Koliko vam auto troši?

Ljudima koji ne prelaze drasticne kilometraze potrosnja stvarno nije bitna. Al tu je sandardna srpska “ciji je veci” pa kad pricaju s ljudima imaju tendenciju da spustaju kilometrazu. Iskreno mislim da je svaki auto koji trosi ispod 11l grada prihvatljiv.

Hyundai ima uzasno lose optimizovane motore za gradsku voznju i samo neko ko nema pojma uzima Hyundai vozila za voznju po gradu. Ono sto Hyundai radi je obaranje cene u odnosu na konkurenciju na sta padaju likovi koji nista ne znaju o automobilima i generalno o zivotu vec samo gledaju da sto manje plate u startu pa to posle Hyundai naplati kroz astronomsku cenu redovnih servisa i astronomske cene rezervnih delova. Vec sam kacio cene za ovlascene servise, a i Igi cene delova za Hyundai gde se vidi da su i po 3x puta skuplji u odnosu na BMW i Mercedes.
evo jednog lika koji ništa ne zna o automobilima... )))) . Ja sam kupila 2016 hyunadai novi i20 i za sada sam srećna sa njim )). Troši... pa dugo nisam gledala, ali kada jesam oko 8 u gradu. Na autoputu od 5 do 6, čini mi se, mada eto ne zanima me to mngoo da bih pažljivo pratila, samo sam par puta računala.

Budući da se stvarno ne razumem, kupila sam ga zbog odnosa cena/kvalitet. Naime u to vreme kupiš neki, ali ti fali ovo ili ono, on je bio onako kompletan šta meni treba tipa klima, muzika, dobila sam bila i zimske gume, garancija 5 + 2, ... izgledao mi je ok, i za taj novac tada nije se sve to moglo dobiti na drugom mestu. A već sam bila vozila Getza (nije bio moj, ali mnogo puta). Idem na godišnje servise, ne znam da li je skupo 17000 godišnje, ali toliko je, osim 3. godine je bilo nešto oko 22000. Vozi odlično sve do 150 na sat. E sad, za druge stvari se ne razumem. ))))) Nije se do sad kvario, 5. god, a nije da ga ne vozim onako malo agresivnije )

Kako nisi jesi pričao ovde kako si fijat tipa 90tih išao da menjaš za golfa iz bosne
Ah pa da zaboravio sam da si ti za 25 godina promenio 2 automobila i tebi je neverovatno da neko menja kola zato sto mu se moglo.
E pa da znas da sam ja tih 90-tih promenio mnogo vise kola nego sto mozes i da zamislis a nisam trgovao. Imao sam para i bio mlad pa sam menjao kola kao carape a ne kao ti koji si se namenjao sa dva auta i sad nama prosipas fore iz praistorije.
A ko je trol pokazuje forum jer svuda si sa potrosnjom ,pljuvanjem po nemcima,DPF filterom ....

Ko zna šta su joj prodavali uz redovan servis, verovatno bjuti tretman za brisače i gume :lol:
Kada njoj troši sa malo agresivnijom vožnjom 8 po beogradu onda možeš da zamisliš koliko troši jednom ekspertu kao što sam ja:cool:? I to je isti motor nema tu nikakvih modifikacija sem par konja plus što ima vrv softverski.

I opet je i20 najisplativija kupovina i posle toliko godina ima 4 cilindra i 16 ventila! Jbg ružan je šta da se radi neće da plate dizajnera nego opet sami crtkaju automobile.
https://www.polovniautomobili.com/a...-12-mpi-novi?ref=search-normal&position_ref=8

b9ba7f5cd7fc-1920x1080.jpg

Pogledajte retrovizore na ovom novom modelu pa ovo mora da obara pešake na trotoaru kad prolazi :hahaha:

Poslednja izmena:
Hyndai i20 troši 8l i to 2016 sto znaci novi model.. Kako sad pa to :)... i kakvi su to servisi od 200€ zar nije 50€:D
Jeste, nov model ali ne trosi malo, tj trosi prosecno. Pa ja ne znam to od 50 eura, godišnji servisi podrazumevaju menjanje svega i svačega, filtera svih redom, ulja, nešto oko kočnica, ma mene to kažem ne zanima (mada mogu da pogledam, čuvam sve račune 😁). Ali nije da se ne osećam sigurno, što je meni kao ignorantu i ženskoj osobi sasvim dovoljno 😉
p.s. ovaj gore je kao neki najnoviji model. onaj iz 2016 je tada kostao 10 k eura. pa ja ne znam sta se moze ocekivati za takve pare, nisam kupila neki extra auto, samo nov, a to mi treba zbog sigurnosti jer me mrzelo da razmisljam o majstorima narednih 7 god. garancija 5 plus 2 god po pola, to je sasvim ok za te pare. pa sta sad, zar ne?? Jeftiniji je tada bio samo fiat onaj malecni mislim panda. Jbt, koliko para toliko muzike, uvek bilo i bice. A ne vidim da mu do sada ista fali. ni te pare nisu strasne, godisnje oko 150 eura, pa sta.

Poslednja izmena:
Jeste, nov model ali ne trosi malo, tj trosi prosecno. Pa ja ne znam to od 50 eura, godišnji servisi podrazumevaju menjanje svega i svačega, filtera svih redom, ulja, nešto oko kočnica, ma mene to kažem ne zanima (mada mogu da pogledam, čuvam sve račune 😁). Ali nije da se ne osećam sigurno, što je meni kao ignorantu i ženskoj osobi sasvim dovoljno 😉
p.s. ovaj gore je kao neki najnoviji model. onaj iz 2016 je tada kostao 10 k eura. pa ja ne znam sta se moze ocekivati za takve pare, nisam kupila neki extra auto, samo nov, a to mi treba zbog sigurnosti jer me mrzelo da razmisljam o majstorima narednih 7 god. garancija 5 plus 2 god po pola, to je sasvim ok za te pare. pa sta sad, zar ne?? Jeftiniji je tada bio samo fiat onaj malecni mislim panda. Jbt, koliko para toliko muzike, uvek bilo i bice. A ne vidim da mu do sada ista fali. ni te pare nisu strasne, godisnje oko 150 eura, pa sta.
Kolega mario80 ima taj model samo generaciju pre pa je on ovde potrsio mesece ubedujuci ljude kako mu troši 4l i kako servisi u ovlašćenom servisu kostaju 50€ .. :)

Dobro, auto nije bog zna kako lep, ali zato ti jesi. :D

Smesno.. Evo ja bas narucujem delove za veliki servis na mom .. 210€ plus oko 60€ za motorno ulje ..znaci 270€ i sve sam moram da radim .. sve sto se kotrlja pumpa remen , ulje u menjacu ulje za kocnice svi filteri I nova tecnost za hladenje koju nisam ovde narucio
Evo i fakfure ..

Prilozi

• Screenshot_20210410-155504_Buycarparts.jpg
    Screenshot_20210410-155504_Buycarparts.jpg
    54 KB · Pregleda: 7
  • Screenshot_20210410-155452_Buycarparts.jpg
    Screenshot_20210410-155452_Buycarparts.jpg
    55,6 KB · Pregleda: 7
ni te pare nisu strasne, godisnje oko 150 eura, pa sta.
Auuu sad si gotova poješće te ekipa koja kupuje polovne kršine iz uvoza, menja plivajuće zamajce, turbine, senzore, dpf filtere ali kad čuju da je redovan servis u ovlašćenom 100-150 evra u srbiji (znatno skuplje nego u EU) PADAJU U NESVEST I DOŽIVE DEČIJI FRAS :hahaha:
I nije nikoga uspio uvjeriti u to. 😂😂
Koga briga šta vi mislite ja se vozim po ceni autobuske karte :lol:

Auuu sad si gotova poješće te ekipa koja kupuje polovne kršine iz uvoza, menja plivajuće zamajce, turbine, senzore, dpf filtere ali kad čuju da je redovan servis u ovlašćenom 100-150 evra u srbiji (znatno skuplje nego u EU) PADAJU U NESVEST I DOŽIVE DEČIJI FRAS :lol:
Ja na to ovako gledam. Ako neko ima vremena da se bavi svojim autom, pri tome dobro poznaje servisere, gde da nabalja sta, to je ok. Ja sa moje strane samo koristim auto. To znaci meni treba da se svakodnevno vozim, decu takodje, da bezbedno odem do mora, na sluzbena putovanja u inostranstvo, i da ne razmisljam sta ce da se desi. Da imam klimu, ma neke osnovne stvari, nista posebno. Zato mi je vazna dugotrajna garancija. Sve u svemu, meni je potrebna sigurnost. Sta drugima treba neka oni odluce

Ja na to ovako gledam. Ako neko ima vremena da se bavi svojim autom, pri tome dobro poznaje servisere, gde da nabalja sta, to je ok. Ja sa moje strane samo koristim auto. To znaci meni treba da se svakodnevno vozim, decu takodje, da bezbedno odem do mora, na sluzbena putovanja u inostranstvo, i da ne razmisljam sta ce da se desi. Da imam klimu, ma neke osnovne stvari, nista posebno. Zato mi je vazna dugotrajna garancija. Sve u svemu, meni je potrebna sigurnost. Sta drugima treba neka oni odluce
Bravo upravo tako, ko je zgubidan nek ide po otpadima i servisima odlična zanimacija. Ja koji sam kao klinac radio generalke na motorima danas mi se povraća od same pomisli recimo zamene ulja.

Al vidiš ima ih koji se i na to lože. Kupuju polovne krševe iz uvoza, nadaju se da je vozila neka baba verovatno i gaće kupuju u sekond hendu malo nošene malo trošene :hahaha:

Naravno da se voziš po cijeni autobusne karte kad se voziš busom. 😁
Inače cijena karte za tramvaj u Zagrebu je 4kn (62din)! 😉
Netačno karta za tramvaj je besplatna u zagrebu ako ispunjavaš 2 kriterijuma: da si visok i vidiš preko ostalih dal na stanici ima kontrolora i odmah izađeš, da staneš između drugih i trećih vrata u tramvaju (kod invalida) i gledaš u čitač koji se zacrveni čim uđe kontrola ili dok oni raspakuju id i onaj čitač izađeš na sledećoj opušteno.

U principu mi je najdraže bilo kada su u zg dve stanice u centru bile free. A za te 4+4 kune imaš onaj pomfrit na trgu :mrgreen:

Back