J
Jasna Ilić
Gost
Dobro jutro.
Dobro ja vozim od posla do kuće.
Dobro ja vozim od posla do kuće.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
7 litara prosecna potrosnja plina ...da ne bude zabune.225 kilometara prosao 7 litara potrosnja plina.
Vecinom otvorena voznja bilo i gradska nekih 25-30%....u sustini normalna voznja i na kraju puta utrkavanje sa Audijem po nekim krivinama ...mogu da kazem da sam zadovoljan.
Kod mene ne prelazi 10 litara potrosnja plina i to bas urbano da se vozi ...nije karburator ipak je monopoint koji manje trosi .Naravno na benzinu skida po 10km na 1 predjen na meracu,poremeti ga plin a vrv jos nesto
To ti je fensi karburator ali u sustini nije to karburatorski sistem ...mozda nije nista specijalno ali ima jednu diznu a ne 4 ili 6 .....i vazno mi je da je pouzdan sistem .Monopoint je karburator sa jednom diznom nije nešto spec. Kod plina ti je bitno dal je sekvent jer oni stari sistemi su kao kod plinskih šporeta.
Sekvent nista ne znaci kod monopointa to samo multipoint obavezno ....gledam na nekim forumima kako ovi sto voze bmw kmece kako imaju problema ...normalno da imaju problema kad je ajnspric a ugrade venturi ....Monopoint je karburator sa jednom diznom nije nešto spec. Kod plina ti je bitno dal je sekvent jer oni stari sistemi su kao kod plinskih šporeta.
Dobro drugo je direktno ubrizgavanje benzina poput GDI motora TSI ...u odnosu na ove motore sto ja pricam koji imaju multipoint sa indirektnim ubrizgavanjem ali opet treba da imaju sekvent ...To su različiti sistemi kao kada bi rekao da je karburator (monopoint) isto što i direktno ubrizgavanje (multi) isto venturi i sekvent. Naročito danas ok je ako već imaš na autu ali ako ugrađuješ obavezno sekvent. Ja sam hteo prošle god na ladu da stavim ilegalno polovan sistem sekvent sa ugradnjom 150 evra. Sve bi bilo skriveno a rezervoar bi vadio pred tehnički.
Jesi li zadovoljna kupljenim autom?Ja non stop zujam po gradu iako je benzinac/plin puno više troši kad ga stavim samo na benzin, stoga sam se vratila na plin, jeftinije je bar malo.
Inače, voznje na otvorenom ne osjetim koliko malo troši ali zato gradska voznja urniše!

Ovo prvi put čujem da troši više benzina nego plina! Svi koje znam, a imaju plin, kažu da troši više plin nego benzin, oko 1 litru više. Mislim, u globalu ispadne povoljnija vožnja na plin jer je plin jeftiniji, ali za samu potrošnju još od nikoga nisam čuo da troši manje plina nego benzina.Ja non stop zujam po gradu iako je benzinac/plin puno više troši kad ga stavim samo na benzin, stoga sam se vratila na plin, jeftinije je bar malo.
Inače, voznje na otvorenom ne osjetim koliko malo troši ali zato gradska voznja urniše!
Sad radim cetvrtu registraciju,svako sipanje resetujem km i nikad ne predje 10l na 100km,obicno me casti par litara ispod na 300-400km,ovo je prvi put da je vise ,mozda zbog onog curenja antifriza jer i plin reaguje na svaku sitnicuStari plinski sistemi su trošili litar dva više plina od benzina ali sekvent uređaji su daleko precizniji i uglavnom je slična potrošnja kao i benzina. Tu i tamo malo viša jer je plin ipak slabije gorivo pa ako čepite auto to mu dođe na to.
Ja sam primetio da mi na autu tj.motoru bas prija duza voznja ....kratke voznje ne volim a i ulje kad pogledam kao da se preporodi.Sad radim cetvrtu registraciju,svako sipanje resetujem km i nikad ne predje 10l na 100km,obicno me casti par litara ispod na 300-400km,ovo je prvi put da je vise ,mozda zbog onog curenja antifriza jer i plin reaguje na svaku sitnicu
Ma svejedno i duge i kratke sam vozio presao 80 000 svaku sitnicu primetim,nisam nemam blizu majstora sa dizalicom i treba da ostavim auto a na stakama jos ne mogu da mrdnem bez auta,pa dolivam sta cuJa sam primetio da mi na autu tj.motoru bas prija duza voznja ....kratke voznje ne volim a i ulje kad pogledam kao da se preporodi.
Jesi resio problem sa curenjem antifriza?