Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Kada kazes "vreme je" to znaci da si vec u problemu i da ti gori pod nogama.

Sta si radila do tada?

Onda nadjes muskarca kome je isto tako "vreme" a onda je tada razlika izmedju muskarca i zene otprilike deset godina.

Zato kazem da muskarcima i zenama vreme ne protice jednako.

I najčešće je muškarac stariji jer kasnije sazreva.
Mislim, može biti, a ne mora da znači.

Kada kazes "vreme je" to znaci da si vec u problemu i da ti gori pod nogama.

Sta si radila do tada?

Onda nadjes muskarca kome je isto tako "vreme" a onda je tada razlika izmedju muskarca i zene otprilike deset godina.

Zato kazem da muskarcima i zenama vreme ne protice jednako.

Zato pišem na temi,da se na vreme shvati da vreme prolazi.:lol:

P.S. U suštini ne razumem tvoj ton u obraćanju meni u vezi ove teme, ne komentarišem ja da je nekome vreme prošlo, nego ukazujem na to da sa vremenom treba planski raspolagati, u zavisnosti od ciljeva koje imamo.

Sve je to relativno emocijo, nisu sve veze koje su pukle bile lose, a ni dobre koje su opstale. Postoji onaj faktor u zivotu koji je vrlo bitan a cesto i odredjujuci a to je sticaj okolnosti. Ti kada zivis sa nekim, nije isto kao kada se zabavljas. Imate mnogo vece obaveze, pritiske, svakodnevni zivot koji ubija romantiku. Nije za dzabe smisljeno da se ljudi malo cvrsce vezu pre nego sto krenu u tu avanturu, jer kad imas prelak izlaz, brze ces da pobegnes kada zagusti. Pokupis kofere i zdravo. Malo ces teze to da uradis ako si vencan, a sustina je da u zajednickom zivotu, ti ces imati mnogo vise takvih momenata da pozelis da odes nego kada se zabavljas.

Zasto bi se neko zabavljao sa pogresnim? Zabavlja se sa onim koji je pravi u tom trenutku a da li ce biti pravi i za neku drugu fazu zivota, moze da pokaze samo vreme. Ono sto ljudi preko 30 imaju kao prednost je da mnogo brze procenjuju ko je kakav, ali to se radi na pocetku. Mozes da silis da svijas gnezdo posle nekoliko meseci pod parolom "nema vise vremena za cekanje", ali ce opet veza prirodno doci do onoga sto jeste. Mozes ti da pozurujes do sutra ali ako taj nije za tebe i ti za njega, pucicete ko bele lale a pozurivanjem, da se vencavate a niste se dobro ni upoznali ili da pravite decu, cete napraviti uzas. Pa od dobre ideje ispadne horor za sve ucesnike. Razumem ja sta ti zelis da kazes, niko ne kaze da voli da se zabavlja doveka, samo da je pozurivanje kontraproduktivno jer treba sve faze proziveti. Treba biti malo i bezbrizan sa nekim, uzivati, videti da li je za tebe, pa tek onda preci u fazu obaveza i svakodnevnog zivota. To te ionako ceka ceo zivot sa nekim.

Prvi deo posta su uglavnom izgovori, njih je uvek najlakse naci.

Za mene ne postoji prelak ili pretezak izlaz, ako ne mogu da zivim sa nekim tu ne bi pomogli nikakvi ugovori pisani, nepisani, deca i sl.

Ostatak posta je ok.

I najčešće je muškarac stariji jer kasnije sazreva.
Mislim, može biti, a ne mora da znači.

"Problem" je u tome sto zene mnogo brze prezrevaju, nekih 10-15 godina pre muskaraca.

Zato pišem na temi,da se na vreme shvati da vreme prolazi.:lol:

P.S. U suštini ne razumem tvoj ton u obraćanju meni u vezi ove teme, ne komentarišem ja da je nekome vreme prošlo, nego ukazujem na to da sa vremenom treba planski raspolagati, u zavisnosti od ciljeva koje imamo.

To i ja kazem, ne verujem da postoji veliki procenat oni koji su bas odlucili da nece da se zene/udaju ali jednostavno ljudima ne polazi za rukom.

Poslednja izmena:
Sve je to relativno emocijo, nisu sve veze koje su pukle bile lose, a ni dobre koje su opstale. Postoji onaj faktor u zivotu koji je vrlo bitan a cesto i odredjujuci a to je sticaj okolnosti. Ti kada zivis sa nekim, nije isto kao kada se zabavljas. Imate mnogo vece obaveze, pritiske, svakodnevni zivot koji ubija romantiku. Nije za dzabe smisljeno da se ljudi malo cvrsce vezu pre nego sto krenu u tu avanturu, jer kad imas prelak izlaz, brze ces da pobegnes kada zagusti. Pokupis kofere i zdravo. Malo ces teze to da uradis ako si vencan, a sustina je da u zajednickom zivotu, ti ces imati mnogo vise takvih momenata da pozelis da odes nego kada se zabavljas.

Zasto bi se neko zabavljao sa pogresnim? Zabavlja se sa onim koji je pravi u tom trenutku a da li ce biti pravi i za neku drugu fazu zivota, moze da pokaze samo vreme. Ono sto ljudi preko 30 imaju kao prednost je da mnogo brze procenjuju ko je kakav, ali to se radi na pocetku. Mozes da silis da svijas gnezdo posle nekoliko meseci pod parolom "nema vise vremena za cekanje", ali ce opet veza prirodno doci do onoga sto jeste. Mozes ti da pozurujes do sutra ali ako taj nije za tebe i ti za njega, pucicete ko bele lale a pozurivanjem, da se vencavate a niste se dobro ni upoznali ili da pravite decu, cete napraviti uzas. Pa od dobre ideje ispadne horor za sve ucesnike. Razumem ja sta ti zelis da kazes, niko ne kaze da voli da se zabavlja doveka, samo da je pozurivanje kontraproduktivno jer treba sve faze proziveti. Treba biti malo i bezbrizan sa nekim, uzivati, videti da li je za tebe, pa tek onda preci u fazu obaveza i svakodnevnog zivota. To te ionako ceka ceo zivot sa nekim.

U stvari pišemo isto, i ja mislim tako, samo sam htela da kažem da se treba ponašati u skladu sa svojim potrebama i željama. U početku je tu zaljubljenost, koja oslepi, i ako se svesno izbegavaju situacije koje bi nam otvorile oči to je samo odugovlačenje.

Pokušavam da razumem šta sam loše rekla, šta je to što ne vidim dobro.:think:
Ono što nije relativno je vreme, ono prolazi, i na to sam htela da stavim akcenat. Nikakvo požurivanje i trpanje nosa u tuđi život, samo razmišljanje o protoku vremena.

Moj burazer od strica. Yebivetar i vagabundo. Zabavljao se sa devojkom 3 godine i mesec dana nakon vencanja i zajednickog zivota vratio se kod mame i tate.:rotf:

Razvod u roku od 1 godine. Sta je tu bilo za tih mesec dana samo da mi je znati.:lol:

Tad je imao 27 godina.:)

Nije htela da prebaci pola stana na muza, verovatno.
Mucio se mesec dana u tudjem stanu i odustao.

To i ja kazem, ne verujem da postoji veliki procenat oni koji su bas odlucili da nece da se zene/udaju ali jednostavno ljudima ne polazi za rukom.

Danas je kao neka sramota ako žena želi ozbiljnu vezu i porodicu :zroll:, ne vidim u tome nikakav lov na muškarce kako se mnogi zezaju sa time, treba tražiti ono što ti odgovara. Ko nije takav, sa njime gubiš vreme.On hoće da se zabavlja dok mu je lepo. Za kasnije će se videti, a ti strpljivo čekaj. Ne kažem da treba uskočiti u brak po svaku cenu, ali okvirno se mora znati da li neko želi samo provod bez ikakvih ozbiljnijih namera, ili traži partnera za život. I u skladu sa time se treba i ponašati.

Mislim da ukoliko muškarac npr. u 30-im, ne želi ništa ozbiljnije od devojke, već samo duuugo zabavljanje, on nju ne voli. Isto tako bi se mogao zabavljati i sa bilo kojom drugom.

......

Postala sam prava baba.:lol:

Danas je kao neka sramota ako žena želi ozbiljnu vezu i porodicu :zroll:, ne vidim u tome nikakav lov na muškarce kako se mnogi zezaju sa time, treba tražiti ono što ti odgovara. Ko nije takav, sa njime gubiš vreme.On hoće da se zabavlja dok mu je lepo. Za kasnije će se videti, a ti strpljivo čekaj. Ne kažem da treba uskočiti u brak po svaku cenu, ali okvirno se mora znati da li neko želi samo provod bez ikakvih ozbiljnijih namera, ili traži partnera za život. I u skladu sa time se treba i ponašati.

Mislim da ukoliko muškarac npr. u 30-im, ne želi ništa ozbiljnije od devojke, već samo duuugo zabavljanje, on nju ne voli. Isto tako bi se mogao zabavljati i sa bilo kojom drugom.

......

U tome i jeste problem, ne mozes samo reci ja hocu ozbiljnu vezu i ozbiljna veza dodje.

Razlika izmedju toga sto ti hoces i onoga sto dobijes se zove realnost.

Mozemo ti i ja sad da se dogovorimo za ozbiljnu vezu i porodicu ali ako ne funkcionisemo zajedno to ce brzo puci.

(mislim da bi se muskarci mnogo mladji zenili i zasnivali porodicu ali da devojke to nece i onda one dodju u odredjene godine osete da im je "vreme" samo sto se onda vracamo na pricu da tada traze muskarce kojima je "vreme"i i onda je razlika u godinama nekih 10god)

Poslednja izmena:
U tome i jeste problem, ne mozes samo reci ja hocu ozbiljnu vezu i ozbiljna veza dodje.

Mozemo ti i ja sad da se dogovorimo za ozbiljnu vezu i porodicu ali ako ne funkcionisemo zajedno to ce brzo puci.

Da.

Ja sam tek kad sam prešla četrdesetu skapirala da je bre njihov način razmišljanja (mislim muški), bolji i zdraviji. Oni ne trpe pritisak, bole ih ona stvar. A žene non stop sebi nabijaju nekakvu tenziju, te moram ovo, te moram ono...potpuno bzvz. I ne znam šta da kažem, po prvi put u životu zaista uživam u vezi BAŠ ZATO što ne nabijam sebi pritisak, zato što se ne opterećujem ishodom, ne razmišljam o tome šta će biti sutra, ili za nedelju, ili za godinu dana. Nek ide sve svojim tokom. Zašto bih sebi nabijala pritisak? Zašto bih njemu nabijala pritisak? Zašto da ne uživam kad mi je lepo?

Ne postoji nijedan jedini razlog. Očekivanja drugih nisu i ne smeju da budu razlog.

Ali dok ne probaš kako funkcioniše, ne možeš ni znati kako će da funkcioniše. Zato ne vidim ništa loše u tome da se malo živi i zajedno, tada se upoznaju zapravo. A ne samo dugo zabavljanje i tako u brak. Pa se onda neki razvedu za mesec dana.

Ali dok ne probaš kako funkcioniše, ne možeš ni znati kako će da funkcioniše. Zato ne vidim ništa loše u tome da se malo živi i zajedno, tada se upoznaju zapravo. A ne samo dugo zabavljanje i tako u brak. Pa se onda neki razvedu za mesec dana.
Funkcioniše tako da žena izmišlja i postavlja milion svojih bezveznih pravila.I onda popije pedalu zbog toga.

Da.

Ja sam tek kad sam prešla četrdesetu skapirala da je bre njihov način razmišljanja (mislim muški), bolji i zdraviji. Oni ne trpe pritisak, bole ih ona stvar. A žene non stop sebi nabijaju nekakvu tenziju, te moram ovo, te moram ono...potpuno bzvz. I ne znam šta da kažem, po prvi put u životu zaista uživam u vezi BAŠ ZATO što ne nabijam sebi pritisak, zato što se ne opterećujem ishodom, ne razmišljam o tome šta će biti sutra, ili za nedelju, ili za godinu dana. Nek ide sve svojim tokom. Zašto bih sebi nabijala pritisak? Zašto bih njemu nabijala pritisak? Zašto da ne uživam kad mi je lepo?

Ne postoji nijedan jedini razlog. Očekivanja drugih nisu i ne smeju da budu razlog.

Lako je tebi dok si mlada da pises tako, ja govorim za devojke koje imaju 30ak godina i vise..njima sve pod "moranje"

Slazem se, ako imas stan mogli bi da pokusamo.

- - - - - - - - - -

Funkcioniše tako da žena izmišlja i postavlja milion svojih bezveznih pravila.I onda popije pedalu zbog toga.

Slazem se, dosta su nerealne u svojim zahtevima.

Sve naivci, potrose godine na skolovanje, koje ne zavrse ili zavrse, pa na trazenje posla, koji ne nadju i kad ostnu bez argumenata onda se zene i udaju, pa

ne planiraju deca par godina ili ne planiraju, pa naprave i to je sve kao ozbiljno nesto....a ni jedno nije samostalno ni emotivno ni mentalno ni profesionalno.

Iz ovakvih ozbiljnosti nema ozbiljne veze, srecom bar se ozbiljna deca rode, pa neko zna da kaze sta da se radi, dok se roditelji igraju zivota.

e moji su se zabavljali pet..sve ok izlazili zezali se
i onda se venčali je l
i muž nastavio da izlazi, jer on voli društvo i nije tip koji bi sedeo kući..a takav mu je i otac i braća i teško da se tu nešto može ptomeniti..
nikad nije bilo svađe oko varanja jer i ako je to radio dobro je krio
ali oko ovog na početku jeste i potrošenog novca jer je često umeo da pretera

A kako li se kotiraju muskarci koji ne vole da izlaze i putuju i mnogo vremena provode za laptopom?z:hm:

- - - - - - - - - -

Verovatno se suočio sa time da WC školjku neko mora i da očisti. I bio bi red da to radi onaj koji ju je i uprljao. Pa se vratio tamo gde ga na to ne podsećaju.:lol:

Znajuci njega to je itekako moguce...:)

......

Ne voli ni ona njega ako bi trazila bilo kog za brak umesto da bude sa njim u duuuuugoj vezi.:plez:

Niko danas nikog ne voli, samo neke racunice...

Pa ne voli ga više od sebe, normalno je to.z:p

Pa i slazem se sa tobom, ali brak i duga veza su ti isto, manje vise.
Ni duga veza ne ide sa svakim.
Potpisati papir ne znaci nista ako je osoba sa kojom je to uradjeno pogresna.

Ono sto @Gospodjica14 sada misli je bas realno.
Danas ljudi ne mogu ni sami sa sobom, a nekmoli sa drugima, da li vise zene ili muskarci dobro je pitanje...

Na kraju ce da ispadne da su najbolje kres kombinacije sa udatim i ozenjenim komsijama i komsinicama.:lol:

Mada ja mislim da je najbolje soliranje.:)

- - - - - - - - - -

Znas sta ti zanemarujes? To sto su brakovi po recima @Gospodjice14 generalno losi i sto se ljudi jedva trpe, ali ostaju zbog dece itd.

Cemu onda to?

Poslednja izmena:
Pa i slazem se sa tobom, ali brak i duga veza su ti isto, manje vise.
Ni duga veza ne ide sa svakim.
Potpisati papir ne znaci nista ako je osoba sa kojom je to uradjeno pogresna.

Ono sto @Gospodjica14 sada misli je bas realno.
Danas ljudi ne mogu ni sami sa sobom, a nekmoli sa drugima, da li vise zene ili muskarci dobro je pitanje...

Na kraju ce da ispadne da su najbolje kres kombinacije sa udatim i ozenjenim komsijama i komsinicama.:lol:

Mada ja mislim da je najbolje soliranje.:)

- - - - - - - - - -

Znas sta ti zanemarujes? To sto su brakovi po recima @Gospodjice14 generalno losi i sto se ljudi jedva trpe, ali ostaju zbog dece itd.

Cemu onda to?

Većina parova koje bolje poznajem imaju dobre brakove, čak izuzetno dobre.

ne pričam o kotiranju

- - - - - - - - - -

gde ima ljubavi brak je ne ubija
nažalost ovde je većina sjebanih po tom pitanju i odate toliko negative

Nije to najvece zlo koje moze da zadesi coveka...
Sve se lepo moze udesiti na tom planu.

Ne kaze se bezveze, samo Boze daj zdravlja, sve ostalo moze kad se to ima...

- - - - - - - - - -

Većina parova koje bolje poznajem imaju dobre brakove, čak izuzetno dobre.

Vi stariji ste mozda nesto drugo...
Treba dobro odabrati, to je sigurno, ali neki bitni vozovi mogu da se propuste i onda sta da se radi osim da se covek utesi lupetanjem po forumu.

Back