Koliko vam auto troši?

Stakla jesu razlicita njih imas raznih debljina GS GA ,CC i laminerana koja kad ih trebas zameniti kostaju poprilicno i samo original moze da se kupi .. za Audi nrp moze da kosta 1000-1200€ samo prednje staklo .. Bmw takode .. magli kad je razlika u temperaturi ako ti magli kad kisa pada onda nesto ne dihtuje sajba, kederi ,zacepljeni kanali za odvod itd . ..

Poslednja izmena od moderatora:
Evo ja natočio, sutra će najvjerojatnije pojeftiniti kakve sam ja sreće... 1L = 10.23kn (1.3639€.)
Screenshot_2021-07-18-17-37-57-570.jpg

Koliko god da si nasao slike na internetu litra benzina nije bila jeftinija od 2,11 kad sam ja bio proslog vikenda.
E sad na benzinskim pumpama kad sipas ti racunaju euro 1,7 maksimalno 1,8 KM tako da ti je samo pusta zelja da sipas litru za jedan euro.
Ja opet idem na more za vikend pa cu slikati ali je cinjenica da svuda skace gorivo a ne samo kod nas.

Auuu koja pljačka ja zato sipam u bosni pun rezervoar po 1 evro i miran sam 700 km.
Ako ti je rezervoar 45l kako si dosao do potrosnje od 3l?
Ili ne spustas do rezerve?
Zar nije netko nedavno napisao da se nedavno vratio iz BiH i da nije vidio jeftinije od 2.25 maraka?
Ja sam polovinom jula isao kroz Bosnu i dizel je bio 2.09KM (sipam iskljucivo na Nestro pumpama). Vidjao sam i neki cent ispod 2KM...
Benzin nisam ni gledao koliko je.
Koliko god da si nasao slike na internetu litra benzina nije bila jeftinija od 2,11 kad sam ja bio proslog vikenda.
E sad na benzinskim pumpama kad sipas ti racunaju euro 1,7 maksimalno 1,8 KM tako da ti je samo pusta zelja da sipas litru za jedan euro.
Ja opet idem na more za vikend pa cu slikati ali je cinjenica da svuda skace gorivo a ne samo kod nas.
A zasto placas u eurima? Plati karticom, nema provizije kao da placas u Tunguziji (bar meni nisu naplacivali vise proviziju).

Gorivo tj benzin u Gorazdju je bilo prosli vikend 2,35 KM a u Visegradu 2,14.
Vi to sipate na samoj granici i jedino tu je jeftinije a prosao sam pokraj toliko pumpi i nigde ne videh te cifre koje spominjete.
Uostalom vi pisete o dizel gorivu a ja o benzinu.
Karticu niti imam niti zelim da imam i placam sve u kešu i najbolje je resenje promeniti u menjacnici eure jer ga racunaju 1,95.
Sto se tice maria i njegove potrosnje vec smo ustanovili da covek vozi ko baba i da zato i postize tu potrosnju od 4,5-5L na otvorenom ali ako cemo realno i moj Punto 1,2 ne trosi vise s tim sto on lupeta kako mu u gradu trosi 6 sto je cista laz jer i prosek mu mora biti veci.
Pazite vec je x puta pisao kako niz brdo ne daje gas nego koci motorom da bi ustedeo kako na gorivu tako da bi sacuvao i plocice i sta onda reci o takvom vozacu.

Gorivo tj benzin u Gorazdju je bilo prosli vikend 2,35 KM a u Visegradu 2,14.
Vi to sipate na samoj granici i jedino tu je jeftinije a prosao sam pokraj toliko pumpi i nigde ne videh te cifre koje spominjete.
Uostalom vi pisete o dizel gorivu a ja o benzinu.
Karticu niti imam niti zelim da imam i placam sve u kešu i najbolje je resenje promeniti u menjacnici eure jer ga racunaju 1,95.
Sto se tice maria i njegove potrosnje vec smo ustanovili da covek vozi ko baba i da zato i postize tu potrosnju od 4,5-5L na otvorenom ali ako cemo realno i moj Punto 1,2 ne trosi vise s tim sto on lupeta kako mu u gradu trosi 6 sto je cista laz jer i prosek mu mora biti veci.
Pazite vec je x puta pisao kako niz brdo ne daje gas nego koci motorom da bi ustedeo kako na gorivu tako da bi sacuvao i plocice i sta onda reci o takvom vozacu.
Obicno sipam u Zvorniku i Trebinju kad idem tamo, ponekad u Vlasenici. Nazad zavisi kojim putem idem, naspem obicno oko Bilece i ponovo u Zvorniku dolijem... Da, rekao sam dizel, i da benzin nisam ni gledao.
Meni je punto 1.2 sa 8 ventila vukao i preko 8 po gradu, zavisi od guzve, doba godine...a i jadan je osecao svakog putnika vise :D

Moj auto potrosi sav benzin koji mu sipam, a pouzdano znam da ne ide na dizel i plin....njegov kompjuter je nepouzdan, jer cas pise da trosi 5,7, a cas 18, 2 ....isto je i sa prosecima....uglavnom kada mu sipam gorivo ide kao metak....inace bez goriva nece....

Moj auto potrosi sav benzin koji mu sipam, a pouzdano znam da ne ide na dizel i plin....njegov kompjuter je nepouzdan, jer cas pise da trosi 5,7, a cas 18, 2 ....isto je i sa prosecima....uglavnom kada mu sipam gorivo ide kao metak....inace bez goriva nece....
Vecina kompjutera pokazuje pogresno, cak sam negde citao da se namerno podesavaju da malo vise pokazuju, da ne bi neiskusni vozaci ostajali bez goriva... Potrosnja se racuna samo duzom voznjom i sipanjem do cepa.

Vecina kompjutera pokazuje pogresno, cak sam negde citao da se namerno podesavaju da malo vise pokazuju, da ne bi neiskusni vozaci ostajali bez goriva... Potrosnja se racuna samo duzom voznjom i sipanjem do cepa.
Ma zezam se, ne pokazuje pogresno, vec se normalno menja potrosnja prema nacinu voznje, vremenskim uslovima, koriscenju klime itd. imas dnevni prosek i ukupan prosek kod vecine, pa samo procitas ukupan prosek i to je potrosnja....o tome da ne ostanes bez goriva kod mene brine pumpa za gorivo, pa sam jednom na nuli trazio pumpu 150 kilometara i nije ostao bez goriva...sa drugom pumpom nisam presao ni 70km ostao bez goriva, a ja zaboravio da sam promenio merac i pumpu, pa racunam da imam do pumpe gde obicno sipam gorivo.

Kod malih dnevnih kilometraza lako mozes da vidis kolika je zaista potrosnja i da podesavas nacin voznje i realno moj trosi koliko mu das gas, nekada pokaze i 22 litra na sto....sto udje u neki prosek od 8 do deset....na otvorenom ispod 7l/ na 100km...kojom god brzinom vozio ne predje 8 litara, ali u gradu ladno pokaze 12....

Back