Koliko smo mi napredna civilizacija

Vjeruje te li?

• Da je postojala neka naprednija civilizacija od naše prije 10000 god?

• Ne mi smo produkt čiste evolucije!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
otkacena slavonka:
Ninja...
uzalud se patis...nema ovdje prave publike za tu temu...prvo moras razbiti licemjerje i ljudsku glupost da mi mogao s ogranicenim umovima bar donekle da razgovaras o necemu sto se kosi s njihovim osnovnim pojmovima shvacanja nastanka zivota i pitanja zasto smo ovdje i cemu sve vodi...

...pa do par godina je crkva jos tvrdila da je zemlja ploca....a ti ocekujes da se sada netko ozbiljno bavi denikenom...

:D deniken!!!

e... a mene odusheve ljudi koji se odusheve na knjugu iz koje je pasus nalik sledecoj parafrazi

"izbochina na tom kamenu jasno pokazuje da su tu, 615g u 16 h i 29min, sedeli veliki vrach Slomljeno stopalo i svemirac, igrali shah, pili pivo i da je bash u tom trenutku poglavica izgovorio "shta cesh sad tico?!" a ti, bedni chitaoche, ako mi ovo nisi poverovao, ti si jedna bedna slina koja ne zasluzuje da drzi ovu knjigu u rukama!!! :twisted: :twisted: :twisted: "

crow:
:D deniken!!!

e... a mene odusheve ljudi koji se odusheve na knjugu iz koje je pasus nalik sledecoj parafrazi

"izbochina na tom kamenu jasno pokazuje da su tu, 615g u 16 h i 29min, sedeli veliki vrach Slomljeno stopalo i svemirac, igrali shah, pili pivo i da je bash u tom trenutku poglavica izgovorio "shta cesh sad tico?!" a ti, bedni chitaoche, ako mi ovo nisi poverovao, ti si jedna bedna slina koja ne zasluzuje da drzi ovu knjigu u rukama!!! :twisted: :twisted: :twisted: "

e... a mene odusheve ljudi koji se odusheve na knjugu iz koje je pasus nalik sledecoj parafrazi: ....i bog stvori zemlju i nebu za 7 dana....
isto tako smjesno a odusevljava i dan danas milijarde ljudi....

Ponavljam jos jednom Deniken me ne odusevljava i ne uzimam njegovu tezu postanka kao istinu ali kao interesantnu teoriju ...ne manje interesantnu nego teoriju postanka koju nam namece crkva...mozda mi je cak i bliza od ove druge...

Obersturmfuehrer:
a i ja rekoh da nisam video da su resavali integrale, limese, diferencijalne jednacine....

ma ovo shto on pishe za kvadrate, deljivost i.t.d.
ja am morao da dokazujem

samo lepo srocheno
ne ovako laichki

evo,
kao chinjenica moze da se zamaskira

"Vrana Forumski je josh krajem 20 veka primetio
da kvadrat nekog broja mozesh da dobijesh
tako shto na kvadrat broja za 1 manji, dodash taj isti broj + sledbenik"

recimo

12 na kvadrat = 144
144+12+13=169=13 na kvadrat

i ko veze nema s matematikom
kaze "WOW"

a ja shta sam uradeo

12 na kvadrat je 12x12
(12x12)+12=13x12
(12x13)+13=13x13=13 na kvadrat

na tu foru je ceo onaj text... samo malo vishe reda ;)

otkacena slavonka:
e... a mene odusheve ljudi koji se odusheve na knjugu iz koje je pasus nalik sledecoj parafrazi: ....i bog stvori zemlju i nebu za 7 dana....
isto tako smjesno a odusevljava i dan danas milijarde ljudi....

Ponavljam jos jednom Deniken me ne odusevljava i ne uzimam njegovu tezu postanka kao istinu ali kao interesantnu teoriju ...ne manje interesantnu nego teoriju postanka koju nam namece crkva...mozda mi je cak i bliza od ove druge...

e, Obere
oni misle da se lozim na bibliju :D :D :D

nego... jel si chitala njegove knjige
jel ne provejava ona parafraza kroz svaku njegovu stranicu???

crow..vidim da ne kuzis sto zelim reci...nema smisla da se natezemo...jesam citala sam i ok evo dajem ti za pravo ako ne potpuno onda ber djelomicno...ali problem nije u tome...problem je da ja to sve gledam kao laganu lektiru koja me navodi na malo drugacije rqazmisljanje a ti od toga odmah pravis nauku i prihvatas tu tezu kao istinu koju treba da opovrgnes.....samo na to sam zeljela da ti skrenem paznju...lakse malo...i sve ljepo sa smjeskom...hehehe...a biblija je samo bila primjer...ti mozes slobodno da se lozis na sto zelis...kod nas je momentalno najjeftinije ulje...hehehe

ali slavonko
deniken je uvredljiv!
kao pojava!!!
pa na shta liche ona njegova pisanija, mislim odnos sa chitaocem???

pa sve i da je za svemirce 100% u pravu, onakvo pisanije ne moze da me ubedi.

e, pazi sad ovu teoriju

http://superzona.hatona.org/istorijagalaksije.htm

mislim... nisam poverovao
ALI...
nema ni jedne "rupe" u teoriji! 8)
nit negde pishe "a ti svinjo od chitaoca, ako mi ne verujesh, to je zato shto si bedni crv bez mozga koji ovo moze da shvati" 8)

mislim... treba chuti i drugu stranu,
al deniken je... :(

otkacena slavonka:
crow..vidim da ne kuzis sto zelim reci...nema smisla da se natezemo...jesam citala sam i ok evo dajem ti za pravo ako ne potpuno onda ber djelomicno...ali problem nije u tome...problem je da ja to sve gledam kao laganu lektiru koja me navodi na malo drugacije rqazmisljanje a ti od toga odmah pravis nauku i prihvatas tu tezu kao istinu koju treba da opovrgnes.....samo na to sam zeljela da ti skrenem paznju...lakse malo...i sve ljepo sa smjeskom...hehehe...a biblija je samo bila primjer...ti mozes slobodno da se lozis na sto zelis...kod nas je momentalno najjeftinije ulje...hehehe

:D i kod vas... :D

a ovo za lozenje i opovrgavanje...
znash...
glupo je apriori se pozivati na neshto
a o tome nemati nikakvihh znanja

uzeo sam Algebru na primer

ili ono "chuo sam", "kazu..."
kao ona tema o brojevima
znash koliko je netachnih podataka

ja ne bi postavljao ako nisam proverio
a kad komentarishem, a "chuo sam" il "prichaju ljudi" ja to kazem u startu
na vreme se ogradim.

crow:
ali slavonko
deniken je uvredljiv!
kao pojava!!!
pa na shta liche ona njegova pisanija, mislim odnos sa chitaocem???

pa sve i da je za svemirce 100% u pravu, onakvo pisanije ne moze da me ubedi.

e, pazi sad ovu teoriju

http://superzona.hatona.org/istorijagalaksije.htm

mislim... nisam poverovao
ALI...
nema ni jedne "rupe" u teoriji! 8)
nit negde pishe "a ti svinjo od chitaoca, ako mi ne verujesh, to je zato shto si bedni crv bez mozga koji ovo moze da shvati" 8)

mislim... treba chuti i drugu stranu,
al deniken je... :(

uh ala se ti lako vredas...hehehe...zar nisi dosao na ideju ..da je bas namjerno zelio da provocira citaoca...a uostalom boli me patak....zasto se trudim da razumijem denikena ne razumije ni on mene....ne razumijem se ni sama...hehehe...mozda se i on tako osjecao dok je pisao..

Obersturmfuehrer:
valjda je cilj da citaocu izlozis neke cinjenice, da pokusas da mu kazes nesto, a ne da ga provocira...

mislila sam na provokaciju koja potice iz nemoci kada se osjecas neshvacenim...ne bi bio prvi koji je provokacijom pokusao da mijenja svijet...masa umjetnika pokusava isto tako kojekakvim provokacijama da skrene paznju na sebe da bi se netko uopce pozabavio njihovim djelima i time sto u sustini zele da kazu...mislila sam na tu vrstu provokacije a ne na omalovazavanje citaoca... ;-)

otkacena slavonka:
uh ala se ti lako vredas...hehehe...zar nisi dosao na ideju ..da je bas namjerno zelio da provocira citaoca...a uostalom boli me patak....zasto se trudim da razumijem denikena ne razumije ni on mene....ne razumijem se ni sama...hehehe...mozda se i on tako osjecao dok je pisao..

pa kolki je debil
mozda mu je to i bila namera 8)
al sumnjam

mislim da samo zali shto nema talenat artura klarka
pa su mu knjige extremno dosadne
pa onda iz SF kao prelazi na misterije i istoriju

al pare slabo kaplju... pa je nervozan 8)

otkacena slavonka:
mislila sam na provokaciju koja potice iz nemoci kada se osjecas neshvacenim...ne bi bio prvi koji je provokacijom pokusao da mijenja svijet...masa umjetnika pokusava isto tako kojekakvim provokacijama da skrene paznju na sebe da bi se netko uopce pozabavio njihovim djelima i time sto u sustini zele da kazu...mislila sam na tu vrstu provokacije a ne na omalovazavanje citaoca... ;-)

a da on ima shta da kaze
to bi i reko
a ovako

mashta, mashta i mashta
i umesto da kaze da je mashtao
kad svi to vide
on postaje nervozan i jadan 8)

crow
opet se vracamo na komentare o denikenu kao licnosti...i opet kazem ...boli me patak...kakav je bio..i sta je pisac htio time da kaze...ali njegova teza postanka svijeta mi se svida ...bla bla bla...
ok bio je kreten...bio je sto god zelite ...odustajem...ne kuzite me...i to je fakt...u stvari kuzite ali nije zanimljivo to sto ja hocu reci..pa onda u ime konverzacije...pljujemo malo po covjeku...ok kapirala sam...

crow:
ma ovo shto on pishe za kvadrate, deljivost i.t.d.
ja am morao da dokazujem

samo lepo srocheno
ne ovako laichki

evo,
kao chinjenica moze da se zamaskira

"Vrana Forumski je josh krajem 20 veka primetio
da kvadrat nekog broja mozesh da dobijesh
tako shto na kvadrat broja za 1 manji, dodash taj isti broj + sledbenik"

recimo

12 na kvadrat = 144
144+12+13=169=13 na kvadrat

i ko veze nema s matematikom
kaze "WOW"

a ja shta sam uradeo

12 na kvadrat je 12x12
(12x12)+12=13x12
(12x13)+13=13x13=13 na kvadrat

na tu foru je ceo onaj text... samo malo vishe reda ;)

I ti meni daješ za dokaz ovako glupo napucavanje cifri, ja da te pitam, možeš li ti po tom tvom načinu napamet u 10 sekundi(previše ti dajem) reći koliko je 12653x13653
bez upotrebe kalkulatora bez papira i olovke???
I da, ono nije laički sročeno, ono je sročeno tako da to možeš upotrijebiti kao formulu za kvadriranje u glavi ako znaš princip!!!!A nije jedina formula samo za kvadriranje nego ih imaš i za: množenje bilo kog broja s bilo kojim,djeljenje,korjenovanje a nepozananice sam skoro i zaboravio !!!!!!

otkacena slavonka:
ajde ok priznam krivo sam se izrazila...znas ti dobro sto sam ja mislila ali izgleda ti je veoma zanimljivo da me malo....

ok evo dobrovoljno sirim noge...ups :shock: ...mozda mi bude i ljepo tko zna ?Uvjek sam spremna za nove ideje....

Ej, mačak nemoj se truditi a i ova dvojica su toliko umišljeni ponekad da pomislim da ih j... impotencija,Denikena ipak ne muči ni najmanje,ajde čovijek možda nije imao baš puno prirodnog talenta za pisanje ko ni ja :lol: ,ali ima mašte više nego ova dvojica :idea: i koju lampicu više da nabije na nos isto tako ono umišljeno ponašanje nekih naučnika(a i njih isto sigurno drži impotencija još od puberteta),ma zamisli ih kad njih dvadeset se zaleti i kaže A KO JE TAJ DANIKEN,JA NISAM IŠAO SNJIM U ŠKOLU NI NA OXFORD NI NA CANBRIDGE ?A čovijek ljepo spusti kojih 200 000 eura u džep,a oni pametnjakovići još 5 godina potroše 10t papira da napišu kritiku, a on im ponovo napiše u međuvremenu novu pa opet spusti 200 000 eura!!!!
I na kraju balade niko opet ne čita njihove kritike, jer su isto isfalsificirane do pakla a Daniken i dan danas prodaje knjige!!! :cry:

bato moj, da naucnici nemaju dobru ideju, mi bi jos uvek tapkali u nekom srednjem veku...
ideja je osnova svakog pronalaska i svake nove sprave i tehnologije.

to prvo, a drugo, imas li ti neki komentar na moj komentar ili ce svi komentari da se svode na - treba imati vise maste...
ako je tako, ajde, mozemo da pricamo i o projektu Flat Earth, kao i Hollow Earth...

Obersturmfuehrer:
bato moj, da naucnici nemaju dobru ideju, mi bi jos uvek tapkali u nekom srednjem veku...
ideja je osnova svakog pronalaska i svake nove sprave i tehnologije.

Pa Oberu moj dokle ćemo mi ovako
Koliko sam ja upoznat sa patentima više ih ima od laika nego od naučnika,a kada smo kod naučnika, Tesla ti je najbolji primjer da je bio jedan od najvećih(i neka se jedan od današnjih pohvali sa tolikim brojem ideja i patenata), svaka mu čast, ali svi ostali koji su ga opelješili se šepure njegovim idejama!!!!!A to ti je dokaz da njihovim zaslugama ne hodamo u mraku!!!!!

Ninjarijeka:
I ti meni daješ za dokaz ovako glupo napucavanje cifri, ja da te pitam, možeš li ti po tom tvom načinu napamet u 10 sekundi(previše ti dajem) reći koliko je 12653x13653
bez upotrebe kalkulatora bez papira i olovke???
I da, ono nije laički sročeno, ono je sročeno tako da to možeš upotrijebiti kao formulu za kvadriranje u glavi ako znaš princip!!!!A nije jedina formula samo za kvadriranje nego ih imaš i za: množenje bilo kog broja s bilo kojim,djeljenje,korjenovanje a nepozananice sam skoro i zaboravio !!!!!!

znash sta sine
klinac od 18 god u Nishu
dobije taj za datak za ispit
kod Cire Malog (miroslav ciric)
da dokaze
i ako ne dokaze pada ispit

a ti kako ocesh...

nisi bio, uchio, radio
i izvodish debilnu teoremu
o 92 putnika
koji kao 9+2 dokazuju tvoju debilnu teoremu 8)

p.s. kolko proektovanja ima na ovim prostorima :D
a najjachi su kad dodje kroat il montenegrin :D
onda ti sve jasno!

Ninjarijeka:
Ej, mačak nemoj se truditi a i ova dvojica su toliko umišljeni ponekad da pomislim da ih j... impotencija,Denikena ipak ne muči ni najmanje,ajde čovijek možda nije imao baš puno prirodnog talenta za pisanje ko ni ja :lol: ,ali ima mašte više nego ova dvojica :idea: i koju lampicu više da nabije na nos isto tako ono umišljeno ponašanje nekih naučnika(a i njih isto sigurno drži impotencija još od puberteta),ma zamisli ih kad njih dvadeset se zaleti i kaže A KO JE TAJ DANIKEN,JA NISAM IŠAO SNJIM U ŠKOLU NI NA OXFORD NI NA CANBRIDGE ?A čovijek ljepo spusti kojih 200 000 eura u džep,a oni pametnjakovići još 5 godina potroše 10t papira da napišu kritiku, a on im ponovo napiše u međuvremenu novu pa opet spusti 200 000 eura!!!!
I na kraju balade niko opet ne čita njihove kritike, jer su isto isfalsificirane do pakla a Daniken i dan danas prodaje knjige!!! :cry:

ma bi ce i 300 tisuca
dok je ovaca i plovana :D

znah batice kao se kaze
dok je ovaca, bice i makaza 8)

ti si divan primer za to
i, ama bsh ich, se ne razlikujesh od biblijskih debila Riste, Kapija i Vuje.

p.s. a projekcije shiklju li shikljaju... ja mislio samo Turchin boluje od toga
kad ono i slovenska braca mu iza dunava...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back