Koliko vam auto troši?

Mol je najbolji,najviše pređem kad sipam tamo to je fakat mada moram da priznam da nisam probao baš sve pumpe dakle Mol je najbolji od ovih što sam točio
što se tiče potrošnje sve zavisi od stila vožnje ali recimo to bude 6,8 litara kombinovanom vožnjom,trenutno mi na bordu stoji 6,6 ali danas sam malo više vozio po autoputu kad više vozim po gradu bude 7 i 7, nešto ali na kraju balade kombinovanom vožnjom padne to ispod 7

Poslednja izmena:
Mol je najbolji,najviše pređem kad sipam tamo to je fakat mada moram da priznam da nisam probao baš sve pumpe dakle Mol je najbolji od ovih što sam točio
što se tiče potrošnje sve zavisi od stila vožnje ali recimo to bude 6,8 litara kombinovanom vožnjom,trenutno mi na bordu stoji 6,6 ali danas sam malo više vozio po autoputu kad više vozim po gradu bude 7 i 7, nešto ali na kraju balade kombinovanom vožnjom padne to ispod 7
Eto, hvala, sva iskustva su dobrodosla.

А од домаћих пумпи где је гориво најбоље?
Ja dizel sipam na NIS pumpama, ustvari na jednoj pumpi gde znam da je velika potrosnja /prodaja. Navika iz vremena kad si na pumpi mogao da dobijes pola vode... Mada izbegavam u sirokom luku Knez Petrol, ni vodu ne kupujem kod njih. U Bosni po preporuci druga sipam na Nestro pumpama i nisam imao problema do sada, da ne ureknem.
Vidim da kolege preporucuju MOL pa cu probati,hvala na preporukama XD

Ja dizel sipam na NIS pumpama, ustvari na jednoj pumpi gde znam da je velika potrosnja /prodaja. Navika iz vremena kad si na pumpi mogao da dobijes pola vode... Mada izbegavam u sirokom luku Knez Petrol, ni vodu ne kupujem kod njih. U Bosni po preporuci druga sipam na Nestro pumpama i nisam imao problema do sada, da ne ureknem.
Vidim da kolege preporucuju MOL pa cu probati,hvala na preporukama XD
Чуо сам да Кнез има земље по Војводини и да од биљака производи био дизел.. вероватно све то заврши у цистернама и купујемо га под другим именом. :)
До сада најбоље искуство са Лукоилом, мада на Молу нисам никад сипао али сви га хвале.

Како тестирате потрошњу? Да ли је најбоље сипати пун резеорвар до клика, прећи 100 км мешовите вожње, и вратити се на исту пумпу и опет досути до врха клика, и та разлика је потрошња на 100 км.

Како тестирате потрошњу? Да ли је најбоље сипати пун резеорвар до клика, прећи 100 км мешовите вожње, и вратити се на исту пумпу и опет досути до врха клика, и та разлика је потрошња на 100 км.
Ja sam merio sipanjem i odlaskom na more, i u povratku ponovo do cepa, na istoj pumpi, sam sipam zbog pistolja, kako rece Mario, dok ne vidim gorivo ispod cepa. Podelis sa brojem kilometara i to je to...

Ja sipam do čepa da prelije malo pa vozim 500-600 km pa opet uglavnom na istoj pumpi isti pištolj. 100 km je jako malo i zna da prevari.

Poenta da sipaš dok ne prelije je što razne pumpe tj pištolji izbacuju ranije ili kasnije čak po 5 litara.
Зато бих се вратио на исти пиштољ, исто допунио. Онда нема грешке.

Ja sam merio sipanjem i odlaskom na more, i u povratku ponovo do cepa, na istoj pumpi, sam sipam zbog pistolja, kako rece Mario, dok ne vidim gorivo ispod cepa. Podelis sa brojem kilometara i to je to...
Не би било лоше да тако истестираш две, три пумпе. Пробај свој Нис па Мол и јави нам разлику.)

Не би било лоше да тако истестираш две, три пумпе. Пробај свој Нис па Мол и јави нам разлику.)
Ma meni je tada bila opcija da proverim potrosnju, kad sam tek uzeo auto. Jedne godine je bilo sveze pa smo vozili bez klime, a drugi put sa ukljucenom klimom. I vidi se razlika, na nekih 800-900km moze da se relativno tacno izracuna. A ja auto i vozim retko, iskreno, retko sam kuci pa mi nije prioritet da merim :)

Punim do vrha, dok ne izbaci. Onda dok ne dođem do 1/4 rezervoara ili dok ne zasvijetli lampica. Ista pumpa i ako ikako mogu isti pištolj i opet do vrha. I onda koliko sam napunio podjelim sa prijeđenim kilometrima i pomnožim sa 100. To je po meni najtočnija metoda, a ne nikakvo putno računalo, ono ionako laže, tj. ne daje točne podatke.

Što bi množio sa 100 jednostavnije je ako recimo sipaš 40 litara a prešao si 530 km onda 40 podeliš sa 5,3 i dobiješ tačnu potrošnju.
Evo ja sam na 600 km i ostalo mi je još zadnja četvrtina rezervoara. Sad kada krenem nazad opet sipam pun i vozim se sto god.

Toyota Auris 1.4 diesel 3.8 ako ne idem na autoput i bez gradske vožnje, u režimu 1/3 gradska vožnja, 1/3 autoput, 1/3 lokalni putevi 4.4 - 4.8
Citroen C5 2,0 diesel ako ne idem na autoput i bez gradske vožnje 5.5 , u režimu 1/3 gradska vožnja, 1/3 autoput, 1/3 lokalni putevi 6.5 - 8.0

sa tim, da je razlika, kad tankam u BiH i SRB ili u EU, primjeti se razlika, pogotovo Citroen

Toyota Auris 1.4 diesel 3.8 ako ne idem na autoput i bez gradske vožnje, u režimu 1/3 gradska vožnja, 1/3 autoput, 1/3 lokalni putevi 4.4 - 4.8
Citroen C5 2,0 diesel ako ne idem na autoput i bez gradske vožnje 5.5 , u režimu 1/3 gradska vožnja, 1/3 autoput, 1/3 lokalni putevi 6.5 - 8.0

sa tim, da je razlika, kad tankam u BiH i SRB ili u EU, primjeti se razlika, pogotovo Citroen
Ja kada sam napisao da se u srbiji prodaje brlja od goriva svi skočili na mene. Poiskakali botovi sa svih strana.

Auto put zna dosta da posrče i obavezno je skuplje gorivo nego izvan auto puta!

Vidis i ja sam vozio jedno 6 meseci Auris 1,4 i na otvorenom nisam uspevao da potrosim 3,8.
Nisi napisao kojom brzinom si vozio jer to je ono sto ebe koke a nije petao.
Moguce je takvu potrosnju postici ali kad vozis 80-90 km/h i ako si sam u autu.

Back