Koliko vam auto troši?

Ne možeš da me ubeđuješ u nešto a nemaš taj auto. Ja vozim taj auto i kažem da je gradska potrošnja maksimum 7 litara. Pošto ću imati još otvorenog puta neće to biti skoro ali već od oktobra stavljam fotografije i prosečnu gradsku vožnju.

I da imam laganu nogu, osećaj za motor i transmisiju iako mi uopšte ne odgovara hjundaijevo kvačilo.
Do skoro je bilo 5.5 u gradu?

Bez gužve u iealnim uslovima 5,5 a zimi u gužvi maks 7 litara koliko sam izmerio. Ne znam što me zamajavate na istu foru non stop. Ili ste glupi ili nepismeni a ljubomorni?

Dakle 1,25ccm sa 4 cilindra i 16 ventila troši od 4,5-7 litara BENZINA!

IMG_20220928_122144.jpg

Trenutno za mene aktuelna tema.Polo 1.4, 74kw benzin 2003. kupljen pre mesec dana.Ovaj automobil po specifikaciji vazi za ne bas malog potrosaca 6,9 l prosek gradska 9,6.Nisam imao prilike da merim od cepa, bord nema.Ali od paljenja lampice do ponovnog paljenja oko 10l, a i kad uporedim sa prethodnim autom corsa 1.2. primetno vise trosi, ali zaista mnogo bolje i vuce.Od toga uglavnom oko 60 posto mi je gradska voznja od 2-10 km sa dosta hladnih startova.Da napomenem da je autu skinut katalizator.

Moj citroen c3 trosi otprilike 7 litara u gradu, na otvorenom manje, ali primjecujem da kroz grad mnogo vise trosi nego na daljim relacijama gdje nije potrebno stalno stajanje i kretanje. I da benzin jeste jeftiniji od dizela ali cini mi se da dizel duze traje od benzina, pa dodje na isto.

Ne znam sta je smesno ...jel vi znate koliko kosta dizel ?
Jel znate da je plin najmanje poskupeo od svih derivata ?
Meni se isplati ja za 800 dinara se vozim na 100 km ...pa vi sad vidite ...plus odrzavanje motora samo osnovno ...
Plin najmanje poskupio? Pa ne znam baš. U odnosu na kad? Koje vremensko razdoblje. Kod nas u Hrvatskoj, najmanje je poskupio benzin. Ne znam na koje se vremensko razdoblje tvrdnja odnosi. 🤔

Back