka hrana ega dobrodosla i daleko od toga da su pravo samopouzdanje dobili dobrim izgledom ili sminkom,da ga imaju ne bi se exponirali

Surfujuci tako netom naisao sam na par sajtova gde korisnici postavljaju svoje slike i cekaju ocene drugih ljudi i komentare.

Ili ako vam je sve ovo strano, uzmimo primer Facebook, hiljadu slika sa po 100+ lajkova i komentara, klasicno dizanje samopouzdanja.
Sta je u glavama ovih ljudi, jesu li toliko nesigurni u svoj fizicki izgled, da li im treba zaistra treba komentar "e lep/a si, bas si seksi" da im podigne samopouzdanje ili je nesto drugo u pitanju?

Bitan mi je.

Svesna sam vaznosti fizickog izgleda. To je cinjenica.

Ali to nije sve sto je vazno.. vec samo jedan segment.

svako ko ima problema sa ljubavlju,tj nedostatak iste,tezi da je nadoknadi na trivijalne nacine(to su ti mrvice umesto hleba),a jedan od njih je i gutanjem hvale za fizicki izgled,lepotu i slicno..i meni tako nekad dodje da bacim slicicu da bi me pohvalili,al kontam da to nije ispravno a ni zdravo postupanje,pa izbegavam(tj ne preterujem:))...
drugi je problem sto se u danasnje vreme izgled i uzivanje forsira kao primarna stvar u zivotu,i to takticki posebno kod zena,koliko samo zene proizvoda trose na ulepsavanje,pa imas silne proizvode za dijete,i jos mnogo mnogo toga...citava industrija moze da se izgradi na zenskoj nesigurnosti...
najbolji nacin da se promeni ovakvo ponasanje jeste vaspitanje dece pravim vrednostima,ali i to je zeznut posao,kad imaju silni pritisak okoline da se uklope,a tek pubertetlije koje vriste za paznjom:roll:...meni je prosto drago sto sam deo mladosti provela bez moba,kompa i fejsbuka,i volela bih ako budem imala decu da im te stvari uskratim sto duze...:)

svako ko ima problema sa ljubavlju,tj nedostatak iste,tezi da je nadoknadi na trivijalne nacine(to su ti mrvice umesto hleba),a jedan od njih je i gutanjem hvale za fizicki izgled,lepotu i slicno..i meni tako nekad dodje da bacim slicicu da bi me pohvalili,al kontam da to nije ispravno a ni zdravo postupanje,pa izbegavam(tj ne preterujem:))...
drugi je problem sto se u danasnje vreme izgled i uzivanje forsira kao primarna stvar u zivotu,i to takticki posebno kod zena,koliko samo zene proizvoda trose na ulepsavanje,pa imas silne proizvode za dijete,i jos mnogo mnogo toga...citava industrija moze da se izgradi na zenskoj nesigurnosti...
najbolji nacin da se promeni ovakvo ponasanje jeste vaspitanje dece pravim vrednostima,ali i to je zeznut posao,kad imaju silni pritisak okoline da se uklope,a tek pubertetlije koje vriste za paznjom:roll:...meni je prosto drago sto sam deo mladosti provela bez moba,kompa i fejsbuka,i volela bih ako budem imala decu da im te stvari uskratim sto duze...:)

Slaba vajda od toga, samo ćeš im uskratiti društvo. Meni je ispravnije da im ništa ne uskraćujem ali da ih naučim da se bore sa svim teškoćama.
A da su žene nesigurne to je tačno, ali je i tačno da to dolazi od vaspitanja.
Najgore je ovo što se sada dešava. Nesigurne žene uče da budu sigurne, a one to ne mogu. I to onda stvara ovo što se naziva Srbija, tj. "lud zbunjenoga".

- - - - - - - - - -

sta te motivise?

Šta znam. Još uvek sam u godinama kada mi to prija. Da to ne radim čini mi se da bih bio kao oni što će da paradiraju uskoro. Naravno mozgom, pošto je građu nemoguće promeniti.

Slaba vajda od toga, samo ćeš im uskratiti društvo. Meni je ispravnije da im ništa ne uskraćujem ali da ih naučim da se bore sa svim teškoćama.
A da su žene nesigurne to je tačno, ali je i tačno da to dolazi od vaspitanja.
Najgore je ovo što se sada dešava. Nesigurne žene uče da budu sigurne, a one to ne mogu. I to onda stvara ovo što se naziva Srbija, tj. "lud zbunjenoga".

- - - - - - - - - -

Šta znam. Još uvek sam u godinama kada mi to prija. Da to ne radim čini mi se da bih bio kao oni što će da paradiraju uskoro. Naravno mozgom, pošto je građu nemoguće promeniti.
ja bi ih terala na neki sport i napolje da se druze,pa valjda ima jos dece koja izlaze na vazduh:)
a zasto mislis da nesigurni ljudi ne mogu da se promene?

Poslednja izmena:
постоје и на форуму теме да вас видимо данас 4 на пдф жене, и на љис-у једна..
врло ретко их посећујем. јер немам времена да роварим међу хиљаду блесавих коментара у потрази за нечијом сликом
нека се направи једна универзална тема са сликама корисника без коментара.

inace ja bih bio spreman da otpisem pola duga sto se tice izgleda, ako je ta zena vezana za zdravstvo, krojacstvo dizajn, eventualno kompjutere, fotografiju, marketing, menadzerstvo, sumarstvo i jos neke stvarii i interesovanja... to su stvari koje me psiholoski opterecuju trenutno. naravno ako je uticajna politicarka ili bogatasica koja moze da mi pokloni kucu, vilu, lamborghini itd.
koristila bi mi za neku prelaznu vezu, dok ne stvorim uslove za neku idealnu, jer zelim idealno dete..

Poslednja izmena:
Iza samopouzdanja se krije toliko vise od fizickog izgleda. Ima toliko stvari koje mogu narusiti samopouzdanje a da nemaju bas nikakve veze sa fizickim izgledom….

A sto se tice fizickog izgleda opcenito, naravno da je divno ako netko ulaze u sebe i drzi do sebe, samo ako ta osoba ima potrebu to svima u okolici gurati pod nos, bilo to sa selfiesima ili kao u uvodnom postu traziti potvrdu na "hotornot" stranicama, onda je sve za nis : PPP Treba naci balans izmedu pretjerane skromnosti i egzibicionizma, arogancije….ali ipak u svakom slucaju bolje malo vise prvog nego drugog :lol: Haha zasto je zivot uvijek tako tezak :mrgreen:

Iza samopouzdanja se krije toliko vise od fizickog izgleda. Ima toliko stvari koje mogu narusiti samopouzdanje a da nemaju bas nikakve veze sa fizickim izgledom….

A sto se tice fizickog izgleda opcenito, naravno da je divno ako netko ulaze u sebe i drzi do sebe, samo ako ta osoba ima potrebu to svima u okolici gurati pod nos, bilo to sa selfiesima ili kao u uvodnom postu traziti potvrdu na "hotornot" stranicama, onda je sve za nis : PPP Treba naci balans izmedu pretjerane skromnosti i egzibicionizma, arogancije….ali ipak u svakom slucaju bolje malo vise prvog nego drugog :lol: Haha zasto je zivot uvijek tako tezak :mrgreen:

Zato sto se jos nisi probudio Wakeup-u :p :lol:

treba im validacija...
istrenirani su greškom (Pavlovljev refleks) kroz ponašanje roditelja da osećaju kako vrede i npr. zavređuju ljubav tek ako im ovi kažu npr. kako su lepi...

oni prave kardinalnu grešku jer traže sampouzdanje tamo gde ga ne mogu stvarno naći na duže staze - u očima i mislima drugih... time su drugima dali moć nad svojim životima

Naravno da je prijatnije kad neko da kompliment koji je nenametljiv i na mestu uzivo, ali fizicki izgled nije presudan, narocito bi me odbilo da mi neko (nepoznat, sa interneta narocito) kaze da sam "seksi", to bi me cak i uvredilo...dakle ono sto se podrazumeva kada se daju kao komplimenti na sajtovima koje ponekad vidim, za mene je cisto samoobmanjivanje i praznina, "pumpanje ega" na lazan nacin.

Back