Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Prevara je ozbiljan problem i da par ima probleme u odnosu
Premor i prenabijenost svadje mentalna gnjavaza etc su samo deo uzroka
S druge strane oba partnera moraju da shvate da onaj drugi nije njihova svojina
Magični začarani krug se razbije kada par malo otflertuje ili se odvoji na kraće vreme i doživi nešto novo
Nije nužna prevara za razbijanje bračnog mehanizma zatvora mada se na žalost najčešće desi
I da ljudski je oprostiti prevaru i ne shvatati je kao kraj sveta
Osoba sa kojom si mora ponovo svesno baš tebe da izabere i za neke parove prevara ako se ne sazna dodje kao vetar u leđa vezi
S druge strane osobe koje ne umeju da oproste već po sebi imaju tendenciju da vezu unište bilo prevare ili ne

Meni prevara i ne smeta , uvek sam govorio svojim devojkama , ako hoce da me vara , nek mi kaze sa kim je i zasto , tako mi i ne smeta , a ako saznam od nekog drugog , e onda sam luuuud ...Sad ovaa zadnja đevojka s kojom sam bio prevarila me lagano i odma zatrudnila s tim likom , i sad uziva , kuci kao mlada mama domacica ^^

Sta je to sto sprecava slobodnu devojku ili zenu da udje u vezu s ozenjenim muskarcem, bez obzira na okolnosti? Dobro, retoricki je upitano, jer..
Da li se ta zabrana inhibira u porodici, ili u društvu? A obzirom na moralni krah drustva i porodice, sta bi u buducnosti moglo da presudno utice na monogamski vrednosni sistem?
Jacanjem poligamije, nestaju ljubav, poverenje, požrtvovanje, i mi se zapravo vracamo ka sirovim strastima. Zivotinjskom svetu?
Sta mislite, koliko su ove promene bitne po covecanstvo i opstanak, glede razmnozavanja i odgoja novih generacija?

ni monogamija ni poligamija ne daju garanciju (ruzno odabrana rech) za ljubav, poverenje, pozrtvovanje
ne vracamo se, nema tu napred nazad, sirove strasti postoje, samo je pitanje koliko ce im jedinka dozvoliti da se ispolje, a to je vec konstrukcija lichnosti koja obuhvata mnogo sfera plus uticaj globalnog zagrevanja/hladjenja
razmnozavanje je laka stavka, odgoj - ono shto je najbitnije ukoliko se vec razmozavash , a sasvim sam sigurna da nije za svakoga... no , ko mene pita

ni monogamija ni poligamija ne daju garanciju (ruzno odabrana rech) za ljubav, poverenje, pozrtvovanje
ne vracamo se, nema tu napred nazad, sirove strasti postoje, samo je pitanje koliko ce im jedinka dozvoliti da se ispolje, a to je vec konstrukcija lichnosti koja obuhvata mnogo sfera plus uticaj globalnog zagrevanja/hladjenja
razmnozavanje je laka stavka, odgoj - ono shto je najbitnije ukoliko se vec razmozavash , a sasvim sam sigurna da nije za svakoga... no , ko mene pita
ništa ovo nisam skonto

Za slobodnu zenu ozenjen muskarac nije prilika vec neprilika i nista drugo. Koji ce joj djavo? Uz njega idu u paketu i zena i deca neka manja ili veca koji svi traze paznju i vreme a njima se obicno ne moze reci ne pa su prioritet i ako preko one stvari.
Nije to sad neko moje moralisanje. Govorim prakticno. To skrivanje, dupli zivot, trzanje na tel pozive i poruke....ma bezi pa da dukate prosipa zamnom.
Mene muz da vara i da ga otkrijem najpre bih smislila neku taktiku, ne bi dramila i mahala razvodom odmah ali bi se dobro pripremila na razgovor.
Mozemo li dalje? Da...ok
Ne mozemo dalje, ok...stanovi i bankovni racun meni a ti kod devojke pa se zabavljajte...:manikir:

Za slobodnu zenu ozenjen muskarac nije prilika vec neprilika i nista drugo. Koji ce joj djavo? Uz njega idu u paketu i zena i deca neka manja ili veca koji svi traze paznju i vreme a njima se obicno ne moze reci ne pa su prioritet i ako preko one stvari.
Nije to sad neko moje moralisanje. Govorim prakticno. To skrivanje, dupli zivot, trzanje na tel pozive i poruke....ma bezi pa da dukate prosipa zamnom.
Mene muz da vara i da ga otkrijem najpre bih smislila neku taktiku, ne bi dramila i mahala razvodom odmah ali bi se dobro pripremila na razgovor.
Mozemo li dalje? Da...ok
Ne mozemo dalje, ok...stanovi i bankovni racun meni a ti kod devojke pa se zabavljajte...
:manikir:

Mudra si, mačko :)
I totalno u pravu.

Ja imam (recimo) drugaricu, kolegicu, šta god - voli i ganja isključivo oženjene likove...
I stalno se potuca po nekim mračnim kafanama, autima, motelima... Sakriva je, ne može izaći s likom pred ljude... ***** takvu vezu...
Tom liku s kojim je sad je to treći brak, troje djece ima... A ona vjeruje da će on ostaviti ženu i nju oženiti... Možda, al dokad...
A pritom ima 27 godina... Koji će ti to, sestro mila... :zroll:

Mudra si, mačko :)
I totalno u pravu.

Ja imam (recimo) drugaricu, kolegicu, šta god - voli i ganja isključivo oženjene likove...
I stalno se potuca po nekim mračnim kafanama, autima, motelima... Sakriva je, ne može izaći s likom pred ljude... ***** takvu vezu...
Tom liku s kojim je sad je to treći brak, troje djece ima... A ona vjeruje da će on ostaviti ženu i nju oženiti... Možda, al dokad...
A pritom ima 27 godina... Koji će ti to, sestro mila... :zroll:

Та твоја другарица има проблем са самопоуздањем и то озбиљан.

Млада, вероватно лепа, образована...треба себи да тражи сличног, а не неког истрошеног фолиранта који је наватава на слатке речи.

Mozemo li dalje? Da...ok
Ne mozemo dalje, ok...stanovi i bankovni racun meni a ti kod devojke pa se zabavljajte...:manikir:
A sta ako ti dodjes u iskusenje, je l stanovi i kljucevi njemu, a ti odleprsas sa torbicom u novo gnezdo?:malav:

Back