Koliko vam auto troši?

Vidis i ja sam vozio jedno 6 meseci Auris 1,4 i na otvorenom nisam uspevao da potrosim 3,8.
Nisi napisao kojom brzinom si vozio jer to je ono sto ebe koke a nije petao.
Moguce je takvu potrosnju postici ali kad vozis 80-90 km/h i ako si sam u autu.

Sam u autu i vožnja po ograničenjima, ako je 80 vozim 80, ako je 50 vozim 50, vožnja što više na nekih 1500 - 2000 okretljaja/min. Napravim nekih 50 - 80 hiljada godišnje, meni se ne žuri nositi glavu u torbi. Inače oduzimanje prednosti i preticanje u škarice nacionalni sport u SRB i BiH. 90% vas bi u SLO izgubilo vozačku ili platilo paprene kazne. Svaki put, kad moram u BG se psihički pripremam tri dana, kad vide, da si stranac i da tražiš nešto, još te namerno zeznu.

Touran 1.6tdi 105ks, juce na granici dok sam cekao kod Madjara gledao, 5.4L, prosek brzine 114kmh, distanca 1096km. Kroz Nemacku gazenje, 160-180, Austrija ugl oko ogranicenja, Madjarska konstantno 143-150, realnih, a po satu 150-157. 4 putnika, pun gepek, realno masa preko 2 tone, posto prazan ima 1570kg.

iznenadjen sam niskom potrosnjom.

Do sad najmanja potrošnja s jednim tankom, 5.02 litre! 🙂
Screenshot_2021-08-30-18-38-21-188.jpg

Može benzinac da troši malo na otvorenom putu ali ne i po gradu ono kreni-stani semafor,pešački prelaz,gužve itd. vožnja po gradu podrazumeva kreni stani i tu ne može potrošnja da bude 5 litara nego preko 7 kod jačiš kubikaža i preko 10 ,meni kombinovanom vožnjom troši između 6,6 i 6,8 verovatno bi i manje trošio kad bi samo vozio na otvorenom ili po autoputu ali yebiga vozim i po gradu

Poslednja izmena:
I mi bi tebi trebali sad kao vjerovati na riječ?
Jbt lada sa raspalim karburatorom je po magistrali trošila 7 litara ti si stvarno pao sa marsa.

Mala kubikaža je zakon, koga briga što ne može da pređe pola miliona. Nek meni jundai uštedi 2 litra na svakih 100 km pa ti izračunaj koliko je to na 200.000 km koliki je vek trajanja današnjih automobila sa 4 cilindra ovi sa 3 traju 100.000km

Nije meni toliko fascinantna potrošnja na otvorenom nego u gradu ide minimalno gore.

Jbt lada sa raspalim karburatorom je po magistrali trošila 7 litara ti si stvarno pao sa marsa.

Mala kubikaža je zakon, koga briga što ne može da pređe pola miliona. Nek meni jundai uštedi 2 litra na svakih 100 km pa ti izračunaj koliko je to na 200.000 km koliki je vek trajanja današnjih automobila sa 4 cilindra ovi sa 3 traju 100.000km

Nije meni toliko fascinantna potrošnja na otvorenom nego u gradu ide minimalno gore.
Moze to vise da predje kakvih 200 000 km ,garantujem da tvoj Hyundai moze da predje 400-500 000 km.

Evo zašto ja vozim nov auto. Ovo je ušteda koja se napravi ako auto troši samo dva litra manje na 200.000 km. To je otprilike pola novog auta. Trenutno ne kupujem nov auto jer ne postoji štedljiviji a elastičniji motor na tržištu:

I da cifra je u kunama.
Pogledajte prilog 1008636
Ako sipaš u bosni ušteda je još veća.
Nisam ja siguran da kužim tvoju matematiku i tvoju logiku. Pa tvoj auto nakon 13 godina nije nov. I ne troši auto 2 litre manje zato jer je nov. Kažem ne kužim tvoju logiku i matematiku.

U njegovoj glavi je to nov auto jer je to prvi koji je kupio nov i on ce za njega i posle 25 godina biti nov a nece ga menjati jer nem nista bolje od motora u sadasnjoj ponudi.
Tako on kaze.:hahaha:
To sto je iscukan sa svoh strana i sto ga je neko odvali od nazad to nema nikakve veze i nama trabunja kako vozimo krseve a njegov trosi kao i svaki drugi malolotrazni auto samo sto on je za 25 godina imao dva auta pa ne moze da shvati da tako u stvari trose svi mali motori a da laze za potrosnju u gradu to laze za medalju.

Evo zašto ja vozim nov auto. Ovo je ušteda koja se napravi ako auto troši samo dva litra manje na 200.000 km. To je otprilike pola novog auta. Trenutno ne kupujem nov auto jer ne postoji štedljiviji a elastičniji motor na tržištu:

I da cifra je u kunama.
Pogledajte prilog 1008636
Ako sipaš u bosni ušteda je još veća.
To ako ti auto dozivi 200 000 km, kako vozis jos jedno 40 godina to te cifre, znaci “ustedeo” si nekih 5 ili 6 hiljada kuna do sada, a auto ti izgubio 70% vrednosti, nisi nesto bio pazljiv na casovima matematike u osnovnoj Skoli.

To ako ti auto dozivi 200 000 km, kako vozis jos jedno 40 godina to te cifre, znaci “ustedeo” si nekih 5 ili 6 hiljada kuna do sada, a auto ti izgubio 70% vrednosti, nisi nesto bio pazljiv na casovima matematike u osnovnoj Skoli.
To mi je bio auto koji sam vozio povremeno u inostranstvu, ostalo vreme je bio garažiran. To sirotinja ima jedan auto pa cepa do iznemoglosti. To što ti navodiš je srpska sirotinjska matematika ja ti pričam o EU matematici koju ti ne možeš da razumeš.

Bukvalno svaki auto posle 10 godina samo ,gubi toliku vrednost a ne 40 godina,sa toliko godina moze samo da mu raste vrednost pogotovo ako je ocuvan ,redak..

Back