Koliko smo mi napredna civilizacija

Vjeruje te li?

• Da je postojala neka naprednija civilizacija od naše prije 10000 god?

• Ne mi smo produkt čiste evolucije!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ninjarijeka:
Pa Oberu moj dokle ćemo mi ovako
Koliko sam ja upoznat sa patentima više ih ima od laika nego od naučnika,a kada smo kod naučnika, Tesla ti je najbolji primjer da je bio jedan od najvećih(i neka se jedan od današnjih pohvali sa tolikim brojem ideja i patenata), svaka mu čast, ali svi ostali koji su ga opelješili se šepure njegovim idejama!!!!!A to ti je dokaz da njihovim zaslugama ne hodamo u mraku!!!!!

pa nindza moj, tacno je da ima vise patenata od laika nego od naucnika...al znas kakvi su sve to patenti...uh uh...da te bog sacuva, bas negde imam zbirku patenata za UFO objekata :), pa onda, recimo, kod nas u patentnom zavodu imas gomilu patenata za perpetuum mobile....i svagde i uvek ces imati gomilu gluposti....

sto se tice tesle, koliko je meni poznato, on je vecinu svojih zamisli lepo i uredno zaveo pod patente, tako da ti sto se sepure njegovim idejama su obicni plagijatori, i kao takvi njihovi patenti vrlo brzo bivaju odbijeni....

Ovdje smo prvo zbog sebe,paziti mormo samo do onih koji su i prema nama takvi. Riba se nos samo onima koji hoce nas poduciti ili odvesti na prave puteve. Tesko je takve sresti a i da ih sretemo , nemaju oni ni za sebe strpljenja. Mi smo napredovali kad postignemo sebe postaviti na prvo mjesto i onda gradacija. Ako onda neko u nasem redosledu preuzme nam Nr.1 ,- znaci imali smo srece !

Pošto vidim da samo tekst ne pomaže u raspravi idemo malo dalje!
Ovdje ćete vidjeti neke od ostataka naše predhodne civilizacije,da je napredna tehnologija morala poslužiti u isklesavanju ovakvih megalita to dokazuju oni sami slikom, ovaj prvi je težak oko 1150 tona,i čime li je dovučen dovdje Baalabek,Libanon?

Prilozi

• baalbek,libanon.GIF
    baalbek,libanon.GIF
    88,6 KB · Pregleda: 14
Ovaj drugi je isto iz Libanona,Baalbek prikazuje ruševine rimske civilizacije u pozadini koje su dignute na ostacima neke prethodne.Kameni blokovi koje vidite su teži od onih na piramidama.Odnos visine blokova je naspram ona dva čovijeka!

Prilozi

• terraces baalbek 1.GIF
    terraces baalbek 1.GIF
    78,3 KB · Pregleda: 14
Sad tek postaje zanimljivo!!Mapa iz 1770 godine prekopirana od jedne grčke mape 2000 god stare prikazuje Južni pol bez leda, vrlo precizno vidite da je i Antartika sastavljena iz dva kopna između je prolaz koji i danas postoji ali pod ledom!Pitate se šta je čudno na ovoj mapi?Pa prvo preciznost, kao da je slikana iz satelita,a drugo ovo što vidimo je ustanovljeno tek 1960 god. 8-)

Prilozi

• buache.jpg
    buache.jpg
    59,2 KB · Pregleda: 15
Ninjarijeka:
Sad tek postaje zanimljivo!!Mapa iz 1770 godine prekopirana od jedne grčke mape 2000 god stare prikazuje Južni pol bez leda, vrlo precizno vidite da je i Antartika sastavljena iz dva kopna između je prolaz koji i danas postoji ali pod ledom!Pitate se šta je čudno na ovoj mapi?Pa prvo preciznost, kao da je slikana iz satelita,a drugo ovo što vidimo je ustanovljeno tek 1960 god. 8-)

Ma da, nije ga bilo ni na Severnom...cccc....hm...ma sigurno je Atlantida...:lol:

I na kraju,pa šećer naravno!!!Reljefna mapa pronađena u rusiji stara preko 4000 a i više god!Ovakve reljefne mape se danas koriste u vojne svrhe!Pitate se što je čudno na mapi? To da reljef prikazuje Ural sa svim svojim rijekama i klancima precizno ucrtanim u odnosu 1:1.1 km.Ali to nije sve,materijal od koga je napravljen :
1.sloj:neka vrsta gline
2.sloj:NEPOZNAT
3.sloj:kalcijeva keramika u nanosu od 2 mm

Čime je napravljen? Za ovako nešto treba današnja tehnologija!!!!!
Ah da, i tekst na reljefu:mislili su da je starokineski(nije) pismo NEPOZNATO 8-)

Prilozi

• creator ural.jpg
    creator ural.jpg
    16,2 KB · Pregleda: 16
ali i pored toga....par komentara....

Ninjarijeka:
ovaj prvi je težak oko 1150 tona,i čime li je dovučen dovdje Baalabek,Libanon?

zasto mislis da je dovucen? zasto misles da nije napravljen od neke vrste betona?

Ninjarijeka:
.Hmm.. izgleda da nisu služile samo kao grobnice.A i pitanje čime su se služili da ih podignu i tko ih je podigao i kada?

hmm...a cemu su sluzile?
a na pitanje ko ih je podigao i kada se verovatno svim istoricarima i egiptolizima dize kosa na dlavu, padaju u fras i tako to...

Ninjarijeka:

a zasto onda ne postoje takve mape evrope i ostalih delova?
zasto je odabran bas juzni pol?

zato sto je Juzni pol nesto sto je oduvek bilo prilicno nedostupno, i mapa neceg takvog bi bila prava poslastica....

Ninjarijeka:
I na kraju,pa šećer naravno!!!Reljefna mapa pronađena u rusiji stara preko 4000 a i više god!Ovakve reljefne mape se danas koriste u vojne svrhe!

vojska ne koristi reljefne mape....

Ninjarijeka:
Pitate se što je čudno na mapi? To da reljef prikazuje Ural sa svim svojim rijekama i klancima precizno ucrtanim u odnosu 1:1.1 km.Ali to nije sve,materijal od koga je
jedan prema koliko?
a da li je bas ta mapa toliko stara? da li predstavlja Ural?

Ninjarijeka:
Ali to nije sve,materijal od koga je napravljen :
1.sloj:neka vrsta gline
2.sloj:NEPOZNAT
3.sloj:kalcijeva keramika u nanosu od 2 mm

ono pod tackom 2. cisto sumnjam.
verovatno je da je taj sloj nepoznat jedino onima koji traze nepoznanice u svakoj sitnici...

Ninjarijeka:
Čime je napravljen? Za ovako nešto treba današnja tehnologija!!!!!

????

Ninjarijeka:
Ah da, i tekst na reljefu:mislili su da je starokineski(nije) pismo NEPOZNATO 8-)

sto dokazuje samo to da i dalje ima nepoznatih drevnih pisama - nista neobicno....

Ninjarijeka:
da se nisi malo zaebo?

da nije to mapa Piri Reisa
turskog moreplovca???
ona beshe iz 1523, ako se ne varam
i jeste chudo

postavljao ja tu temu vec,
al nisam imo sagovornike... :(

zasto mislis da je dovucen? zasto misles da nije napravljen od neke vrste betona?

Pa taman da je i napravljen od betona,to bi bio dokaz više da su ljudi u to vrijeme bili tehnološki napredniji,nego u srednjem vijeku,a tu sam te i čekao?Ako se ti postavljaš za naučnika i tvrdiš da su egipćani radili piramide i da je to bilo prije najviše 4000 god.prne. i ja prihvatim tu činjenicu kao zdravo za gotovo onda mi objasni,zašto se to znanje nije zadržalo kroz narednih 6000 godina(a to je samo jedan od primjera)nego je netragom nestalo.Ni ti ,ni jedan drugi sa titulom naučnika me nemožete ubijediti da je neko poznavao neku tehnologiju,od primjer Egipćana pa do vrijeme Isusa a onda je ta tehnologija netragom nestala u naredne 2000 godina!!!!!
Znači odgovor je da je tehnologija od prije Egipćana,Da je narod nestao u nekakvoj kataklizmi,a piramide su ostale u nasljedstvo Egipćanima oni ih nisu gradili,ako i jesu onda su napravili one manje po Egiptu služeći se tom tehnologijom koju su nasljedili!A kada smo kod njih onda mi objasni onu sliku koja ti prikazuje: Helikopter ,tenk ,avion .... Ako su Egipćani radili avione ,tenkove,... onda nebi crtali sebe u kolicima sa konjima,a bogove u čudnim kočijama,ona slika je za one koje neznaju bila skrivena od strane nekih egiptologa i to gipsom da bi mogli svoje teorije prikazivati kao svete!!A ona je nesretnim slučajem po njih taj isti gips pao i otkrio šta su željeli sakriti, i iza toga nema demanta,nema pokušaja objašnjenja,nego totalni tajac,i pokušava se tako nešto gurnuti pod tepih!!!!

Ninjarijeka:
Pa taman da je i napravljen od betona,to bi bio dokaz više da su ljudi u to vrijeme bili tehnološki napredniji,nego u srednjem vijeku,a tu sam te i čekao?

u cemu je problem, beton se veoma koristio i u periodu pre nove ere a i kasnije, s tim sto su korisceni drugi materijali zbog razlicitih arhitektonskih izazova...

Ninjarijeka:
Ako se ti postavljaš za naučnika i tvrdiš da su egipćani radili piramide i da je to bilo prije najviše 4000 god. i ja prihvatim tu činjenicu kao zdravo za gotovo onda mi objasni,zašto se to znanje nije zadržalo kroz narednih 6000 godina(a to je samo jedan od primjera)nego je netragom nestalo

koje znanje?
sta je to nestalo?

Ninjarijeka:
kod njih onda mi objasni onu sliku koja ti prikazuje: Helikopter ,tenk ,avion ....

to je samo proizvod ljudske maste.
da u neobicnim stvarima trazi obicne.

Ninjarijeka:
Ako su Egipćani radili avione ,tenkove,... onda nebi crtali sebe u kolicima sa konjima,a bogove u čudnim kočijama,ona slika je za one koje neznaju bila skrivena od strane nekih egiptologa i to gipsom da bi mogli svoje teorije prikazivati kao svete!!

dali znas sta si sad rekao?
sbe crtali u kocijama, pa u cemu ce da slikaju boga? kako kopa kanalizaciju, ili kako muze kravu?
pa normalno da ce da ga smeste u neko fantasticno vozilo, svo vatreno i bljestavo (metor, kometa)....

Ninjarijeka:
A ona je nesretnim slučajem po njih taj isti gips pao i otkrio šta su željeli sakriti, i iza toga nema demanta,nema pokušaja objašnjenja,nego totalni tajac,i pokušava se tako nešto gurnuti pod tepih!!!!

mislim da treba da potrazis i neke druge izvore osim tih tvojih, da vidis sta drugi ljudi imaju da kazu na istu temu....

Obersturmfuehrer:
u cemu je problem, beton se veoma koristio i u periodu pre nove ere a i kasnije, s tim sto su korisceni drugi materijali zbog razlicitih arhitektonskih izazova...

koje znanje?
sta je to nestalo?

to je samo proizvod ljudske maste.
da u neobicnim stvarima trazi obicne.

dali znas sta si sad rekao?
sbe crtali u kocijama, pa u cemu ce da slikaju boga? kako kopa kanalizaciju, ili kako muze kravu?
pa normalno da ce da ga smeste u neko fantasticno vozilo, svo vatreno i bljestavo (metor, kometa)....

mislim da treba da potrazis i neke druge izvore osim tih tvojih, da vidis sta drugi ljudi imaju da kazu na istu temu....

Ja tebe nemogo opisati drugačije nego ko konja sa štitnicima na očima da se nebi uplašio nečeg sa strane!!!!
IZVINI ali čitajući ristoba ili tebe potpuno se jednako ponašate ona sa religijom ti sa znanošću jel tebi jasno da tvoji argumenti ne predstavljaju ništa više nego ponavljanje teorija koje su rekli oni koji od toga imaju profit,zanimame šta ti imaš od toga????

Obersturmfuehrer:
znaci opet nemas komentar na ono sto kazem, vec se hvatas omiljenog sporta "opljuni po Oberu"...
kako hoces, ti si, izgleda, jedino ocekivao odgovore tipa "neverovatno, kako to"...

Ali koji si ti stav zauzeo,uopće mi nisi jasan,ovi iz religije se drže svemogućeg Boga,a ti kao ateista se držiš svemoguće današnje tehnike,i ništa nije moguće dok 20 znanstvenika to ne potrvde izvini,ali to je za mene isto kao da se držiš svemogućeg Boga,tvoja biblija je samo ono što ti servira naučna knjiga!
Ja za razliku od ateista i kreativista ,sam pročitao i Bibliju i naučne knjige i šund nauku i to je ono što meni daje određenu sredinu u razmišljanju ja ne tvrdim ništa da postoji i da je to tako,samo za mene nije dokaz jedna knjiga i natlapanje nekog naučnika koji je priznat od 20 drugih i zastupaju samo svog Boga i interese,uostalom prije nekoliko postova si i sam priznao da i ti vjeruješ u neku vanzemaljcku napredniju civilizaciju,pa zašto bi onda bila mašta ako na onoj slici je Helikopter i to iz više uglova,ti mi onda reci šta je ako nije Helikopter???

Ninjarijeka:
pa zašto bi onda bila mašta ako na onoj slici je Helikopter i to iz više uglova,ti mi onda reci šta je ako nije Helikopter???

ja ne znam sta je na toj slici...
prvo, previse je mala da mi pokaze bio sta, a drugo, treba otvoriti um, i razmisliti sta bi to moglo da bude.
ako u startu nemas racionalno objasnjenje, to ne znaci da je to helikopter, svemirski brod ili podmornica...

Ninjarijeka:
A zašto to nebi bio avion,leteći tanjur,....???
kao sto rekoh gore....mi ne znamo sta je na umu imao umetnik dok je to slikao/klesao/urezivao.....

Ninjarijeka:
Dali ti znaš kako su domorotci opisivali brod Bounty kada je pristao na Haiti?

ne znam, ali pretpoststavljam da su to doziveli kao svemirski brod....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back