Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Zasto je to bitno?

Pa mislim da jeste, kada neko ovde pocne da prica o tome kako danas postoji neka erozija morala.

Mi zivimo u civilizaciji koja ekstremno u kulturi gura pricu o zaljubljenosti kao nekom najbitnijem osecanju ikada. Cela pop kultura je postavljena na ljubavnim ushicenjima i razocarenjima, kao nikada do sada. Umetnost se uglavnom bavi shit osecanjima zbog prevara i razocaranih ljubavi, kultura ekstremno forsira emotivnu povezanost kao sustinu partnerskih i bracnih odnosa, i onda neko dodje i kaze kako je pre 2343 godine to bilo mnogo moralnije, u doba kada je brak bio iskljucivo ekonomska, a ne emotivna stvar.

sad procitah da ima muskaraca od 40 godina koji nece sex pre braka i najverovatnije imaju neki problem sa sexom, pa sad nesto mislim jos jedan bitan razlog zasto su zene strogo cuvane jeste taj da ne vide jos neku qitu osim muzevljeve pa koliko im usud bude milostiv i kakvu qitu i ebaca dobiju to im je za vek i vekova. :lol: sto pozitivnije deluje na muskarce i njihovu sigurnost, jer nije isto kada zena ne zna nista i kada zena ima izvesno iskustvo.

- - - - - - - - - -

mada su se po dvorovima ebavali najstrasnije i ko koga dohvati.

- - - - - - - - - -

a kapiram da ni oni na selu nisu zaostajali, samo mozda cak i diskretnije od vlastele.

- - - - - - - - - -

realno iz zenske perspektive nije bas zabavno da te u 15 -16 godina udaju za dedu, kome se em jedva dize, em je mali..:sad2:

Pa mislim da jeste, kada neko ovde pocne da prica o tome kako danas postoji neka erozija morala.

Mi zivimo u civilizaciji koja ekstremno u kulturi gura pricu o zaljubljenosti kao nekom najbitnijem osecanju ikada. Cela pop kultura je postavljena na ljubavnim ushicenjima i razocarenjima, kao nikada do sada. Umetnost se uglavnom bavi shit osecanjima zbog prevara i razocaranih ljubavi, kultura ekstremno forsira emotivnu povezanost kao sustinu partnerskih i bracnih odnosa, i onda neko dodje i kaze kako je pre 2343 godine to bilo mnogo moralnije, u doba kada je brak bio iskljucivo ekonomska, a ne emotivna stvar.

Romantizam u medjujudskim odnosima je proizvod istorijske zelje coveka da kompletira svoj identitet i zadovolji sve svoje potrebe, da bi svest dohvatila kulturni ideal. Ocito je da nisi ispravno shvatio tu težnju jer to je kao neki idealtipski motiv, a ne dostignuto stanje u ljudskoj kulturi. Naravno, postoje milioni osoba nesposobnih da izraze emocije i spoznaju sebe, i dosad su bili na margini i bice jos dugo, nadam se zauvek. Tema je upravo upozorenje u kakvo drustvo se moze ovaj svet pretvoriti, svet nekih Kamija i sl. svet mehanicara koje je Fromn opisao u Anatomiji ljudske destruktivnosti. Razumes?

Nisi ti to Kami dovoljno izučio,a ni promislio,a valjalo više i jednog i drugog...Posebno prvog.
Logičkom indukcijom bi shvatio gde je praznina koja se nije ispunila u kulturi ove civilizacije.
Raskorak je nastao u izrastanju sekularnosti i ljudskih prava i starim arhetipima odnosa muško-žensko
pri čemu se ,naročito muška populacija inertno drži recidiva iz vremena kad su bili hanteri i wariori...
Posebno je u raskoraku emotivni korpus ljubavi s novim ljudskim pravima...
Za uspostavljanje nove kulture (u koju se tranzitira!) treba mnogo tipičnih događanja koja tipičnost će biti normirana...
Nadam se da sam jasan i u ovom skraćenom obliku ove ozbiljne teme za opserviranje...

kami dragi moj, svi odrasli su kreteni... neki to shvate pa se pomire i zaebavaju se sa svojim slabostima dok drugi teraju mak na konac dok ne polude

:heart2:

- - - - - - - - - -

Nisi ti to Kami dovoljno izučio,a ni promislio,a valjalo više i jednog i drugog...Posebno prvog.
Logičkom indukcijom bi shvatio gde je praznina koja se nije ispunila u kulturi ove civilizacije.
Raskorak je nastao u izrastanju sekularnosti i ljudskih prava i starim arhetipima odnosa muško-žensko
pri čemu se ,naročito muška populacija inertno drži recidiva iz vremena kad su bili hanteri i wariori...
Za uspostavljanje nove kulture (u koju se tranzitira!) treba mnogo tipičnih događanja koja tipičnost će biti normirana...
Nadam se da sam jasan i u ovom skraćenom obliku ove ozbiljne teme za opserviranje...

Dobra poenta glede praznine

Jesi, dobro, volim vas sve. :heart:

Evo pitaj Marlona sta misli o mehanicarima u zivotu, totalno duhovno i emotivno osakacenima..
a sto bi sudili o bilo kome da nam se ne bi desilo da sami sutra postanemo predmet necijeg suda... ovde pricamo o sopstvenim iskustvima a niko nije referentan da sebe stavi u kategoriju ispravnog... sto bi rekla jedna zena, pashesh mi kao retko ko ali znam ti mracnu stranu... tako je i sa varanjem.... bezis od necega sto te progoni a to nisu drugi ljudi vec ti sam...

a sto bi sudili o bilo kome da nam se ne bi desilo da sami sutra postanemo predmet necijeg suda... ovde prucamo o sopstvenim iskustvima a niko nije referentan da sebe stavi u kategoriju ispravnog... sto. i rekla jedna zena, pashesh mi kao retko ko ali znam ti mracnu stranu... tako je i sa varanjem.... bezis od necega sto te progoni a to nisuljudi vec ti sam...

Nije stvar u sudu, nego o spektru potreba koje si pomenuo kao slabosti i mirenje kod odraslih, u proslom postu, i to je to. Ne mozemo decu uciti da je iskustvo nepotrebno, to je poenta

a sto bi sudili o bilo kome da nam se ne bi desilo da sami sutra postanemo predmet necijeg suda... ovde pricamo o sopstvenim iskustvima a niko nije referentan da sebe stavi u kategoriju ispravnog... sto bi rekla jedna zena, pashesh mi kao retko ko ali znam ti mracnu stranu... tako je i sa varanjem.... bezis od necega sto te progoni a to nisu drugi ljudi vec ti sam...

Koji to covek ne sudi o drugima 242 puta u toku dana?

Mislim, dzaba furate tu vasu kvazi-opustenost, kada svi ljudi sude cak i kada piju jutarnju kafu i kupuju novine.

Vi ste svesni da je svaki izbor u zivotu najveci sud, mnogo veci cak i od onog verbalno izrecenog. Kada kupujes odredjenu vrstu kafe, ti sudis SVIM radnicima koji rade u gajenju i proizvodnji kafe, itd.

O nekim ozbiljnijim stvarima kao sto su izbori emotivnih i seksualnih partnera pa i da ne pricam.

Zivot je skup sudova, i ja stvarno ne razumem taj vas 'kvazi-kafanski Bata Stojkovic mentalitet' gde se svi vole kao hipici i deca cveca.

Mislim, dzaba furate tu vasu kvazi-opustenost, kada svi ljudi sude cak i kada piju jutarnju kafu i kupuju novine.

Vi ste svesni da je svaki izbor u zivotu najveci sud, mnogo vei cak i od onog verbalno izrecenog. Kada kupujes odredjenu vrstu kafe, ti sudis SVIM radnicima koji rade u gajenju i proizvodnji kafe, itd.

Zivot je skup sudova, i ja stvarno ne razume tu vasu kvazi-kafanski Bata Stojkovic mentalitet gde se svi vole kao hipici i deca cveca.

E ybg

- - - - - - - - - -

Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,koji si ti licimurrrrr:zelenko3:

Nemoj mi Makija, njegova ekstrovertnost ga je koštala na forumu nekih zivaca, nadam se da nije toliko u zivotu. Nije nista vise sirov od tebe ili mene :)

Ovo iz bunara isušenog...
Gde ima pitke vode ima i slobode...Tja,toliko je to slično,a ni nalik jedno varanje na drugo...Psihoanaliza bi ti ispričala
svaki put drugu priču s edipom ili elektrom kao eksterijerom...

- - - - - - - - - -

E ybg

- - - - - - - - - -

Nemoj mi Makija, njegova ekstrovertnost ga je koštala na forumu nekih zivaca, nadam se da nije toliko u zivotu. Nije nista vise sirov od tebe ili mene :)

Maki je glumac i režiser i inspicijent i...samo mu Godo scenarista...Ali prepravlja scenarija-u pako će zbog toga...:zelenko3:

Vi ste svesni da je svaki izbor u zivotu najveci sud, mnogo veci cak i od onog verbalno izrecenog. Kada kupujes odredjenu vrstu kafe, ti sudis SVIM radnicima koji rade u gajenju i proizvodnji kafe, itd.

O nekim ozbiljnijim stvarima kao sto su izbori emotivnih i seksualnih partnera pa i da ne pricam.

Zivot je skup sudova, i ja stvarno ne razumem taj vas 'kvazi-kafanski Bata Stojkovic mentalitet' gde se svi vole kao hipici i deca cveca.

mislim da gresis... polazim od sebe jer nikad nisam birao coveka po statusu vec po onome sta je i cime je u stanju da me probudi ili inspirise... i onda se zaebes i dodjes na forum i u yebene reci pretvaras ono najfinije u sebi i sve deluje tako bedno jzvestaceno i jeftino... onda sledi podsmeh sprdnja i zaebancija i tada prvi put postajes sudija i dzelat takvima i shokiras se koliko mozes biti suriv i bezdushan a ni ne znas da neko samo ispoljava svoju malu jadnu slabost kroz pokusaj da se pravo pametnoji no sto jeste..... i onda kami prvi put pocinjes da sudis... ne njima, vec sebi i kroz sahranjivanje sebe vaskrsavas u ochima drugih kao nesto sto nisu videli i misle da to vredi jer je razlicito...
rekoh da je vl svet razaranja svega u coveku a ponajvise boga u njemu....

Ovo iz bunara isušenog...
Gde ima pitke vode ima i slobode...Tja,toliko je to slično,a ni nalik jedno varanje na drugo...Psihoanaliza bi ti ispričala
svaki put drugu priču s edipom ili elektrom kao eksterijerom...

- - - - - - - - - -

Maki je glumac i režiser i inspicijent i...samo mu Godo scenarista...Ali prepravlja scenarija-u pako će zbog toga...:zelenko3:

pomenuti ne vari poziriste tako da si se zesce zaebo il napisi nov post al sad bez inspicijenta :lol:

Kako si u isti red doveo homoseksualnost i zoofiliju? Ceniš da zoofilija podrazumeva da životinje imaju racionalnu svest toliko da je moguće polno opštiti sa njima uz nedvosmisleni obostrani pristanak i na obostrano uživanje?
Uostalom, drugačije bi tvrdio da su tvoja prava ugrožena. Onda bi tražio način da pritegneš društvo da bude humanije i uvaži tvoja prava i potrebe, jer je ljudima obično primamljivije da osećaju nadmoć nad nekom grupom kojoj uskraćena prava govore da su opravdano na nižoj poziciji, nego da pokažu humanost koja se neće ni vratiti, ni naplatiti, čestitati, već se podrazumeva... Mislim, koliko se o humanosti može pričati kad je reč o prestanku diskriminacije, ali ajd...

Da li ti zaista nisi u stanju da razumes ili se pravis?!
Govor o toj "progresivnosti" , do "skora" se homoseksualnost smatrala nekim vidom devijacije , jel tako? Kad je nekome sinulo da bi mogao da ih uskoristi za svoju agendu , odjednom svi ti silni doktori menjaju misljenje. Kapiras li o cemu ti pricam?!
Mislis li da je takav nacin "progresije" poguban za coveka?! Ja mislim da jeste.

- - - - - - - - - -

A, sto mislis da kada bude dovoljan broj zofilicara i kada budu "koristan" alat da ih nece neko izvuci iz rukava hm?! Nista nije nemoguce.
Da znas da se u Danskoj u par skola ili ustanova javnog tipa ( ne drzi me za rec o kojoj se tacno ustanovi radi) odrzano predavanje od strane pedofila kako eto oni nisu losi samo su drugaciji?!

Kapiras li o cemu ja tebi govorim.
Pedderi su bitni kao i lanjski sneg, sustina i sira slika je u pitanju.

Govor o toj "progresivnosti" , do "skora" se homoseksualnost smatrala nekim vidom devijacije , jel tako? Kad je nekome sinulo da bi mogao da ih uskoristi za svoju agendu , odjednom svi ti silni doktori menjaju misljenje. Kapiras li o cemu ti pricam?!
Mislis li da je takav nacin "progresije" poguban za coveka?! Ja mislim da jeste.

- - - - - - - - - -

A, sto mislis da kada bude dovoljan broj zofilicara i kada budu "koristan" alat da ih nece neko izvuci iz rukava hm?! Nista nije nemoguce.
Da znas da se u Danskoj u par skola ili ustanova javnog tipa ( ne drzi me za rec o kojoj se tacno ustanovi radi) odrzano predavanje od strane pedofila kako eto oni nisu losi samo su drugaciji?!

Pedofili i ostali gejevi ,ukljućujući i te tvoje (:zelenko3:)zoofile nastaju kad u maloj bari puno krokodila i to
kod svih vrsta!Prirodna regulacija populacije.Kako se to normira nije primarno,već kako nastaje!
A nastaje po makroekonomskim zakonitostima preslikanim na libidna očekivanja.
A normira se u skladu s ostalim normama!
Naravno da neće isto u Pakistanu i Danskoj!
Štos je u tome što i s više para koje mnogortuko premašuje ponuda ,libido i dalje isti i ima zahteve za
ishodišta! Nešto se prcati mora,pa makar i žensko!z:cry:

- - - - - - - - - -

pomenuti ne vari poziriste tako da si se zesce zaebo il napisi nov post al sad bez inspicijenta :lol:

Sory-inspicijent mi neostvaren životni poziv,samo sam par meseci menjao drugara i ostalo mi u lepoj uspomeni...
Četkali smo Godoa olivađeni u pozorišnjaku svake večeri...:zelenko3:

- - - - - - - - - -

a tako vam malo fali :lol:

Tiibiiiii...:evil::ok::rotf:

- - - - - - - - - -

Ono što ti pitaš nema mnogo smisla, to znaš i sam.
Teško je naći koja istraživanja u vezi homoseksualnosti nisu nepristrasna i to važi kako za ova danas, tako i za ona prethodna koja pominješ. Ima valjda previše faktora zbog različitosti porekla i manifestacija, pa ne znam ni koliko je za očekivati da se dođe do objektivnog, a sveobuhvatnog istraživanja.
Ali ono što je činjenica je da nečije homoseksualno opredeljenje nije pretnja po okolinu niti su pokušaji njihovog sputavanja od strane društva urodili ikakvim plodom. Može se povesti polemika o homoseksualnim brakovima i usvajanju dece, uticaju na porodicu, ali tu je Pandorina kutija otvorena vantelesnom oplodnjom, donacama sperme, jajnih ćelija, surogat-materinstvom, pa je van sistema još lakše doći do bebe nego u okviru istog. Povratka više nema.

Za razliku od njih, kod grupa koje ti nabrajaš uvek ima ugrožene strane koja ispašta zbog nečijih polnih nagona. Tačnije potencijalne žrtve i oni koji bi stali u zaštitu njihovih prava su još uvek daaaleko mnogobrojniji od onih sa seksualnim devijacijama. Prema tome, teško je za očekivati da će biti uopšte razmatrane ove mogućnosti koje ti pominješ. I osim par događaja na nivou incidenta, ako su uopšte do kraja istinito preneti, nema naznaka da će se nešto po tom pitanju menjati, osim ako se ne naruši ravnoteža, većina izgubi kompas, onda je svašta moguće.
I ovo što reče Dragoljub, različite kulture različita pravila, porodični zakoni se tako razlikuju od zemlje do zemlje.

Poslednja izmena:

Back