- Poruka
- 39.675
Koliko treba da prodje od neke standardne operacije (ne laparoskopske) pa da se čovek sasvim vrati u formu?
To "sasvim", znači da radi sve ono što je radio pre.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moraš da preciziraš ipak jer nisu sve iste, reći ću tiKoliko treba da prodje od neke standardne operacije (ne laparoskopske) pa da se čovek sasvim vrati u formu?
10 dana za klasičnu operaciju , pretpostavljam abdomena ?Oko 10ak dana, ali zavisi šta je , otac kada je kuk menjao trebalo mu je od 4 - 6 meseci za oporavak.
da . ali laparoskopski , mada kod Pole nije to u pitanju.10 dana za klasičnu operaciju , pretpostavljam abdomena ?
Žestok SF.
Pa ovako piše:Moraš da preciziraš ipak jer nisu sve iste, reći ću ti
moj brat je po laparoskopskoj operaciji ž- kese sutradan otišao na slavu kolima, kao vozač.da . ali laparoskopski , mada kod Pole nije to u pitanju.
imao sam neki smešan kamen kao igla pa su odlučili da mi izvade žučnu kesu iako mi ništa nije smetalo,
pose 10 dana jeo sam sve kao i ranije.
Ne to, nego ono potpuni oporavak.moj brat je po laparoskopskoj operaciji ž- kese sutradan otišao na slavu kolima, kao vozač.
Ali ok on je ludak i ekstrem
mesec , mesec ipo , dva ali zavisi kolika je kila , po tome šta hirurg uradi posle operacije se pita obavezno kada se može sa sportom , ukoliko bude dozvoljen taj sportPa ovako piše:
Reparacija hernije bele linije
Plastica tegmenti abdominis cum mesh
![]()
zaboravih da ga pitam..mesec , mesec ipo , dva ali zavisi kolika je kila , po tome šta hirurg uradi posle operacije se pita obavezno kada se može sa sportom , ukoliko bude dozvoljen taj sport
Ne brini to svi radezaboravih da ga pitam..
ali imam negde njegov telefon. Mada mi glupo da ga zovem, msm izblamirala sam se posle operacije dok sam još bila tamo u operativnom bloku čim sam se probudila i on me pitao kako sam, rekla sam što imam zgodnog hirurga, on kaže ti ćeš zaboraviti sve što si sada pričala haha.
I ja mislim. On je ranije pricao da za mesec mogu da radim trbusnjake. Ne mora to biti tako. Ali me zanima kako planinarenja tako i neke druge stvariSuštinski vrlo brzo češ se oporaviti, nego jača fizička aktivnost ne dolazi u obzir neko vreme.
I uvek imaj na umu da je to i inače slaba tačka trbušnog zida , i plus ako se već radi, ne treba ništa preterivati.
Sve je vrlo individualno , kod nekog oporavak ide brže kod nekog sporije , u tvom slučaju bi trebalo da ide očekivano i videćeš i sama kako ti prija.I ja mislim. On je ranije pricao da za mesec mogu da radim trbusnjake. Ne mora to biti tako. Ali me zanima kako planinarenja tako i neke druge stvari![]()
Nemoj dizati nista teze od 4kg dve nedelje.Nakon toga pocmi sa aerobik vezbama, bez tegova.Nakon mesec dana pocmi sa tegovimaKoliko treba da prodje od neke standardne operacije (ne laparoskopske) pa da se čovek sasvim vrati u formu?
A aktivnosti kao što je sex?Nemoj dizati nista teze od 4kg dve nedelje.Nakon toga pocmi sa aerobik vezbama, bez tegova.Nakon mesec dana pocmi sa tegovima
sex je ok, ako lezis na strani, ili ako si gore, ili dogiA aktivnosti kao što je sex?
Ili planinarenja via normale?
Da, da, problem je teret, nosi se uvek ranac sa presvlakama i hranom, i posebno zimi je težak..sex je ok, ako lezis na strani, ili ako si gore, ili dogi
planinarenje je OK, ali bez tereta.Ako je potrebno stavi elasticni pojas (izgleda kao staromodni mider )