Koliko Srbiju kosta ulazak u EU/NATO ?!

ХЕРЦ:
Da li je Srbiji u interesu da uopste ulazi u EU/NATO?

Cak i da Srbija nema nikakvih uslova i ultimatuma za ulazak u ove organizacije duboko bi se zamislili da li je to u nasem interesu.

Primera radi sa ulaskom u NATO morat cemo da preuredimo citavu vojnu strukturu da bi pomogli americke interese tako sto cemo kupovati njihovo naoruzanje, a to ce naravno mnogo da nas kosta da bi dobili jednako dobar ili cak losiji produkt (7.62 nije gori od 5,56; Raptor nije bolji od Suhoi37, itd. primera je bezbroj).

Tako isto ulazak u EU...Treba se odreci vlastitog naroda (tako sto cemo ih na stotine poslati u Hag koji je samo sud za Srbe - posto isti cine 90% populacije u zatvoru), priznati kolektivnu krivicu iako smo kao vecinski narod na balkanu izgubili sve i jedan rat (a opet smo "extremi"), odreci se dela teritorije (Kosova, Republike Srpske - a Krajina je odavno nestala) ..... za sta ? za ulazak u EU ? .... organizaciju koja kako je nastala moze isto tako da nestane za broj godina, a ovo cega se danas odricemo ili cega smo se odrekli ce da nestane za uvek.

Ja licno sam protiv ulaska Srbije u EU i NATO (Rusija & Kina jacaju iz dana u dan a nisu ni u EU ni NATO......zasto bi se srbi odrekli svega da bi bili neciji robovi?).

Sta vi mislite o ovome ? Da li Srbija placa preveliku cenu za ulazak u organizacije koje joj cak i nisu od nekog znacaja ???

Mi ionako moramo da preuredimo celu vojsku, i kompletno naoruzanje...kao i celu strategiju odbrane....a za to nemamo pare......tacno je i logicno da moras da kupujes Americko naoruzanje..ali ti oni to daju na dugorocne otplate...

kakva korist od Ruskih, zastarelih sistema???Opet da kupujemo tudji otpad???
Pa Ruska mornarica godinama rdja, zbog nedostatka farbe za farbanje...Pesadija nema sta da jede, a kamoli da obnavlja opremu....Avijacija je u situaciji kao i nasa...avioni lete tek ponekad, i retko se , skoro nikako ne zanavljaju delovi i oprema....
Jedino, sto Rusi, koliko god mogu, paze i opsluzuju , su nuklearno naoruzanje, i PVO..

Kakve , bre stotine u Hagu?????Sta loopas????
Ko ti je rekao da je 90% zatvorenika Srba???
Sve su to obicne gluposti.................A sto se tice odricanja od svog naroda...meni zlikovci i koljaci nisu ni moj narod , niti ih zelim kao takve........ko god je ubijao neduzne, moze da bude 1000 puta Srbin, on je za mene zlikovacki smrad.

I ova nebulozna prica o Kini I Rusiji,..obe zajdno, nemaju vojni potencijal koliko 1/5, americke vojske.............
A i da je tako....kakve veze mi imamo sa Rusima???Ko, mi smo braca :D :D :D
Pa , pokazali su se...ne daj boze da te Rus brani.........

A tek sa Kinom?? :roll:
Sta tripujes da Kina zna gde je Srbija????
I da je interesuje drzavica manja od bar 50 gradova u Kini, daleka hiljadama km???
Sta tebi govori, da nas oni primecuju uoopste??Nemaju pojma, niti ih interesujemo.

Izbacite te Titove prijatelje iz glave......umro Tito , umrlo i prijateljstvo..ako ga je ikad i bilo

JABUCHILO:
ali nije smesno porediti Srbiju sa Kinom i Rusijom :D
missim, ti si je uporedila sa EU pa si zakljucila da ne treba da budemo nesvet ko sad vec da treba da budemo kao oni... ?
Smesno jer su Rusija i Kina ogromna trzista... a Srbija nije.
Ma nemam nameru sa tobom da se raspravljam, ti jako dobro znas da je u EU mnogo bolje ziveti, nego u Srbiji... a jel, bolje je i u Rusiji nego u Srbiji
uostalom... evo recimo ovaj moj licni primer, ja sam danas dobila ponudu za posao u jednoj drzavnoj firmi za fin i perspektivan posao koji potpuno odgovara (ali ovo sada nije tako bitno), ali ne u Srbiji (ciji sam drzavljanin) nego u zemlji EU. A koje su mi sanse da dobijem takav posao u Srbiji.... :roll: nikakve
nije da bih ja zelela da radim u drzavnoj firmi u Srbiji, ali ironija situacije me uzasava

етотако:
zasto volim EU?
zato sto je jos jedan mehanizam kontrole nacionalne vlasti
zato sto ulazak namece primenu progresivnih reformi, oni vec imaju know how, pa zasto to ne prihvatiti ako vec radi dobro?
zato sto nas deo sveta funkcionise tako i ako ne zelimo da budemo ne-svet treba da prihvatimo njihova pravila igre jer smo suvise mali da ocekujemo da se oni prilagodjavaju nama

i smesno je porediti Kinu i Rusiju sa Srbijom :lol:
sto je ovo lepo napisano...toliko;)

Ne treba nam ni EU ni NATO. A i prica o tim EU fondovima...Pa kad jos udje i Rumuniji i Bugarska, ti fondovi ce se rasplinuti...tako da ce to biti mizerno za svaku zemlju.
Treba omoguciti takav ekonomski ambijent u Srbiji, za strane banke, firme...da im bude povoljnijie od bilo koje zemlje u EU. Kad se udje u EU, nista to vise nece biti moguce, jer EU sve propisuje.

Major_TOM:
treba joj dobra PVO.........i nikako iz Ruskog arsenala :)
Mislim da ovde gresis...cisto s tehnickog aspekta.Rusi imaju najbolje PVO sisteme na svetu....kvalitetnije od Americkih.....ali to je nevazno posto ako zelimo da se preorjentisemo na NATO standard od toga nema nista......znam provereno da su nam Rusi nudili Tungusku pre bombardovanja ali Sloba sisa nije hteo da plati.......a da smo imali PVO sistem koji garantuje da ti se svaki cetvrti poleteli avion nece vratiti qurac bi nas bombardovali....ovbako mozemo da se "hvalimo"sa smo skinuli onog jednog nevidljivog...a i za to su nam Rusi dojavili kako da se detektuje na nasim prackama iz drugog svetskog.
Ulazak u NATO je nasa jedina perspektiva s vojne strane ko sto je ulazak u EU sa ekonomske.......a ove price o poredjenju s Kinom ili Rusijom su za malu decu.......nasa vojska je izraubljena svim ovim ratovima u kojima"nismo ucestvovali"+bombardovanje a jos od ranih osamdesetih nista nije modernizovano(poslednja velika kupovina bili su MIG-29 1989.)

Shade_:
Veoma "deduktivan" dokaz! :roll:

Ceska danas 2 godine posle ulaska u EU ima vece zarade 11%,ima privredni rast od 5.5% u odnosu na 3% koliko je imala do ulaska u EU.
Danas je Hyundai potpisao ugovor o gradjenju fabrike u automobila u Ceskoj i ulozice u nju oko 1 Milijardu evra,sto ce sto neposredno sto posredno otvoriti 30.000 novih radnih mesta.
Pa ti sada razmisljas..."deduktivno"....

@ frozen

Mislim da ovde gresis...cisto s tehnickog aspekta.Rusi imaju najbolje PVO sisteme na svetu..

Pa, frozen, ja sam i napisao u jednom od postova, da Rusi odrzavaju samo PVO i nuklearno oruzje...
Sve ostalo, narocito mornarica i kopnena vojska je u stanju raspadanja.......

Slazem se za PVO i za ovo da nas ne bi napali da smo imali modernije PVO naoruzanje......
Ali, i ti se vidim slazes da nam je NATO..jedini siguran kisobran

_Milanche_:
Ceska danas 2 godine posle ulaska u EU ima vece zarade 11%,ima privredni rast od 5.5% u odnosu na 3% koliko je imala do ulaska u EU.
Danas je Hyundai potpisao ugovor o gradjenju fabrike u automobila u Ceskoj i ulozice u nju oko 1 Milijardu evra,sto ce sto neposredno sto posredno otvoriti 30.000 novih radnih mesta.
Pa ti sada razmisljas..."deduktivno"....

Ma , Milanche........i ti si , bre, materijalista.......samo o poslu i parama........

A nacionalni interesi??
Gubitak nacionalnog identiteta?????
:wink: :wink: :wink: :wink:

_Milanche_:
Nece biti trampe Srbija nije nikakav faktor da moze o tome da odlucuje.
Da bi se bilo kakava ustavna promena desila u Srpskoj moraju da se saglase sva tri naroda sto se nikad nece desiti po pitanju odvajanja Srpske.
Kosovo je nezavisno od 1999. to sto mi to ne vidimo to je nas problem.

Čoveče, strašno je to što si napisao: NEĆE valjda AVNOJ-ske granice postojati i narednih deset 'iljada godina!!!!????

A Kosovari samo neka i dalje, do daljnjega, uživaju u samostalnosti i nezavisnosti....

_Milanche_:
Verovatno ece postajati u u narednih 10.000 godina ali verovatno hoce narednih nekolio desetina godina.
Sta sam strasno napisao?

Zaboravio si napisati i nešto kao: ZA SADA...
Btw: Dobro je da svi znaju kako ćemo čekati prvu zgodu da prekrojimo te granice koje su iskrojili oni tiletovi debili koji su u miru izgubili rat, državu, ideologiju itd....:D

Back