Shade_
Zainteresovan član
- Poruka
- 366
_Milanche_:Ulazak u NATO i EU su od velikog znacaja jer samo clanstvo u te dve organizacije ili veliko priblizavanje njima moze doneti ozbiljniji napredak i privredni rast.
Veoma "deduktivan" dokaz!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
_Milanche_:Ulazak u NATO i EU su od velikog znacaja jer samo clanstvo u te dve organizacije ili veliko priblizavanje njima moze doneti ozbiljniji napredak i privredni rast.
ХЕРЦ:Da li je Srbiji u interesu da uopste ulazi u EU/NATO?
Cak i da Srbija nema nikakvih uslova i ultimatuma za ulazak u ove organizacije duboko bi se zamislili da li je to u nasem interesu.
Primera radi sa ulaskom u NATO morat cemo da preuredimo citavu vojnu strukturu da bi pomogli americke interese tako sto cemo kupovati njihovo naoruzanje, a to ce naravno mnogo da nas kosta da bi dobili jednako dobar ili cak losiji produkt (7.62 nije gori od 5,56; Raptor nije bolji od Suhoi37, itd. primera je bezbroj).
Tako isto ulazak u EU...Treba se odreci vlastitog naroda (tako sto cemo ih na stotine poslati u Hag koji je samo sud za Srbe - posto isti cine 90% populacije u zatvoru), priznati kolektivnu krivicu iako smo kao vecinski narod na balkanu izgubili sve i jedan rat (a opet smo "extremi"), odreci se dela teritorije (Kosova, Republike Srpske - a Krajina je odavno nestala) ..... za sta ? za ulazak u EU ? .... organizaciju koja kako je nastala moze isto tako da nestane za broj godina, a ovo cega se danas odricemo ili cega smo se odrekli ce da nestane za uvek.
Ja licno sam protiv ulaska Srbije u EU i NATO (Rusija & Kina jacaju iz dana u dan a nisu ni u EU ni NATO......zasto bi se srbi odrekli svega da bi bili neciji robovi?).
Sta vi mislite o ovome ? Da li Srbija placa preveliku cenu za ulazak u organizacije koje joj cak i nisu od nekog znacaja ???
Smesno jer su Rusija i Kina ogromna trzista... a Srbija nije.JABUCHILO:ali nije smesno porediti Srbiju sa Kinom i Rusijom
missim, ti si je uporedila sa EU pa si zakljucila da ne treba da budemo nesvet ko sad vec da treba da budemo kao oni... ?
sto je ovo lepo napisano...tolikoетотако:zasto volim EU?
zato sto je jos jedan mehanizam kontrole nacionalne vlasti
zato sto ulazak namece primenu progresivnih reformi, oni vec imaju know how, pa zasto to ne prihvatiti ako vec radi dobro?
zato sto nas deo sveta funkcionise tako i ako ne zelimo da budemo ne-svet treba da prihvatimo njihova pravila igre jer smo suvise mali da ocekujemo da se oni prilagodjavaju nama
i smesno je porediti Kinu i Rusiju sa Srbijom![]()
-dreamcatcher-:Vi vrsite poredjenje Republike Srpske i KiM.Potezete pitanje ujedinjenja RS i ostatka Srbije.Da li ste sigurni da bi se RS htela ujediniti sa Srbijom i ako mozete objasnite bilo koji faktor ( politicki,ekonomski) kojim bi u RS mogli pronaci opravdanje za to ujedinjenje.![]()
Mislim da ovde gresis...cisto s tehnickog aspekta.Rusi imaju najbolje PVO sisteme na svetu....kvalitetnije od Americkih.....ali to je nevazno posto ako zelimo da se preorjentisemo na NATO standard od toga nema nista......znam provereno da su nam Rusi nudili Tungusku pre bombardovanja ali Sloba sisa nije hteo da plati.......a da smo imali PVO sistem koji garantuje da ti se svaki cetvrti poleteli avion nece vratiti qurac bi nas bombardovali....ovbako mozemo da se "hvalimo"sa smo skinuli onog jednog nevidljivog...a i za to su nam Rusi dojavili kako da se detektuje na nasim prackama iz drugog svetskog.Major_TOM:treba joj dobra PVO.........i nikako iz Ruskog arsenala![]()
Shade_:Veoma "deduktivan" dokaz!![]()
Mislim da ovde gresis...cisto s tehnickog aspekta.Rusi imaju najbolje PVO sisteme na svetu..
_Milanche_:Ceska danas 2 godine posle ulaska u EU ima vece zarade 11%,ima privredni rast od 5.5% u odnosu na 3% koliko je imala do ulaska u EU.
Danas je Hyundai potpisao ugovor o gradjenju fabrike u automobila u Ceskoj i ulozice u nju oko 1 Milijardu evra,sto ce sto neposredno sto posredno otvoriti 30.000 novih radnih mesta.
Pa ti sada razmisljas..."deduktivno"....
Major_TOM:Ma , Milanche........i ti si , bre, materijalista.......samo o poslu i parama........
A nacionalni interesi??
Gubitak nacionalnog identiteta?????
:wink: :wink: :wink: :wink:
_Milanche_:Nece biti trampe Srbija nije nikakav faktor da moze o tome da odlucuje.
Da bi se bilo kakava ustavna promena desila u Srpskoj moraju da se saglase sva tri naroda sto se nikad nece desiti po pitanju odvajanja Srpske.
Kosovo je nezavisno od 1999. to sto mi to ne vidimo to je nas problem.
Major_TOM:Fora je u tome , sto ovolikoj zemlji , i ne treba avijacija.......hebote, pa preleti je lovac za 15 minuta , gde je najduza...............
treba joj dobra PVO.........i nikako iz Ruskog arsenala![]()
fosilvaso:Čoveče, strašno je to što si napisao: NEĆE valjda AVNOJ-ske granice postojati i narednih deset 'iljada godina!!!!????
A Kosovari samo neka i dalje, do daljnjega, uživaju u samostalnosti i nezavisnosti....
_Milanche_:Verovatno ece postajati u u narednih 10.000 godina ali verovatno hoce narednih nekolio desetina godina.
Sta sam strasno napisao?