Koliko vam auto troši?

Netačno karta za tramvaj je besplatna u zagrebu ako ispunjavaš 2 kriterijuma: da si visok i vidiš preko ostalih dal na stanici ima kontrolora i odmah izađeš, da staneš između drugih i trećih vrata u tramvaju (kod invalida) i gledaš u čitač koji se zacrveni čim uđe kontrola ili dok oni raspakuju id i onaj čitač izađeš na sledećoj opušteno.

U principu mi je najdraže bilo kada su u zg dve stanice u centru bile free. A za te 4+4 kune imaš onaj pomfrit na trgu :mrgreen:
Koji si ti škrtac. Ne bi dao ni te 4+4kn za tramvaj! 😁

evo jednog lika koji ništa ne zna o automobilima... )))) . Ja sam kupila 2016 hyunadai novi i20 i za sada sam srećna sa njim )). Troši... pa dugo nisam gledala, ali kada jesam oko 8 u gradu. Na autoputu od 5 do 6, čini mi se, mada eto ne zanima me to mngoo da bih pažljivo pratila, samo sam par puta računala.

Kupljen je 2016-te i radis servise jednom godisnje sto znaci da godisnje prelazis manje od 15K jer je to redovni servis za Hyundai vozila odnosno presao je manje od 60K do sada tako da je potpuno ocekivano da nema nikakvih kvarova. Sto se potrosnje tice kao sto rekoh ona nije mala jer je u rangu sa Scala-om sto je neko vec napisao koja je usput mnogo veci automobil. Redovni servis od 17 000 je takodje preskup jer je isti taj servis za recimo Clio 4 sto je slican automobil (ista klasa i dimenzije) duplo jeftiniji odnosno od 6000 - 8500. Ali ako si ti zadovoljna ja nemam nista protiv svako bira automobil prema svojim zeljama i mogucnostima.

Ako neko zeli da uzima klot automobil sa najmanjim mogucim troskovima uz maksimalnu eksplataciju onda se bira ono sto kupuju velike korporacije jer se tamo apsolutno svaki dinar stedi (iz usta bi vadili zaposlenima da mogu) i u tom segmentu dominiraju Fabia, Clio, Polo.

Smesno.. Evo ja bas narucujem delove za veliki servis na mom .. 210€ plus oko 60€ za motorno ulje ..znaci 270€ i sve sam moram da radim .. sve sto se kotrlja pumpa remen , ulje u menjacu ulje za kocnice svi filteri I nova tecnost za hladenje koju nisam ovde narucio
Evo i fakfure ..
Menjaš i kočionu tečnost lepo, lepo i ovde će uskoro to da rade umesto što cvile po forumima kako im glave kočiona klješta i cilindri. Mogao bi i lanac da zameniš umesto što rizikuješ havariju. Menjaš pumpu za vodu i kaiševe jer je propišala to znači da je odavno vreme za zamenu lanca!

Kupljen je 2016-te i radis servise jednom godisnje sto znaci da godisnje prelazis manje od 15K jer je to redovni servis za Hyundai vozila odnosno presao je manje od 60K do sada tako da je potpuno ocekivano da nema nikakvih kvarova. Sto se potrosnje tice kao sto rekoh ona nije mala jer je u rangu sa Scala-om sto je neko vec napisao koja je usput mnogo veci automobil. Redovni servis od 17 000 je takodje preskup jer je isti taj servis za recimo Clio 4 sto je slican automobil (ista klasa i dimenzije) duplo jeftiniji odnosno od 6000 - 8500. Ali ako si ti zadovoljna ja nemam nista protiv svako bira automobil prema svojim zeljama i mogucnostima.

Ako neko zeli da uzima klot automobil sa najmanjim mogucim troskovima uz maksimalnu eksplataciju onda se bira ono sto kupuju velike korporacije jer se tamo apsolutno svaki dinar stedi (iz usta bi vadili zaposlenima da mogu) i u tom segmentu dominiraju Fabia, Clio, Polo.
Evo gledao sam kod nas na forumu i kažu da su cijene kod nas za Hyundai isto skuplje nego za europske aute. Pet redovnih servisa je više od 14000kn (217000din). Dijelovi su navodno isto skuplji za Hyundai.

Menjaš i kočionu tečnost lepo, lepo i ovde će uskoro to da rade umesto što cvile po forumima kako im glave kočiona klješta i cilindri. Mogao bi i lanac da zameniš umesto što rizikuješ havariju. Menjaš pumpu za vodu i kaiševe jer je propišala to znači da je odavno vreme za zamenu lanca!
Kod nas na tehničkom već duže vrijeme mjere temperaturu kočionog ulja i ruše ako nije zadovoljavajuća.
Lanac se mjenja svakih 10 godina ili 150000km (bar kod mene).

Evo gledao sam kod nas na forumu i kažu da su cijene kod nas za Hyundai isto skuplje nego za europske aute. Pet redovnih servisa je više od 14000kn (217000din). Dijelovi su navodno isto skuplji za Hyundai.
Navodno ali nisu, cene su iste za sve jer su to aftermarket delovi koje koristi hyundai. Ako ugrađuje filips sijalice u farove to ti sve govori šta ko gde.
Kod jundaija je malo nategnutije što se tiče lanca menja se na 65.000 km voli iznenada da pukne ako se ne menja. Zašto pa zato što je kao lančić za bicikl.
I ti sine nemoj da se zanosiš da je 10 godina ili 150.000 km a tek nemoj da se ložiš kako je susjed to menjao od koga si kupio auto vidiš da ti ne ide :lol:

Navodno ali nisu, cene su iste za sve jer su to aftermarket delovi koje koristi hyundai. Ako ugrađuje filips sijalice u farove to ti sve govori šta ko gde.
Kod jundaija je malo nategnutije što se tiče lanca menja se na 65.000 km voli iznenada da pukne ako se ne menja. Zašto pa zato što je kao lančić za bicikl.
I ti sine nemoj da se zanosiš da je 10 godina ili 150.000 km a tek nemoj da se ložiš kako je susjed to menjao od koga si kupio auto vidiš da ti ne ide :lol:
Čekaj zar nije svako ulaganje u auto bacanje novca? Ako mjenjaš lanac, bacio si novce. Ako mjenjaš žarulju, bacio si novce. Da ne govorim o tome koliko je bacanje novca mijenjanje kočnica. Što će ti kočnice na autu? 😁😂😂😂😂
Čemu bacati novce na kočnice?

Mislim i meni bi bilo krivo da ulozim nesto veliko na 5 000 predjenih,ali ako sam vec presao skoro 50 000 bez ozbiljnih kvarova meni je to kao nov auto star 20 god,a potrosnja manje od 10l plina
Zbunj??? 🤔
Ne kužim! Ti si napravio u 20 godina 50 tisuća km ili si kupio auto koji ima 20 godina i 50 tisuća km? 2.5 tisuće km na godinu? I još plin imaš? Pa što će ti tutač za te kilometre? Osiguranje, tehnički, održavanje... Plus gorivo/plin. Zar nije jednostavnije koristiti javni prijevoz ili taksi za te kilometre? 🤔

E moj jado,ja sam 90-tih bio muzicar i zaradjivao pare koje si ti tad sanjao jer si radio za 20 DM mesecno dok ti platu sljusti inflacija.
A ribe su tad radile sa kozicom jer su stajale u redu da bi bile sa nekim ko je bio na bini.
I ono sto pretpostavljas je da sam prodavao Yugice a ja sam krenuo odmah od dobrih kola jer se dok se nisam zaposlio na autoplacu nikad nisam bavio trgovinom i tek te neke 2004 krecem sa kolima tako da .....jajca.:per:
Offtopic, ali moram da prokomentarisem.

Tragedija jednog naroda, kafanski muzicari su zaradjivali vise nego lekari, inzenjeri, itd. Sve dok nam je tako, nece biti bolje.

Ma nije hyundai generalno losa marka, statisticki gledano uvek su u vrhu kada je rec o pouzdanosti, ali jednostavno nisu u vrhu kada se poredi samo potrosnja kao parametar onda su tu daleko losiji od drugih marki kao sto je recimo VW ili Peugeot. I generalno cene su im dosta nize od konkurencije i to mora negde da se nadoknadi. Recimo Tuscon dizel model za 2021 sa svom mogucom opremom + DCT menjacem je 35K u Srbiji, kada uzmes bilo kog drugog proizvodjaca i dodas istu opremu za automobil iz iste klase cena odlazi na 45 - 50K tako da taj inicijalni gubitak mora nekako da se pokrije.

Poslednja izmena:
Ma nije hyundai generalno losa marka, statisticki gledano uvek su u vrhu kada je rec o pouzdanosti, ali jednostavno nisu u vrhu kada se poredi samo potrosnja kao parametar onda su tu daleko losiji od drugih marki kao sto je recimo VW ili Peugeot. I generalno cene su im dosta nize od konkurencije i to mora negde da se nadoknadi. Recimo Tuscon dizel model za 2021 sa svom mogucom opremom + DCT menjacem je 35K u Srbiji, kada uzmes bilo kog drugog proizvodjaca i dodas istu opremu za automobil iz iste klase cena odlazi na 45 - 50K tako da taj inicijalni gubitak mora nekako da se pokrije.
Upravo to kad sam prvi put uzeo Kiju Picanto na kojoj je otisao EGR iznenadi sam se koliko su mi tražili za njega .. Polovan sam platio isto kao nov za nekog drugog .... Te delove prave vise manje iste firme ali Hyundai trazi vise za svoje licence nego konkurecije iz EU to je tako negde novac moraju da zarade .. Zato im cena rapidno pada po isteku garancije.

Ma ne, sve je u redu, hvala, nego što se tiče slika, to je ipak drugi pdf, a imamo lepih i ovde, a bogami i ovde, pa ti naiđi, postavi ako hoćeš kad budeš imala vremena. :)
Ne volim erotske slike sa autima i motorima... )), to je muski fetis. za mene je erotika onako nezna, umetnicka, a vozila mi nekako ne idu uz to... (da se razumemo ide sex, ali ne fotografije ))

I dobismo info od vlasnika tj vlasnice da jedan i20 trosi onih 8L u cistoj gradskoj voznji koje sam ja i spominjao a plus je to jos noviji model tako da smo definitivno dobili potvrdu da mario ne da nije realan nego je samo jos jedan od onih koji baronisu koliko im auto trosi.:D

Meni da auto po gradu troši 8 ili 10 ili 13 litara ODMAH bi ugradio plin bez razmišljanja. Ali pošto očigledno ne troši, nemam plin niti planiram da ga stavim jer mi je totalno besmislen. Sklon sam uštedi na nebitnim stvarima ali nikad na uštrb kvaliteta i sigurnosti što ovaj dule ne kapira jer svaki dan oblači gaće preko glave i baroniše kupce polovnih krševa.

Sta li ti samo radis ljudima sa kojima saradjujes pravo je pitanje.
Svi su ti prevaranti i niko ti nije dobar tako da je zakljucak da nije tebi lako.
Ko sto vec zilion puta napisah prosecna potrosnja nije potrosnja u gradu i nikakvo oduzimanje gasa na nizbrdici ne moze da smanji toliko potrosnju.
Tvoj auto trosi izmedju 5 i 8L i to je normalna potrosnja koje se ne treba stideti a prosek je 6,5 koliko i govoris da ti trosi auto.
To je kao kad sam neki dan pitao lika koliko mu trosi BMW X3 2.0d i dobih odgovor da trosi 8-9L ali kad se vozi iz Futoga u NS a to nije gradska voznja i ja mu prebacim i kazem da onda trosi 11L i on potvrdi da je verovatno tako.

Heheh ne treba lanac Ne menjam zato sto je propisala vec zato sto je vreme da se zameni .. kaiševi su dobri mogu jod 20-30k ali kad menjam pumpu stavim nov kaiš auto cy da vozim jios 100k km a cena kaisa je mala da bi se 2x zajebavao oko toga .. Ja svoja auta održavam zato retko imam problema sa njima..

Back