Koliko vam auto troši?

Tek kad se pojavilo to gorivo sipao sam u punta 2 na Zlatiboru, i osetila se mala razlika (po onim brdima ima vise snage i ravnomernije radi motor) . Motor 1.2 sa 8 ventila, najslabiji ako se ne varam. Kasnije ne, mada nisam cesto ni sipao, iskreno.
E, taj je moj motor, ne znam sad da li da uopste sipam taj drugi benzin ili da ostanem na 95-ci.
Možda ću ići na neki dalji put 1000 i vise km tamo i ovamo pa me strah sad, vidim da se pisu razna iskustva, da je motor bucniji i drugo. Bolje da ne diram nista?

Juče sam vozio micubiši karizmu staru 15 godina mislim, 1.6 benzin 16v 100 ks po bordu troši 9,5 litara po magistrali lagane vožnje 60-90kmh.

U gradu popije 12 litara bez problema! Ja sam ostao šokiran!

Enterijer se skroz raspao plafon otpao tapacirunzi zarozani... Auto ko šupa iako je prvi vlasnik u pitanju i auto garažiran prvih 10 god. Tek na 150.000 km.

Moj hyundai i20 sa 1.2ccm i 80 konja ide brže.

Poslednja izmena:
Juče sam vozio micubiši karizmu staru 15 godina mislim, 1.6 benzin 16v 100 ks po bordu troši 9,5 litara po magistrali lagane vožnje 60-90kmh.

U gradu popije 12 litara bez problema! Ja sam ostao šokiran!

Enterijer se skroz raspao plafon otpao tapacirunzi zarozani... Auto ko šupa iako je prvi vlasnik u pitanju i auto garažiran prvih 10 god. Tek na 150.000 km.

Moj hyundai i20 sa 1.2ccm i 80 konja ide brže.
Ma što kažeš, vozio si Mitsubishi Carismu staru 15 godina, a zadnja je proizvedena 2004., znači pred 17 godina. I na putnom računalu starom 17 i više godina? Što nisi slikao to...

Ma što kažeš, vozio si Mitsubishi Carismu staru 15 godina, a zadnja je proizvedena 2004., znači pred 17 godina. I na putnom računalu starom 17 i više godina? Što nisi slikao to...
Putni.jpg

Ja danas vozio Golf 1,9TDI 2008 a na bordu 7,1 i prosecna brzina 19 km/h sto znaci da je vozen po gradu.
Nuliram je i vozim normalno tj nisam presao 90 a na bordu 4.0 potrosnja cak je u jednom momentu pala na 3,9 ali se vratila na 4 kad sam dao malo jaci gas da zaobidjem neki auto.

Ovo i nema da se nulira barem ja to nisam našao, ima samo dugmiće za vreme. Nisam nešto ni insistirao u vožnji da čačkam. Prenosim utiske. Inače pristojna limuzina stare garde imao sam osećaj da sedim na podu tj sedište je nisko. Posle sredjivanja auta sam ga provozao 70 km po magistrali. Zapanjila me potrošnja jer je auto došao auto putem 700 km (120 kmh) i vožen po magistrali u lokalu.

Inače kaže da troši ko tenk :lol:

Back