ljubota
Veoma poznat
- Poruka
- 11.952
A ako odbijem pare ili ne budem zadovoljan ponudom,preuzimam suvlasništvo na tim nekretninama i eto ti novih poreza.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemam ni ja infostan, ne zivimo svi u Bg.
Ako sam dobro razumeo, i u Hrvatskoj i u Srbiji su ti računi (voda, odnošenje smeća, održavanje zgrade itd.) objedinjeni samo u prestonici a ne i u ostalim mestima? Ili Infostan postoji i u drugim većim gradovima? Nisam uspeo da nađem podatak na netu. Mada, oko 2.000 dinara za sve to se i ne čini toliko puno, naročito što je dobro poznato da je u Beogradu, u proseku, sve skuplje nego u unutrašnjosti pa i režije.Ne, kod mene nema. To ima Zagreb, Zagrebački holding, oni imaju objedinjene gradske račune. Kod mene to nema, svaki je račun za sebe.
Voda je konstantno visoka i kroz godinu je najveći trošak. Grijanje i struja se izmjenjuju.
Ali opet zavisi koliko ga koristiš. Mi u kući imamo klimu, ali je palimo samo kad je baš nepodnošljivo vruće, tako da računi za struju leti nisu ni približno tako visoki kao zimi.Grijanje je najskuplje zimi, jer se plaća po potrošnji, ljeti nema grijanja pa se plaća samo zagrijavanje tople vode i paušal. Ljeti struja raste zbog klima uređaja.
Mora da si negde na moru gde dovoze vodu tankerima. To je super skupo.Kod "mene" je voda jedna od najskupljih, a možda i najskuplja u cijeloj Hrvatskoj. 1 kubik je 2.338€! Zgrada, po članu, mnogi ni ne paze koliko troše.
Evo račun:
Pogledajte prilog 1716757
Sisak, 55km jugoistočno od Zagreba.Mora da si negde na moru gde dovoze vodu tankerima. To je super skupo.
Pa što je onda toliko skupo?Sisak, 55km jugoistočno od Zagreba.
Kako ne plaćaš drva?Voda oko 900 dinara- 7-8 evra mesecno.
Struja- prosek 30 evra.
telefon nemam pretplatu vec pripejd maksimum 20 evra mesecno.
Grejanje-drva ...ne placam nista....kad je sezona naravno tad je veca potrosnja.
Komunalno- 900 dinara mesecno.
I to je to u sustini.
Reže komšijinaKako ne plaćaš drva?
Struja vam je jeftina. Ja živim sama pa potrošim više, nemam pojma na šta.Meni je ovo uvijek zanimljiva tema, pa se nadam da će biti i drugima. Nas je u stanu četvero (ja, žena, djeca), stan ima oko 60-tak kvadrata, grijemo se na toplanu, pa i toplu vodu imamo od toplane. Stan je moj, otplaćen, nema kredita niti hipoteke. Režije za ožujak/mart su bile sljedeće:
HEP toplinarstvo: 47.85€ (imamo razdjelnike, grijanje plaćamo po potrošenoj energiji, a zagrijavanje tople vode po članu)
Voda (za 4 člana): 46.19€
Struja (HEP): 39.27€
Net, tel, TV (A1): 33.65€
Pričuva zgrade: 24.01€
Gospodarenje otpadom: 14.33 (plaća se po broju pražnjenja spremnika i po članu)
HRT: 10.62€
Grad: 5.62€ (komunalna naknada i Naknada za uređenje voda)
To bi ukupno bilo za 03/2025: 221.54€
To nisam uračunao troškove mobilne telefonije koje u mom slučaju iznose 12.93€ za mene (pretplata) i 12+6+6= 24€ (bonovi za ženu i djecu).
Slobodno pišite koliko vi plaćate režije i ima li promjena u odnosu na nekoliko proteklih godina.
Pa sama voda i nije tako skupa (1.16€ od 2.338€), nego druge stvari. Pročišćavanje, odvodnja, naknada za korištenje voda, naknada za razvoj, naknada za zaštitu voda i PDV.Pa što je onda toliko skupo?
EvoStruja vam je jeftina. Ja živim sama pa potrošim više, nemam pojma na šta.
Mrežarina je naknada za korištenje mreže koju plaćaju svi kupci električne energije bez obzira kod kojeg su opskrbljivača.Sad sammalo prostudirala račin za struju.
Električna energija 37,82 KM
Mrežarina 30,74
Šta im ga je mrežarina??
Vi dobijete papirni račun??
HvalaMrežarina je naknada za korištenje mreže koju plaćaju svi kupci električne energije bez obzira kod kojeg su opskrbljivača.
...
https://www.hep.hr/opskrba/poduzetnistvo/cesta-pitanja/sto-je-mrezarina-i-kako-se-obracunava/1421
I papirnati račun i aplikacija. Ja plaćam preko aplikacije...Vi dobijete papirni račun??
Nema kod nas na papiru, mail i aplikacija samoI papirnati račun i aplikacija. Ja plaćam preko aplikacije...
Pogledajte prilog 1716887
Vaši se bar zahvaljuju što ne dugujete, naši jok
Pa iskreno, ne znam. Znam za Zagreb kod nas, za druge gradove ne znam. Kod mene nemaju objedinjen račun.Ako sam dobro razumeo, i u Hrvatskoj i u Srbiji su ti računi (voda, odnošenje smeća, održavanje zgrade itd.) objedinjeni samo u prestonici a ne i u ostalim mestima? Ili Infostan postoji i u drugim većim gradovima? Nisam uspeo da nađem podatak na netu. Mada, oko 2.000 dinara za sve to se i ne čini toliko puno, naročito što je dobro poznato da je u Beogradu, u proseku, sve skuplje nego u unutrašnjosti pa i režije.
Ali opet zavisi koliko ga koristiš. Mi u kući imamo klimu, ali je palimo samo kad je baš nepodnošljivo vruće, tako da računi za struju leti nisu ni približno tako visoki kao zimi.
pa lepo, imam svoja.Kako ne plaćaš drva?
Placam preko 400 eura samo za odrzavanje zgrade mjesecno, to je puno poskupilo u odnosu na prije, ostale troskove nemam pojma .Meni je ovo uvijek zanimljiva tema, pa se nadam da će biti i drugima. Nas je u stanu četvero (ja, žena, djeca), stan ima oko 60-tak kvadrata, grijemo se na toplanu, pa i toplu vodu imamo od toplane. Stan je moj, otplaćen, nema kredita niti hipoteke. Režije za ožujak/mart su bile sljedeće:
HEP toplinarstvo: 47.85€ (imamo razdjelnike, grijanje plaćamo po potrošenoj energiji, a zagrijavanje tople vode po članu)
Voda (za 4 člana): 46.19€
Struja (HEP): 39.27€
Net, tel, TV (A1): 33.65€
Pričuva zgrade: 24.01€
Gospodarenje otpadom: 14.33 (plaća se po broju pražnjenja spremnika i po članu)
HRT: 10.62€
Grad: 5.62€ (komunalna naknada i Naknada za uređenje voda)
To bi ukupno bilo za 03/2025: 221.54€
To nisam uračunao troškove mobilne telefonije koje u mom slučaju iznose 12.93€ za mene (pretplata) i 12+6+6= 24€ (bonovi za ženu i djecu).
Slobodno pišite koliko vi plaćate režije i ima li promjena u odnosu na nekoliko proteklih godina.
Na papiru je sigurno ako pocnu da muckaju da nesto nije placeno, ovako dokaz crno na belo, mada i ti papiri treba da se cuvaju i to je smor.Vi dobijete papirni račun??