Koliko posle operacije?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zavisi sta. Kum je nedavno operisao neko masno tkivo, i vrlo brzo se vratio na treninge, i trenira punom snagom (mislim da nije ni 3 cele nedelje proslo).
Ali ako je operacija takva da se cimaju neki unutrasnji organi, kosti, neka velika kompleksnost, onda definitivno mnogo vise.
Bilo je davno, bio sam u srednjoj skoli jos, i ne secam se koliko je trajao oporavak od operacije kolena, ali se secam da je bilo sigurno duze od 2 meseca.

mesec , mesec ipo , dva ali zavisi kolika je kila , po tome šta hirurg uradi posle operacije se pita obavezno kada se može sa sportom , ukoliko bude dozvoljen taj sport
zaboravih da ga pitam..

ali imam negde njegov telefon. Mada mi glupo da ga zovem, msm izblamirala sam se posle operacije dok sam još bila tamo u operativnom bloku čim sam se probudila i on me pitao kako sam, rekla sam što imam zgodnog hirurga :D , on kaže ti ćeš zaboraviti sve što si sada pričala haha.

zaboravih da ga pitam..

ali imam negde njegov telefon. Mada mi glupo da ga zovem, msm izblamirala sam se posle operacije dok sam još bila tamo u operativnom bloku čim sam se probudila i on me pitao kako sam, rekla sam što imam zgodnog hirurga :D , on kaže ti ćeš zaboraviti sve što si sada pričala haha.
Ne brini to svi rade
Ja sam ponavljala : Odlično sam ! Koji pristup ste mi radili ?
On: Reći ću ti kad izađeš skroz iz anestezije , opusti se
Nije problem da sam ga to pitala jednom , nego 10 - 20 puta.
hahhahaha

Suštinski vrlo brzo češ se oporaviti, nego jača fizička aktivnost ne dolazi u obzir neko vreme.
I uvek imaj na umu da je to i inače slaba tačka trbušnog zida , i plus ako se već radi, ne treba ništa preterivati.
I ja mislim. On je ranije pricao da za mesec mogu da radim trbusnjake. Ne mora to biti tako. Ali me zanima kako planinarenja tako i neke druge stvari :)

6 meseci minimum, kompletno zarastanje unutrašnjeg tkiva traje mnogo duže čak i do dve godine kako su meni rekli posle operacije slepog creva drugi put.
Vodi računa šta dižeš i na koji način, u prvo vreme ništa teže od 2 kg. Pošto je hernija u pitanju, maramica je već oštećena i lako puca, ako ne vodiš računa hernija se može ponovo pojaviti na drugom mestu. Mene je posao zeznuo, nisam imala izbora, morala sam da cimam i vučem koješta pa sad imam veliki problem s tim. Planine neće pobeći nigde, uzdrži se od akcije bar do proleća, neka to zaraste kako treba. Pazi na sebe. :ok:

Back