Koliko smo zaostali

Rodjaci do kada ce narod u Srbiji da bude stoka kojoj je zivotno dostignuce da plati racune i da prezimi zimu u polu hladnom stanu i da nesto pozdere.

Oce li zemlja Srbendara ikada bar jedan dan da bude kao neka zemlja u evropi, kulturna i sa normalnom platom.

Jesmo li mi uopste narod koji zeli bolje ili smo samo strokava stoka kojoj je i ovo sto ima previse?

Kad se spoje dve elektrode nastane prasak. A može i da zaostane ili izostane ako su obe istosmerno polarizovane. Kad je jedna u pitanju ničemu ne služi sem za đubre.

Rodjaci do kada ce narod u Srbiji da bude stoka kojoj je zivotno dostignuce da plati racune i da prezimi zimu u polu hladnom stanu i da nesto pozdere.

Oce li zemlja Srbendara ikada bar jedan dan da bude kao neka zemlja u evropi, kulturna i sa normalnom platom.

Jesmo li mi uopste narod koji zeli bolje ili smo samo strokava stoka kojoj je i ovo sto ima previse?

"Ko ne zna ,naucice,
Ko nema, imace,
Pijan covek ce se otrezniti,
Ali glupost je vecita."

Kome se ne dopada "zemlja Srbendara", i ko se stidi svog naroda i naziva ga "strokavom stokom" moze sobodno da odseta do kulturne i napredne Jevrope.Putuj igumane.

"Ko ne zna ,naucice,
Ko nema, imace,
Pijan covek ce se otrezniti,
Ali glupost je vecita."

Kome se ne dopada "zemlja Srbendara", i ko se stidi svog naroda i naziva ga "strokavom stokom" moze sobodno da odseta do kulturne i napredne Jevrope.Putuj igumane.

Istina je da je život zakon, a ne smrt i izumiranje koje donose sve antievropske politike naklonjene urođeničkim vrednostima.

Ima mnogo srpskih izdajnika koji bi rođenu majku prodali u ime patriotizma, ruskim mafijašima. Opušteno.

@Rasha1
Nemoj tako....razočaraćeš sve fanove (i fanatike) EU.....nije lepo.
Nemoj više da ideš u Frankfurt (na Majni), London ili neki drugi EU grad. Sedi kući uz tv i gledaj filmove. Videćeš kako sve sija, šljašti, milion svetlećih reklama, besna kola, lova, ribe, život...

Bilo bi lepo da odgovoris, da li je ovono sto sam napisao tacno ili nije ?

A za ono nemoj da ides u Frankfurt ( na Majni) ili neki drugi grad u Evropi,
komentarisem "idi prodji, pa kuci dodji"

I tamo u EU imao sam priliku da susrecem vrlo nesrecne i usamljene ljude sa godisnjim prihodima preko 400.000.EUR, i njihovo nezadovoljstvo je intenzivnije nego prosecno nezadovoljstvo nasih porodica sa godisnjim prihodima od 3-6000 EUR.

Bilo gde da zive ljudi imaju probleme, i zato netreba da ulepsavamo stvari. Treba lepo reci kod nas je to bolje nego kod njih, a ono drugo je bolje kod njih nego kod nas. Posteno.

EU ima na cemu da nam zavidi, ali ima i sta da nam zameri, zavisi kakve namere ima.

Ako su te namere dobronamerne i prijateljske, imacemo koristi od toga, a ako te namere nisu prijateljske, cuvajmo se.

Bilo bi lepo da odgovoris, da li je ovono sto sam napisao tacno ili nije ?

A za ono nemoj da ides u Frankfurt ( na Majni) ili neki drugi grad u Evropi,
komentarisem "idi prodji, pa kuci dodji"

I tamo u EU imao sam priliku da susrecem vrlo nesrecne i usamljene ljude sa godisnjim prihodima preko 400.000.EUR, i njihovo nezadovoljstvo je intenzivnije nego prosecno nezadovoljstvo nasih porodica sa godisnjim prihodima od 3-6000 EUR.

Bilo gde da zive ljudi imaju probleme, i zato netreba da ulepsavamo stvari. Treba lepo reci kod nas je to bolje nego kod njih, a ono drugo je bolje kod njih nego kod nas. Posteno.

EU ima na cemu da nam zavidi, ali ima i sta da nam zameri, zavisi kakve namere ima.

Ako su te namere dobronamerne i prijateljske, imacemo koristi od toga, a ako te namere nisu prijateljske, cuvajmo se.
Sve što si napisao je tačno, a moj odgovor je bio ironičan i namenjen onima koji u EU vide - AliBabinu pećinu prepunu bogatstva.
Znam kako je tamo obzirom da imam rodbinu u Austriji, Nemačkoj....a rođena sestra mi sa porodicom 18 god. živi u Holandiji. Znam da većina ljudi tamo više 'kuka' nego mi ovde.
Kod njih mi se pre svega sviđa zakonodavstvo, zakon stvarno važi za sve, nije divlji zapad kao kod nas na primer. Mi ovde kažemo da su nemci kulturni. Jesu, ali ih je kulturi naučio zakon. Kad ga rebnu po đžepu i to dobro, odmah se nauči redu.
Ono što mi se na zapadu ne sviđa su dve stvari:
1. Život da ti je u pitanju, niko neće da ti pozajmi pare. Sve možeš da tražiš, ali ako su pare.... to 'niko nema'.
2. I da imaju novac - ne umeju da žive, da se druže. Toliko su otuđeni. Dođe vikend, porodica sama sedne u kola i ode na izlet. Nema društva, zezanja... Nema vidimo se na ulici, 'ajmo u kafanu na piće da se ispričamo. Ako hoćeš da dođeš kod nekog u goste kući, moraš da čekaš da te taj prvo pozove......kaže ti: dođi danas popodne kod mene od 5 do 6. Dolaziš kod njega u 5, a u 6 odlaziš....kao što ti je rekao.
I ako imaju novac - nemaju dušu. Sve je nekako bezlično, robotizovano. Pare jesu važne, ali nisu jedina svrha našeg postojanja.

Ranije sam i ja mislio tako. Sada mi se, medjutim, cini da sve zavisi od nekog treceg faktora, koji nit je narod, niti vlast.

Nije samo ova drzava u rasulu. Sve vise se vidi da i u svetu vlada bezvlasce, kako lokalno, tako i globalno.

ma gde to u svetu vlada bezvlasce.Pa samo ovde se lepo zivi od ladovine,kradje,lopovluka.Onaj Klinton terao Moniku na analac i odmah na sud,a ovde ovi pokradose sve i jos dobise ministarska mesta.

Ranije sam i ja mislio tako. Sada mi se, medjutim, cini da sve zavisi od nekog treceg faktora, koji nit je narod, niti vlast.

Nije samo ova drzava u rasulu. Sve vise se vidi da i u svetu vlada bezvlasce, kako lokalno, tako i globalno.

To pokusavam da objasnim likovima ovde koji vide "bolje sutra" u EU ili kako je neko vec rekao "alibabinu pecinu punu blaga". Nije tacno da ce nam biti bolje ako postanemo clan EU. Zar ne vidimo istu onu korupciju koju nama pripisuju? Gde je sad postovanje ljudskih prava? Gde je sad demokratija? Gde je sad postovanje terirorijalnog integriteta i suvereniteta? Zasto se sad odjednom Kosovo smatra "jedinstven slucaj" sto pobija bilo kakve argumente sa nase strane? Neverovatno je to kako uvek izmisle neke fore na koje hvataju narod da ih podrzava.

Back