Koliko vam auto troši?

Meni da auto po gradu troši 8 ili 10 ili 13 litara ODMAH bi ugradio plin bez razmišljanja. Ali pošto očigledno ne troši, nemam plin niti planiram da ga stavim jer mi je totalno besmislen. Sklon sam uštedi na nebitnim stvarima ali nikad na uštrb kvaliteta i sigurnosti što ovaj dule ne kapira jer svaki dan oblači gaće preko glave i baroniše kupce polovnih krševa.
Pa vidi, meni piše fabrički da treba da troši 12 po gradu. Verovatno ću nešto uskoro menjati s bratom pa zato ništa neću da diram u vezi ugradnje plina, a i malo ja sad vozim.

Pa da ali ti zamena pumpe i lanca ide u isto vreme tj na 65.000 km a to nećeš nigde pročitati sem u originalnoj servisnoj knjižici koja dolazi uz nov auto. proveri da nebi plakao ako misliš da ga voziš 100k km :)
To je na Hyndai i20 niko drugi nema tako kratak interval za lanac .. Ne ide vodena pumpa preko lanca vec preko PK razvoda.Tsko da jedno sa drugim nema veze . Kod mog se ne menja lanac tj nema interval za zamenu ima samo kontrola ..Bar ja nisam cuo da ga he neko menjao a znam ih dosta koji rade u Opelu i Renaultu posto je to isti motor .. ja ga nisam menjao ni na proslom na +200k km nit se čuo nit je bio labav sve u tolenciji . Nzn sto bi to radio na 120k km..

Poslednja izmena:
Da, od pre nekoliko godina. Ranije nije bilo tako. Na komšijinom SX 4 nema tog natpisa. Inače je ekstra zadovoljan njime, kaže nikakvih problema, a evo mu već 12 godina. Jedino mu nije baš štedljiv, ali visoka karoserija i pogon na sva 4 točka imaju svoju cenu.

Back