Koliko se lažemo?

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bustura:
ms:
johnny_english_opet:
divlja-u-srcu:
Bustura:
Svoju ljubav sam poklonio.I vise je nemam odakle stvoriti.
A onaj deo ljubavi koju sam akomulirao zadnjih godina.Poklonicu mom detetu kada se rodi.
I kada opet sve saberemo. Ljubav mozemo ustremiti na drugu stranu.U krajnjem slucaju pokloniti onima kojima ce uvek biti potrbna.I onima koji ce je znati ceniti.a moje dete ce sigurno uzivati u svoj toj ljubavi koju sam godinama gusio i potiskivao u sebi.

Ja mislim da si ti pobrkao loncice!
Ljubav nije materijalna, merljiva stvar koju POKLANJAS,DELIS NA DELOVE, SKRIVAS I POKAZUJES PO POTREBI i da je usmeravas!??????? To sto ocekujes da tu tvoju 'ljubav' neko treba ili mora da ceni, govori o tvom SAMOLJUBLJU!
Ovo pricas samo zato sto se nisi izlecio od sujete i egoizma, jer te je jednom, neko, nekad povredio i prevario! To nema nikakve veze sa ljubavlju!A zivot i ljudi nisu savrseni,lako bi bilo voleti u savrsenom svetu!
curo lepo si ovo sve rekla krajnje filozofski ...ali posto si posla od pogresne premise dosla si i do pogresnog zakljucka.... bukvalisticki si ga razumela....no dobro kako god... imao sam i ja devojaka i sa svakom mi je bilo lepo i mislio sam da je volim najvise i sta ti ja znam... ali sta se desava sada sam zaista u vezi sa ozbiljnom devojkom i uocavam razl;iku izmedju ljubavi za kuju sam ranije bio ubedjen da je savrsena i ove sadasnje... zapravo sad vidim da su mi sve te devojke bile drage i sta ja znam ali da iako sam se ja tada tripovao da sam ludo zaljubljen tu nije bilo ljubavi... ne da je BUKVALNO nije bilo nego ne u toj meri i jacini kao sada... i ovo sada kada bi se ne daj boze nekad lose zavrsilo mislim da bi bilo slicno kao sa busturom.. mozda ne toliko extremno da ispaljujem devojke mada mozda cak i tako ...jer se covek jednostavno razocara u ceo zenski rod i jednostavno zivi za to da ispaljuje....

Izvini, a koja je poenta u tom međusobnom ispaljivanju. Pa, valjda, ako neko tebe ispali, to znači da ti to isto nećeš prirediti kasnije nekoj drugoj osobi.. :shock: ...

Ja imam pravo na svoj zivot.On je samo moj i uredjujem ga iskljucivo kako meni odgovara.Ja trenutno imam savrsen brak.Pun ljubavi i poverenja.Ali to nije ono o cemu ja govorim.Za mene je ljubav ekstrem.Prava ljubav se desava jednom ili nijednom u zivotu.I ja sam je doziveo na najlepsi i najsladji nacin..Ali sa stravicnim epilogom po mene i moje samopouzdanje.Draga devojko ti koja mislis da mozes na osnovu mog komentara komentarisati i kritikovati moje odluke,nisi bila pokraj mene u trenucima moje patnje i osame.Nisi znala moje misli i moje strahove.Ja ti nezelim ni delic one tuge koju sam ja osecao kada je ona nestala.Ali ipak zapamti da je ljubav bila i ostace vrhunac osecanja dvoje ljudi.Ali ipak u celoj toj prici jedan izadje srecan a drugi ostane da pati.Prave velike ljubavi nikada nebudu krunisane srecnim epilogom.Jer ni Bog nije toliko darezljiv koliko mi mislimo.A i coveciji razum nije sposoban da ceni jedno osecanje vecno pa uvek zudi za necim vecim.
a to sto ja se ponasam tako kako se ponasam.Veruj samo sam ja uvek bio na gubitku.Moje telo mogu predati,prodati ili pokloniti.Ali srce vise nikada.

Bustura, to tvoje shvatanje o pravoj ljubavi ne stoji. I ja sam dosta patila, bila ostavljena, zaboravljena, ali to je samo dokaz da to nije bila PRAVA ljubav, jer u suštini, prava ljubav je stanje bića, način na koji ljudi održavaju svoje veze, kako se ponašaju prema voljenoj osobi, da li je razumeju i poštuju, koliko su u stanju da daju sebe drugom partneru...Mazohistički je voleti nekog ko tebe ne voli, i pričati o tome kao da je PRAVA ljubav...to je neuzvraćena ljubav i zbog činjenice da nas to toliko puno zaboli, mi smo skloni preuveličavanju i govorenju o njoj kao o nekoj najlepšoj, ali neostvarljivoj sreći....Čist mazohizam!!!!!!

ms:
Bustura, to tvoje shvatanje o pravoj ljubavi ne stoji. I ja sam dosta patila, bila ostavljena, zaboravljena, ali to je samo dokaz da to nije bila PRAVA ljubav, jer u suštini, prava ljubav je stanje bića, način na koji ljudi održavaju svoje veze, kako se ponašaju prema voljenoj osobi, da li je razumeju i poštuju, koliko su u stanju da daju sebe drugom partneru...Mazohistički je voleti nekog ko tebe ne voli, i pričati o tome kao da je PRAVA ljubav...to je neuzvraćena ljubav i zbog činjenice da nas to toliko puno zaboli, mi smo skloni preuveličavanju i govorenju o njoj kao o nekoj najlepšoj, ali neostvarljivoj sreći....Čist mazohizam!!!!!!

Čista istina. Voleti nekog ko te ne voli je ravno samoubistvu. Još ako vučeš komplekse od toga ceo život... Tek onda je to, u stvari, emocionalno ubistvo.

Bustura - ti si emocionalno mrtav. Kada ces da vaskrnes? Kad prestaneš da je idealizuješ i počneš da voliš. I to je moguće...

Back