Koliko vam auto troši?

BMW nije pouzdan brend, a naravno da ce imati kvalitetnije materijale BMW 1 od I30 kada kosta izmedju 2.5x - 3x vise. Sada da li se isplati dati 3x vise za neznatno bolju plastiku u kabini to je vec posebno pitanje.

The 2023 U.S. Vehicle Dependability Study is based on responses from 30,062 original owners of 2020 model-year vehicles after three years of ownership. The study was fielded from August through November 2022.

Pogledajte prilog 1359533
Ameri ne voze dizele jalo retko ..a I tu "piouzdanost" je tesko porediti između Buika i BMW ..Americka auta su jednostavna u odnosu na Evrposka..Lexus je nešto posebno i to stoji..

Ovaj 2.0 bmw dizel motor niko u srbiji nije imao niti uvezao jer za veliki servis mora da se daje 2-3.000 evra pa shodno tome ja sam prvi koji je vozio taj auto :D

Pa niko više ne vozi 1.9 tdi svi su na otpadu odavno :D
3000€ nije ni kod mene na zapadu..mnogo garaza specijaliziranih za BMW imaju ponude promene lanaca za 1300€ u Bosni to rade za 400-500€ u Hrvatskoj za 700-800 ..Tako da ne verujem da je Srbija toliko skupa ..ako si preplatio onda je problem do tebe a ne verujem po onim slikama garaze koje si kacio

Bjuik je američki mercedes. Drugar radi u gm i kaže da u poslednjih 10 god intenzivno rade da iskomplikuju automobile :lol:
104 modula imaju novije Mecke ..Nocna mora kad krenes da kopas..Komp za sve zivo i naravno da tu vremenom može doci do problema koje nestucni ljudi tesko mogu da otklone..Ja sam imao sa Adblue sistemom na zadnjoj a ne pokazuje ni jednu gesku ni na Star tj orginalnom testeru ..Resio sam ali sam se zajebavao 10dana

500 evra ruke za promenu lanca, 500 evra lanac i zatezači, 500 evra onaj gumeni neki deo zaboravih kako se zove odlazi na 250-300tkm, servis menjača 350 evra, kočnice 500-1000 evra komplet su otišle na 200tkm, šoferka 150 evra mora da se menja satruli, dp filter je pred kraj još 500 evra. I ko zna šta još ako sam zaboravio.

Bmw je guten morgen 500 evra. Nije to neka lova kada imaš 2-5.000 evra platu da se razumemo.

500 evra ruke za promenu lanca, 500 evra lanac i zatezači, 500 evra onaj gumeni neki deo zaboravih kako se zove odlazi a 250-300tkm, servis menjača 350 evra, kočnice 500-1000 evra komplet su otišle na 200tkm, šoferka 150 evra mora da se menja satruli, dp filter je pred kraj još 500 evra. I ko zna šta još ako sam zaboravio.

Bmw je guten morgen 500 evra. Nije to neka lova kada imaš 2-5.000 evra platu da se razumemo.
500€ set za promenu . Kod mene je 100€ Febi a SWAG je 140€ ..
Screenshot_20230616_100843_Buycarparts.jpg

Hakde da razbijemo taj mit od 3000€

Evo ovako uzet cemo sve top delove I cene kojie su dostupne svakom na zapadu bez mog popusta .
Set lanac SWAG 140€
Prednji Diskovi Brambo 73×2=146
Pločice Brambo 69€
Zadnji diskovi ATE 72€ x2 =144
Pločice Brambo 43€
Svi filteri zrak ulje dizel oko 60€
Ulje Castrol oko 130€
Ruke recimo 600€
Menjac set Meyle 300€
Set sa pumpom za vodu Conti 110€
Total 1732€ I to može da se dosta skine ako uzimamo malo jeftinije delove ..mozes tu ubaciti i koji evro za kocinu tečnost i novu tečnost za hladenje ali i u ovoj najskupljoj varijanti smo daleko ispod 2k €

..Staklo ne trune

Poslednja izmena:
500 evra ruke za promenu lanca, 500 evra lanac i zatezači, 500 evra onaj gumeni neki deo zaboravih kako se zove odlazi na 250-300tkm, servis menjača 350 evra, kočnice 500-1000 evra komplet su otišle na 200tkm, šoferka 150 evra mora da se menja satruli, dp filter je pred kraj još 500 evra. I ko zna šta još ako sam zaboravio.

Znaci ovo je ljudi najobicnija laz i ne uzimajte ovo za ozbiljno.
Ruke majstora su 200€ i nikad i nigde nisu bile 500€.
Lanac sa klizacima kosta 200€ i lancanici su jos 200€.
https://novi.kupujemprodajem.com/au...bmw-3-2-0-d-proizvodjac-dayco/oglas/135623702
A u Febi izvedbi koji svi uzimaju jer je kvalitet je:
https://novi.kupujemprodajem.com/au...servis/set-lanca-bmw-n47-febi/oglas/148755044
Remenica radilice ("gumeni deo" kako to ovaj sto sve zna zove a predstavlja se kao strucnjak) u Corteco izvedbi i jedinoj koja valja je 160€.
https://novi.kupujemprodajem.com/au...ca-corteco-bmw-e46-e60-e90-e81/oglas/16856835
Servis menjaca zaista ne znam jer se na BMW-u to retko radi ali nek mu bude da je toliko mada u to sumnjam jer dovoljno je promeniti ulje i filter a koji kostaju:
https://novi.kupujemprodajem.com/au...ilter-automatskog-menjaca-bmw/oglas/116839265
Diskovi i plocice kostaju maksimalno 400€ a evo linka kao dokaz.
https://www.prodajadelova.rs/s/koci...f80-318-d-xdrive-dizel-sedan-105-kw-143-ks?q=
Soferka jeste oko 150€ ali eto za Hyundai Atos Prime je drugar nedavno platio isto toliko pa vi vidite da li je skupa za BMW.
DPF filter udjete u servis za ciscenje i bude kao nov za 100€.
Znaci kad se sve to sabere to izadje nesto jace od 1000€ s tim sto soferka nema veze sa ovim.
Znaci najobicnija laz a ja kao dokaz dajem linkove da se uverite da je definitivno laz jer on nam nikad ne daje linkove i dokaze.
:hvala:

Dule vas LAŽE ruke su 500 evra za ovaj nemački krš i skida se ceo menjač ili vadi motor kada je N47 motor u pitanju jer je lanac odmah do zamajca.

Nemojte ništa preprodavcima da verujete samo lažu!

Uostalom ovo je preskup auto za njega pa ne razume jadan i piše stalno da su ruke 200. Radi sa prastarim automobilima.

I još stalno piše koliko su delovi a nigde ruke hahaha diskovi i pločice 400 evra a ko će da ih menja besplatno? Amateri i neznalice.

Poslednja izmena:
Nisam znao da su ruke 600€ za zamenu diskova i plocica.:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Sveznalic i dalje lupeta a ne zna da se na BMW-u sa N47 motorom ne mora vaditi motor i samo slusa price majstora a dovoljno je skinuti menjac i zameniti set lanaca.
Uostalom kakve veze ima da li sam prodavac?
Ne ugradjujem ti ja te delove i nemam semu sa nekim majstorom nego kazem iz iskustva koje je daleko vece nego od ovog maria koliko sta kosta.
Eto diskovi i plocice 400€ a sad jedan mario prica o rukama majstora a dovoljno je skinuti tocak i zameniti disk i plocice.
Ja to na nekim kolima mogu i sam da odradim a majstor ne bi smeo da uzme vise od 50-60€.

Sve sto se vidi i sto se moze lako proveriti ce biti sigurno zamenjeno ali zato ono sto se ne vidi to je veliko pitanje. To govorim iz licnog iskustva i iskustva ljudi oko sebe. Mislim da ni jedna profesija nema toliki procenat prevaranata, lazova i ljudskog "sljama" kao automehanicari tu su onako egal sa politicarima.

Back