Колико сте се опоравили од тензије за време ковида?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Колико?

• Онако

• Сто евра је добро дошло

• 5

• 7

• 8

• 9

• Одморих се тада баш,неко је био на одмору

• Преживех

• Аух то је далеко било

• Нека се понови такав одмор

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
46.985
Негде не очекујем да се ико опоравио али хајде,отпорни смо као бића која су преживела од деведесете до деведесет пете године,деведесет девету закључно са тиме а носимо тушта и тма генерацијских траума подсвесно.
Испритискани су редом подсвесни окидачи страха од глади (иако није било разлога за то објективно гледано),самоће,осећаја усамљености,мањка финансија,страха од заразе и тако.
Сутра је сећање на тај датум те данас да отворим тему онако,ако неко има нешто да напише о овоме,
иако су многи заборавили.
Некако као да се потиснуло а заправо од тада отуђење је огромно или се тек тада показало колико има себичних особа које мисле на себе и то је ама баш све?

Poslednja izmena:
Meni je odmor dobro došao, pre svega jer se nisam razboleo pa sam mogao da se posvetim sebi. Nisam imao ni planirane kućne poslove, farbanja ni popravke pa je to baš bilo "slobodno" vreme, naslobodnije od srednjoškolskog perioda. I baš mi je dobro došlo, razbistrilo mije neke stvari, Nisam odradio ceo karantin već nekih mesec dana ali i to mi je bilo dovoljno.

Znam da mnogim ljudima nije prijao ali mene je preporodio.

Nikavu tenziju nisam osecao.
ne volim mnogo ljude i nije mi smetalo to sto svi vriteci beze jedni od drugih
prevaru sam prozreo na vreme
izgubio i poslednje poverenje u ljude
a ziveo sam normalno
bez komada krpe preko face isao u lokalnu prodavnicu
u poslovnicu banke gde su radili normalni ljudi
i sve drugo
Masovna panika kod mene na prolazi
previse sam nezavisan za to

Pa, ostala mi je navika da stalno perem ruke, brisuckam sve oko sebe. Ali to nije sprečilo ovu prokletinju da me zakači sad kad se više ne priča o njoj.
Nemam strah. Izgurala sam nekako nakon 40 sati groznice. I još oko 15 dana gnjavaže. A ostali su zaglavili sa 15 teških dana. Tako da, više sam se bojala za ostale nego za sebe.

Mislim da kovid nikada i nije prošao. Tačnije, posledice kovida se i te kako osećaju i danas i koliko vidim, samo će biti gore

Kovid ostaje, kao jedan od virusa. Posledice proširenog kovida mogu da budu ozbiljne.

Ne samo kada su srčane bolesti u pitanju, već i neurološke, pa i mentalne. Ali mi se čini da ima najviše neuroloških bolesti posle kovida.

Kovid ostaje, kao jedan od virusa. Posledice proširenog kovida mogu da budu ozbiljne.

Ne samo kada su srčane bolesti u pitanju, već i neurološke, pa i mentalne. Ali mi se čini da ima najviše neuroloških bolesti posle kovida.

Verovatno bi me mnoga istraživanja demantovala ali nisam siguran koliko je taj period ostavio psihičke posledice po ljude. Bar po Srbe. Recimo, kad pitaš nekoga o tome, on će prvo da ti kaže - joj jeste bilo maltretiranje, nosismo one maske ko budale.
Ili morali smo jedno po jedno da ulazimo u banku. Niko neće pomenuti silne ljude koji su umrli od toga. Oni kao da nisu nikad ni postojali, stavljeni u neku fioku koju niko nikada i ne otvara.

Više sam mislio na fizičke posledice. Što, recimo, ljudi koji su ležali kovid imaju trajne jako nezgodne posledice po zdravlje. I ta vakcina koja je...pa ne znam, ja sam se vakcinisao, ali više stvarno nisam siguran da li onakav sistem davanja vakcine kao stoci, ima danas kao posledicu ovoliki porast ljudi obolelih od raka.

Verovatno bi me mnoga istraživanja demantovala ali nisam siguran koliko je taj period ostavio psihičke posledice po ljude. Bar po Srbe. Recimo, kad pitaš nekoga o tome, on će prvo da ti kaže - joj jeste bilo maltretiranje, nosismo one maske ko budale.
Ili morali smo jedno po jedno da ulazimo u banku. Niko neće pomenuti silne ljude koji su umrli od toga. Oni kao da nisu nikad ni postojali, stavljeni u neku fioku koju niko nikada i ne otvara.

Više sam mislio na fizičke posledice. Što, recimo, ljudi koji su ležali kovid imaju trajne jako nezgodne posledice po zdravlje. I ta vakcina koja je...pa ne znam, ja sam se vakcinisao, ali više stvarno nisam siguran da li onakav sistem davanja vakcine kao stoci, ima danas kao posledicu ovoliki porast ljudi obolelih od raka.
pa ostavilo je posledice, pogodovo onima koji su nekog izgubili

@ChristopherWalken Mentalne posledice kovida su socijalna fobija i anksioznost, kod starijih ljudi..i tugovanje i depresija zbog ljudi koji su umrli.

Fizičke, zdravstvene postoje. Tu mislim na bolesti srca, neurološke bolesti.

Kada je reč o vakcinama, ne možemo da diskutujemo o njima. Pravilnikom foruma Krstarica zabranjena je diskusija o vakcinama. Mislim da je ta zabrana sasvim u redu.
Tokom diskusije ljudi se podele na vaksere i antivaksere, dolazi do svađe, dele se neproverene informacije.

Ja imam mišljenje i o kovid i o ostalim vakcinama, ali to mišljenje ne iznosim javno.

Back