Thucydides
Gost
- Poruka
- 4.551
Kod rulje je moral uvijek bio na visokom nivou, cim odskoci glava tri puta kao fudbal.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta je to sto sprecava slobodnu devojku ili zenu da udje u vezu s ozenjenim muskarcem, bez obzira na okolnosti? Dobro, retoricki je upitano, jer..
Da li se ta zabrana inhibira u porodici, ili u društvu? A obzirom na moralni krah drustva i porodice, sta bi u buducnosti moglo da presudno utice na monogamski vrednosni sistem?
Jacanjem poligamije, nestaju ljubav, poverenje, požrtvovanje, i mi se zapravo vracamo ka sirovim strastima. Zivotinjskom svetu?
Sta mislite, koliko su ove promene bitne po covecanstvo i opstanak, glede razmnozavanja i odgoja novih generacija?
ništa ovo nisam skontoni monogamija ni poligamija ne daju garanciju (ruzno odabrana rech) za ljubav, poverenje, pozrtvovanje
ne vracamo se, nema tu napred nazad, sirove strasti postoje, samo je pitanje koliko ce im jedinka dozvoliti da se ispolje, a to je vec konstrukcija lichnosti koja obuhvata mnogo sfera plus uticaj globalnog zagrevanja/hladjenja
razmnozavanje je laka stavka, odgoj - ono shto je najbitnije ukoliko se vec razmozavash , a sasvim sam sigurna da nije za svakoga... no , ko mene pita
Za slobodnu zenu ozenjen muskarac nije prilika vec neprilika i nista drugo. Koji ce joj djavo? Uz njega idu u paketu i zena i deca neka manja ili veca koji svi traze paznju i vreme a njima se obicno ne moze reci ne pa su prioritet i ako preko one stvari.
Nije to sad neko moje moralisanje. Govorim prakticno. To skrivanje, dupli zivot, trzanje na tel pozive i poruke....ma bezi pa da dukate prosipa zamnom.
Mene muz da vara i da ga otkrijem najpre bih smislila neku taktiku, ne bi dramila i mahala razvodom odmah ali bi se dobro pripremila na razgovor.
Mozemo li dalje? Da...ok
Ne mozemo dalje, ok...stanovi i bankovni racun meni a ti kod devojke pa se zabavljajte...![]()
Mudra si, mačko
I totalno u pravu.
Ja imam (recimo) drugaricu, kolegicu, šta god - voli i ganja isključivo oženjene likove...
I stalno se potuca po nekim mračnim kafanama, autima, motelima... Sakriva je, ne može izaći s likom pred ljude... ***** takvu vezu...
Tom liku s kojim je sad je to treći brak, troje djece ima... A ona vjeruje da će on ostaviti ženu i nju oženiti... Možda, al dokad...
A pritom ima 27 godina... Koji će ti to, sestro mila...![]()
A sta ako ti dodjes u iskusenje, je l stanovi i kljucevi njemu, a ti odleprsas sa torbicom u novo gnezdo?Za slobodnu zenu ozenjen muskarac nije prilika vec neprilika i nista drugo. Koji ce joj djavo? Uz njega idu u paketu i zena i deca neka manja ili veca koji svi traze paznju i vreme a njima se obicno ne moze reci ne pa su prioritet i ako preko one stvari.
Nije to sad neko moje moralisanje. Govorim prakticno. To skrivanje, dupli zivot, trzanje na tel pozive i poruke....ma bezi pa da dukate prosipa zamnom.
Mene muz da vara i da ga otkrijem najpre bih smislila neku taktiku, ne bi dramila i mahala razvodom odmah ali bi se dobro pripremila na razgovor.
Mozemo li dalje? Da...ok
Ne mozemo dalje, ok...stanovi i bankovni racun meni a ti kod devojke pa se zabavljajte...![]()
MORAL...SPREČAVA
LJUBAV, POŠTOVANJE
Ozbiljan problem kojeg niko ne shvata ozbiljno, osim prevarenog
A sta ako ti dodjes u iskusenje, je l stanovi i kljucevi njemu, a ti odleprsas sa torbicom u novo gnezdo?![]()
''moral'' ne može ništa da spreči sve i da oće jer siroma ne postoji
Vidis nisam razmisljala sta cu onda
Ne, stanovi njemu a meni bankovni racun...Fair enough![]()
Sto se tice morala, morala sam![]()
Vidjecemo ko ce da te zeni. Tj. na koji nacin ces zivjeti sama. Na zapadu zene od 60 godina izlaze nocu u diskace i oblace se kao tinejdzerke. Valjda da ih neko zamijeni u mraku i da im pridje da ne umru od dosade.